Filadelfia i Djurås firade 80 år

I går firade Filadelfiaförsamlingen i Djurås 80-årsjubileum. Det gjordes bland annat med sång och musik av The Golden Brass´n´Choir och predikan av pastor Ingvar Karlsson från Leksand.

Församlingens föreståndare heter Veikko Olofsson, För fem år sedan kom han tillsammans med hustrun Mona till Djurås. Församlingen förde då en tynande tillvaro men har sedan dess fått ett 30-tal nya medlemmar.
Församlingen håller möten varannan söndag och i veckorna anordnar man daglig verksamhet i samarbete med studieförbundet Bilda. De söndagar församlingen inte själv håller gudstjänst åker församlingens kör och medlemmar runt för att sjunga och vittna i andra pingstföramlingar.
Inför julhelgen har också tre julkonserter genomförts i Djurås där de egna musikanterna och sångarna i ”The Golden Brass´n´Choir” medverkat.
– Det var fullsatt under alla tre konserterna vilket innebär uppemot 450 besökare, berättar Veikko Olofsson för Dalarnas Tidningar.
För fyra år sedan bildade församlingen också Tages fond, som starkt bidragit till att församlingen under de senaste åren kunnat utvecklat sitt sociala arbete.
Fonden bildades till minne av Tage Eriksson från Västerås, en man som ägnade mycket tid till att hjälpa utslagna människor i samhället. Efter att han hastigt dött i en hjärtinfarkt skapades Tages fond till hans minne. Med hjälp av medel därifrån har församlingen kunnat utöka sitt missionsarbete och även kunnat hjälpa enskilda med tillfälliga lån då de hamnat i knipa.