Festkonsert i Filadelfia, Stockholm, i kväll

I kväll hålls en festkonsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm till förmån för tre organisationer, som på olika sätt gör insatser för behövande människor runt om i världen. Konserten har kommit till på initiativ av begravningsrepresentanten Lalle Ericson, som tidigare varit verksam som pingstpastor i 34 år. I morgon fyller han 60 år och har valt att avsäga sin vanlig uppvaktning och i stället låta kvällens kollekt delas lika mellan Caminul Felix i Rumänien, IAS-International och LP-verksamheten.

- Jag bestämde mig för att göra det jag alltid tyckt om, hjälpa de som behöver mer, säger Lalle Ericson om kvällens konsert, som en av hans forna arbetsgivare, Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, upplåtit lokalen för.
En av församlingens pastorer, Stefan Claar, kommer att fungera som programledare och bland annat intervjua representanter för de tre organisationer, som kommer att få en tredjedel var av kvällens intäkter; Lars Hörnberg, Andreas Zetterlund och Åsa Danielsson.
Övriga medverkande är operasångare Magnus Ahlström, Tyresö Gospel, gospelsångaren Nils-Börje Gårdh, trubadur Anders Fröling, kyrkosångare Per-Arne Hedin, bondkomikern Tomas Lindström och sångerskan Annlouise Wistrand med team.
Pastor Jack-Tommy Ardenfors kommer att ge ett ord på vägen till alla åhörarna, som Lalle Ericson förstås hoppas ska bli många.
Hans nuvarande arbetsgivare Fonus Region Stockholm är kvällens huvudsponsor och bidrar med 25 000 kronor till insamlingen. Alla medverkande ställer upp gratis.
Konserten börjar klockan 18.00.