Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Evangelistveckan i Örnsköldsvik inleds i dag

I eftermiddag inleds årets Evangelistvecka i Örnsköldsvik. I år kommer samtal, bibelstudier och samlingar framför allt att fokusera på hur människor som dragit sig undan församlingslivet och en gudsrelation ska kunna komma tillbaka och hur pingströrelsen på nytt kan bli en väckelserörelse.

Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik är värdförsamling för evangelistveckan och skriver på sin hemsida bland annat så här: ”Vår målsättning är att kunna ge instrument, idéer, uppslag, exempel med mera för dej som lokal anställd att förverkliga församlingens kallelse till detta.” Vidare kan man läsa: ”Vår innerliga längtan är att få vara med och blåsa liv i vår kallelse och att väckelsens låga och eld åter ska få flamma.”
Årets talare är pastor Stanley Sjöberg, Pingstföreståndaren Pelle Hörnmark, pastor Göran Oskarsson och pastor Stig Jirenius.
I kväll, liksom i morgon kväll och på onsdagskväll hålls offentliga väckelsemöten.
På dagtid består programmet av seminarier kring ämnen som ”Hur hjälper vi människor tillbaka?”, ”Att bli den väckelserörelse vi är kallade till” och ”Relationsrelaterad väckelse”.
Evangelistdagarna avslutas på torsdag med en nattvardsgudstjänst klockan 11.30.