Dags för anmälan till sång- och musikkonferens

Nu är det hög tid att anmäla sig till årets sång- och musikkonferens. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg på temat ”Låt hjärtat va´ me´” den 9-11 oktober. Konferensen är en kreativ mötesplats för musikansvariga, musiker, sångare, körledare, dansare, ledare, pastorer och tekniker med flera. I år kommer konferensen att innehålla många spännande möten, bland annat när lovsång möter symfoniorkester.

Årets konferens inleds på fredagskvällen med att deltagarna sjunger några nyskrivna sånger tillsammans och sedan övergår samlingen till en festkväll med mat, samvaro, underhållande program och överraskningar.
På lördagskvällen klockan 21.00 blir det stor konsertkväll i Smyrnakyrkan, då Bengt Johansson, Michael Johnson och konferensens stora symfoniorkester under ledning av Ingemar Tessin medverkar.
På söndagsförmiddagens gudstjänst finns också deltagarna med och sjunger under ledning av Maria Blåberg och Hanna Lewin. Då predikar Smyrnaförsamlingens föreståndare Urban Ringbäck.
Under konferensen hålls flera gemensamma seminarier. Mattias Martinsson undervisar om musikens och musikerns möjlighet att vara en förmedlare av det som ligger på Guds hjärta och Anne-Jorid Ahgnell kommer att tala om hur viktigt det är att vårda hjärtat när man verkar som sångare och musiker.
Dessutom anordnas en rad olika valbara seminarier under konferensdagarna. Vad spelar musiken för roll Ä egentligen? är ämnet för Samuel Hector till exempel. Dessutom anordnas ett panelsamtal om mångfaldens dilemma. Det leds av Dagenjournalisten Urban Thoms och Peter Stolpestad, Mikael Järlestrand, Ingemar Tessin, Lasse P, Rebecca Malmborg och Sara Arvidsson medverkar.
Andra valbara seminarier kan handla om dans som budskapsbärare, om orkesterövningar, inövning av nya sånger, engagerande media, att leda frivilliga, musikalskapande, tillbedjans nödvändighet eller musikens plats i församlingens hjärta.
Den som vill vara med bör helst anmäla sig före den 1 september.
Mer information om konferensen finns på www.sangochmusik.se