Dags för andra modulen i Pastorsakademin

I dag inleds den andra samlingen i Pastorsakademin. Den här gången sker samlingarna regionalt och först ut är pastorerna från Mellansverige som samlas i Uppsala hela den här veckan.

Pastorsakademin är en tvåårig vidareutbildning, som är öppen för alla pastorer i pingstförsamlingarna. Mer än 350 pastorer deltar i utbildningen, som består av en veckas samling per termin, möte i mindre processgrupper däremellan, enskilda samtal och egna studier.
I pastorsakademin följer all undervisning och allt av uppföljning i processgrupperna tre spår; nämligen ledarskap, teologi och personlig andlig utveckling.
Alla deltagare läser litteratur på grundläggande nivå och för dem som önskar finns det möjlighet att bygga på med mer avancerad litteratur också. I teologispåret finns dessutom möjlighet att erhålla 7,5 poäng per termin genom registrering på en parallell distanskurs vid Örebro Teologiska Högskola.
Nästa vecka träffas pastorer från norra Sverige till modul 2 i Örnsköldsviks pingstkyrka och veckan därefter är det dags för pastorerna från södra Sverige att mötas i Pingstkyrkan i Jönköping.