Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Dags att nominera till C S Lewis-priset

C S Lewis-priset ska i år delas ut för sjunde gången och Libris förlag och C S Lewis Company Ltd, som ligger bakom det, inbjuder i år allmänheten att vara med och nominera pristagare. Ända fram till 15 maj går det att lämna förslag.

C S Lewis-priset instiftades år 2002 för att uppmärksamma och belöna ett svenskt författarskap eller en bok, barn- eller ungdomsbok, fackbok eller skönlitterär bok i Clive Staples Lewis anda.
Den allra första att få ta emot priset blev Tomas Sjödin och sedan har det gått till Anders Piltz, Ylva Eggehorn, Magnus Malm, Owe Wikström och Peter Halldorf.
– I år, när vi ger ut Ett år med Aslan, ett slags daglig andaktsbok med texter ur Narnia-böckerna, har vi bestämt oss för att öppna nomineringen för allmänheten, berättar Peter Eriksson, som är Libris förlags C S Lewis-förläggare.
– Vi välkomnar förslag på författarskap eller böcker i C S Lewis anda över huvud taget, säger Peter Eriksson. Han hade en unik bredd som författare och nästan alla hans böcker finns i svensk översättning. Vi vet att han inspirerar många!
Nomineringar, gärna inklusive en kort motivering, kan skickas till info@libris.se fram till 15 maj. Det går också bra att skicka vanliga brev till Libris förlag, Box 1213, 701 12 Örebro. Bland dem som är med och nominerar pristagare kommer tre exemplar av Ett år med Aslan att lovas ut, lovar Libris förlag.
C S Lewis-priset består förutom av ett diplom också av 10 000 kronor och delas ut i samband med en öppen föreläsningskväll i anslutning till C S Lewis födelsedag i slutet av november.