Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Connect Church blir Hillsong Church

Connect Church siktar på att bli en del av Hillsong Church. Ett första steg mot en anslutning togs vid ett informationsmöte i Göteborg i måndags.

Kyrkan, som är en del av Pingst – fria församlingar i Sverige, har under några år även varit en Hillsong Family-kyrka. Genom att ta steget att bli en del av Hillsong Church, som leds från Australien , knyts församlingen också ihop med den svenska delen av Hillsong, Hillsong Church Stockholm, som leds av pastor Andreas Nielsen.
Ett samgående med Hillsong skulle gälla alla församlingar inom Connect Church, som förutom i Göteborg även finns i Jönköping och Örebro.
”Att välja att göra två relativt lika kyrkor till en och spara både tid, kraft och kapital. Att Connect Church inom en snar framtid, efter en omröstning i församlingen, kan välkomnas som Hillsong Göteborg, samt att de arbeten som vi startat i Jönköping och Örebro också blir en del av Hillsong Sverige, är något vi tror är välbehagligt för Gud”, skriver Connect Churchs pastor Anders Olsson i sin blogg på församlingens hemsida.

Fotnot: Hillsong Church grundades 1983 i Sydney, Australien av Brian och Bobbie Houston. I dag finns församlingen på 92 platser och i 19 länder i världen.