Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer
Pingstpastorn Lars-Ivar Nilsson och prästen Ralf Liljegren i Sveg satte den 1 juni upp en röd brevlåda utanför ICA, där alla som vill kan lämna böneämnen.

Pingstpastorn Lars-Ivar Nilsson och prästen Ralf Liljegren i Sveg satte den 1 juni upp en röd brevlåda utanför ICA, där alla som vill kan lämna böneämnen.

Brevlåda för böneämnen i Sveg

I Sveg i Härjedalen finns numera en röd postlåda utanför ICA, där invånarna kan lägga sina böneämnen. Initiativet kommer från pingstpastorn Lars-Ivar Nilsson och prästen Ralf Liljegren.

I lådan kan vem som vill skriva ner ett meddelande och nämna något som församlingarna ska be för. De som vill kan också sända ett SMS med samma önskemål. Självklart får man vara anonym om man vill.
Initiiativet är ett svar på de svårigheter som samhället idag upplever på grund av Corona-viruset.
-Vi ifrån kyrkorna i Sveg önskar att vara till hjälp på det här sättet, säger Lars-Ivar Nilsson och Ralf Liljegren, som är mycket tacksamma för det goda samarbetet med den lokala butikschefen på ICA.
Brevlådan sattes upp i måndags eftermiddag och lokala medier hakade på och berättade om initiativet.
– Detta är på riktigt för oss. Till klassisk kristendom hör bön. Martin Luther sa att bön är den kristnes andedräkt. Det finns inte en gudstjänst utan att vi ber, förklarar Lars-Ivar Nilsson, till tidningen Dagen och tillägger att det betyder mycket att få göra detta tillsammans med Svenska kyrkan..
– Vi hade gjort detta utan corona också, men för oss känns det som en särskild tajming äatt det sker just nu. Vi har varit förskonade från corona här i Härjedalen, men nu har fallen börjat komma.
Lådan kommer att tömmas en gång i veckan.