Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Brasskonferens i Linköping

Nu till helgen hålls Pingsts brasskonferens i Pingstkyrkan Linköping. Landets brassmusiker möts under två dagar för att inspirera varandra och bli inspirerade av den inbjudne dirigenten Andreas Hanson. - Vi är glada över att Andreas åter vill gästa oss i Pingst, säger Peter Stolpestad musikkonsulent i Pingsts och en av arrangörerna.

Andreas Hanson är landets ledande dirigent för blåsmusik och gästar frekvent de stora orkestrarna i landet, såsom Kungliga Hovkapellet och Sveriges Radios Symfoniorkester. Under många år har han dessutom undervisat i dirigering vid Kungliga Musikhögskolan.
Under brasshelgen i Linköping kommer landets brassmusiker att öva in ny repertoar som framförs på gudstjänsten i Pingstkyrkan Linköping på söndagen. På lördagen kommer Andreas Hanson och Peter Stolpestad tillsammans med deltagarna att samtala om vikten av blåsmusik inom våra kyrkor och hur den musikaliska mångfalden kan bibehållas.
På lördagskvällen gästas konferensen av Östgöta Brass som håller en offentlig konsert kl 18.00, där Andreas Hanson är konferencier och Peter Stolpestad solist.
Mer info www.lkp.pingst.se