Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Bönevecka för kristen enhet

Mellan den 18 och 25 januari pågår Böneveckan för kristen enhet. Den är världens största ekumeniska manifestation som genomförs i mer än 120 länder. Årets tema är ”Bli kvar i min kärlek så skall ni bära rik frukt” från Johannes 15:1–17.

Sveriges kristna råd översätter och bearbetar det internationella grundmaterialet för Böneveckan för kristen enhet som har arbetas fram av Kyrkornas världsråd och Vatikanen. Runt om i Sverige firas ofta böneveckans huvudgudstjänst söndagen den 24 januari lokalt med representanter för församlingar från olika kyrkor och samfund. I år blir det annorlunda.

– Vi kommer inte att kunna samlas i större grupper för att be tillsammans. Däremot kan vi enskilt be eller i mindre grupper mötas till bön för kristen enhet.
Det säger Olle Kristenson, teologisk rådgivare vid Sveriges kristna råd i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Bönen är en kraft som aldrig kan överbetonas och det är särskilt viktigt att stryka under detta i en tid som av många upplevs förlamande under pågående pandemi. I en svår tid samlas många människor till bön, inte för att dra sig undan ansvar utan för att hämta kraft för att möta tidens utmaningar.
– Bönen, både den enskilda och den gemensamma, är själva livsnerven för oss som kristna. Den hjälper oss att växa i tro och hämta kraft för att möta tidens utmaningar, säger Olle Kristenson.

Läs mer här