Äktenskapets dag i dag

I dag på Alla hjärtans dag firas Äktenskapets dag i många församlingar runt om i Sverige. Inititativtagare till detta är Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, som tycker att Bibelns syn på kärleken och äktenskapet mellan man och kvinna behöver lyftas fram.

- Äktenskapet är en central del av Guds tanke för människan och en grundval för samhället, så det är på sin plats att äktenskapet har en alldeles egen dag, säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen och initiativtagare till Äktenskapets dag.
Han tror att kristna behöver återerövra den rikedom som finns i Guds tanke med äktenskap.
– På Alla hjärtan dag firar vi kärleken och att äktenskapet är Guds modell för kärleken mellan man och kvinna säger han. Äktenskapet är utsatt för väldigt hård press och alltför många äktenskap går sönder. Här har vi en stor utmaning i församlingen att konstruktivt hjälpa varandra att leva i äktenskap och familj.
Äktenskapets dag beskrivs som ett tillfälle för fest, en dag då man blandar roliga och lite mer allvarliga inslag. På sin hemsida har SEA en tipslista med olika idéer inför firandet av Äktenskapets dag.