5i12-pris till Södertäljekyrkor

Ännu en gång får Pingstkyrkan i Södertälje ett pris. Den här gången får församlingen tillsammans med Frälsningsarmén, Missionskyrkan och Svenska kyrkan årets 5i12-pris.

 

Utmärkelsen får församlingarna för deras insatser för fattiga svenskar och migranter. Exempelvis genom att erbjuda matpaket, frukost, lunch eller sovplats.
5i12-rörelsen har sitt ursprung i Härnösand där den bildades i slutet av 1980-talet efter några tragiska dödsfall och uppblossade våldsamheter mellan ortsbor och flyktingar. Sedan 1993 har Södertälje delat ut sitt eget pris. Priset delas ut för att uppmärksamma de som arbetar mot främlingsfientlighet och för att stärka gemenskapen i samhället.
Så här löd juryns motivering:
”Kyla möts med värme, mörker medljus – och hungrande magar i trötta kroppar får matpåsar och sovplats. Oavsett ursprung eller härkomst välkomnas människor i behov av hjälp och stöd till en fantastisk verksamhet i kärlekens och medmänsklighetens anda.”

I juryn som utsett årets finalister och pristagare har Elof Hansjons, kommunalråd, Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition, Stefan Hollmark, dd Telge, Mikael Alfredsson, kommunpolis, Camilla Broo, stadsdirektör och Länstidningens politiske redaktör Tomas Karlsson, ingått.

Fotnot: Bilden är från
Länstidningens hemsida, när nyheten om pristagarna presenterades den 5 december mitt på dagen.