Anmälan till Pingst Ledare har öppnat
Unitekonferenserna har en egen hemsida, där detaljerad information om program på varje plats finns, liksom anmälningsmöjlighet.

Unitekonferenserna har en egen hemsida, där detaljerad information om program på varje plats finns, liksom anmälningsmöjlighet.

Anmälan öppen till årets Unite

I Malmö, Jönköping, Göteborg, Västerås, Umeå och Kapstaden(!) kommer ungdomar fira in det nya året med att delta i Unite-konferensen. Årets tema är SE. Nu är anmälan till konferenserna öppnad.

-Vi är en festival som hålls på flera platser, säger Mathias Maxstad, Jönköping, som är samordnare för konferenserna.
Unite riktar sig till ungdomar från 13 år och uppåt, men de flesta deltagarna brukar vara i 16-17-årsåldern.
-Vi vill att deltagarna i Unite ska få ett Jesusperspektiv på sig själva och omgivningen, säger Mattias.
Årets tema är uppdelat i tre. Att SE UPPÅT, se vad Gud säger, att SE INÅT, i ett prestationsinriktat samhälle förstå att vi är älskade där vi är i livet, och att SE UTÅT, och hitta sin del i hur man kan vara en världsförbättrare.
De olika platserna har sina egna talare, men temat är detsamma och programmen till 80 procent likadana.
Att Kapstaden finns med och anordnar Unite i år beror på att medlemmar från församlingen Eternal Flame där besökt Sverige och ville ta konceptet med sig hem. En student på ALT (Akademi för Ledarskap och Teologi), Victoria Runegrund, har varit på plats i förberedelsearbetet och mött teamet i Kapstaden, som satsar på en så kallad Unite Intense, det vill säga en dygnslång konferens i stället för tre /fyra dagar som de andra.
Pingst Ung är arrangör av Unite och det finns en särskild ledningsgrupp som planerar det hela. Mathias Maxstad hoppas på årets Unite ska samla ännu fler än förra året. Då deltog omkring 2 000 ungdomar.
Anmälan till konferenserna görs via hemsidan www.unitesweden.se och där finns också detaljerad information om program och talare på de olika platserna.