Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

PMU springer för DR Kongo

I år deltar PMU i två lopp för att väcka medvetenhet och skapa engagemang för kvinnor i DR Kongo. Målet är att samla ihop 25 000 kronor, vilket motsvarar 2 000 nätter på Panzisjukhuset.

Tjejmilen och Twin Peaks är loppen som PMU satsar på.
– De loppen är folkfester som samlar tusentals deltagare och åskådare, och vi tror att det finns många, som precis som vi, känner att de gärna gör det lilla de kan för människor som har det svårt, säger Johanna Litsgård-Lebourne, kommunikations- och insamlingschef på PMU. Det här är ett sätt, och vi vill uppmuntra många fler att vara med.
Tjejmilen äger rum i Stockholm den 1 september. De som vill vara med i PMU:s insamling får en t-shirt med trycket ”To Congo With Love” att ha på sig under loppet. Man kan sprida insamlingen i sina egna kanaler, och efter loppet sammanställs hur många nätter man tillsammans lyckades springa ihop.
– För de kvinnor som kommer till sjukhuset betyder vården och bemötandet enormt mycket, säger Johanna Litsgård-Lebourne. Det är där de får ta de första stegen mot både fysisk läkedom och psykisk återhämtning. Därför är det oerhört meningsfullt att få göra den här insatsen, som är liten för oss men som gör stor skillnad i de här kvinnornas liv.
För den som inte kan vara med på Tjejmilen finns möjlighet att redan dagen innan, den 31 augusti, delta i Höga Kusten Twin Peaks, ett 25 kilometer långt lopp genom backig och bergig terräng, med samma syfte. PMU:s medarbetare Linus Jönsson kommer att springa i ”To Congo With Love”-tröja, och han välkomnar fler att både vara med och att starta egna insamlingar för Panzisjukhuset.
– Det är kul att så många redan har velat vara med och ge. Nu hoppas jag att vi också blir ett gäng som springer, säger Linus Jönsson.
För båda loppen finns insamlingar på Facebook där man kan skänka en gåva. Det går också att skänka via SWISH 90 00 506, och märka gåvan ”Vi springer för Kongo”.
Insamlingarna startade den 27 juni och målet är satt på 25 000 kr, vilket motsvarar 2 000 nätter på Panzisjukhuset.
Läs mer på www.pmu.se