Anmälan till höstens Pingst Ledare är öppen

Kunskapsdag om psykisk ohälsa 18 Sep

  • Immanuelskyrkan, Stockholm
  • Börjar 18 Sep 09:30 och pågår till 15:00
  • Kostar

Kunskaps- och inspirationsdag för dig som möter unga som mår dåligt. Diakonins månad fokuserar även i år på psykisk ohälsa och med särskilt fokus på barns och ungas situation.

Att barn och unga mår allt sämre är en växande utmaning i vårt samhälle och utgör en del av kyrkans uppdrag att tjäna. År 2016/2017 handlar inspirationsmaterialet Diakonins månad om psykisk ohälsa med särskilt fokus på barns och ungas situation.
Nu följer Sveriges Kristna råd och Sensus upp materialet med en kunskaps- och inspirationsdag i Stockholm. Några av de som är med i filmerna i materialet, som finns tillgängligt här, kommer att finnas på plats under dagen.
Dagen inleds med drop in-fika. På förmiddagen håller Ulla-Karin Nyberg, psykiatriker och forskare, en föreläsning med titeln ”Kunskapsöversikt om ungas psykiska ohälsa och tips vid bemötande”. Efter en vegetarisk lunch följer en paneldiskussion under eftermiddagen kring ungas psykiska ohälsa. I panelen medverkar Conny Allaskog, Annsofie Blixt, Marcus Ericsson och  Elin Santell. Kerstin Selén är moderator.
Deltagande kräver föranmälan senast 31 augusti. Klicka här