SÄND - med missionen i fokus

Välkommen till rådslag

Pingströrelsen möts till rådslag i Norrköping 12-13/5. Vi har många viktiga framtidsfrågor att samtala om, be för och besluta om. Det är såklart värdefullt om varje församling är representerad med ombud och också gärna med observatörer utöver sina ombud. Här är några av de frågor vi kommer att lyfta:

 

  • Framtidsbild. Till rådslaget finns ett förslag om en framtidsbild, vi längtar att få sträcka oss vidare och se fler berörda av evangeliets förvandlande kraft. Vi behöver nya församlingar, vitaliserade församlingar och ett aktivt engagemang för att kunna vara en ständigt växande rörelse. För att detta ska ske behöver vi samlas och få ett gemensamt engagemang att växa till och vi lägger nu fram en framtidsbild som kommer att påverka vår gemenskap mycket om den antas. Var med, ta del av och tyck till om framtidsbilden!
  • Pingstipedia. Vi söker ett förnyat sätt att vara församlingsrörelse, i processen med detta har ordet ”pingstipedia” vuxit fram. Nu på rådslaget kommer vi att ge den första informationen om vad det skulle kunna vara. Välkommen att vara med och forma vår församlingsrörelses sätt att relatera till varandra.
  • Ekonomi/Val. Såklart handlar ett rådslag också om att hantera vår gemensamma ekonomi och även välja personer till uppdrag inom rörelsen. På rådslaget presenteras också en utredning som gjorts för att hantera kapitalet som finns inom Pingst förvaltning AB.
  • Media och kommunikation. Förra årets rådslag gav oss uppdrag att ta fram en förnyad media- och kommunikationsplattform vilken vi nu redovisar. Vi har jobbat med utredningen i fyra tårtbitar som handlar om:
  1. Framtidsbilden
  2. Samordning
  3. Pingst Mediacenter (pingstipedia)
  4. Vårt ägande i Mentor medier (Dagen/Libris).
  • Verksamheterna. Pingströrelsen bedriver ett antal viktiga gemensamma verksamheter och dessa kommer att presentera sina framtidsplaner under rådslaget. Vi har en stor fråga som handlar om Kaggeholms folkhögskola, en annan om LP:s omdaning och framtid. Vi räknar med att kunna presentera en och annan nyhet inom verksamheternas områden.
  • Gemenskapen och visionen. På rådslaget blir det också tid till bönegemenskap och ett kvällsmöte med visionspredikan.
Kära rörelse, varmt välkommen till ett viktigt dygn! Som ni ser av det jag skriver här finns det en hel del viktiga saker som motiverar varje församlings närvaro. Be för rådslaget, se till att er församling är representerad och kom och var med du som kan!
/Daniel Alm