Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!

Tungotal tänkande tjänande

Idag lördag 19 oktober släpps min bok på Pingst Ledare i Umeå. Jag har svårt att tänka mig en bättre miljö för bokens lansering. Där samlas människor med stort hjärta och engagemang och jag har skrivit den nya boken med församlingarnas bärare som primär målgrupp. Men jag tror faktiskt att det vore bra om den blev läst av alla som tillhör pingströrelsen och den har också en ekumenisk öppning genom hållningen av att se både pingstväckelsen i hela den kristna kyrkan och Pingst som rörelse.

För den som vill veta vart vi är på väg som rörelse vågar jag tro att boken ger en ganska bra kompassriktning. Karismatik och diakoni, expansion och barmhärtighet är Pingst när det är som bäst. Den andliga erfarenheten omvandlad i goda gärningar, det är den aktivistiska mysticismen vi älskar sedan pingstdagen.

Med Tungotal tänkande tjänande vill jag beskriva ett pentekostalt förhållningssätt till livet. Den personliga erfarenheten av Gud genom Anden som kommer ut i ett osjälviskt engagemang kalibrerat genom sund reflektion tror jag är den perfekta mixen. Kraftfullhet, ändå barmhärtighet. Proklamation, ändå reflektion.

Boken finns att köpa där böcker säljs. Församlingar kan beställa församlingspaket och Maria Flodin, Timrå, har skrivit en studievägledning till boken. Resurser runt boken som studiehäftet hittar du på den nya sidan www.danielalm.se. Boken är utgiven av Libris förlag, all royalty för boken tillfaller Pingst – fria församlingar i samverkan.

Jag sökte något att dricka men fann en hel källa, sökte något att bära med mig men fann mig buren. Jag sökte inspiration men fylldes av kraft. När vår törst möter Andens källa förblir vi törstiga och ändå tillfreds. Kanske kan läsningen väcka mer andlig törst, hunger och längtan som också omvandlas i tjänst för Gud. Det är i alla fall med den förhoppningen dessa texter kommit till.

Umeå 19 oktober 2019
Daniel Alm