fbpx

Vill du bli frälst?

Vill du bli frälst?

Just nu är det många människor i Sverige som söker efter meningen med sitt liv. Det är alls inget nytt, för som redan Platon sa så finns det en gudagnista i varje människa. Men kanske finns det ändå ett behov av tillhörighet för själen som accelererar snabbt just nu.

Pandemitiden skapade nog ett välkommet avbrott i allt som bara rullar på även om vårt digitala liv ger många tillfällen att mest döva smärta och lidande och istället försöka hålla sig underhållen i tidsfördriv. Det är inte utan att man tycker det är lite slående att Aldous Huxley redan 1932 gav en dyster framtidsvision av samhället. I Brave New World skrev han om välfärdsdrogen Soma som skulle hålla befolkningen lugn och döva eventuella känslor av olycklighet.

Mitt i allt som ska sätta människan i centrum, precis som det där trädet planterat mitt i Edens lustgård vars frukt människan inte skulle äta av, finns evangeliet där och erbjuder något annat än åsikter, etik, kunskap och fakta. Nu kan korn av allt detta kännas av i evangeliet men det är ändå något annat. Evangeliet berör dig och ger en grund för livet men sätter Jesus Kristus i centrum. Evangeliet är ett budskap som också innehåller kraft, Guds kraft till frälsning. Och är det något vi behöver idag så är det kraft och mod att leva med framtidstro. Vi behöver frälsningen som ger försoning och framtid.

Om du känner att du kommit till vägs ände med det privata projektet, att du inte längre orkar vara i centrum för allting i ditt liv och vill att Gud ska ta hand om dig, kan du ta emot Jesus Kristus till frälsning.

Bibeln är ett dokument med ett primärt innehåll att visa vägen till frälsning. Gud är ditt ursprung i skapelsen och alla vi människor behöver förlåtelse och upprättelse från synd eftersom vi har en märklig förmåga att ställa till det för oss. Vi är alla svaga och behövande och därför sände Gud sin son Jesus Kristus för att vi skulle kunna bli frälsta och det för alltid. Beviset på allt detta är hans död på korset och hans återuppståndelse.

Kristus lever idag och vill inget annat än att ta hand om dig och ge dig liv som består. Bibeln säger att idag är frälsningens dag, idag kan du ta emot Jesus som din personlige frälsare.

Känn kärleken, låt hoppet tändas och ta emot frälsningen genom att tro på Jesus Kristus.

Daniel Alm
Föreståndare Pingst ffs