fbpx

Pingströrelsen fördömer attack mot CEPAC:s kyrka i DR Kongo

Pingströrelsen fördömer attack mot CEPAC:s kyrka i DR Kongo
Den svenska pingströrelsen fördömer attacken mot den kongolesiska pingströrelsen CEPAC:s församling i Kisindi, Beni, DR Kongo, i söndags och framför sitt varma deltagande till de drabbade. Såväl religiösa ledare som landets statliga tjänstemän uppmanas att kräva ett slut på våldet.

Mitt under pågående gudstjänst attackerades CEPAC:s kyrka i Kisindi, som ligger i Beni, DR Kongo, söndagen den 15 januari. Såväl den kongolesiska nationen som systerkyrkorna i Sverige är än en gång i sorg.

”Som kyrka och som fredsmäklare fördömer vi starkt denna attack. Troende av alla religioner har rätt att fira sina gudstjänster. Därför vill vi uppmana alla religiösa ledare att fördöma våldsyttringar av alla slag. Vi kan inte fortsätta att tillåta dessa mänskliga tragedier utan att reagera. Vi uppmanar alla statliga tjänstemän i DR Kongo att reagera och kräva en återställd säkerhet i de konfliktdrabbade delarna av landet samt att den kultur av straffrihet som ger näring åt återupprepade grymheter mot civilbefolkningen får ett slut.”

Det skriver Daniel Alm, föreståndare för Pingst och Mats Särnholm, föreståndare i Smyrnaförsamlingen Göteborg, i ett uttalande.

De framför också sitt varmaste deltagande till de familjer vars medlemmar utsatts för våldet, liksom till de samhällen och de representanter för CEPAC som drabbats av grymheterna i landet.

Bildtext: Gudstjänst i en av CEPAC:s församlingar i DR Kongo. Foto: PMU

Läs hela uttalandet:

Brev, Kisindi, Beni – Engelska

Brev, Kisindi, Beni – Franska