fbpx

Pingst Framtidsbild

Pingst Framtidsbild
Under rådslaget, den 12-13 maj 2016, antogs Pingst Framtidsbild. Framtidsbilden är som ett brev, en berättelse från framtiden.

Vi tror på Jesus och delar budskapet om honom med glädje, vi älskar människorna, vi erbjuder mening i livet och gör nytta för alla i samhället som behöver en bättre tillvaro. Vilken vettig verksamhet, säger våra medmänniskor! Just detta saknar vi i ett samhälle som drivs av pengar, makt, konkurrens och tekniska framsteg – men brister i kärlek, omtanke och medmänsklighet.

Detta tomrum i samhällsbygget har vi lyckats att fylla, person för person och hjärta för hjärta, och som tack har vi fått en omstart och nystart som rörelse och en helt ny ställning i Sverige.

Vi har vuxit till flera hundra tusen människor och är kända som en varm, andlig, vardagsnära och attraktiv rörelse där troende från alla samhällsklasser känner sig hemma – oavsett om de är från Karlstad eller Khartoum.

Vi har hjälpt massor av nyanlända att starta ett nytt liv i Sverige och blivit den rörelse där många hittar trygghet, gemenskap och sina första lokala vänner.

Vi har nått ut i samhällsdebattens olika medier och våra medlemmar och medlemsorganisationer står alltid stadigt på de utsattas sida och missionerar för en större rättvisa, över hela världen.

Vi jobbar praktiskt med samhällets problem och är idag en av de organisationer som stöttar flest utsatta familjer i Sverige och är välkända och respekterade på samma sätt som Röda korset och Läkare utan gränser.

Vår starka tillväxt i medlemmar och ekonomiska resurser på hemmaplan, har gjort att vi har kunnat utöka vårt globala missions- och hjälparbete på ett sätt som vi aldrig tidigare trodde var möjligt. Vi tar allt större del i nätverk inom den globala växande rörelse vi är en del av.

På bara 15 år har vi blivit en radikalt starkare kraft för att sprida Guds kärlek till människor, genom att bli ett hem för människor som saknar hem och ge hopp till de som saknar hopp, på världens alla kontinenter.

Berättelsen kan sammanfattas i ett långsiktigt framtidsmål att pingst ska:

Bli kända för vår genuina kärlek till Jesus och människor, vara en tydlig, respekterad röst i samhället och en rörelse som aldrig slutar att växa.

 

            Framtidsbild