fbpx

Över 2000 personer runtom i landet deltog i Pingst Ledare

Över 2000 personer runtom i landet deltog i Pingst Ledare
Kreativiteten, karismatiken och det sunda ledarskapet var ledorden för årets Pingst Ledare där över 2000 personer deltog i en digital och lokal-regional samling.

Idag samlades ledare över hela landet för en dag av undervisning och inspiration. Tonen för dagen sattes av föreståndare Daniel Alm utifrån Uppenbarelseboken 21.
– Guds framtidsplan för sitt folk, för hela tillvaron, är så mycket större, så mycket vidare än vad den mänskliga hjärnan kan förstå. Det har med skapelsen att göra, men också med fullkomnandet, slog han fast.

Guds ord är sött och ger energi, men får det också att svida till ibland så att sundheten bevaras, framhöll Alm. Vi ska inte döma oss själva och varandra för hårt, men vara öppna för kalibrering som behövs för uppdraget.
Pandemin har varit en period av sådd och nu är det dags att starta skördetröskan:
– Det finns öppna hjärtan och jag tror att vi som ledare behöver komma i Anden, komma upp på höjden så att vi ser detta. Vi ska starta nya församlingar, sända nya missionärer, göra nya satsningar.

Det högre perspektivet gör oss fria från prestige i detta arbete, betonade Daniel Alm.
– Vi mäter inte lycka och framgång i siffror och utvecklingskurvor. Vi ser en brud redo att smyckas och förvandlas till en evig stad av Guds härlighet. Jag vill uppmana oss alla att lita till den himmelska, eviga visionen.

Under förmiddagen samtalade Daniel Alm också med Josefin de Gregorio, kulturredaktör på SvD, författare och litteraturvetare. Hon beskrev den storhet och kraft som inryms i Bibelns budskap och dess språk och framhöll vikten av att tidigt i livet bli grundad i Ordet.
– Det vackra med Bibeln är att ett barn kan förstå dess betydelse, exempelvis liknelsen om den förlorade sonen och att komma hem till sina föräldrar när man gjort något dumt. Budskapet kan greppas på den allra lägsta nivån som når hjärtat och på den högsta teologiska nivån.

De gåvor som Gud lagt ner i oss ska vi våga ta i bruk och denna frimodighet behöver också prägla oss när vi riktar oss utåt, menade De Gregorio. Där ska vi använda vårt eget språk, inte världens.
– Det jag märkt är att om jag är öppen med vem jag är och vad jag står för så får människor som jag talar med en annan respekt för mig. Ibland kan man behöva förklara ord som är främmande, men de väcker också intresse.

Gästtalare från Spanien var Linwood Berry, konstnär och ledare inom International Pentecostal Holiness Church. Under coronaperioden packade han ner sin ateljé och begav sig ut längs pilgrimsleden Camino de Santiago och ur vandringen föddes visionen om en portabel kyrka som inryms i en ryggsäck och består av bön, människor och proklamation.
– När jag påbörjade min vandring så visste jag inte om jag skulle klara av att gå 800 kilometer, men jag var starkare än jag trott och du är starkare än du tror. Vi håller tillbaka i hopp om att först bli starkare och smartare, men Gud säger att ibland måste vi vara avsiktligt svaga eftersom hans kraft fullkomnas i vår svaghet, sade Berry.

Under eftermiddagen hölls en mängd seminarier och i de lokala samlingarna avsattes också tid för egna exempel och samtal utifrån dagens tema.
Ghazal Zekavat, pastor i Pingstkyrkan Borås, ramade in dagen med ord av uppmuntran:
– Du är betydelsefull där du är. Det du gör är viktigt för människor runtom dig. Oavsett vad du arbetar med så är du en ledare. Jag vill uppmuntra dig att vara frimodig, våga tro, våga ta nya steg och våga drömma större.

Text: Noomi Lind, Foto: Sandra Lagestrå och Sara Svahn