fbpx

Odla det kreativa, var offensiva och ta initiativ för att vinna människor för Jesus

Är det viktigaste just nu för svensk kristenhet att bli allt mer tyst och rädd för att göra fel? Är det viktigaste just nu att se till att lovsångare och predikanter känner att de måste begränsa sig? Är det viktigaste nu att vi inte ordnar sociala insatser för att någon kan riskeras att bli felbehandlad? Är det viktigaste nu att vara så självkritiska att det går över i självdestruktivitet?

Har vi inte istället ett stort behov av inspiration och uppbyggelse, värme och glädje i samlingen runt den eld Gud har tänt? Hans egen närvaro som är oberoende av oss men ändå ibland oss utan att någon kan göra anspråk på dess monopol. Ingen ska kunna säga här är det eller där är det, nej Guds rike är mitt ibland er, ja så resonerade Herren som vi kan läsa i Lukasevangeliets sjuttonde kapitel.

Inte är Gud beroende av vissa uttryck för sin existens och sitt välmående men ändå har han satt sig i förbindelse med människan så att han gav oss egen vilja att hantera. Så allsmäktig är Gud att han gav dig frihet att förvalta din dag. Vilken frihet!

Jag vill att pingströrelsen ska vara ett sammanhang där vi odlar det kreativa, är offensiva och tar initiativ för att vinna människor för Jesus Kristus och sprida hopp i världen. Självfallet behövs en sundhet i allt men sundhet är inte detsamma som försagdhet och rädsla. Inte heller är sundhet perfektion och total felfrihet. Sundhet handlar om ärlighet och viljan att korrigera sig, det handlar om rätt riktning mer än fastlåst rädsla. Jag tror frånvaron av karismatiska yttringar är den allra mest osunda karismatiken.

Imorgon samlas mer än två tusen anmälda deltagare och därutöver många medverkande och volontärer till Pingst Ledare. Just nu är jag väldigt tacksam att vi valde att sätta fokus på kreativiteten och karismatiken buret i ett sunt ledarskap detta år. Det behövs sannerligen.