fbpx

Hänförelse, hängivenhet och hänsyn

Hänförelse, hängivenhet och hänsyn
"De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta." Apostlagärningarna 2:47

Jag tror att fundamentalismen och galenskapen är två av den sanna pingstväckelsens största fiender. När vi luras att tro att kristen tro är en samling åsikter rinner det andliga livet som av oss. Den församling som fylls av helig Ande frågar inte efter att döma utan letar efter tillfällen att älska. Men hyckleriet och besserwissermentaliteten lurar alltid runt hörnet när du själv fått ta ett steg med Gud. Den hänförelse och förundran de andliga erfarenheterna ger måste få komma ut i hängivenhet i tjänande och medmänsklighet med hänsyn och respekt. Det är inte tänkt att uppenbarelsen ska gå över i en uppfattning, nej vår kallelse är att förmedla uppmuntran. Vi står på ett fundament men behöver inte vara fundamentalister, det finns en moral men vi ska inte vara moralister. Hänsynen är en av det andliga livets allra vackraste frukter. Jag vill minimera den energi jag lägger på människor som bara har åsikten som mål och jag vill maximera energin till de människor som törstar och längtar efter mening och hopp. Det är inte tänkt att andeuppfyllelsen ska komma ut i varken fundamentalism eller galenskap. Visst behöver vi hänförelsens berusning, våra känslor får vara med och påverkas, det är Gud som skapat oss med känslor. Men när känslosvall blir köl och inte kölvatten är det stor fara. Sann andlighet måste få komma ut i hänsyn och respekt.

Jag vill försvara tungomålstalande, sång i Anden och tjänande i andliga nådegåvor. Jag vill också försvara det sanna flödet av liv från åsikter som förkrymper och uttryck som förvrider. När den helige Ande kommer över oss är den sanna frukten ren och klar kärlek till Gud och människor.

/Daniel