fbpx

VÄLKOMMEN

SÄND  2024

Expandera!

Jes 54:2
”Utvidga platsen för ditt tält,
spänn ut tältdukarna där du bor
och håll inte tillbaka.
Gör dina tältlinor långa
och dina pluggar starka.”

Varje generation behöver nå sin generation med ett helt evangelium. I insikten att vi är mitt i en generationsväxling finns det nya områden att inta, det finns nya gränser att korsa, det finns innovation och kreativitet att förlösa. Vi bryter ny mark – vi expanderar!

Vi ses i Botkyrka Pingst 12–13 april för en helg fylld med mission.

Anmälan är öppen och du kan antingen göra en enskild anmälan eller en gruppanmälan, klicka in via knappen nedan så kan du välja något av alternativen. För dig som är upp till 25 år erbjuder vi så klart ett särskilt rabatterat pris.

Det finns även två paketerbjudanden. Ett paket för bibelskoleelever och ett för ungdomsgrupper. Om man anmäler sig som grupp får man ett rabatterat pris. Läs mer om varje paketerbjudande.

VALBARA SPÅR

Vi fortsätter i år med valbara spår. För dig som vill få inspiration från vad som sker i missionen eller verktyg att inspirera andra till mission föreslår vi mobilisationsspåret. Ledarspåret är det givna valet om du vill fördjupa dig. Tillsammans med andra får du samtala om vår syn på teologi, strategi och praxis i det uppdraget vi är kallade till.

Vi ser även fram emot att fördjupa oss i vår nyutgivna bok ”Kallade till nationerna, få uppdateringar från missionsfältet och att möta Gud tillsammans.

SPÅR 1 – MOBILISATIONSSPÅRET
VIDGA VYERNA – UPPTÄCK – INSPIRERAS

Samtidigt som du än en gång i din kyrka lyssnar på ett budskap om hur Jesus gett sitt liv för dig, väntar 2 miljarder människor för första gången på att höra talas om vem Jesus är. Samtidigt är också 45 miljoner människor på randen till svält. Det här spåret kommer att ge dig en förståelse för behoven i vår värld, hur du kan engagera dig och göra skillnad för vår värld idag, imorgon och lite längre fram.

Under vår konferens 2024 berör vi innovation inom Mission, AI & Media. Hur är det att vara missionär egentligen? och hur kan jag engagera mig hemma och långt borta?

 

SPÅR 2 – LEDARSPÅRET
FÖRDJUPA – GRUNDA – MOTIVERA

På vilket sätt skapar Pingstförsamlingar förändring i världen? Vad blir frukten av vårt arbete på lång och kort sikt? Hur införlivar vi god teologi och praxis i vår mission? Det här spåret kommer utmana dig och din församling att reflektera för att göra strategiska insatser, reflektera över lära och praktik tillsammans med andra.

Under 2024 års konferens kommer vi att reflektera över vår identitet som missionell rörelse, vår roll har förändrats med åren och därför behöver vår strategi förändras. Vi kommer även presentera ett nytt tematisk verktyg för att ta fram en missionsstrategi i vår lokal församling. Fortsättningsvis kommer vi reflektera över hur vi kan vara effektiva i våra budgetarbeten och samverka med gemensamma missionsåtaganden.

BOENDE

I närheten av kyrkan finns flera hotell som du kan boka, vi har ej något avtal med ett särskilt hotell. Det finns även möjlighet att bo i sovsal i kyrkan.

 

PROGRAM

Fredag

15.30 Incheckning

16.00 Seminarie & Panel. Krig & Försoning. Maria Karlsson, mfl.

Vi berör freds- och konfliktforskning samt kyrkans avgörande roll som skapande av bestående samhällsförändring. Seminariet syftar till att förstå orsaker till, dynamiken, och effekter av krig och olika typer av konflikter, samt vad som skapar förutsättningar för hållbar fred, säkerhet och återuppbyggnad. Med församlingsexempel berör vi hur vi lokalt, regionalt och globalt kan vara av betydelse för fred och försoning.

18.00 Middag

19.30 Kvällsmöte. Annelie Bylund & medverkan av Regionsekreterarna.

21.30 Café och efterhäng för dig som är ung vuxen

 

Lördag

09.00 Incheckning

09.30 Inledningsmöte med lovsång och bön. Pingstmissionens identitet och framtid. Ulrik Josefsson & Andreas Svedman.

Utifrån ”Kallade till Nationerna” och kapitlet ”Rotad i Bibeln, erfarenhet och samhälle ger Ulrik Josefsson en teologisk grund för mission. Vidare fortsätter Andreas Svedman tala om vi ser en förändrad identitet i Svensk Pingstmission idag

11.15  Två valbara spår. Vänligen se separat beskrivning.

12.15 Lunch och mötesplats

13.30 Två valbara spår

15.00 Fika och mötesplats

15.45 Sändningsmöte med lovsång och bön. Vart är Svensk Pingstmission om 20 år?

17.30 Slut

 

 

VAD ÄR SÄND?

SÄND är ett nätverk för individer, kyrkor och organisationer som vill nå människor med hela evangeliet. Vi gör det med fokus på de minst nådda folkgrupperna och befolkningscentra. Det innebär att vi vill möta människors behov på alla livets områden. Vi vill mobilisera nästa generation och även motivera och engagera församlingar och enskilda att vara med i bön samt vara ekonomiskt och praktiskt ansvarstagande i detta heliga uppdrag.

FÖLJ OSS

Följ oss i sociala medier, då missar du inga nyheter eller viktiga datum. Vi finns på Facebook och Instagram @sandsverige

PINGST INTERNATIONAL

Svensk pingstmission utgår från den lokala församlingen. För att stärka samarbetet mellan det internationella missionsuppdraget och våra lokala församlingar arbetar vi med Pingst International. Pingst Internationals målsättning är att nå de minst nådda, hjälpa de mest utsatta, sända missionärer och utveckla våra internationella relationer.

För mer information kan du kontakta Andreas Svedman, Internationell Koordinator Pingst, andreas.svedman@pingst.se