#Rättilltro

#Rättilltro är en arbetsgrupp där fem frikyrkor samverkar i konvertitfrågan. Christian Mölk representerar Pingströrelsen, Linda Alexandersson Equmeniakyrkan, Kim Brynte EFK, Roland Oscarsson Svenska Alliansmissionen och Carolina Nilsson Frälsningsarmén. Med i gruppen finns också Micael Grenholm.

Idén bakom #Rättilltro föddes i samband med den nationella bön- och fastedagen för flyktingar och konvertiter som var den 25 november 2018. Vi bad till Gud för våra medlemmar som riskerar utvisning till länder där kristna förföljs och mördas. Under den dagen fick jag en tanke om att vi frikyrkor, som ju har exakt samma utmaningar och problem i konvertitfrågan, borde börja samverka mer. Som av en gudomlig slump träffade jag Linda Alexandersson från Equmeniakyrkan strax efter och vi samtalade om detta och upplevde samma sak. Vi pratade med våra respektive samfund och kontaktade EFK och Alliansmissionen som också ville vara med.

Syftet med #Rättilltro är att samverka i konvertitfrågan. Exempelvis tog Pingst initiativ till #Konvertitutredningen, och övriga samfund hakade på. Equmeniakyrkan tog initiativ till en namninsamling för konvertiter, och övriga samfund hakade på. Istället för att göra fyra olika namninsamlingar kan vi hjälpa det samfund som tagit initiativet.

Den första stora gemensamma satsningen är #Konvertitutredningen. Den är ett samarbete mellan Pingst, Equmeniakyrkan, EFK, Alliansmissionen och Adventistsamfundet och är nu en del av #Rättilltro.