fbpx

Trygg församling

Trygg församling

Trygg Församling vill vara en vägledning för pingstförsamlingarnas verksamhet bland barn och unga för att förhindra övergrepp. Vi använder oss bl.a. av kursen I Trygga Händer som är framtagen av Frälsningsarmén. Efter genomförd kurs får du ett kursintyg. Vår målsättning är att ge er redskap till att skapa en församling där det råder en trygg miljö i alla avseenden. Klicka på länken längst ner för att komma till aktuella inbjudningar.

Din berättelse är viktig

Med anledning av SVT-dokumentären Gud som haver barnen kär vill vi uttrycka att våra hjärtan och våra öron är öppna. Vi vill lyssna. Vill du med anledning av programmet komma i kontakt med Pingst kan du mejla till hej@pingst.se, klicka in via knappen nedan. Du är viktig och din berättelse är viktig.

Med anledning av #metoo och #churchestoo så vill vi påminna om det förebyggande arbete som finns hos oss på Pingst. Trygg Församling tar upp hur man förebygger olika slags övergrepp, men ger också exempel på krisplaner och handlingsplaner när övergrepp är ett faktum. Flera yrkesgrupper har klivit fram under olika hashtags och berättat om övergrepp som hänt.

Det är lätt att inte vilja ta in och se att övergrepp kan förekomma i församlingsmiljöer, men Jesus sa att det är sanningen som ska göra oss fria och vi behöver våga möta även det som är svårt.

Pingst Omsorg önskar vara ett stöd för församlingarna att häva tabuer och lyfta samtalet till en plattform där vi kan hjälpa våra medlemmar att söka och få hjälp samt arbeta för upprättelse och uppbyggelse. Genom i trygga händer kursen så stöttar vi församlingarna i deras arbete med att förebygga och förhindra risken att övergrepp sker och även att hantera det på ett rätt sätt om det värsta ändå skulle inträffa

 

Utbildningen innehåller:

– Policy för en trygg församling
– Handlingsplan för en trygg församling
– Krisplan vid övergrepp
– Anmälningsplikt
– Etisk tystnadsplikt
– Principer vid rekrytering