Trygg församling

Trygg församling

Trygg Församling vill vara en vägledning för pingstförsamlingarnas verksamhet bland barn och unga för att förhindra övergrepp. Vi använder oss bl.a. av kursen I Trygga Händer som är framtagen av Frälsningsarmén. Efter genomförd kurs får du ett kursintyg. Vår målsättning är att ge er redskap till att skapa en församling där det råder en trygg miljö i alla avseenden. Klicka på länken längst ner för att komma till aktuella inbjudningar.

Med anledning av #metoo och #churchestoo så vill vi påminna om det förebyggande arbete som finns hos oss på Pingst. Trygg Församling tar upp hur man förebygger olika slags övergrepp, men ger också exempel på krisplaner och handlingsplaner när övergrepp är ett faktum.
Flera yrkesgrupper har klivit fram under olika hashtags och berättat om övergrepp som hänt.
Vi vill ge möjlighet för vårt sammanhang att berätta om eventuella händelser. Du är välkommen att skriva till Christine Viklund, verksamhetsansvarig Pingst Omsorg och berätta om vad du har varit med om. Det är strikt konfidentiellt och kommer inte att spridas eller publiceras någonstans.
Det här är ett sätt för Pingst att lyfta frågan i våra sammanhang, men också fånga upp händelser såa tt vi kan ge rätt stöd och för att se hur stort problemet är.
Christine Viklund nås på christine.viklund@pingst.se

 

Utbildningen innehåller:

– Policy för en trygg församling
– Handlingsplan för en trygg församling
– Krisplan vid övergrepp
– Anmälningsplikt
– Etisk tystnadsplikt
– Principer vid rekrytering

 

Resurser i ämnet och infoblad om

Trygg Församling: