Anmälan till höstens Pingst Ledare är öppen

Bra start?

Nu har 2015 kommit igång på allvar. En bra start för mig men för fransmän och världen en bekymmersam början.

Vår pastorskonferens var som vanligt riktigt bra. Skönt att vi har en mötesplats som lever av sin egen kraft och inte i kraft av kända namn som sticker ut. Det är mer som en blandning av julafton och krigsråd för pingstpredikanterna. En plats för gemenskap, bra samtal, vägledning och korrigering. Samt förmodligen fortfarande världsledande vad det gäller ryggdunkningar även om en ny generation inte fullt ut förstår det fina med att krama om varandra och dunka lagom hårt mellan skulderbladen.

Söndagen samma vecka tillbringade jag i Göteborg efter att varit försenad från Stockholm och trotsat hårda kastvindar på Landvetter. Mölndals pingstförsamling på förmiddagen och Connect Church på eftermiddagen och kvällen. Två församlingar med hjärta för människor. Den ena mer traditionell i sin framtoning den andra mer nyskapande och modern i sitt uttryckssätt. Men samma iver och vilja att få betyda något för människor. Jag hörde pastorsparet Anders och Camilla i Connect berätta om sina drömmar och kallelse för många år sedan. Att idag få bevittna att deras visioner och drömmar går i uppfyllelse är stärkande för tron.

Förra söndagen samma intressanta upplevelse. På förmiddagen var jag och predikade i församlingen Treklangen utanför Linköping. De firade 10 års jubileum. Tre gamla församlingar som hittat varandra. Varmt, innerligt och traditionellt (som det sig bör, när man slår ihop missionsförsamlingar och pingstförsamlingar). På eftermiddagen var jag i Södertäljekyrkan. En relativt ny församling med moderna uttryck och traditionellt, klassiskt evangelium. Fokus på människor och deras behov av frälsning och upprättelse. Bra jobbat Tigleth och alla som är engagerade.

Så i söndags var jag i Boden. Klarblå himmel, 15 minusgrader, fullsatt kyrka och ledarsamling på kvällen. Mycket hoppfullt. Däremellan så själavårdade ett gäng från församlingen mig med två timmars skoterkörning, renskav och röding över öppen eld, chokladtårta, trettio minuter bastu och fina samtal. Fantastiskt att församlingen har en så ståtlig och fullvuxen pastor som äger/lånar ut en skoteroverall som passar Hörnmark. Länge leve Boden.
Jag har också hunnit arbeta mycket, umgås med hustrun, köpt nytt tennisrack, haft en rad intressanta samtal med spännande sammanhang som jag kanske kan berätta om längre fram.

Nu åker jag till Kambodja, Vietnam och Thailand. Missionärsamling, samtal med församlingsledare och Assemblies of Gods missionskonferens om onådda folk.