Påskens budskap kan ge oss tröst och motivation

Påskens budskap kan ge oss tröst och motivation

Vem kunde för ett år sedan tro att pandemin skulle hålla även denna påskhelg i sitt skoningslösa grepp? När vi nu närmar oss denna stora kristna högtid är det svårt att se slutet på coronatillvaron. Men påskens budskap om villkorslös kärlek och seger över döden kan ge oss såväl tröst som motivation.
Så inleds en debattartikel som går ut i tidningar runtom i Sverige nu inför påsk, skriven av föreståndare Daniel Alm och pastorer i lokala pingstförsamlingar.

LÄS MER

Rekordhögt deltagande på Pingst Mission Sänd

Det finns en stark vilja att vinna världen för Gud. Det visade ett rekordhögt deltagande på 500 personer under Pingst Mission Sänd. Många står beredda att göra insatser men det behövs ibland en tydligare startsignal. Det sa pastor Niclas Strindell som framhöll vikten av skärpt vision och kommunikation om mission i våra församlingar.

LÄS MER

Nya globala perspektiv hos ALT

Akademi för Ledarskap och Teologi lyfter in perspektiv från den globala kristenheten i sitt masterprogram som ett led i att internationalisera sina utbildningar.

LÄS MER

Låt kyrkorna tillämpa kvadratmeterregeln i påsk

Idag skriver svenska kyrkoledare på Aftonbladet debatt att man önskar att kvadratmeterregeln ska kunna tillämpas i landets kyrkor i påsk som är den största högtiden i kristendomen. "Detta är vårt påskupprop 2021!"

LÄS MER

Fler familjehem behövs

Behovet av familjehem är akut i samhället. LP-verksamheten och Pingst Församling bygger nu ett nätverk för att underlätta för fler att ta emot barn, unga och vuxna.

LÄS MER

Låt kärlek – inte hat – genomsyra vårt samhälle

Förra onsdagen attackerade en ung man oskyldiga människor i Vetlanda. Vi vill inleda med att uttrycka vår medkänsla och empati för de drabbade och deras anhöriga.

LÄS MER

Höjt perspektiv under Pingst Mission Sänd

Den 27 mars är det dags för konferensen Pingst Mission Sänd, som har fokus på att lyfta perspektivet och visa de under Jesus gör mitt under pandemin.

LÄS MER

Låt om våld i nära relationer

Marielle och Cassandra Larsson släpper den 8 mars en låt och musikvideo om våld i nära relationer. Detta är ett samarbete mellan LP-verksamheten och Heart of Evangelism och låten har skrivits tillsammans med Sebastian Stakset och Kenneth Lillqvist.

LÄS MER

Vi ber för Vetlanda

Det har väl inte undgått någon i vårt land att ett våldsdåd har i onsdags, 3/3, begåtts i Vetlanda. Vi chockas och oroas över det som skett där sju personer skadats varav tre allvarligt. Som kristna bröder och systrar vill vi självklart stötta vännerna i Vetlanda i bön och omsorg. Därför manar vi denna helg i våra olika församlingar att i gudstjänster och samlingar särskilt be för det som inträffat. 

LÄS MER

Globalt pingstnätverk gör infosatsning om Covid-19

Pingstvänner runtom i världen mobiliserar sig nu för att snabbt sprida kunskap om Covid-19 i områden där människor annars har begränsad tillgång till information. Genom den globala pingströrelsens nätverk kan man via lokala kyrkor och radiostationer nå ut med information till mer än 100 miljoner kyrkomedlemmar och till människor som kyrkorna når via sin verksamhet. PMU är en del av initiativet.

LÄS MER

Premiär för satsningen Hopp

Ikväll sänds det första programmet i serien Hopp, ett samarbete mellan Pingst, tv-kanalerna Kanal 10 och TBN Nordic och radiokanalen Radio Hope. Det första programmet består av en inspelad gudstjänst från Pingstkyrkan i Västerås, där Daniel Alm predikar.

LÄS MER

Kristet mediesamarbete för hopp i en orolig tid

För att ge hopp i den aktuella Coronakrisen uppstår ett nytt mediesamarbete. Pingst gör gemensam sak med de kristna Tv-kanalerna Kanal 10 och TBN Nordic samt den kristna radiokanalen Radio Hope. Under namnet ”Hopp” ska två kvällsprogram sändas under Coronakrisen på måndagar och onsdagar klockan 21.00.

LÄS MER

Samlingar med fler än 50 förbjuds

Regeringen har beslutat att förbjuda alla slags sammankomster med fler än 50 personer närvarande. Förbudet träder i kraft från och med söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.

LÄS MER

Dalkarlså blir Umeå folkhögskola

Dalkarlså folkhögskola finns inte längre. Nu heter den i stället Umeå folkhögskola.

LÄS MER

Årets rådslag blir digitalt

På grund av Covid-19 och de restriktioner som i dagsläget råder från regeringen, har Pingst beslutat att hålla Rådslaget digitalt i år.

LÄS MER

Ny pingstskiva släpps idag

Idag släpps den tredje skivan med ny musik i Pingst. ”Vägar vidare” heter den nya skivan fylld med sånger att lovsjunga med och som siktar mot framtiden.

LÄS MER

Daniel Alm i rundabordssamtal med regeringen om Covid-19

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind har idag haft ett rundabordssamtal med företrädare från civilsamhället med anledning av samhällssituationen som orsakats av viruset Covid-19. Daniel Alm, föreståndare i Pingst - Fria Församlingar i Samverkan, var en av de inbjudna.

LÄS MER

Sveriges kristna råd utlyser bön med av corona

Sveriges kyrkor, församlingar och enskilda uppmanas att be för situationen i Sverige och världen utifrån Corona-virusets inverkan på individer och samhälle.

LÄS MER

Gudstjänster on line

Nu på söndag kommer flera större pingstförsamlingar att ställa in gudstjänsterna i sina lokaler och i stället sända dem över nätet. Detta gäller till exempel Filadelfiaförsamlingen och Hillsong i Stockholm, och Pingstkyrkan i Uppsala. Anledningen är förstås förbudet mot att samla fler än 500 personer på grund av risk för smittspridning av covid-19-viruset.

LÄS MER

Sänd och Kreativ20 ställs in

Både missionskonferensen Sänd och Kreativ20 ställs in med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika större samlingar på grund av risken för covid-19-smitta.

LÄS MER

Pingst och coronaviruset

Pingst tar del av Folkhälsomyndighetens information och arbetar enligt de rekommendationer som finns på Krisinformationens hemsida.

LÄS MER

Rysk pingstbiskop på Sverigebesök

Pingsts Internationellts Regionråd för Eurasien och Land-au för Ryssland anordnar idag en samtals- och informationsdag om Ryssland. Syftet är att kunna göra ett bättre avstamp för förbön och framtida insatser för Öst. På plats finns ryska pingstunionens biskop Vassilij Jevtjik.

LÄS MER

Unik kartläggning av Migrationsverkets prövning av konvertiter

En studie som omfattar 619 afghanska medborgare som konverterat till kristendomen och sökt asyl i Sverige 2015-2018 visar på stora brister i Migrationsverkets handläggning. Exempelvis avslöjar kartläggningen att beslutet påverkas av var i Sverige den asylsökandes ärende handläggs. Migrationsverket gör även skillnad på konvertitens intellektuella förmåga att reflektera kring sin tro, vilket leder till att det snarare är den intellektuella kapaciteten och förmågan att utrycka sig, än tron hos konvertiten som bedöms.

LÄS MER

Öppet hus på ALT

Den 21 mars är det öppet hus på ALT.s alla studiecenter för alla som är nyfikna på utbildningen. Det handlar om en dag då det är möjligt att både träffa personal och studenter och ta del av undervisning.

LÄS MER

Missionskonferens i helgen

Idag inleds årets Missionskonferens, SÄND. Den hålls i Södertörnskyrkan i Huddinge och pågår fram till i morgon kväll.

LÄS MER

Samtalsdag om framtidens mission

Den framtida strukturen för svensk pingstmission är ämnet när Daniel Alm idag möter föreståndare i pingstförsamlingarna till en samtalsdag i Södertörnkyrkan i Huddinge.

LÄS MER

Posters till förmån för DR Kongo

Idag på internationella kvinnodagen lanserar PMU fyra posters i samarbete med illustratör Amanda Romell. Pengarna som försäljningen genererar går till Panzisjukhuset i Demokratiska Republiken Kongo, där fredspristagare Denis Mukwege är verksam.

LÄS MER

PMU söker praktikanter

Nu är det hög tid att söka praktik genom PMU. Möjligheten finns för den som är mellan 20 och 30 år att tillsammans med en församling söka en praktikplats utomlands under fyra till åtta månader.

LÄS MER

Snart dags för MÖT

Den sista helgen i april är det dags för årets MÖT, det vill säga konferensen och mötesplatsen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare.

LÄS MER

72 timmar för tredje gången

På långfredagen och påskdagen sätts påskföreställningen "72 timmar som förändrade världen upp" igen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I år blir det för tredje och sista året.

LÄS MER

Profetens tjänst i fokus

I dag inbjuder Pingstkyrkan i Västerås tillsammans med Pingst – fria församlingar i samverkan till en heldag med fördjupning kring profetens tjänst.

LÄS MER

Rådslag i Stockholm

”Pingst i rörelse - mission, media, multiplikation – på väg emot framtidsbildens förverkligande” är temat för årets Rådslag, som hålls i Citykyrkan i centrala Stockholm den 25 och 26 maj.

LÄS MER

Webinar inför Rådslaget

Inför årets Rådslag erbjuds alla församlingar att beskriva vad man ser behov av och vad man kan bidra med till det gemensamma, till rörelsen. Dels genom att delta i ett webinar den 24 april och dels genom att fylla i en enkät och lämna in svaren senast 10 maj.

LÄS MER

Påsk för alla sinnen

Smyrnakyrkan i Göteborg inbjuder i år till påskfirande för alla sinnen.

LÄS MER

Nya koordinatorer på Pingst ung

Pingst ung har anställt två nya koordinatorer. Jacob Ventlinger för ungdomsfrågor och Madelene Boberg för barnfrågor.

LÄS MER

Utbildningsdagar om Trygg församling

I april är det dags för ytterligare utbildningsdagar för församlingar om att förhindra övergrepp. Kurserna hålls i Pingstkyrkorna i Lund, Västerbottens Mellanbygd och Lidköping. Målsättningen är att dagen ska ge redskap till att skapa en församling där det råder en trygg miljö i alla avseenden.

LÄS MER

LP-dagen idag

I dag uppmärksammas LP-verksamhetens arbete på ett särskilt sätt i många svenska pingstförsamlingar.

LÄS MER

SÄND i Uppsala

I dag har missionskonferensen Sänd hållts i år i Uppsala. Cirka 120 deltagare fanns med i den nationella årligen återkommande konferensen.

LÄS MER

Förkunnaren och förkunnelsen

I dag hålls en inspirationsdag för förkunnare, där bland andra Tomas Sjödin och Britta Hermansson medverkar.

LÄS MER

Inspiration för barnledare

I dag hålls den första av tre ekumeniska regionala barnledardagar, som arrangeras av nätverket Jesus till barnen tillsammans med lokala kyrkor.

LÄS MER

Inspirationsdag för Globala veckan

Idag anordnas en inspirationsdag inför Kyrkornas globala vecka, som anordnas i november. Samlingen hålls på Ekumeniska centret i Alvik i västra Stockholm och fokuserar på årets tema; demokrati.

LÄS MER

Två nya Livsberättelser

I Pingst arkiv & forsknings serie Livsberättelser har två nya böcker just utkommit. Den ena handlar om predikanten Venzel Nilsson och heter Minnen och händelser i mitt liv. Den andra är skriven av Per-Olof Jacobsson och har titeln Mission för hela livet Sverige, Kongo, Rwanda.

LÄS MER

Nätverksträffar för barn- och ungdomsledare

Under våren inbjuder Pingst ung till fem olika regionala nätverksträffar för barn- och ungdomsledare i församlingarna.

LÄS MER

Församlingar och GDPR

I maj träder en ny EU-gemensam lagstiftning i kraft, GDPR, som bland annat reglerar hur företag och organisationer får behandla personuppgifter. Som en hjälp för församlingar inför det nya som väntar finns nu en särskild sida om detta här på Pingst.se

LÄS MER

Snart stänger anmälan till Sänd

Missionskonferensen Sänd hålls i år i Uppsala, lördagen den 17 mars. Sista anmälningsdag är 9 mars.

LÄS MER

Upprop om förbön för biståndsarbetare

Pingst – fria församlingar i samverkan, PMU, Alliansmissionen, Diakonia och Equmeniakyrkan uppmanar nu gemensamt till förbön för dem, som jobbar med bistånd och mänskliga rättigheter.

LÄS MER

I helgen MÖTs musiker och sångare

I dag inleds musikkonferensen MÖT i Smyrnakyrkan i Göteborg. Det handlar om en årlig musikalisk mötesplats för sångare, musiker och pastorer. Cirka 360 personer deltar.

LÄS MER

Gala för mänskligare Stockholm

I kväll producerar Kaggeholms elever en välgörenhetsgala i Filadlefiakyrkan i Stockholm. ”Ett mänskligare Stockholm” är namnet på galan, där en av artisterna är Carola.

LÄS MER

Temadag om barn och andlighet

I dag anordnas en heldag om barnteologi på Örebro Missionsskola. Arrangörer är Pingst ung, Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionens Ungdom i samarbete med Akademi för Ledarskap och Teologi.

LÄS MER

Samlingar för församlingsledare

Under våren inbjuder Daniel Alm och Andreas Ardenfors till regionala församlingsledarsamlingar. Näst i tur står träffar i Karlstad och Västra Frölunda.

LÄS MER

Påsk med Passion

Smyrnaförsamlingen i Göteborg öppnar i år dörrarna för två gratis föreställningar av musikalen Passion på Påskdagen.

LÄS MER

Påskmusikalen Hammarslagen i Linköping

Tre gånger under påsken framförs musikalen Hammarslagen i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping. Musikalen handlar om Jesu lidande, död och uppståndelse, tolkat genom människorna runt Jesus.

LÄS MER

72 timmar återkommer

Även i år satsar Filadelfiakyrkan i Stockholm på att uppföra påskföreställningen "72 timmar som förändrade världen".

LÄS MER

Carola sjunger på välgörenhetsgala

Ett mänskligare Stockholm är namnet på välgörenhetsgalan, som Kaggeholms elever producerar. En av årets artister är Carola.

LÄS MER

En sång om glädje i SvT i påsk

I kväll är det inspelning av programmet ”En sång om glädje” i Pingstkyrkan i Södertälje. Programmet är planerat att sändas i kanal 1 på påskafton.

LÄS MER

Råd och vägledning om migration

”Välkommen hit. Välkommen hem.” är titeln på ett häfte med vägledning och råd i asylfrågor för församlingar och enskilda. Häftet är ursprungligen framtaget inom Evangeliska Frikyrkan, men har nu försetts med ett nytt omslag utarbetat för Pingst – fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

Smyrnaförsamlingen i Göteborg erbjuder nu en kurs för dem, som är alldeles nya i tron. Den heter "Nästa steg" och rymmer tre träffar. Den första hölls i går kväll.

LÄS MER

Utbildning om Trygg församling

I morgon hålls ännu en utbildningsdag för församlingar om att förhindra övergrepp. Den här gången är platsen Pingstkyrkan i Umeå. Målsättningen är att dagen ska ge redskap till att skapa en församling där det råder en trygg miljö i alla avseenden.

LÄS MER

Sånger för Panzi

"På starka örnavingar" är titeln på en cd och ett nothäfte med 20 sånger med texter av Märtha-Greta Halldorf och musik av Magnus Brengesjö. Allt överskott från försäljningen går till arbetet med rehabilitering av kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp i DR Kongo.

LÄS MER

Heldag om barnteologi

Undervisning om barnteologi och reflektioner kring detta blir det på en Barnteologidag på Örebro Missionsskola onsdagen den 29 mars. Arrangörer är Pingst ung, Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionens Ungdom i samarbete med Akademi för Ledarskap och Teologi.

LÄS MER

Många sportläger till sommaren

I sommar inbjuder Sport for Life till en rad olika sportläger på olika platser runt om i landet. Det handlar till exempel om innebandy-, hockey- och fotbollsläger.

LÄS MER

Turistkyrkan på Gotland söker team

Pingstkyrkan i Visby söker team, som i sommar vill vara med och jobba för att nå turister på ön med evangelium.

LÄS MER

Fredsagent 1325 – utan kvinnan ingen fred” är namnet på PMU:s vårkampanj, som lyfter hur viktiga kvinnor är för fr4edsarbetet.

LÄS MER

Loppis och café i Pingstkyrka

Pingstkyrkan i Storfors har förvandlats från gudstjänstlokal till en mötesplats med loppis och café.
- Vi har bestämt oss för att fira alla gudstjänster i Baptistkyrkan, och då får vi den här möjligheten, säger Kirsi Kotkamaa, en av de ansvariga till Storfors kommuns hemsida.

LÄS MER

Europeisk ledarkonferens startar idag

I dag startar ledarskapskonferensen "Jesus4Europe and beyond". Det handlar om en konferens för pastorer och ledare med hjärta för Europa och mission. Konferensen hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Omkring 250 personer kommer att delta.

LÄS MER

Unga förkunnare inbjuds till Almedalen

Förkunnare inom Pingst som är 40 år eller yngre har i år möjlighet att vara med under Almedalsveckan på inbjudan av föreståndare Daniel Alm.

LÄS MER

Vision om 30 nya församlingar

30 nya pingstförsamlingar i Sverige på tre år. Det är visionen för initiativet ”30 new churches”, som även är namnet på en konferens om församlingsplantering i Stockholm 25-28 maj.

LÄS MER

Gemenskapsveckor i PHV:s regi

Även den här sommaren inbjuder PHV, Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet, till gemenskapsläger för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning, samt unga vuxna.

LÄS MER

Heligt kaos i Smyrnakyrkan

Ett heligt kaos. Så beskriver Anne-Jorid Ahgnell, en av pastorerna i Smyrnaförsamlingen i Göteborg söndagskvällen, då kyrksalen fylldes på fem minuter och tre rum fick öppnas för streaming.

LÄS MER

Helg om skapande för unga vuxna

Kreativ inspiration på Bromma folkhögskola i juni.

LÄS MER

Fullsatt i Filadelfia på påskdagen

Den nya påskmusikalen "72 timmar" fyllde Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Dagar om förkunnelse för kvinnor

Nätverket Nelly ordnar ett dygn med gemenskap och sändning av kvinnor som arbetar med att predika.

LÄS MER

Dags för första modulen av M4

Den nya utbildningen om församlingsplantering inleds 18 mars.

LÄS MER

Roma-nätverket besökte Bulgarien

Christer Tornberg och Lena Broberg träffade samarbetspartners och samtalade om framtiden.

LÄS MER

Bok om bönen först ut i ny skriftserie

Pingst vill stimulera användningen av Bibeln.

LÄS MER

LP tar över stödboende i Märsta

Tingvallahemmet blir LP-hem från och med 1 april.

LÄS MER

Release för nytt material om diakoni

SKR:s referensgrupp för diakoni lanserar ett nytt material om barn och ungas psykiska hälsa.

LÄS MER

Timbuktu spelar in musik för Kongos kvinnnor

Artisten Jason ”Timbuktu” Diakité har spelat in musik till PMU:s vårkampanj.

LÄS MER

Öppet hus på ALT

Den 10 mars har ledarakademin ALT öppet hus i Stockholm, Göteborg, Umeå, Jönköping och Malmö.

LÄS MER

Årets gemenskapsveckor med PHV

Nu är det dags att anmäla sig till årets gemenskapsveckor på Bjärka-Säby och Furuboda.

LÄS MER

Ny ledare för PEF

I går valdes Pelle Hörnmark till ny ledare för den europeiska pingströrelsen.

LÄS MER

Påskpassion i Smyrna

På skärtorsdagen och långfredagen framförs återigen påskmusikalen "Passion" i Smyrnakyrkan i Göteborg. I år gäller gratis inträde, och dessutom får gymnasieelever från Göteborg chansen att ta del av föreställningen på skärtorsdagens eftermiddag.

LÄS MER

Samlingar för seniorpastorer

Nätverket Pingst Pastor Seniorer bjuder i år in till tre träffar på tre olika platser I landet. Den första hålls i Citykyrkan i Stockholm och besöks av Olof Djurfeldt, som kommer att tala på temat "I Andens vind".

LÄS MER

72 timmar som förändrade världen

På Påskdagen bjuder Filadelfiakyrkan i Stockholm in till föreställningen "72 timmar", vars syfte är att lyfta påskens budskap.

LÄS MER

Kinarestaurang blir pingstkyrka

Till sommaren flyttar pingstförsamlingen Vadstena Kristna Center till nya lokaler. Församlingen har köpt lokalerna där restaurang China Garden just nu ligger.

LÄS MER

Påskmusikal i Smyrna Älvängen

I morgon, på Långfredagen, inbjuder Smyrnakyrkan i Älvängen till påskmusikalen ”Ty så älskade”, en nyskriven musikal, där passionsberättelsen löper parallellt med samtal mellan två gamla vänner på ett kafé.

LÄS MER

Återkomst för musikalen PASSION

Musikalen PASSION - om veckan som förändrade världen - återkommer för andra påsken i rad i Smyrnakyrkan i Göteborg. Tre föreställningar på påskdagen och annandagen finns att välja på.

LÄS MER

Tillfälligt boende för EU-migranter i Europaporten

Pingstkyrkan Europaporten i Malmö öppnar upp sina lokaler för EU-migranter under fem dagar i samband med att staden ska avhysa dem från lägret i Pildammsparken.

LÄS MER

Utbildningsdag om församlingsplantering

I dag är det dags för modul 4 i utbildningen om församlingsplantering. Dagens samling hålls i Hillsong Stockholm Norra.

LÄS MER

Dan Harryzon föreslås som ordförande

Dan Harryzon från Mariestad är valberedningens förslag till ny ordförande för Pingststyrelsen.
– Jag blev överraskad över att få frågan, men samtidigt glad över att kunna få vara med och bidra, säger han.

LÄS MER

Ny församling bildad i Bjästa

I helgen som gick välsignade, sände ut och gav Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik flyttningsbetyg till 51 personer som kommer att starta en ny församling i Bjästa.

LÄS MER

Nytt nätverk för ideella ledare

Det tvååriga programmet PLU, Pingst ledarutveckling får nu en uppföljning och fortsättning i nätverket Pingst Ledare. Från och med nästa höst kommer även regionala ledardagar att arrangeras en gång per år.

LÄS MER

Bibelskola – något för alla

En tid på bibelskola borde vara det normala för alla som vill ta sin kristna tro på allvar. Och ett bra sätt för unga människor på väg in i vuxenliv och studier att stärka sin kristna identitet. Det menar Ulrik Josefsson, ansvarig för pingst Utbildning.

LÄS MER

Ny samarbetsförsamling i Finspång

I helgen bildades Centrumkyrkan i Finspång, som är resultat av en sammanslagning mellan Baptist- och Pingstförsamlingarna på orten.

LÄS MER

Jesus – kristnas Gud eller islams profet?

Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, anordnar i kväll ett årsmötesseminarium på temat ”Den historiske Jesus – kristnas Gud eller Islams profet?”

LÄS MER

Välgörenhetsgala i Filadelfia i Stockholm

Den 26 mars klockan 19.00 hålls en insamlings- och välgörenhetsgala i Filadelfiakyrkan i Stockholm till förmån för kyrkans sociala projekt. Bakom galan ligger samtliga utbildningar på Kaggeholms folkhögskola.

LÄS MER

Ny ordförande i Vision Ekumeniska

Mats Carlsson har valts till ny ordförande för Vision Ekumeniska som organiserar 1150 anställda i fem olika samfund, varav Pingst är ett. Han efterträder Thomas Dahl som återgår till att bli ombudsman i den fackliga organisationen.

LÄS MER

Bön för Mellanöstern på palmsöndagen

Styrelserna för Sveriges kristna råd och Svenska missionsrådet uppmanar sina medlemskyrkor och medlemsorganisationer att under palmsöndagen gemensamt be för situationen i Mellanöstern.

LÄS MER

Samling om fortsättningen av arabiska våren

På fredag finns den möjlighet för intresserade att träffa både yngre och äldre ledare från Nordafrika och höra dem berätta om vad Gud gör i deras länder.

LÄS MER

Ledarkonferens i Citykyrkan i Stockholm

i dag inleds en tre dagar lång ledarkonferens under temat "I tjänst för nationen". Huvudfokus ligger på tjänstegåvorna och hur hela församlingen kan byggas upp till enhet, kunskap och mognad i Kristus.

LÄS MER

Kulturvecka i Mälarökyrkan

I dag inleds årets Kulturvecka i Mälarökyrkan på Ekerö. Konstnären Janeric Johansson talar om sitt konstnärskap i kyrkan i dag och ställer också ut sin konst där. I eftermiddag är det vernissage för en samlingsutställning.

LÄS MER

MÖT startar i dag

I dag inleds konferensen MÖT, som står för Musik, Överlåtelse och Tro. Precis som tidigare år hålls konferensen i Smyrnakyrkan i Göteborg. Omkring 250 personer deltar i konferensen.

LÄS MER

Öppet hus på ALT

I dag är det öppet hus mellan klockan 14.30 och 17.00 på ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi, på de fem olika studiecentren runt om i landet.

LÄS MER

Allsångskonsert med Crouch-sånger

I kväll anordnar Pingstkyrkan i Skövde en allsångskonsert då Andrae Crouchs sånger på ett särskilt sätt uppmärksammas.

LÄS MER

PMU kampanjar mot kvinnlig könsstympning

I massajbyar i Kenya får flickor lära sig att säga nej till könsstympning. Kyrkan har en viktig roll och funktion i att få ett slut på denna djupt rotade tradition. För att omvärlden ska få upp ögonen för problemet och för att fler flickor ska slippa utsättas för detta drar PMU nu igång en kampanj för att motverka könsstympning.

LÄS MER

Release av ny barnbibel i morgon

I morgon är det release för en Bibel, som är anpassad för barn på mellanstadiet. Releasen äger rum i Pingstkyrkan i Jönköping och en av de medverkande då är artisten Dogge Doggelito, som kommer att dela ut de tio första biblarna.

LÄS MER

Omkring 230 pastorer reser till Jerusalem

I höst reser närmare 230 pingstpastorer som finns med i nätverket Pingst Pastor på studieresa till Jerusalem.

LÄS MER

Konferens om romer

I lördags hölls en konferens i Pingstkyrkan i Jönköping angående romernas situation, både här i Sverige och i deras hemländer. Arrangörer var Erikshjälpen, studieförbundet Bilda och Hjärta till Hjärta.

LÄS MER

Kyrkoledare om migration och integration

Under årets Almedalsvecka i Visby kommer landets kyrkoledare att fråga ut riksdagspartier om migration och integration. Pingstföreståndare Pelle Hörnmark är en av dem som medverkar.

LÄS MER

Pingstvän tävlar i Postkodmiljonären

I dag tävlar Jan-Olof Antonsson, pingstvän från Hässleholm, i frågesportsprogrammet Postkodmiljonären. Svarar han rätt på 15 frågor kan han vinna en miljon kronor.

LÄS MER

Ny akademi för kristna opinionsbildare

Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, startar nu Wilberforce Akademin, som ska utbilda morgondagens kristna opinionsbildare. Syftet är att utbilda personer inom exempelvis kultur, media och politik att utifrån sin kristna tro vara med och påverka och förändra samhället.

LÄS MER

Passion om påsken

På Påskdagen och Annandag påsk uppförs musikalen Passion i Smyrnakyrkan i Göteborg. Det är en musikal som handlar om veckan som förändrade världen.

LÄS MER

Stort intresse för integrationsdag

I dag anordnar Pingst en nätverksdag för församlingar som arbetar med integration. På grund av det stora intresset har samlingen flyttats från Pingstkontoret till Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Satsning på budskapet om Anden

Årets pingsthelg ska inte gå obemärkt förbi. I alla fall inte om Daniel Alms idé att systematiskt låta bloggare och filmade intervjuer på olika sätt lyfta betydelsen av den helige Ande slår ut som tänkt.

LÄS MER

PMU utlyser fototävling

Nästa år fyller PMU 50 år och utlyser nu en fototävling i samband med jubileet. Bilder från PMU-projekt runt om i världen, från 60-talet och framåt, är välkomna.

LÄS MER

Biljettsläpp till Nyhemskonserter

I dag släpps biljetterna till årets konserter på Nyhemsveckan. Det handlar om Planetshakers den 15 juni och Israel Houghton den 21 juni.

LÄS MER

Dina kämpar mot könsstympning

Dina Klingsbo, 16 år, från Botkyrka, åkte i början av året till Kenya för att göra en film, som nu är en del av PMU:s vårkampanj mot kvinnlig könsstympning. Hon har också startat en egen insamling via PMU mot könsstympning.

LÄS MER

Bönekonferens i Hässleholm

”Ett förvandlat Skåne genom bön” är mottot när Pingstkyrkan i Hässleholm inbjuder till bönekonferens den 12 -13 april.

LÄS MER

Monolog om ätstörningar

”Ät. Störd” är namnet på en monologföreställning som ges i kväll i Smyrnakyrkan i Göteborg i samband med kvällens ungdomssamling och lovsångsgudstjänst.

LÄS MER

Pingst får ny direktor

I dag utsåg styrelsen för Pingst – fria församlingar i samverkan Madeleine Hansson till ny direktor för verksamheten. Hon tillträder tjänsten den 15 augusti.

LÄS MER

Dela med dig

Nu är det möjligt att gilla, dela och/eller tweeta alla blogginlägg och nyheter här på Pingst.se.

LÄS MER

Carina Nyman i Nyhetsmorgon

Carina Nyman, verksam för LP-verksamheten medverkar i TV4-programmet Nyhetsmorgon i dag mellan 6:45 och 7:00.

LÄS MER

Regionala PLU-samlingar pågår

I lördags var det regional samling i Göteborg för ideella församlingsledare som deltar i Pingst Ledarutveckling. På lördag hålls nästa regionala samling i Västerås.

LÄS MER

Ny kyrka i Jönköping

Nu på söndag är det dags för den första offentliga gudstjänsten i församlingsplanteringen Connect Church Sliver i Jönköping. I fortsättningen kommer möten hållas där varje söndagseftermiddag klockan 15.00.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Falköping

På söndag sänder Sveriges Television den första av sammanlagt fyra gudstjänster från Pingstkyrkan i Falköping.

LÄS MER

TV-inspelningar i Köping

Under helgen har Sveriges Television spelat in fyra gudstjänster från Pingstkyrkan i Köping.

LÄS MER

En dag med Carina Nyman

I dag lägger TV Inter ut ännu ett program i serien ”En dag med”. Den här gången får tittarna följa Carina Nyman, som numera jobbar för LP-verksamheten efter många år i missbruk.

LÄS MER

Norsk pingstpastor lyfter alkoholfrågan

Den norske pingstpastorn Per Bjarne Audenby har bestämt sig för att lyfta alkoholfrågan i sin församling, Evangeliehuset i Egersund, under den här månaden.

LÄS MER

Familjebrunch om relationer föräldrar och barn

I dag arrangerar Aspnäskyrkan i Järfälla en familjebrunch med barnvakt och föredrag om föräldra- och barnrelationer.

LÄS MER

Modevisning av second handkläder

I kväll klockan 18.00 är det modevisning i Pingstkyrkan i Ljungby, då kläder från second hand-butiken "Gammalt och nött" ska visas upp.

LÄS MER

Biståndsministern besökte Panzisjukhuset

I förra veckan besökte biståndsminister Hillevi Engström Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo. Ett besök som var efterlängtat av både henne själv och PMU.

LÄS MER

Stort intresse för MÖT

I dag inleds konferensen MÖT i Smyrnakyrkan i Göteborg. Förra året deltog cirka 200 och i år kommer närmare 350 personer att delta.

LÄS MER

Vårkampanj mot könsstympning

Nu startar PMU:s vårkampanj ”Böcker är vassare än rakblad.” Hos massajerna i Kenya könsstympas 90 procent av alla flickor. Genom ett nytt projekt vill PMU påverka så att de slipper ingreppet, får gå i skola och har chans till ett bättre liv.

LÄS MER

Hillsong flyttar till biograf Park

Församlingen Hillsong Stockholm kommer i fortsättningen att fira sina gudstjänster på SF:s biograf Park på Östermalm i Stockholm. I går hölls den sista gudstjänsten på Nalen.

LÄS MER

Samfundseminarium i Södertälje

I kväll deltar samfundsminister Stefan Attefall i ett seminariesamtal i Södertälje om det statliga stödet till trossamfunden och samfundens roll i samhället.

LÄS MER

Jesus på Cirkus

I dag inbjuder församlingen Hillsong i Stockholm till en kväll på Cirkus med fokus på påskens budskap och Jesu kärlek. Passionerad lovsång, olika framträdanden, samt en illustrerad predikan av församlingens föreståndare Andreas Nielsen står på programmet.

LÄS MER

Korsets kraft i Karlstad

I kväll ges påskmusikalen Korsets Kraft i Pingstkyrkan i Karlstad. I går kväll var det nypremiär i Skårekyrkan i samma stad. Föreställningen är en samproduktion mellan de båda kyrkorna.

LÄS MER

Lovsångshelg i Södertälje

Nästa helg arrangeras en lovsångshelg i Pingstkyrkan i Södertälje, då bland andra Stina Brockmann och Lars ”Tarzan” Gustafsson medverkar.

LÄS MER

Påskmusikalen Hammarslagen spelas i Köping

I morgon spelas musikalen Hammarslagen i Pingstkyrkan i Köping för andra gången. Den handlar om Jesu sista dygn på jorden.

LÄS MER

Jätteintresse för Pingst Ledarutveckling

2 800 ledare i pingstförsamlingar runt om i landet är nu anmälda till Pingst ledarutveckling, en tvåårig webb-baserad utbildning. Troligen handlar det därmed om den största utbildningsinsatsen i svensk kristenhet.

LÄS MER

Glädjefylld invigning

Många besökare, glada miner, levande musik, kaffe, godis och cup caces, välgångsönskningar, invigningstal, många vackra blombuketter och andra gåvor och symbolisk hopknytning av band gjorde invigningen av Pingsts huvudkontor i eftermiddag till en lyckad tillställning.

LÄS MER

Invigning av Pingsts nya lokaler i dag

I dag på eftermiddagen är det dags för invigningsfestligheter i Pingsts nya huvudkontor vid Alviks torg.

LÄS MER

Vårkampanj om mödravård

Miljontals kvinnor och barn dör eller får svåra skador varje år i samband med graviditet och förlossning. PMU lyfter därför för tredje året i rad rätten till mödrahälsovård i Vårkampanjen.

LÄS MER

Kulturvecka i Mälarökyrkan

Den här veckan arrangerar Mälarökyrkan på Ekerö sin årliga kulturvecka, som bjuder på en blandning av olika skapande utbud, till exempel kördagar för barn och konstutställning.

LÄS MER

Pingst Kreativ får en norrländsk gren

Nu finns det en särskild gren av Pingst Kreativ i norra Sverige, kallade Pingst Kreativ Norr. Uppgiften är att stimulera till en mångfald av skapande i församlingarna.

LÄS MER

Vigselförrättarkurs pågår

Den här veckan är det dags för vårens vigselförrättarkurs för pastorer som söker vigselbehörighet inom Pingströrelsen.

LÄS MER

PMU stöder kristna familjer i Pakistan

PMU har beslutat att bevilja en insats för 100 kristna familjer i Pakistan som står i akut behov av stöd efter att ha drabbats av en fundamentalistisk mobbs vrede.

LÄS MER

Tomas Sjödin intervjuas i ”När livet vänder”

I kväll intervjuas författaren och pastorn Tomas Sjödin och SvT:s serie "När livet vänder". Programmet handlar om hur4 man går vidare efter förlusten av två barn.

LÄS MER

PMU:s vårkampanj igång

Miljontals kvinnor och barn dör eller får svåra skador varje år i samband med graviditet och förlossning. PMU lyfter för tredje året i rad rätten till mödrahälsovård i Vårkampanjen.

LÄS MER

Trygghet eller tvångströja?

I kväll är det premiär för den första av tre samtalskvällar på temat ”Frikyrkan – trygghet eller tvångströja?” Pingstpastor Stefan Beimark samtalar med bloggaren Sofia Mirjamsdotter och låtskrivaren Peter Hallström på Café Station i Umeå.

LÄS MER

250 deltog i MÖT

"MÖT 2013 känns nytt och fräscht", var en av de positiva kommentarerna under helgens konferens.
- MÖT blev den mötesplatsen vi har längtat efter, säger en nöjd Peter Stolpestad, musikkonsulent i Pingst.

LÄS MER

PMU lanserar Panzirapport

I dag mellan klockan 9 och 11 lansera PMU Panzirapporten, som sätter fokus på mödrahälsovård och problemet med fistlar i DR Kongo. Seminariet hålls i Sidas lokaler i Stockholm.

LÄS MER

På plats i Alvik

Nu är Pingsts personal på plats i det nya kontoret i Alvik. I går gick själva flytten och i dag packas kartongerna upp och datorerna installeras.

LÄS MER

Stort intresse för Pingst Ledarutveckling!

Många församlingar har anmält sig till Pingst Ledarutveckling och nu strömmar deltagares anmälningar in. Sista anmälningsdag är den 15 mars.

LÄS MER

I dag flyttar Pingstkontoret

I dag går det stora flyttlasset från Pingsthuset i Flemingsberg till kontoret i Alvik. Nu flyttas alla de enskilda arbetsplatserna och på måndag beräknas arbetet i det nya kontoret vara igång.

LÄS MER

PMU i Fryshuset på Kvinnodagen

I dag på Internationella kvinnodagen finns PMU med i det firande som Åttondemarsnätverket anordnar på Fryshuset i Stockholm. PMU anordnar ett seminarium om mödrahälsovård och problemet med fistlar och drar samtidigt igång Vårkampanjen, som i år fokuserar på just detta.

LÄS MER

Nu drar MÖT igång

I dag på eftermiddagen startar den nya mötesplatsen kring musik, överlåtelse och tro, MÖT. Cirka 250 sångare och musiker från olika församlingar runt om i landet kommer att finnas på plats i Smyrnakyrkan i Göteborg under helgen och få lyssna till undervisning, sjunga och musicera och inspireras.

LÄS MER

Samtal kring att vara tonårsförälder

Tillsammansambassadörerna i Pingstkyrkan i Västra Frölunda leder just nu en samtalsgrupp kring att vara tonårsförälder under rubriken ”Hjälp, vi har fått en tonåring!”.

LÄS MER

Gudstjänst på nattklubb

I går kväll inbjöd Pingstkyrkan i Linköping till en gudstjänst och festkväll på nattklubben Platå under namnet Sunday night service.

LÄS MER

Ulrik Josefsson blir verksamhetsansvarig för Pingst Utbildning

Ulrik Josefsson blir efter årets Rådslag verksamhetsansvarig för det nya verksamhetsområdet Pingst utbildning. Han är också utbildningsföreståndare för Akademi för ledarskap och teologi, ALT.

LÄS MER

Nya Pingst ung-galor till sommaren

Även i år blir det en Pingst ung-gala på Nyhem. Och det blir premiär för en gala på Lappis. På programmet står musik, upptåg, mycket humor, show och fest kombinerat med utdelning av Pingst ungstipendier.

LÄS MER

Pelle Hörnmark föreslås till omval

Inför årets Rådslag, som bland annat ska innehålla föreståndarval, har valberedningen kontaktat alla församlingar kring denna fråga och det finns bara ett svar; att Pelle Hörnmark ska väljas om.

LÄS MER

Undervisningsdag om förbön

I dag står förbönstjänsten i fokus i Hjortensbergskyrkan i Nyköping. Under hela dagen hålls seminarier av Andrew Thompson på temat ”Guds rike bryter fram”.

LÄS MER

Gud älskar Sollentuna

Nu till helgen inleder Pingstkyrkan i Sollentuna en satsning kallad Gud älskar Sollentuna. På söndag gästas församlingen av skådespelaren och före detta fängelsekunden Liam Norberg, som kommer att dela med sig av sitt livs historia.

LÄS MER

Kvinnor i Guds tjänst möts

I dag inleds årets kurs för ”Kvinnor i Guds tjänst” på Mariannelunds folkhögskola. Monica Winerdal återkommer som huvudlärare.

LÄS MER

Filadelfia Oslo i byggplaner

Filadelfiaförsamlingen i Oslo kan framöver få en helt ny samlingssal med 1 200 platser. Detta om planerna på att bygga ut kvarteret där kyrkan i dag finns går i lås. Då rivs den gamla byggnaden och församlingen får i stället tillgång till nya lokaler i det nya stora komplexet, som ska byggas där.

LÄS MER

Diakonikonferens i Eskilstuna börjar i dag

I dag inleds årets diakonikonferens. Den hålls i Pingstkyrkan i Eskilstuna på temat ”…denna skatt har jag i lerkärl…”.

LÄS MER

Påskgemenskap i Värnamo

Pingstförsamlingen i Värnamo arrangerar i år tillsammans med Alliansförsamlingen i Värnamo och Bredaryds Pingstförsamling gemenskapsdagar under påskhelgen för att lyfta upp påskens budskap och markera dess vikt i församlingens liv.

LÄS MER

Pingst-app på gång

Lagom till sommaren räknar Pingst med att kunna lansera en app både för iPhone telefoner och för androider.

LÄS MER

Pingst till Almedalen

Pingst kommer att finnas med under årets Almedalsvecka i Visby på Gotland. Både med seminarier och med mingelkvällar.

LÄS MER

ALT startar i Umeå i höst

Till hösten startar Akademi för ledarskap och teologi, ALT, sitt femte studiecenter i Pingstkyrkan i Umeå. Studiecenter finns sedan tidigare i Malmö, Göteborg, Jönköping och Stockholm/Uppsala.

LÄS MER

Två nya styrgrupper

Den här veckan går valberedningens förslag ut till alla församlingar.Det innebär bland annat förslag på ordförande till två nya styrgrupper, nämligen Socialt och utbildning. Dan Salomonsson och Daniel Alm är föreslagna till dessa poster.

LÄS MER

Pingstförsamlingen i Gävle bygger kyrka

Nu har Gävle Pingstförsamling fattat beslut om att starta bygget av en ny kyrka i Hedvigslund, nära Högskolan och Lantmäteriet. Redan till årsskiftet räknar man med att kyrkolokalen, förskolan, idrottshallen, kök och festvåning sta stå klara.

LÄS MER

Lena blev överkörd av en lastbil

I vår har Lena Nordqvist varit en av dem som medverkat i tv-programmet ”Mot alla odds”, där ett gäng handikappade personer tagit sig fram genom afrikansk vildmark. Nu finns hon också på tvinterplay.se och berättar både om hur olyckan och tron påverkat och förändrat hennes liv.

LÄS MER

Pastorsakademin samlas i Jönköping

I dag startar den fjärde modulen av Pingsts pastorsakademi på regional nivå i Jönköping.

LÄS MER

Konsert med Sarah Kelly i Malmbäck

I kväll klockan 20.00 blir det konsert med Sarah Kelly i Klockargårdskyrkan i Malmbäck.

LÄS MER

Pingstvän prinsessan Estelles barnsköterska

Elisabeth Zimmermann har återigen blivit kunglig barnsköterska. Hon tog hand om Victoria som liten och får nu hand om Victorias förstfödda, Estelle. Zimmermann är pingstvän.

LÄS MER

IPS-seminarium om pingströrelser i Västafrika

Institutet för pentekostala studier, IPS, inbjuder i dag till ett föredrag om hur pingströrelser påverkat den ekonomiska och sociala utvecklingen i Västafrika.

LÄS MER

Konsert i Smyrna Göteborg i kväll

I kväll är det konsert med Maria Gustin Bergström och Frank Ådahl i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Evangeliska Alliansen har årsmöte i dag

Svenska Evangeliska Alliansena, SEA:s, årsmöte i kväll inleds med en öppen föreläsning av generalsekreterare Stefan Gustavsson om gudsbilden i Gamla testamentet.

LÄS MER

Annonsera efter pastor på pingst.se

Nu är det möjligt för församlingar och verksamheter i Pingströrelsen att publicera sina platsannonser också på Pingst.se. Dessutom startas en möjlighet för pastorer som söker tjänst och församlingar som söker pastor att hitta varandra på www.pingst.se

LÄS MER

Pastorsakademin samlas i Örnsköldsvik

I dag startar den fjärde modulen av Pingsts pastorsakademi på regional nivå i Örnsköldsvik.

LÄS MER

Stort LP-möte i Filadelfia, Stockholm

I kväll hålls ett stort möte i Filadelfiakyrkan i Stockholm till stöd för LP-verksamheten. Hans Wikström Ulf Ekman och Dan Salomonsson är några av dem som medverkar.

LÄS MER

PMU håller seminarium på kvinnodagen

I dag, på den internationella kvinnodagen håller PMU ett seminarium om mödrahälsovård i DR Kongo på Historiska Museet, där sammanlagt 50 organisationer finns med och uppmärksammar kvinnors situation världen över.

LÄS MER

Kvinnors rätt är ingen kvinnofråga

När en kvinnas grundläggande rättigheter kränks genom bristande hälsovård eller fysiskt våld så drabbas vi alla. Vi är alla del av samma kropp och därmed har vi också ett ansvar för varandra. Det skriver en lång rad pingstledare, verksamma i Sverige och i Central- och Östafrika, i en gemensam debattartikel i Dagen i dag med rubriken ”Kvinnors rätt ingen kvinnofråga”.

LÄS MER

Församlingsplanterare samlas i Västerås

Nu till helgen hålls den tredje modulen i Pingsts församlingsplanteringsprogram. Denna gång hålls samlingen i Life Center i Västerås. Ett 100-tal personer är anmälda.

LÄS MER

Pastorsakademin samlas i Västerås

I dag startar den fjärde modulen av Pingsts pastorsakademi. Den här gången hålls samlingarna regionalt och först ut är samlingen i Västerås.

LÄS MER

Ny bok från IBRA

IBRA Media har i dagarna kommit ut med boken Funnen av Gud! – möten som förvandlar liv. I boken finns 28 vittnesbörd samlade, som tidigare varit publicerade i Signalen-tidningen.

LÄS MER

Gospelfester i helgen

Nu i helgen får både Karlskrona och Nybro besök av Samuel Ljungblahd och Anna Weister Andersson som tillsammans med kören By Mercy och storbandet Bodekull Gospel & Jazz Orcherstra bjuder på gospelfest.

LÄS MER

Riksdagsledamöter besöker PMU:s arbete i Kongo och Rwanda

Fyra riksdagsledamöter åker i morgon till Kongo och Rwanda för att på plats se det arbete som PMU bedriver där.
– Vi ser fram emot att få ta del av det arbete en svensk biståndsorganisation som PMU medverkar till. Det här är biståndsarbete utan omvägar via regeringar med förankring på plats, säger de.

LÄS MER

Livsberättelser på tvinterplay

Tvinterplay lanserar nu en ny serie med livsberättelser under rubriken ”och så levde dom”. I går lades den första berättelsen i programserien ut, där personer i olika skeden av sina liv berättar hur tron på Gud påverkar och förändrar deras liv.

LÄS MER

Temadag om diakoni och omsorg

I morgon står diakoni och omsorg i fokus hela dagen i Pingstkyrkan, Kil, under rubriken ”Hoppets bärare”.

LÄS MER

Religionsfrihet i fokus

Religionsfrihetsfrågor står i fokus på nästa lördags panelsamtal och opinionsmöte i Pingstkyrkan i Linköping. Socialminister Göran Hägglund är huvudtalare.

LÄS MER

Aktion Ibrahim-konferens i Turkiet

Mellan den 17 och 21 oktober kommer Aktion Ibrahim att anordna en konferens i Turkiet för att mobilisera pionjärer för arbete bland den unga generationen i arabvärlden. Till konferensen inbjuds också unga ledare i pingstförsamlingar, som på olika sätt vill vara en del i det här arbetet.

LÄS MER

Samlingar för seniorpastorer

”Vad är pingstväckelsens omistliga värden?” Det är ämnet då föreståndare Pelle Hörnmark ska tala på samlingar för seniorpastorer 19 och 20 maj i Värnamo respektive Eskilstuna.

LÄS MER

Diakonikonferens i Borås

Årets diakonala rikskonferens hålls i Pingstkyrkan i Borås den 20-22 maj. Alla som vill möta det diakonala behovet i församlingar och samhället i stort är välkomna.

LÄS MER

Öppet hus på nya pastorsutbildningen

I dag är det Öppet hus på den nya pastorsutbildningen Akademi för ledarskap och utveckling. Mellan 10 och 13 står dörrarna öppna i lokalerna i Stockholm, Malmö, Jönköping och Göteborg.

LÄS MER

Nya pingstkyrkan i Falköping invigd

I helgen invigde pingstförsamlingen i Falköping sin nya kyrka med en invigningsfest i lördags kväll då entreprenörer och leverantörer var speciellt inbjudna. Vid gårdagens invigningsgudstjänst fanns representanter från grannförsamlingar och Falköpings kommun på plats och församlingens pator Thomas Henning predikade.

LÄS MER

Egil Svartdahl får ekumenikpris

Den norske pingstpastorn och tv-personligheten Egil Svartdahl, som också medverkar som lärare på den svenska Pastorsakademin, får i år Norges kristna råds ekumenikpris. Han får utmärkelsen för sitt långvariga engagemang för bön och kontakter mellan olika kyrkliga traditioner.

LÄS MER

Rekordoffer till LP-verksamheten

När Pingstkyrkan i Uppsala och församlingen Livets Ord i söndags höll gemensam kvällsgudstjänst, då Emanuel Minos och Sverre Larsson talade, lovade 300 av de cirka 1 000 närvarande att bli månatliga stödjare till LP-verksamheten under fem år.

LÄS MER

Föreläsning om barn och stress

I kväll inbjuder nätverket Föräldrar emellan i Borlänge till en föreläsning i Pingstkyrkan om barn och stress. Professor Peter Währborg är kvällens talare och kommer bland annat att beskriva den aktuella ohälsosituationen bland barn och unga i Sverige med särskilt fokus på psykosomatiska eller stressrelaterade besvär.

LÄS MER

30-årsjubileum i Ärla

Nu i helgen firar pingstförsamlingen i Ärla 30-årsjbileum med festkväll och högtidsmöte.

LÄS MER

Kvinnor i Guds tjänst

I dag inleds kursen ”Kvinnor i Guds tjänst” på Mariannelunds folkhögskola. Kursen riktar sig till pastors- och äldstefruar, missionärer, pastorer och äldste.

LÄS MER

Fokus på barn som far illa

Hur påverkar vuxnas alkoholkonsumtion barnen? Är alkoholen kultur och hur ser folkrörelserna på alkoholen i dag? Det är några av frågorna under dagens temadag med rubriken Barn far illa, som arrangeras gemensamt av LP-verksamheten, Blå bandet, IOGT-NTO, Bilda, Hela Människan och NBV. En av dagens medverkande är pingstföreståndaren Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Förslag till nya ordförande

Valberedningen för Pingst – fria församlingar i samverkan föreslår inför årets Rådslag att Dan Salomonsson väljs till ny ordförande för LP-verksamheten och att Stefan Beimark väljs till ny ordförande för Styrgrupp nationell.

LÄS MER

Unga hjältar kan få pris

Pingst ung vill uppmärksamma och lyfta positiva insatser som görs runt om i landets barn- och ungdomsarbeten inom pingströrelsen. Under Nyhemsveckan och Lappis kommer man under galaliknande former att dela ut olika stipendium.

LÄS MER

Seminarium om religion och utveckling

I dag hålls ett seminarium om religionens roll för människor i olika samhällen och kulturer. Bakom seminariet står bland annat PMU, Diakonia och Svenska Missionsrådet.

LÄS MER

Utbildningsdagar om arbetstid

Frågor om arbetstider för församlingsanställda blossade upp för några veckor sedan i tidningen Dagen. Ibland sätts nya namn på problemen, men grundfrågorna är desamma; hur ska exempelvis en pastor få balans i sin tillvaro? Vilka metoder ska användas för att mäta arbetstiden? De två kommande lördagarna hålls fyra regionala utbildningsdagar om de här frågorna för församlingarnas styrelser och personalansvariga.

LÄS MER

Ny andaktsbok av paret Rimås

Lena och Otto Rimås, lärare på Mariannelunds folkhögskola, har just släppt sin tredje andaktsbok, kallad Bibelvis.

LÄS MER

Material-release inför Diakonins månad

I dag presenteras materialet inför Diakonins månad som hålls i september. Årets tema är Medmänniska - gör skillnad!

LÄS MER

Libris Media AB säljer Gullers Förlag till Votum

Fotoboksförlaget Gullers, grundat av legendariske K W Gullers, säljs nu efter 20 år inom Libris Media.

LÄS MER

Järlestrand sjunger för Kongos kvinnor

Nu i helgen kommer Mikael Järlestrand tillsammans med The south Sweden big band att göra tre konserter till förmån för utsatta kvinnor i Kongo. Konserterna arrangeras av PMU i samarbete med tidningen Dagen.

LÄS MER

Can`t stop sjunger för Ibra

I helgen bjuder kören Can`t stop och Stephan Berg band på Homecoming konserter till förmån för Ibra Medias arbete.

LÄS MER

Homecoming-konsert i Norrköping

I kväll är det konsert med Gaither Vocal band med Bill och Gloria Gaither på Himmelstalundshallen i Norrköping.

LÄS MER

Pastorsakademin i Jönköping

I dag samlas pingstpastorerna från södra Sverige i Pingstkyrkan i Jönköping till modul 2 i Pastorsakademin. Samlingen pågår hela veckan.

LÄS MER

Pastorsakademin i Örnsköldsvik

I dag samlas pingstpastorerna från norra Sverige i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik till modul 2 i Pastorsakademin. Samlingen pågår hela veckan.

LÄS MER

Hillsong till Nalen

Stockholmsförsamlingen Hillsong, som står svensk pingströrelse nära, kommer från och med 8 maj att fira sina söndagsgudstjänster på Nalenpalatset.

LÄS MER

Unga hjältar kan få pris

Pingst ung vill uppmärksamma och lyfta positiva insatser som görs runt om i landets barn- och ungdomsarbeten inom pingströrelsen. Under Nyhemsveckan och Lappis kommer man därför under galaliknande former att dela ut stipendium av olika slag. På Pingst ungs hemsida kan man lämna nomineringsförslag.

LÄS MER

Inspirationsdag om kyrkor och klimat

I dag inbjuder Sveriges kristna råds arbetsgrupp för klimat och hållbar utveckling till en inspirations- och samrådsdag om kyrkornas klimatarbete.

LÄS MER

Öppet hus på nya pastorsutbildningen

Den 2 april kommer det att vara öppet hus på den nya pastorsutbildningen Akademi för Ledarskap och Teologi. De fyra kommande lärcentren i Stockholm, Malmö, Jönköping och Göteborg kommer då att stå öppna för besökare mellan 10 och 13.

LÄS MER

NFU-process i Jönköping

Pingstkyrkan i Jönköping har beslutat inleda en NFU-process och inleder den med att göra sju enkätundersökningar utifrån olika åldersgrupperingar. NFU står för Naturlig församlingsutveckling och är en process som pågår under lång tid och som alltid inleds med en församlingsenkät.

LÄS MER

Melodifestival på Kaggeholm

I kväll är det åter igen dags för melodifestival på Kaggeholms folkhögskola. Med start klockan 19 kommer det att avgöras vilket av de åtta bidragen som kammar hem segern i Melodi 10. Nytt för i år är systemet med jurygrupper där till och med en jurygrupp från Sydafrika finns med. Melodifestivalen kan följas via tv-sändning på www.kaggeholm.se

LÄS MER

Ibra börjar sända på persiska

I dag börjar Ibra Media sända radioprogram på persiska, som ett första led i en stor satsning på Iran. Om några veckan kommer även tv-sändningar till Iran att inledas.

LÄS MER

Premiär för ”Den stora dagen”

I dag är det premiär för filmen ”Den stora dagen”, en film från PMU InterLife, som skildrar hur ett diskriminerat och marginaliserat ursprungsfolk på den filippinska ön Mindoro äntligen kan ta rejäla steg bort från fattigdom och förnedring.

LÄS MER

Tv Inter satsar på webb-tv

Minns du sången, Lenas Peplon, Polarön, Lewi Pethrus sista predikan. Vad du eller din församling än söker i tv och filmväg, som TV-Inter varit inblandat i så kan du nu hitta det på tvinterplay.se och fritt kunna få titta på det eller visa för andra. Här kommer också nya produktioner att läggas ut.

LÄS MER

Gemensam pastors- och ledarutbildning kan bli verklighet

En församlingsbaserad, högkvalitativ och regional utbildning, där en varm andlig miljö är en viktig del. Det är vad arbetsgruppen, som på uppdrag av samfundsledningarna i SAM, EFK och Pingst, skissar i sitt förslag på hur en framtida gemensam ny ledar- och pastorsutbildning skulle kunna se ut. Förhoppningen är att de olika samfunden i sina årskonferenser ska kunna fatta ett inriktningsbeslut utifrån förslaget, som först därefter utarbetas i detalj.

LÄS MER

Sören Eskilsson kan bli ny Pingstordförande

Valberedningen för Pingst föreslår att Sören Eskilsson från Jönköping ska väljas till ny ordförande för Pingst – fria församlingar i samverkans styrelse.

LÄS MER

Miljömedveten församling

Pingstförsamlingen i Storuman äger numera andelar i ett vindkraftverk för hälften av sin elförbrukning. Detta som ett led i församlingens medvetna miljöarbete.

LÄS MER

Sista dag för anmälan till ”Kyrkan som rättvisans röst”

I dag är det sista anmälningsdag till det seminarium om påverkansarbete som PMU InterLife inbjuder till nästa lördag. Frågor som kommer att diskuteras då är vilket ansvar Pingstmissionen har och vilka möjligheter som finns att vara med och påverka samhällen, organisationer, politiker och andra beslutsfattare, så att de beslut som tas gynnar den lilla människan.

LÄS MER

Jönköping Pingst ger 200 000 kronor till studiobygge i Sudan

IBRA Medias partner i södra Sudan, ”Studio Salaam” håller på att bygga en ny studio för sitt radioarbete på språken madi, kakwa och Juba-arabiska. Nyligen beslutade pingstförsamlingen i Jönköping att sätta in 200 000 kronor i bygget.

LÄS MER

Två skrifter om 50-talsväckelsen i nyutgåva

Insamlingsstiftelsen för Pingstforskning har kommit ut med två nya skrifter, som båda har bäring på 50-talets förnyelseväckelse. Det handlar dels om evangelisten Algot Niklasson, som på ett särskilt sätt förknippats med förnyelseväckelsen och om den så kallade Latter Rain-väckelsen speglad utifrån Östermalms fria församling.

LÄS MER

Final i Örebro för Träning för Tillväxt

I dag hålls den sista av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor, som Pingst inbjudit till och stått som arrangör för under början av detta år. Den hålls i Elimförsamlingeni Örebro. Målgruppen för tillväxtdagen är precis som tidigare såväl anställda som volontärer i Sveriges pingstkyrkor. Cirka 500 personer deltar i dagens samling.

LÄS MER

Hedin och Kielan debatterar muslimer i Kristdemokraterna

I dag möts pingstpastor Sten-Gunnar Hedin och imamen Abd al Haqq Kielan till två offentliga samtal kring frågan om muslimer och kristna kan enas i stöd till Kristdemokraterna.

LÄS MER

I dag firas Pingstskoledagen

i dag firas Pingstskoledagen i många av landets pingstförsamlingar med information om verksamheten, särskild förbön för skolorna och kanske en extra kollekt.

LÄS MER

Unga extra välkomna till Rådslaget

Till årets Rådslag, som hålls 7–8 maj i Norrköping är ungdomar extra välkomna. Församlingarna utmanas skicka minst en person under 30 år som representant och också att låta barn- och ungdomspastorer vara med. På programmet står förutom förhandlingar samtal omkring generationsutmaningen, en ny pastorsutbildning och församlingsplantering.

LÄS MER

Ibra slog insamlingsrekord 2009

Ibra-chefen Gösta Åkerlund är glad idag när det står klart att Ibra Media ökade sin insamling till missionsverksamhet med 25 procent mellan 2008 och 2009.

LÄS MER

Varma, djärva och växande församlingar

I dag startar årets Evangelistvecka, som precis som vanligt hålls i Jönköping. Nytt för i år är att den hålls torsdag till lördag. Årets tema är ”Varma, djärva och växande församlingar”, vilket är kopplat till lördagen, som är den sjätte regionala Träning för tillväxt-dagen, arrangerad av Pingst – fria församlignar i samverkan.

LÄS MER

IPS-seminarium i dag

I eftermiddag inbjuder Institutet för pentekostala studier, IPS, till ett seminarium i Uppsala. Dagens ämne är Pingstväckelsens etablering i Sverige.

LÄS MER

Tusen deltagare på tillväxtdag i Jönköping

I dag hålls den näst sista av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor, som Pingst inbjudit till och står som arrangör för. Den hålls i Pingstkyrkan i Jönköping i direkt anslutning till och som avslutning på årets evangelistvecka. Målgruppen för tillväxtdagen är såväl anställda som volontärer i Sveriges pingstkyrkor. Cirka 1 000 personer deltar i dagens samling.

LÄS MER

Samtal om kyrka och samhälle inför årets val

Pingstkyrkan i Karlskrona inbjuder också i år till Öppen dialog inför valet med ledande lokalpolitiker. Politikerna bjuds in en och en och får svara på frågor i gränslandet mellan kyrka och samhälle. I söndags besöktes kyrkan av centerns kommunalråd Mats Lindbom och sedan kommer representanter för sju andra partier att besöka kyrkan. Sist ut är Miljöpartiets Sofia Bothorp.

LÄS MER

Lägerbuss hamnade i diket

En buss med ett 50-tal ungdomar från elva pingstförsamlingar i Stockholm ombord hamnade i diket vid en olycka mellan Dikanäs och Kittelfjäll i helgen. Bussen var en av sju, som var på hemväg efter ett läger i Kittelfjäll.

LÄS MER

Noice sjunger för Haiti i Tyresö Pingstkyrka

Gruppen Noice gör i dag en konsert till förmån för Haiti i Tyresö Pingstkyrka. Två av bandets originalmedlemmar, Peo Thyrén och Robban Klasen, kommer att vara på plats.

LÄS MER

Seminarium om befrielseteologi och postmodern mission

I dag arrangerar Sveriges kristna råd tillsammans med Svenska missionsrådet och Svenska institutet för missionsforskning en seminariedag kring aktuella studier i mission. Det handlar bland annat om pastoral befrielseteolog och mission i en postmodern tid.

LÄS MER

Hedersstipendium till Stanley Sjöberg

I dag får pastor Stanley Sjöberg ta emot ett hedersstipendium från Roger Larssons evangelistfond. Stipendiet är på 15 000 kronor och delas ut vid en ceremoni i Uppsala.

LÄS MER

PMU:s insamlingar ökar

Insamlingsåret 2009 blev lyckat för PMU Interlife. Totalt uppgick de insamlade medlen till 29,6 miljoner kronor - en ökning med 4,7 miljoner jämfört med året innan.

LÄS MER

Seminarium om kyrkan som rättvisans röst

PMU Interlife inbjuder den 27 mars till ett seminarium om påverkansarbete. Frågor som kommer att diskuteras är vilket ansvar Pingstmissionen har och vilka möjligheter som finns att vara med och påverka samhällen, organisationer, politiker och andra beslutsfattare, så att de beslut som tas gynnar den lilla människan.

LÄS MER

Solna Pingstkyrka i dialog med lokalpolitiker

I dag inleder Pingstkyrkan i Solna en öppen dialog med lokalpolitiker från samtliga partier i stadens kommunfullmäktige. Först ut är Lars-Erik Salminen, moderat och kommunalrådsordförande. Han kommer, precis som alla de andra politikerna att få svara på frågor som rör sig i gränslandet mellan kyrka och samhälle.

LÄS MER

Föräldrar och personal inbjuds diskutera missionärsbarnenkät

I april inbjuder PMU Interlife till två seminarielördagar. Den första riktar sig till personal som arbetat på Pingstmissionens utlandsskolor under perioden 1966 – 2004 och den andra till föräldrar som haft barn på skolorna under samma period.

LÄS MER

Sålda kläderoch bakverk gav pengar till rumänskt barnhem

I lördags såldes kläder och hembakat bröd i Pingstkyrkan i Kumla. Allt till förmån för barn i Rumänien. Pengarna, som kom in ska gå till ett barnhem i Marghita och den fosterfamiljsverkamhet som barnhemmet är engagerat i.

LÄS MER

United Øresundskyrkan startar bibelskola

United Øresundskyrkan i Malmö startar bibelskola till hösten med namnet United Academy.
Församlingens föreståndare Magnus Persson skriver så här på sin blogg om bibelskolan: ”Vi ser behovet av en svensk bibelskola som mitt i en dynamisk och växande församlingsmiljö erbjuder kraftfulla, omfattande och relevanta bibelstudier, som får direktkoppling rakt in i praktiskt ledarskap och församlingsbygge.”

LÄS MER

Burmakväll i Stockholm

I kväll står Burma i fokus när Sveriges Kristna Råd, Diakonia och Svenska Burmakommittén med flera inbjuder till en samling i Salemkyrkan i Stockholm.
Ämnet för kvällen är ”Folkrättsbrott i östra Burma – en tragedi i det tysta”.

LÄS MER

Kursdagar för kvinnor i Guds tjänst

Mellan den 20 och 22 april möts kvinnor i Guds tjänst till kursdagar på Mariannelunds folkhögskola. Årets talare är MayStina Kylberg, som arbetar som pastor i sjukhuskyrkan på Höglandssjukhuset. Hennes ämne är ”Våga – vara – nära”.

LÄS MER

Europeiska socialfonden bidrar till chefsutbildning

Famna – Riksorganisationen för vård och omsorg utan vinstsyfte – har fått 5,7 miljoner från Europeiska Socialfonden i bidrag för utbildningsinsatser för personer i någon form av chefsposition hos 16 av Famnas medlemsorganisationer i Stockholms län.
Pengarna kommer bland annat att gå till chefer anställda på Rosstorps äldreboende och LP-verksamheten i Stockholm, båda verksamheter som drivs av Filadelfiaförsamlingen.

LÄS MER

Vandring genom Gamla testamentet

I dag står Gamla testamentet i fokus i Pingstkyrkan i Gävle. Under förmiddagens gudstjänst kommer mötesbesökarna att gå igenom Första Moseboken och sedan fortsätter bibelvandringen för anmälda ändra fram till klockan 17.00
Så dags ska deltagarna ha lärt sig den röda tråden från skapelsen till profeterna och ha fått redskap för att komma ihåg den.

LÄS MER

David Bundy får pris för pingstforskning

I går blev David Bundy från Pasadena, Los Angeles, teologie doktor vid Uppsala universitet med sin avhandling "Vision of Apostolic Mission"- i eftermiddags fick han pris för sin forskning om nordisk pingströrelse. Stipendiet delades ut unders ett symposium om den svenska Pingströrelsens mission.

LÄS MER

Brunnsparkskyrkan firar tio år

I dag bjuder Brunnsparkskyrkan Tranåsborna på tårta på parkeringen utanför kyrkan. Detta för att fira att samarbetsförsamlingen mellan Pingströrelsen och Evangeliska frikyrkan fyller tio år. I morgon blir det jubileumsgudstjänst i kyrkan.

LÄS MER

Drogfritt nattkafé i Lindesberg

Tre lördagar i månaden håller Pingstkyrkan och Kristinakyrkan i Lindesberg igång ett nattcafé i Café Lyktan. Syftet är att erbjuda en drogfri miljö dit ungdomar kan komma på lördagskvällarna.

LÄS MER

30-årsjubileum för närradion

I år är det 30 år sedan närradion startade i Sverige. Pingstkyrkan i Jönköping stod för premiärsändningen och där uppmärksammas jubileet nu till helgen den 24- 26 april. Bland annat kommer hela fredagen att fyllas av ”nostalgisändningar” över närradions 98,5 MHz.

LÄS MER

Nya bönenätter inför Jesusmanifestationen

I morgon är det återigen dags för en bönenatt inför årets Jesusmanifestation. Bönenatten hålls i Filadelfiakyrkan i Åsenhöga och inleds klockan 19.00. Böneämnena handlar om väckelse i landet, om Stockholm och Jesusmanifestationen specifikt och den evangelisationssatsning som ska föregå den på Sergels torg.

LÄS MER

LP-fest i Helsingborg

I kväll är det dags för den andra festkvällen av nio för att fira att LP-verksamheten firar 50-årsjubileum i år.
Kvällens samling hålls i pingstförsamlingen i Helsingborg.

LÄS MER

Symposium om svensk pingstmission

Svensk pingstmission i ett internationellt perspektiv är ämnet för lördagens heldagssymposium i Uppsala. Seminariet hålls dagen efter David Bundys disputation vid Uppsala universitet med en avhandling om svensk och skandinavisk pingstmission. Han är också en av de medverkande talarna under dagen.

LÄS MER

Diakoniträff i Flen

På lördag samlas diakoninätverket i Sörmlands län till en träff i Pingstkyrkan i Flen. Deltagarna kommer då att få lyssna till Curt Karlsson som talar över ämnet ”Hoppets bärare – om diakoni och omsorg”.

LÄS MER

Vita vill värva fler medlemmar

Den kristna nykterhetsrörelsen Vita ska satsa på medlemsvärvning. Det beslutet togs vid rörelsens årsmöte i lördags.
- Nykterhetsfrågan har aktualiserats i kyrkorna mer än någonsin tidigare, säger Stanley Almqvist, informationsansvarig, till tidningen Dagen.

LÄS MER

Chatrine Carlson föreslås som ny föreståndare i Jönköping

Chatrine Carlson kan bli föreståndare i Pingstkyrkan i Jönköping efter Pelle Hörnmark, som i höstas valdes till föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan. Förslaget presenterades för församlingen förra söndagen och tanken är att frågan ska avgöras vid ett extra årsmöte den 26 april.

LÄS MER

Samling om föräldraskap och kärlek

I morgon kväll besöker psykologen och författaren Alf B Svensson Klockargårdskyrkan i Malmbäck för att föreläsa om att våga vara förälder och hur kärleken kan hållas levande.

LÄS MER

Hedin till S:ta Katharinastiftelsen i dag

I dag är pastor Sten-Gunnar Hedin, före detta pingstföreståndare, gäst på S:ta Katharinastiftelsen i Stockholm tillsammans med den katolske biskopen Anders Arborelius och ärkebiskop emeritus Gunnar Weman.

LÄS MER

Bön- och inspirationsdag på Bjärka-Säby

I dag hålls en ekumenisk bön- och inspirationsdag för pionjärarbete med väckelseinriktning. Samlingen hålls på Nya Slottet Bjärka-Säby utanför Linköping.
Arrangörer är Church on Wheels och Sionförsamlingen i Linköping.

LÄS MER

Tidningen Pingst.nu blir Pingst.se

I veckan kommer premiärnumret av tidningen Pingst.se ut. Det är tidningen Pingst.nu, som fått både nytt namn och nytt utseende, men precis som förut är tidningens ambition att spegla sådant som händer i pingströrelsen, både centralt och lokalt.

LÄS MER

Seminarium om starka kvinnliga röster

Forskningsprojektet ”Starka kvinnliga röster kring förra sekelskiftet” står i fokus när IPS, Institutet för pentekostala studier, inbjuder till högre seminarium i Uppsala idag. Seminariet hålls i PTS lokaler på Övre Slottsgatan i eftermiddag mellan 15 och 17.

LÄS MER

Pingstskolornas dag i dag

I dag uppmärksammas Pingstskolorna på ett särskilt sätt i landets pingstförsamlingar. Deras stora kursutbud kommer att lyftas fram, liksom behovet av förbön och offer för all den verksamhet som bedrivs på Kaggeholm, Dalkarlså, Viebäck och Mariannelund och deras många filialer runt om i landet.

LÄS MER

Ekumenisk konferens om fest och vänskap

Ylva Eggehorn är huvudtalare på den ekumeniska konferensen, som hålls i Gävle i helgen på temat Fest och vänskap. Konferensens möten hålls i Betlehemskyrkan och i Heliga trefaldighets kyrka.

LÄS MER

Dags för motioner till Rådslaget

I morgon är det sista dagen för inlämning av motioner till årets Rådslag, som för tredje året i rad hålls i Pingstkyrkan i Uppsala. Rådslaget hålls den 8 – 9 maj och kallelse till församlingarna går ut i slutet av den här månaden och detaljprogrammet en månad senare.

LÄS MER

Kören Can`t stop sjunger för Ibra

I helgen kommer kören Can`t stop från Odensbacken i Närke att sjunga till förmån för Ibra Media i Klockargårdskyrkan i Malmbäck, i Allianskyrkan i Sävsjö och i Pingstkyrkan i Askersund. I samband med konserterna kommer Ibras arbete att presenteras av Bo Lundin. Han är Ibras regionledare i Sydasien och även en av medlemmarna i kören.

LÄS MER

Bön för Sverige i Jönköping

Klockan 17.00 i dag samlas deltagarna i evangelistveckan i Jönköping till en speciell bönesamling för Sverige, som Marina Andersson, Anders Jonasson och Daniel Stenmark håller i.
Samlingen knyter ihop en vecka, som lagt fokus på Brinnande hjärtan och drömmen om en ny tid, kraft och efterföljelse.

LÄS MER

Arbetsmiljön i Filadelfia Stockholm granskas

I dag kommer Arbetsmiljöverket göra en inspektion av arbetsmiljön i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Besöket är ett av ett 30-tal, som kommer att ske i församlingar i Uppsala, Stockholms och Gotlands län. Även pingstförsamlingarna i Märsta och Uppsala kommer att få besök av Arbetsmiljöverket.

LÄS MER

Öppet hus på PTS i dag

I dag är det Öppet hus på PTS, Pingstförsamlingarnas Teologiska Semiarium, i Uppsala. På programmet står först miniföreläsningar i lokalerna på Övre Slottsgatan och i kväll inbjuder man till panelsamtal omkring ”Den pentekostala rösten i svensk teologi” i Pingstkyrkans församlingsvåning.

LÄS MER

Peter Halldorf besöker S:ta Katharinastiftelsen

I eftermiddag medverkar Peter Halldorf i ett samtal på S:ta Katharinastiftelsen i Stockolm. Ämnet är ”Vårt behov av andliga härdar”.

LÄS MER

Nytt ungdomskafé i Eksjö

Focus Café är ett nytt kafé och konsertlokal i Eksjö, som just startats av Pingstkyrkan i Eksjö.
Till premiären i fredags kväll kom 150 personer för att bland annat lyssna till Christoffer Hiding, Dj Redhead och Laidback.
Café Fokus är en del av ungdomsarbetet i församlingen och arrangeras i samarbete med Eksjö kommun.

LÄS MER

Gästblogg från e-veckan

Annica Björk, föreståndare i pingstförsamlingen i Skärstad, är först ut som gästbloggare på www.pingst.se. Hon finns med på evangelistveckan i Jönköping, som just inletts och rapporterar därifrån.
Hennes inlägg finns längre ner på den här sidan.

LÄS MER

Evangelistvecka om glöd, kraft och efterföljelse

I dag inleds årets evangelistvecka i Jönköping på temat ”Brinnande hjärtan”. Pelle Hörnmark, föreståndare för Pingst och ännu så länge också för Pingstkyrkan i Jönköping, inledningstalar klockan 10.00 och sedan pågår samlingarna ända fram till torsdag kväll.

LÄS MER

Tennismatch stänger Pingstkyrka

Davis Cup-matchen i tennis mellan Israel och Sverige, som spelas i Malmö i helgen, innebär att Malmö pingstförsamling av säkerhetsskäl måste hålla stängt i helgen. Söndagens gudstjänst kommer därför att flyttas till Hipp i centrala staden.

LÄS MER

Regn stoppade Ban Ki-moons besök på Panzisjukhuset

I lördags var det planerat att FN:s generalsekreterare, Ban Ki-moon, skulle besöka Panzisjukhuset i östra Kongo. Men mötet ställdes in på grund av svåra regn.

LÄS MER