Samtal om bön på Clubhouse

Samtal om bön på Clubhouse

Pingsts föreståndare Daniel Alm samtalar med Daniel Nordström, chefredaktör för VLT, om kristen uppväxt, bön, kyrka eller ej, tro och tvivel.

LÄS MER

Bönekampanj för världen

Den 22 februari startar SÄND satsningen Bön för vår värld. Under sju veckor pågår bön för varje region i världen, med samlingar digitalt varje torsdag.

LÄS MER

Pingstledare uppmanar till sundhet

Pingsts föreståndare Daniel Alm gör tillsammans med andra nordiska pingstledare ett uttalande om och vikten av ett sunt förhållningssätt under den rådande coronapandemin.

LÄS MER

Madeleine Hansson slutar som direktor på Pingst FFS

Efter sju år som högsta tjänsteman i den svenska pingströrelsen slutar Madeleine Hansson som direktor för Pingst – Fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

Mer konsekventa pandemiregler

Presidiet för Sveriges kristna råd skriver inför påsken ett öppet brev till regeringen om kyrkorna och pandemilagen: ”Vi önskar att regeringen nu ser över de inkonsekvenser i regleringen som drabbar trossamfunden”.

LÄS MER

LP-verksamheten i DN-debatt om narkotikabruk

LP-verksamheten är en del av nätverket Narkotikapolitiskt center, som i en debattartikel i gårdagens Dagens Nyheter skrev om effekterna av att legalisera eget narkotikabruk i Portugal. Artikeln tog avstamp i att det på sociala medier lyfts fram som en positiv faktor för att minska dödligheten.

LÄS MER

LP-verksamheten stänger två boenden

LP-verksamheten har av ekonomiska skäl tvingats fatta beslut om att stänga ett behandlingshem för män och ett motivationsboende för kvinnor, båda i Skellefteå kommun.

LÄS MER

Dags för administratörskonferens

I början av april är det dags för konferensen Pingst Administratör. Den vänder sig till alla som jobbar med ekonomi, bokningar, ansökningar, kommunikation, samordning och liknande i en församling.

LÄS MER

Invigning av LP-kontakt i Stockholm City idag

I dag invigs en ny LP-kontakt i Citykyrkan mitt i centrala Stockholm.

LÄS MER

Varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tro

Idag lanserar Sveriges kristna råd rapporten Unga troende i samhället som visar att varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tros skull och att det i vissa fall är lärare som kränker. Det gör att många unga troende döljer sin tro.

LÄS MER

Barnledare från hela landet samlas i Uppsala

I mitten av mars hålls den ekumeniska barnledarkonferensen Jesus till barnen för fjärde gången. I år ligger fokus på hur församlingen får en god relation till familjerna.

LÄS MER

Nätverksträff om psykisk ohälsa

Idag är det sista dagen för anmälan till Pingst ungs nätverksträff på temat psykisk ohälsa bland unga. Träffen, som hålls 27-28 mars i Uppsala, riktar sig till ungdomsledare.

LÄS MER

Kvällar om integrationsglädje

Pingstkyrkorna i Kaxholmen, Bankeryd och Taberg inbjuder i mars till kvällar på temat Integrationsglädje.

LÄS MER

Hillsong i Stockholm byter lokal

Från och med första söndagen i april kommer Hillsong i centrala Stockholm att hålla sina söndagsgudstjänster i Chinateatern.

LÄS MER

Samtal om fred i Sydsudan

I dag inleds i samling i Sydsudan, där representanter från svenska pingstförsamlingar och organisationer som MAF, IAS, PMU och Erikshjälpen möter partners från Sydsudan och regionen däromkring. Syftet är att föra samtal om hur man kan skapa förändring och fred i Sydsudans sydöstra hörn.

LÄS MER

Konferens för administratörer

I april anordnas en särskild konferens för dem som arbetar administrativt i en Pingstförsamling. Konferensen hålls på Pingstkontoret i Alvik och är tänkt att ge både inspiration och nya kunskaper.

LÄS MER

Vasaloppet för Irak

PMU och Sport for Life uppmanar Vasaloppsåkare att använda sitt skidåkande för att stödja kampanjen "Efter IS", som är en insamling till en humanitär kampanj för människor som överlevt IS förtryck.

LÄS MER

Heldag om förkunnaren och förkunnelsen

Den 12 mars möts förkunnare till en dag kring förkunnelsen. Samlingen hålls i Ryttargårdskyrkan i Linköping och arrangeras av kyrkan i samarbete med ALT, Akademi för ledarskap och teologi, och studieförbundet Bilda.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 17-18 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 22 mars.

LÄS MER

Stort intresse för integrationskonferenser

Närmare 600 personer deltog i integrationskonferenserna, som höll i lördags i Botkyrka, Jönköping och Örnsköldsvik. Temat var "Hela världen här nu, steget vidare".

LÄS MER

Smyrna Brass 75 år

I lördags bjöd Smyrna Brass på jubileumskonsert i Smyrnakyrkan i Göteborg. Detta för att fira orkesterns 75-årsjubileum.

LÄS MER

Ekumeniska nätverksdagar om migration och integration

Sveriges kristna råds arbetsgrupp för migration och integration bjuder in till nätverksdagar kring frågor som rör migration och integration. Temat är En modig och barmhärtig kyrka för medmänsklighet och hopp!

LÄS MER

Ny bibelskola på Cypern

Till hösten startar Filadelfiaförsamlingen i Stockholm i samarbete med Kaggeholms folkhögskola en bibelskola på Cypern. Bibelskolan kallas Equip.

LÄS MER

Bönedag för Sydsudan och Kongo

Pingst och PMU uppmanar till att delta i bönen den 23 februari, som utlysts till internationell bönedag för fred med fokus på situationen i Kongo och Sydsudan.

LÄS MER

Inspirationsdag för Kyrkornas globala vecka

Tips på och redskap för hur en lokal församling/organisation kan arbeta med temat demokrati, både under den globala veckan och andra tider på året. Det är fokus för en inspirationsdag för Kyrkornas globala vecka.

LÄS MER

Nätverksträff för administratörer

Nu startar ett nätverk för administratörer i pingstförsamlingarna, Pingst Administratör. Startskottet blir en samling på Pingstkontoret i Alvik den 4- 5 maj.

LÄS MER

Pingst Integration vädjar till Migrationsverket

På uppdrag av integrationskonferensen har Pingst Integration vädjat till Migrationsverket att respektera religionsfriheten och lita på konvertiters bekännelse om kristen tro, samt att lita på intyg från pastorer som bekräftar det som har skett i församlingsmedlemmars tro och liv.

LÄS MER

Föräldraträff om Sociala medier

I kväll hålls en samling i Rörstrands slott i Stockholm kring sociala medier och hur man som tonårsförälder kan förhålla sig till tonåringar och integritet.

LÄS MER

Sisyfosgruppen köper Kaggeholm

Kaggeholms slott byter ägare. Pingströrelsen, som ägt fastigheten på Ekerö utanför Stockholm sedan 1942 och som driver Kaggeholms Folkhögskola, säljer nu området till Sisyfosgruppen.

LÄS MER

Bönedag för Europas romer

Pingsts romanätverk uppmanar landets pingstförsamlingar att be för romerna i Europa den 8 april, som är romernas nationaldag.

LÄS MER

Nya riktlinjer för kyrkor om sexuella övergrepp

Idag presenteras skriften "Ekumeniska riktlinjer vid sexuella övergrepp i kyrkliga miljöer" som belyser frågan om sexuella övergrepp. Den är tänkt som en praktisk handbok riktad till medlemskyrkorna inom Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Bönedag för Kongo och Sydsudan

Påve Franciskus har utlyst fredagen den 23 februari till en dag av bön och fasta speciellt för DR Kongo och Sydsudan.

LÄS MER

Daniel Alm om Uniteds beslut

Församlingsledningen i United i Malmö beslutade i helgen att ansöka om medlemskap i EFS och att i stället begära associativt medlemskap i Pingst. Ett beslut som alltså innebär att man begär utträde ur Pingst – fria församlingar i samverkan som fullvärdig medlem.

LÄS MER

Integrationskonferens i helgen

I dag inleds Pingsts integrationskonferens "Hela världen – här nu". Konferensen hålls i Botkyrka pingstförsamling söder om Stockholm och riktar sig till den som jobbar med integrationsarbete i församlingen.

LÄS MER

Pingst romanätverk möts i morgon

I morgon eftermiddag, fredag 2 februari, möts Pingsts Romanätverk till samtal och reflektioner. Samlingen hålls i Pingstkyrkan i Botkyrka.

LÄS MER

Inbrott i second handbutik i Trollhättan

Pingstkyrkans second handbutik i Trollhättan fick natten till i fredags besök av tjuvar. Bland annat stals insamlingsbössor.

LÄS MER

Bönedag för Bohuslän

På onsdag den 1 mars anordnas en bönedag i Kungshamn, då deltagarna kommer att be särskilt för Bohuslän och Sotenäs kommun.

LÄS MER

Missionsdag om onådda folk

I Pingstkyrkan i Huskvarna anordnas en missionsdag, SÄND, den 18 mars då fokus ligger på de folkslag, som aldrig hört om Jesus

LÄS MER

Kyrka startar fritidsgård

I kväll öppnar den nybyggda Pingstkyrkan i Stenungsund en fritidsgård, öppen för ungdomar mellan 13 och 19 år.

LÄS MER

Tv-program för söndagsskolan

Åtta kristna barnprogram har nyligen spelats in i en studio i Stockaryd av TV2020. Det handlar om åtta pilotprogram med koppling till söndagsskolmaterialet Leva Livet.

LÄS MER

Bok om ledare i motvind

Vad utmärker en ledare i Guds rike? Och hur bär man sig åt för att fortsätta vara en god ledare när färden går i stark motvind? Det är ämnet i den tionde boken i Libris kommentarserie Nya testamentets budskap.

LÄS MER

Samtalsdag kring neuropsykiatrisk diagnos

Den 1 april hålls en samling i Botkyrka pingstkyrka med samtal kring neuropsykiatrisk diagnos och församlingen.

LÄS MER

Jämställdhet på agendan

Den här veckan har PMU samlat partner från ett tiotal länder på huvudkontoret i Stockholm för att lyfta och jobba med jämställdhetsfrågor.

LÄS MER

Libris flyttar till Stockholm

I slutet av mars går flyttlasset från Libris förlags lokaler i Örebro till nya lokaler i Stockholm, på Kungsholmstorg.

LÄS MER

Utbildningsdagar om Trygg församling

Under våren anordnas flera utbildningsdagar för församlingar om att förhindra övergrepp. Samlingarna hålls i Pingstkyrkan Umeå, Pingstkyrkan Linköping och i Smyrna Göteborg.

LÄS MER

Daniel Alm har startat podd

Daniel Alm, föreståndare för Pingst, har startat en podd. I det första avsnittet berättar han bland annat om sin egen bakgrund, hur han tänker sig använda podden och hur han ser på Pingströrelsen.

LÄS MER

MÖT om MOD

I månadsskiftet mars, april är det dags för musikkonferensen MÖT, då sångare och musiker möts till några innehållsrika dagar i Smyrnakyrkan i Göteborg. Årets tema är MOD.

LÄS MER

Migrationsminister Morgan Johansson fick i veckan ta emot listor med sammanlagt 79 224 underskrifter till förmån för Juluppropet.

LÄS MER

Heldag om församlingsplantering

I dag hålls en konferens i Pingstkyrkan i Västerås på temat ”Nya församlingar i Sverige”.

LÄS MER

I dag får Pelle Hörnmark medalj

I dag klockan två på eftermiddagen ska Pelle Hörnmark, tidigare föreståndare för Pingst, få ta emot en medalj i åttonde storleken graden ur kungens hand. Medaljen har han tilldelats för ”förtjänstfulla insatser inom Pingströrelsen”.

LÄS MER

Juluppropet överlämnas

I morgon, den 7 februari, kommer de insamlade namnen för Juluppropet att överlämnas till migrationsminister Morgan Johansson (S). Totalt har drygt 70 000 personer skrivit under uppropet som lanserades i mitten av december.

LÄS MER

Öppet hus på ALT

Torsdagen den 9 februari är det Öppet hus på Akademi för Ledarskap. I Malmö, Stockholm/Uppsala, Umeå, Göteborg och Jönköping öppnas studiecentren till den uppgraderade utbildningen. Dagen bjuder på många olika föreläsningar och möjligheter till möten både med studenter och lärare.

LÄS MER

Barnledarkonferens i helgen

Den här helgen är det dags för den tredje ekumeniska barnledarkonferensen ”Jesus till barnen”. För första gången hålls den i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 12-13 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Norrköping. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 17 mars.

LÄS MER

Två träffar för unga som vill ut i mission

Nätverket ”Sänd” ordnar två träffar för unga som vill ut i mission.

LÄS MER

Insamling för svältdrabbade

PMU har startat en insamling till hjälp för människor i Etiopien och Sydsudan, som riskerar att drabbas av svält på grund av svår torka och strider.

LÄS MER

Utbildningsdag om Trygg församling

I morgon hålls ännu en utbildningsdag för församlingar om att förhindra övergrepp. Den här gången hålls utbildningen i Pingstkyrkan i Västerås.

LÄS MER

Vitsippspris för språkkaféinsats

Elisabeth Lindén, som sedan 2014, varit en av de drivande i den språkkaféverksamhet som Pingstkyrkan i Avesta bedriver, tilldelades i veckan Kristdemokraternas lokala Vitsippspris för sin insats.

LÄS MER

20-tal deltog i nätverksdag

Drygt 20 personer, som representerade nio olika församlingar, deltog i lördagens nätverksdag kring flyktingarbete i församlingarna. Samlingen hölls i Filadelfiakyrkan i Stockholm och leddes av Ingrid Svanell, verksamhetsansvarig för Pingst Församling.

LÄS MER

Pingst Härnösand bjuder in till flyktingpicknick

Som ett tillfälle att skapa kontakter ordnar pingstkyrkan i Härnösand en picknick för nyanlända den 20 mars.

LÄS MER

Fotboll för ensamkommande

Pingstkyrkan i Huskvarna står tillsammans med Huskvarna FF, FFA Global, Erikshjälpen och Frälsningsarmén bakom ett projekt där 25 ensamkommande killar som bor på HVB-hem i Jönköping och Huskvarna får träna fotboll.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 13 - 14 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Uppsala. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 18 mars.

LÄS MER

Nya testamenten på olika språk erbjuds till församlingar

Församlingar som vill erbjuda Nya testamenten till immigranter på deras eget språk har nu möjlighet att kostnadsfritt beställa sådana genom Gideoniterna i Sverige.
-Beslutet innebär en stort satsning utöver Gideoniternas normala arbete, säger direktor Olle Nordahl.

LÄS MER

Nytt material från Diakonins månad släpps 14 mars

Diakonins månad släpper ett nytt inspirationsmaterial den 14 mars i år.

LÄS MER

Expansion – en dag om församlingsplantering

Tjugofyrakyrkan i Flemingsberg inbjuder lördagen den 23 april mellan klockan 11 och 18 till Expansion, en seminariedag om församlingsplantering.

LÄS MER

Dopskola för konvertiter

I Borås har Pingstkyrkan startat en dopskola för muslimer som vill bli kristna. Där informerar man bland annat om de risker som finns ifall de skulle behöva åka tillbaka till sina hemländer som kristna.

LÄS MER

Kurs för simultantolkar

Lokala församlingar som vill bygga upp ett simultantolkningsarbete är målgruppen för en simultantolkningskurs, som hålls i Linköping i april. Kursdeltagarna får sedan möjlighet att praktisera sina kunskaper under Nyhemsveckan.

LÄS MER

Jätteintresse för barnledarkonferensen

I kväll startar den ekumeniska barnledarkonferensen "Jesus till barnen". Över 1 400 personer, inklusive volontärer, deltar i helgen, som hålls i Jönköping.

LÄS MER

MÖT närmar sig

Om några veckor, den 13 – 15 mars, är det återigen dags för konferensen MÖT, som står för Musik, Överlåtelse och Tro. Precis som tidigare år hålls konferensen i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Driftsstörningar i telefonväxeln

För närvarande har vi problem med vår växelfunktion. Det går heller inte att ringa direktnummer, som börjar på 608. Felet är anmält och vi hoppas att det snart ska vara åtgärdat. Vi ber om överseende så länge.

LÄS MER

Nu har PMU:s jubileumsfirande börjat

I dag på eftermiddagen kommer det att bli fullt hus på Pingstkontoret. Då blir det jubileumsmingel och släpp av PMU:s jubileumsbok "En framtid och ett hopp"

LÄS MER

Ny bok av Tomas Sjödin

”Det är mycket man inte måste” är titeln på Tomas Sjödins nya bok, där han samlat 77 av sina krönikor från Göteborgsposten.

LÄS MER

Näthackare styrde om kristen Facebookgrupp till Muslimska brödraskapet

En av IBRA:s största Facebook-sidor med över 200 000 medlemmar har hackats i Egypten. Trafiken styrdes därefter om till Muslimska brödraskapets internetsidor.
- När vi protesterade hos Facebook svarade de med att radera hela sidan, berättar IBRA:s produktionsansvarige Oskar Lindén.

LÄS MER

Hillsong Stockholm byter lokal

Från och med nästa söndag kommer Hillsong-församlingen i Stockholm att hålla sina gudstjänster på konferensanläggningen Rival vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm.

LÄS MER

Nytt skolmaterial om religionsfrihet

Idag lanserar Sveriges kristna råd ett nytt undervisningsmaterial för grundskolan och gymnasiet om religionsfrihet.
- Det är viktigt att barn och unga får förståelse för varandras tro och att alla har rätt att utrycka sin tro, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Dags för vigselförrättarkurs

I dag inleds vårens vigselförrättarkurs på Kaggeholms slott. Ett tio-tal pastorer deltar i kursen, som är obligatorisk för den som söker vigselbehörighet inom Pingst.

LÄS MER

June folkhögskola får ny rektor

Marcus Örebäck blir ny rektor på June folkhögskola i Jönköping. Han efterträder Anders Georgsson som går vidare till andra uppgifter.

LÄS MER

NFU inbjuder till handledardagar

NFU, Naturlig församlingsutveckling, anordnar handledardagar i mars, då man också nylanserar NFU i Sverige och introducerar en ny NFU-profil.

LÄS MER

Kvinnokonferens i Västerås

I dag är det dags för den årligen återkommande kvinnokonferensen i Lifecenter i Västerås, Celebrate Her.

LÄS MER

IPS-seminarium i dag

I dag inbjuder Institutet för pentekostala studier, IPS, till ett seminarium om relationerna mellan Pingst i Sverige och USA.

LÄS MER

Snart motionsdags för Rådslaget

Årets Rådslag hålls den 8 – 9 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm. De församlingar, som önskar lämna in motioner, behöver göra det senast 13 mars.

LÄS MER

Pingstskoledag i mars

Gör en söndag i mars till pingstskoledag! Den uppmaningen har landets pingstförsamlingar fått av Pingst Utbildning. Syftet är att ännu mer förankra pingstskolornas arbete i församlingarna.

LÄS MER

Stort intresse för samtalsdagar om dop och medlemskap

I morgon hålls den tredje och sista regionala samtalsdagen om frågor kring dop och medlemskap. Cirka 700 församlingsledare från 150 församlingar kommer då att ha deltagit i samtalen.

LÄS MER

PMU håller seminarium i Fryshuset på Internationella kvinnodagen

PMU finns på plats i Fryshuset i Stockholm på Internationella kvinnodagen, med ett seminarium om kvinnlig könsstympning. Barnmorskan och läraren Gunilla Ek medverkar och 16-åriga Dina Klingsbos film från Kenya visas.

LÄS MER

Pelle och Evie Karlsson gör Sverigeturné

I maj får Sverige besök av makarna Pelle och Evie Karlsson, som gör en Sverigeturné tillsammans. Hittills är elva konserter inplanerade.

LÄS MER

Ny hemsida vill ge Jesus till barnen

I dag lanseras den nya hemsidan www.jesustillbarnen.se, som vänder sig till kristna föräldrar, barnledare och församlingsledare och är uppbyggd som en resursbank kring huvudrubrikerna Hem, Kyrka, Skola och Samhälle.

LÄS MER

Familjer med särskilda behov i fokus för ledardag

Pingstförsamlingen i Värnamo arrangerar den första mars en ledardag på temat ”Älskad, respekterad och bekräftad” dit människor med intresse för att stötta familjer med särskilda behov inbjuds. Pastor Craig Johnson från Lakewood Church i Texas är inbjuden som talare.

LÄS MER

Bok om norsk pingstmusik

I en ny norsk bok, ”Pinsemusiken”, kan intresserade läsa om den norska pingströrelsens musikhistoria, dess särart och utveckling. Författare är musikprofessorn vid universitetet i Agder Per Kjetil Farstad.

LÄS MER

Jämställdhetsrapport för nedladdning

Nu finns Pingst ungs rapport om jämställdheten i Pingst att ladda ner på Pingst ungs hemsida. Rapporten, som är gjord av pastor Anethe Carlsson och konsult Jenny Bergh har undersökt formella och informella hinder för kvinnors ledarskap i rörelsen och hur det påverkar församlingstillväxten.

LÄS MER

Bjärka-Säby bibelskola flyttar och byter namn

Bjärka-Säby bibelskola försvinner och i stället startas bibelskolan Nikodemusinstitutet i Pingstkyrkan i Linköping.

LÄS MER

Kaggeholm och KonfaSTHLM gör välgörenhetsgala

Den 3 april kommer en välgörenhetsgala att hållas i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Galan går under namnet "#LettLoveRule2014" och är ett välgörenhetsprojekt som Kaggeholms folkhögskola gör i samarbete med KonfaSTHLM.

LÄS MER

Kvinnofrukost med Soheila Fors

I dag besöker Soheila Fors Pingstkyrkan i Sollentuna och talar vid en kvinnofrukost. Hon delar sin dramatiska livshistoria, som också presenteras i boken "Kärleken blev mitt vapen", som nyligen kom ut på Libris förlag.

LÄS MER

Kurs för kvinnor i Guds tjänst

”Vem är du när ingen ser dig?” är temat för årets kurs för kvinnor i Guds tjänst, som precis som tidigare år hålls på Mariannelunds folkhögskola.

LÄS MER

TV Inter satsar internationellt

TV Inter har beslutat att styra om resurserna till internationella tv-missionssatsningar. Det innebär att nyproduktionen av program i Sverige upphör.

LÄS MER

Nätverksdag kring integration

Den 2 april inbjuder Pingst till en nätverksdag för församlingar som arbetar med integration. Samlingen har titeln ”Vi – det nya Sverige” och hålls på Pingstkontoret i Alvik.

LÄS MER

Missionsresa för ungdomspastorer

I oktober i år arrangerar Pingst, PMU, Ibra och Pingst ung en resa för ungdomspastorer till Egypten och Etiopien. Resan är ett led i satsningen på att öka intresset för mission bland unga.

LÄS MER

Danspalats i Linköping blir pingstkyrka

Med stor majoritet röstade i går medlemmarna i Pingstkyrkan i Linköping om att både köpa och flytta till danspalatset Cupolen.

LÄS MER

En dag med Alf B Svensson

I dag läggs ett nytt program i serien "En dag med" ut på tvinterplay.se. Den här gången får tittarna följa psykologen Alf B Svensson under en dag.

LÄS MER

Samtal om dop och medlemskap

I dag hålls den första av tre regionala pastorsdagar då samtal kring dop och medlemskap kommer att föras.

LÄS MER

Familjens år för europeiska pingstvänner

PEF, den europeiska pingstgemenskapen, har utnämnt 2014 till Familjens år och vill under här året ge ett bibliskt perspektiv på familj och äktenskap.

LÄS MER

LP erbjuder lärjungaskola

Under tre veckor längre fram i vår inbjuder LP-verksamheten till en tre veckor lång lärjungaskola på Viebäcks kursgård.

LÄS MER

Öppet brev till katolske biskopen

Tre kvinnor från en aktivistgrupp avbröt häromkvällen en mässa i Katolska domkyrkan i Stockholm. Generalskreteraren för Sveriges Kristna Råd, Karin Wiborn, har med anledning av detta skrivit ett öppet brev till biskop Anders Arborelius där det bland annat står: ”Jag tycker det är bra att människor vill påverka och uttrycka sin vilja, men känner en oerhörd sorg när viljan tar sig kränkande uttryck."

LÄS MER

Äktenskapets dag på söndag

På söndag firas återigen Äktenskapets dag. Sedan 2007 har Äktenskapet firats på initiativ av Svenska Evangeliska Alliansen på söndagen i samband med Alla hjärtans dag.

LÄS MER

Avskedsfika på Pingsthuset

I dag fick personalen på Pingsthuset äta specialbeställd tårta med bild av huset på. Detta för att markera ett avslut på nästan 20 år i Flemingsberg.

LÄS MER

Smyrnakyrkan stöttar kamerunier

Smyrnakyrkan i Göteborg har öppnat sina dörrar och hjärtan för en grupp kamerunier, som kom till Sverige med drömmen om att tjäna stora pengar, men som nu är desillusionerade och lurade på sin lön. Församlingen hjälper med mat och kläder, och försöker ge dem hopp.

LÄS MER

I dag flyttar Pingsts ekonomiavdelning

Nu börjar Pingst-kontoret flytten till Alvik. Först ut är ekonomiavdelningen, som idag lämnar Pingsthuset i Flemingsberg.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Västerås renoveras

Pingstkyrkan i Västerås renoverar kyrksal, foajé och matsal och under byggtiden flyttas därför församlingens gudstjänster till eftermiddagstid i Ansgarskyrkan i Västerås.

LÄS MER

Ännu möjligt anmäla sig till MÖT

Än går det att anmäla sig till MÖT – en mötesplats kring musik, överlåtelse och tro. Helgen 8-10 mars samlas sångare, musiker, ledare och allmänt musikintresserade i Smyrna Göteborg. Skådespelaren Felix Engström är en av de medverkande.

LÄS MER

LP Väst har öppnat Dream center i Göteborg

I helgen invigde LP Väst sin nya lokal DC031 i centrala Göteborg. Dream Center i Göteborg har startats för att fånga upp utsatta ungdomar.

LÄS MER

Pingst Ung och IBRA Media delar ut nytt missionspris

På Pingst Ungs galor under Nyhemsveckan och Lappis delas det ut priser: Pingst Ung Hjälte (till en eldsjäl), Pingst Ung Mentor (till en förebild och stöttare) och Pingst Ung Pionjär (till en nytänkande barn- eller ungdomsgrupp). Årets nyhet blir Pingst Ung/IBRA Missionär, som ska ges till någon med ett brinnande hjärta för mission.

LÄS MER

300 000 kronor till PMU på Hjärtedagen

I dag tilldelas PMU 300 000 kronor av Swedbank Robur Humanfond. Det är de kunder som satsar på ideellt fondsparande, som gör detta möjligt. Totalt delas 37 miljoner kronor ut till ideella organisationer under Hjärtedagen.

LÄS MER

Kvinnokonferens i Västerås

På lördag är det återigen dags för kvinnokonferensen Celebrate her i Life Center i Västerås. Årets inbjudna talare är Lina Nielsen, Stockholm, och Thomas Åleskjaer, Oslo.

LÄS MER

Anmälningsdags för Pingst Ledarutveckling

På fredag går anmälningstiden ut för de församlingar som vill vara med i det tvååriga utbildningsprojektet av ideella ledare, Pingst Ledarutveckling.

LÄS MER

Kyrkorna gör gemensam sak kring klimatet

Nu tar Sveriges kyrkor ett gemensamt grepp om klimatfrågan. På måndag hålls ett klimatseminarium i St Eugenia kyrka i Stockholm och i anslutning till det gör landets kyrkoledare ett gemensamt uttalande om klimatet och släpper en ny skrift med titeln ”Värna den jord som Gud älskar – Kyrkorna i Sverige om klimat och hållbar utveckling”.

LÄS MER

Äktenskapets dag i morgon

Sedan 2007 har Äktenskapets dag firats i Sverige söndagen före Alla hjärtans dag. Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, uppmanar alla församlingar att i morgon lyfta fram Guds tanke för äktenskapet.

LÄS MER

Tomas Sjödin inleder Alpha-kurs i Stockholm

I kväll kommer författaren, sommarprataren, föreläsaren och pastorn Tomas Sjödin till Filadelfiakyrkan Rörstrand. Hans föreläsning utgör startskottet för vårens Alpha-kurs, men kvällen är öppen för alla intresserade.

LÄS MER

Regionsrådskonferens om Eurasien

Lördagen den 16 februari är det regionrådskonferens för Eurasien i Pingstkyrkan i Upplands Väsby. Rauli Lehtonen, Lars Mörling och Ingalill Berggren är några av de medverkande.

LÄS MER

Ambassadörsutbildning återkommer

Till hösten blir det återstart för Tillsammans tre terminer långa ambassadörsutbildning. Dessutom anordnas ännu en fortbildning för dem som redan gått utbildningen.

LÄS MER

Evangelister får stipendium i kväll

I kväll delar Roger Larssons stiftelse för evangelisk tro och mission, Evangelistfonden, ut årets stipendier i Pingstkyrkan i Västerås. Årets hedersstipendiat är den norske resepredikanten Emanuel Minos.

LÄS MER

Annika Östberg besöker Arken i Värnamo

I kväll är det kvinnokväll i ingstskyrkan Arken, Värnamo, med besök av Annika Östberg. Samlingen som startar klockan 19.00 är utsåld.

LÄS MER

Mediehelg i Falköping

Nu till helgen kommer IBRA medverka i konferensen VARDAGSTRO i Pingstkyrkan i Falköping. Helgen genomförs tillsammans med TV Inter och den lokala pingstkyrkan.

LÄS MER

Samtalskväll i Smyrna Göteborg

Varför upplever så många en känsla av tomhet trots välstånd och trygghet? Det är utgångspunkten för kvällens samling i Smyrnakyrkan i Göteborg, då författaren och pastorn Tomas Sjödin för ett samtal med den norske prästen och författaren Per Arne Dahl.

LÄS MER

Nytt pastorsnätverk

Pingst Pastor är det nya nätverket för pastorer verksamma inom Pingst. Det ersätter Förkunnargemenskapen.

LÄS MER

ICBI till Pingst

Distansbibelskolan ICBI kommer från och med maj 2012 att ingå i Pingsts medieavdelning.

LÄS MER

Livspusslet i fokus i Falun

Livspusslet är temat för eftermiddagens samling i Centrumkyrkan i Falun, som församlingen inbjuder till i samarbete med studieförbundet Bilda och Tillsammansprojektet. Föreläsare är Britt-Marie Laurell.

LÄS MER

Ungdomsorganisationer vädjar om högre statsbidrag

Stödet till ungdomsorganisationer i Sverige har minskat med omkring 20 procent de senaste två åren. Den frågan lyfter generalsekreterare och ordförande för åtta kristna ungdomsorganisationer i en debattartikel, som bland annat publicerats i Svenska Dagbladet.

LÄS MER

Temakväll om föräldraskap och kärlek

I kväll står föräldraskap och friskvård för äktenskapet i fokus i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Det är församlingen i samarbete med Tillsammansprojektet och studieförbunden Sensus och Bilda som inbjuder till en kväll med psykologen och författaren Alf B Svensson.

LÄS MER

PMU avslutar jordbruksprojekt i Nordkorea

Efter tretton år avslutar PMU det jordbruksprojekt man drivit i Nordkorea. ”Nu arbetar vi vidare med nya idéer om hur ett fortsatt samarbete kan se ut”, säger Lennart Nolvall, programhandläggare för humanitära insatser på PMU.

LÄS MER

Tillsammanskväll om livets kriser

I kväll hålls en Tillsammanskväll om livets kriser i pingstkyrkan Västerås med huvudrubrik När livet gör oss illa. Talare är Per-Gustaf Eriksson.

LÄS MER

Norsk ledarkonferens samlade rekordmånga

När norska pingstledare nyligen möttes till konferens deltog rekordmånga. Mer än 1 100 personer, från tonåringar till veteraner, fanns med under dagarna som avslutades med en uppmaning att åka hem och bygga församlingar för de som ännu inte tror.

LÄS MER

Pingstkyrkan tar strid mot fakturor

Pingstkyrkan i Skövde har valt att ta strid mot bluffakturor från företag som försöker lura till sig pengar. Men det är en kamp, som både kostar pengar och tid.

LÄS MER

Kördag i Luleå

Körsångerskan Britta Bergström och pianisten Stefan Gunnarsson höll i samlingen för omkring 70 körsångare från hela Norrbotten, som samlades i Pingstkyrkan i Luleå i lördags.

LÄS MER

TV Inter sänder web-tv från Nyhem

TV Inter återkommer i år som ansvarig för web-tv-sändningar från Nyhemsveckan. Alla samlingar i Nyhemsveckan kommer att sändas direkt via Nyhemsveckans egen hemsida och sedan läggas ut i redigerat skick på tvinterplay.se

LÄS MER

100 dagar med Jesus i Finspång

Kyrkorna i Finspång gör nu gemensam sak under parollen 100 dagar med Jesus. Höjdpunkten blir en stor samling i Kulturhuset på annandag påsk med sång, dramer och bildspel för alla åldrar.

LÄS MER

Forskning och självreflektion i Pingströrelsen

I dagarna utkommer den fjortonde boken i Skriftserien utgiven av Insamlingsstiftelsen för pingstforskning. Den nya boken är en sammanställning av mottagandet av flera av de större forskningsarbeten som gjort inom Pingströrelsen mellan åren 1973 och 2008.

LÄS MER

Inspirationsdag om klimaträttvisa

”Du har viljan, Gud har kraften, vi har verktygen. Tillsammans skapar vi klimaträttvisa!” Det är utgångspunkten för en inspirationsdag omkring klimaträttvisa i praktiken, arrangerad av ett brett spektrum av kristen-Sverige.

LÄS MER

Tidningen Fokus om Hill Song Stockholm

Tidningen Fokus skriver i sitt senaste nummer att sekulariseringen i Sverige har avstannat och att de unga går i bräschen för religionen. Exemplet på detta tar man från församlingen Hill Song i Stockholm. En församling som hör till Pingströrelsen.

LÄS MER

Chatrine Carlson slutar som föreståndare

Chatrine Carlson, som i tre år varit föreståndare i Pingstkyrkan i Jönköping, har sagt upp sin tjänst. Hon har dock lovat att vara kvar tills föreståndarfrågan är löst.

LÄS MER

Helg om religionsdialog i Järfälla

Under den här helgen står religionsdialog i centrum i Järfälla och i dag handlar det att bygga långsiktiga förtroendefulla relationer mellan muslimer och kristna.

LÄS MER

Konferens hyllar och firar kvinnan

I morgon arrangerar Life Center i Västerås för andra gången kvinnokonferensen ”Celebrate her”. Syftet med konferensen är att uppmuntra, styrka och fira kvinnan. Årets gästtalare är Jenny Gilpin, föreståndare i Hope City Church i Storbritannien.

LÄS MER

Bibellinje tillbaks på Kaggeholm

Efter två års omarbetning finns nu återigen en bibellinje på Kaggeholms folkhögskola: Bibel+, som ersätter den gamla Bibel internationell.

LÄS MER

Ministerbesök på Pingsthuset

I dag på förmiddagen har Pingsthuset i Flemingsberg söder om Stockholm besök av civil- och bostadsminister Stefan Attefall. Han inledde besöket med att delta i en personalandakt och fick sen vara med och äta tårta för att fira nya insamlingsrekord för PMU, göra en rundvandring i lokalerna samt föra samtal och äta lunch tillsammans med verkställande ledning.

LÄS MER

Temakväll om Israel

I kväll inbjuder Smyrnakyrkan i Göteborg till temakväll om Israel. Teologie doktor Göran Larsson och Rabbinen och överläkaren Peter Borenstein medverkar.

LÄS MER

100 dagar med Jesus i Borås

Pingstkyrkan i Borås inbjuder under våren till 100 dagar med särskilt fokus på Jesu person och lära. Flera andra kyrkor i Borås gör likadant och under 15 söndagar använder alla kyrkorna samma tema och rubriker. Serien inleds i morgon och pågår fram till och med söndagen 13 maj.

LÄS MER

Mer än ögat ser

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm betonar under tio söndagar nu i inledningen av 2012 på ett alldeles särskilt sätt omvändelse och dop som de avgörande stegen in i kristen tro. Temat för de tio gudstjänsterna är Mer än ögat ser.

LÄS MER

Dags för andra modulen i Pastorsakademin

I dag inleds den andra samlingen i Pastorsakademin. Den här gången sker samlingarna regionalt och först ut är pastorerna från Mellansverige som samlas i Uppsala hela den här veckan.

LÄS MER

DR Kongo i fokus på kvinnodagen

I dag på internationella kvinnodagen arrangerar PMU tillsammans med en rad andra organisationer en temadag om kvinnors situation i Kongo. Seminariet hålls på Historiska Muséet i Stockholm. Under dagen medverkar bland andra jämställdhetsminister Nyamko Sabuni och eu-minister Birgitta Ohlsson.

LÄS MER

Finsk församling byggde skejtinghall

Den finska pingstförsamlingen i Hyvinge driver en skejtinghall för ungdomar, som ett sätt att komma i kontakt med ungdomarna i staden.

LÄS MER

Tredje tv-gudstjänsten från Robertsfors

I dag sänds den tredje tv-gudstjänsten från Pingstkyrkan i Robertsfors. Dagens tema är ”En Gud som utmanar”.

LÄS MER

Korsets Budskap blir Livet

De finlandssvenska pingstvännernas tidning Korsets Budskap byter namn och kommer från och med nästa nummer i stället att heta Livet.

LÄS MER

Konferens för romer

Under helgen som gått samlades flera hundra finsktalande romer från Sverige och Finland till konferens i Pingstkyrkan i Eskilstuna.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Robertsfors

Dagens tv-gudstjänst i Sveriges Television sänds från Pingstkyrkan i Robertsfors. Den är den andra av fyra gudstjänster därifrån.

LÄS MER

Konsert med Per-Erik Hallin

I kväll klockan 19.30 är det konsert med Per-Erik Hallin och Anders Widmark trio i Pingstkyrkan i Alingsås.

LÄS MER

Ny t f generalsekreterare för SKR

Lennart Molin har i dagarna tillträtt som tillförordnad generalsekreterare för Sveriges Kristna Råd. Sven-Bernhard Fast, som varit generalsekreterare sedan 2003, vigs till biskop i Uppsala domkyrka söndagen den 6 mars och tillträder därefter sin tjänst i Visby stift.

LÄS MER

LifeCenter anordnar kvinnokonferens

På lördag anordnar församlingen LifeCenter International Church, Västerås, sin första Celebrate Her-konferens. Det är en endagskonferens som vänder sig till kvinnor i alla åldrar med syftet att uppmuntra, styrka, utmana och ”fira henne”. Huvudtalare för konferensen är Charlotte Scanlon-Gambill från Abundant Life Church i Bradford i England, som senast besökte Sverige under Nyhemsveckan 2009.

LÄS MER

Kurs för församlingsledare i Sörmland

Församlingsledare - styrelse, äldste, pastorer - i pingstförsamlingar i Sörmland inledde under fredagen och lördagen en regional utbildningssatsning med ett dygn tillsammans på Hållsta konferensgård utanför Eskilstuna.

LÄS MER

Ibraprofil blir årets hedersevangelist

Fred Nyman, som i många år arbetat för Ibra, och under åren 1988 till 1992 var internationell chef för Ibra Radio, har i dag fått utmärkelsen Årets Hedersevangelist av Evangelistfonden.

LÄS MER

Starkt insamlingsår för PMU

Insamlingsåret 2010 överträffade förväntningarna för PMU. Totalt samlades drygt 30 miljoner kronor in, vilket är sex miljoner mer än det mål som satts upp. Second hand-butikerna bidrog med närmare 9,7 miljoner kronor.

LÄS MER

Pingst i Lycksele prisad för innebandycup

Pingstförsamlingen i Lycksele har fått pris för sitt arrangemang av innebandyturneringen Duvan cup, som funnits i 27 år. Prisutdelningen skedde på en idrottsgala som Lyckseles idrottsföreningararrangerar.

LÄS MER

Föreläsning för Borlänge-föräldrar

”Fostran av annorlunda barn” är ämnet när nätverket Föräldrar emellan i Borlänge inbjuder till föreläsning i kväll. Syftet med nätverket, som består av Brottsförebyggande rådet i Borlänge, Pingstkyrkan, Studieförbundet Vuxenskolan, Bilda, Rädda barnen och Adoptionscentrum är att ge föräldrar kraft och inspiration och goda idéer.

LÄS MER

Ny bok om Stanley Sjöberg

Pastor Stanley Sjöberg har genom åren både hörts och synts flitigt och väckt starka känslor. I dagarnakommer boken om honom ut, skriven av Birger Thureson. I Boken om Stanley Sjöberg får man följa hans livs historia, men också han åsikter och debatter han dragit igång.

LÄS MER

Invigning av LP-kontakt i Helsingborg

I lördags var det högtidlig ingivning av den nya LP-kontakten i Helsingborg, som varit igång sedan årsskiftet. Under den första månaden 300 personer haft kontakt med verksamheten, som håller till i Pingstkyrkans lokaler på Bollbrogatan.

LÄS MER

Konserter för hemlösa med Michael Ruff

I dag inleder LP-verksamheten och Göteborgs Räddningsmission en gemensam konsertturné till förmån för de hemlösa. Artisten Michael Ruff från Hawaii är huvudattraktion och kommer att sjunga med lokala körer på varje plats som får besök.

LÄS MER

Ny skrift om medlemskap

IPS, Institutet för Pentekostala studier, har i dagarna presenterat ett arbete om medlemskap i pingströrelsen. Rapporten är beställd av Pingst – fria församlingar i samverkan och är tänkt att fundera som underlag för diskussioner om medlemsfrågan i pingstförsamlingar.

LÄS MER

Kvinnors rättigheter i Kongo lyfts i PMU:s vårkampanj

Kvinnors rättigheter i Kongo står i fokus för PMU:s vårkampanj, som startar i mars. Syftet är att sprida kunskap om millenniemålen och situationen i landet och visa att det finns hopp för de många kvinnor som utsatts för sexuellt våld.

LÄS MER

Regional tillväxtdag i Lycksele

I dag hålls den femte av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor, som Pingst inbjudit till och står som arrangör för. Den hålls i Pingstkyrkan i Lycksele och riktar sig såväl till anställda som volontärer i Sveriges pingstkyrkor. Uppemot 450 personer kommer att delta.

LÄS MER

Filadelfiakyrkan i Stockholm scen för Haitigala

I kväll hålls en stödgala för Haiti i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Arrangörerna, Carola Care, Hoppets Stjärna och Haitikommittén har hyrt in sig i lokalen och bokat in en rad artister som kommer att uppträda gratis till förmån för hjälp till Haiti.

LÄS MER

Kaggeholm samarbetar med mediecenter i Alexandria

Inför medieklassernas årliga reportageresa har Kaggeholms folkhögskolas medielinje inlett ett samarbete med ett mediecenter i Alexandria, som också är en av Ibra Medias samarbetspartner. Skolan får hjälp med teknik, boende och framförallt kunskap på plats.

LÄS MER

Ny rektor på Viebäcks folkhögskola

Viebäcks folkhögskolas skolans har utsett Anders Georgsson från Bankeryd till ny rektor efter Kjell Olsson som går i pension. Anders Georgsson tillträder tjänsten den 1 juni.

LÄS MER

Konsert för Haiti i Sollentuna Pingstkyrka

I kväll besöker artisten Sanna Nielsen Pingstkyrkan i Sollentuna och ger tillsammans med kören Sjung i Sollentuna en konsert till förmån för Haiti.

LÄS MER

Prisutdelning för bästa boken om utsatta barn

I dag får författaren Viveka Sjögren ta emot priset på 50 000 kronor för bästa manus i tävlingen ”Du är inte ensam!”, som LP-verksamheten, Hela Människan, Blå Bandet, IOGT-NTO och Libris förlag stod bakom. Priset gick till boken "Joy till världen" – en utsatt flickas hoppfulla berättelse.

LÄS MER

”Skolverkets förslag gör ungdomar historielösa”

- Om Skolverkets förslag till ny läroplan i religionsämnet realiseras så riskerar det att göra unga människor historielösa och utan möjlighet att förstå eller ta ställning till vår egen historia, kultur, musik, konst och litteratur. Då menar vi att man gör våra ungdomar en björntjänst.
Det säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare på Svenska Evangeliska Alliansen, i en kommentar till de förslag till förändringar i grundskolans kursplan i religionskunskap som Skolverket har arbetat fram.

LÄS MER

Regional tillväxtdag i Sundsvall

I dag hålls den fjärde av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor, som Pingst inbjudit till och står som arrangör för. Den hålls i Pingstkyrkan i Sundsvall och riktar sig såväl till anställda som volontärer i Sveriges pingstkyrkor. Närmare 200 personer är anmälda.

LÄS MER

Multinationellt kristet seminarium om människohandel

Den 25-26 mars hålls ett seminarium under rubriken "Fragile - God´s miracles are not for sale", som tar upp människohandel av i dag. Arrangörer är förutom Sveriges kristna råd också Finlands ekumeniska råd och ekumeniska partners i Estland och Ryssland medarrangörer.

LÄS MER

Sollentuna Pingstkyrka utsatt för skadegörelse

Pingstkyrkan i Sollentuna utsattes tidigt i går morse för kraftig skadegörelse. Så gott som alla fönster till församlingsvåningen och lokaler för barnverksamheten krossades. Polisen var dock snabbt på plats och fick tag på tre av gärningsmännen.

LÄS MER

1,4 till Haiti via PMU

Drygt 1,4 miljoner kronor har kommit in till PMU Interlifes insamling till jordbävningsdrabbade invånare i Haiti. Samarbetsorganisationen Convoy of Hope har hittills förmedlat två miljoner måltider till behövande människor.

LÄS MER

Styrelseveteran avtackad

Nu i helgen lämnade 88-årige Henning Ohlsson uppdraget som medlem i styrelsen i Filadelfiaförsamlingen i Högsbo efter 59 år och blev högtidligen avtackad.

LÄS MER

Gospelkväll i Jönköping

I kväll kommer Pingstkyrkan i Jönköping att fyllas av gospelmusik, då Ernie Haase & Signature Sound ger gospelkonsert klockan 19.00.

LÄS MER

Dags att motionera

Den 7- 8 maj är det dags för Rådslag för Pingst – fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Norrköping. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 12 mars.

LÄS MER

Glädjetåget kommer till Västerås

I kväll är det konsert med Bengt Johansson band i Pingstkyrkan i Västerås. Konserten är ett samarrangemang mellan Pingstkyrkan, Ansgarsförsamlingen, Korskyrkan och Bäckbykyrkan. Förhoppningen är att alla 500 biljetter ska säljas och kyrkan bli fullsatt.

LÄS MER

Ingvar Carlsson lunchar i Pingstkyrkan, Södertälje

I dag kommer förre statsministern och s-ledaren Ingvar Carlsson att luncha i Café Humlan, som drivs av Pingstförsamlingen i Södertälje. Lunchen har tillkommit på initiativ av förre pingstledaren Sten-Gunnar Hedin, som numera är tillförordnad föreståndare för pingstförsamlingen i Södertälje.

LÄS MER

PMU minskar antalet länder som får Sida-bidrag

Styrgruppen för Pingst Internationell har fattat beslut om att begränsa antalet länder som PMU Interife ska förmedla Sida-bidrag till. Antalet länder nästan halveras från 63 länder till i 32.

LÄS MER

Med bil från Stockholm till Kongo

I dag inleder fyra killar en tre månader och 1 500 mil lång resa med bil. Deras uppdrag är att ta en Toyota Hilux, skänkt av biltidningen Teknikens Värld, till pingstmissionens sjukhus i Lemera i DR Kongo. I dag på morgonen berättar de i TV4:s morgonsoffa om sitt kommande äventyr.

LÄS MER

Remisstiden om Skolverkets förslag om slopad kristendom går ut på fredag

Skolverket planerar att stryka viktiga formuleringar om kristendomen inom religionskunskapen i den kommande kursplanen för religionsämnet. Fram till och med fredag är det möjligt att skicka in reaktioner till Skolverket angående detta.

LÄS MER

Festkonsert i Filadelfia, Stockholm, i kväll

I kväll hålls en festkonsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm till förmån för tre organisationer, som på olika sätt gör insatser för behövande människor runt om i världen. Konserten har kommit till på initiativ av begravningsrepresentanten Lalle Ericson, som tidigare varit verksam som pingstpastor i 34 år. I morgon fyller han 60 år och har valt att avsäga sin vanlig uppvaktning och i stället låta kvällens kollekt delas lika mellan Caminul Felix i Rumänien, IAS-International och LP-verksamheten.

LÄS MER

Succé för ny second hand i Hässleholm

I lördags för det nyöppning av Pingstkyrkans Secondhand i Hässleholm. Köerna ringlade långa utanför butiken och premiärdagen bjöd på 600 betalande kunder och en dagskassa på 65 000 kronor.

LÄS MER

Äktenskapets dag i dag

I dag på Alla hjärtans dag firas Äktenskapets dag i många församlingar runt om i Sverige. Inititativtagare till detta är Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, som tycker att Bibelns syn på kärleken och äktenskapet mellan man och kvinna behöver lyftas fram.

LÄS MER

IPS-seminarium om grönländsk karismatik

I dag inbjuder IPS, Institutet för Pentekostala studier, till seminarium i PTS:s lokalar i Uppsala. Ämnet för dagen är den grönländska karismatiska rörelsen.

LÄS MER

Mission possible startar idag

I dag inleds den ungdomsinriktade missionskonferensen ”Mission possible” i Robertsfors i Västerbotten. Temat för årets konferens är ”Hans namn skall ge folken hopp”.

LÄS MER

100 år av mission i Latinamerika

Nu till helgen hålls regionkonferens för församlingen inom Pingströrelsen som har missionsarbete i Latinamerika. Konferensen hålls i Pingstkyrkan i Värnamo och har fått namnet ”100 år med mission i Latinamerika”.

LÄS MER

Ibra Media lanserar ny hemsida för ungdomar i Indien

I förra veckan lanserade Ibra Media en ny hemsida för ungdomar i Indien. www.yourchoice.in är en typisk ”ungdomssida” med mycket musik och en del videoklipp, en del artiklar och blogginlägg.

LÄS MER

Bönenatt inför Jesusmanifestationen

I kväll klockan 19.00 inleds en bönesamling i Citykyrkan i Stockholm inför Jesusmanifestationen, som hålls den 2 maj.
Tanken är att bönen ska pågå hela natten.

LÄS MER

Föräldrasamling i Karlshamn

Föräldrar i området runt Karlshamn och Asarum är välkomna till Stenbackakyrkan i morgon för en eftermiddagssamling omkring att våga vara förälder.
Dagens talare är psykologen och författaren Alf B Svensson och arrangörer är pingstförsamlingen i Karlshamn i samarbete med Bilda och Tillsammansprojektet.

LÄS MER

Ban Ki-moon besöker Panzisjukhuset

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon, kommer att besöka Panzisjukhuset i östra Kongo på lördag eftermiddag. På sjukhuset verkar läkaren Denis Mukwege, som nyligen mottog FN:s pris för mänskliga rättigheter.

LÄS MER

Symposium om svensk pingstmission

Svensk pingstmission i ett internationellt perspektiv är ämnet för ett heldagssymposium i Uppsala lördagen den 28 mars. Seminariet hålls dagen efter David Bundy disputerar vid Uppsala universitet med en avhandling om svensk och skandinavisk pingstmission.

LÄS MER

Pingstpastor vann 1,2 miljoner

När Jörgen Ringbäck, 58-årig pingstpastor i Västra Frölunda, tog plats hos Lasse Bengtsson i TV4-studion i lördags skrapade han fram 10 000 kronor i tio år på sin Trisslott.
- Det ger otroliga möjligheter att skapa aktiviteter tillsammans med barn och barnbarn, och så blir det nog en rejäl fiskeresa till Nordnorge också, sa en glad Jörgen till Lasse Bengtsson.

LÄS MER

Sportworkshop i Jönköping

I dag inbjuder Pingst Jönköpings idrottsarbete All Star Mission till sportworkshop i Ungdomens hus på Rosenlund. Workshopen startar 16.00 och avslutas runt 19.30. Den innehåller bland annat föredragspass och inomhusfotboll som avslutning för de som vill.

LÄS MER

Öppet hus på PTS

Den 11 mars inbjuder Pingstförsamlingarnas Teologiska Semiarium, PTS, till Öppet hus i Uppsala.
På programmet står först miniföreläsningar i lokalerna på Övre Slottsgatan och senare
på kvällen inbjuder man till panelsamtal omkring ”Den pentekostala rösten i svensk teologi” i Pingstkyrkans församlingsvåning.

LÄS MER

Samtalsdag om diakoni och omsorg

Vad är diakoni och omsorg? Det är frågor som kommer att behandlas på en samtalsdag i Deje på lördag.
Temat för dagen är ”Hoppets bärare – om diakoni och omsorg”.

LÄS MER

Värnamo först ut att gratulera 50-åringen

I lördags kväll bjöds det på fest i Pingstkyrkan Arken i Värnamo. Sång och musik i de mest skiftande stilar med kortintervjuer avlöste varandra för att markera 50 år av ett målmedvetet utgivande arbete med samhällets mest tilltufsade i fokus.
Jubilaren var LP-verksamheten.

LÄS MER

Nyhemshallen klar att invigas

I morgon invigs den nya hallen på Nyhemsområdet med pompa och ståt. Det blir sång och musik och tal.
I stället för klippning av blågula band, blir det hopknytning av band. Detta för att markera att hallen förenar kommun, näringsliv, innebandyklubben, församlingen och Nyhemsveckan.

LÄS MER

LP-verksamheten får ny chef

I dag har styrelsen för LP-verksamheten enhälligt beslutat att utse Åsa Danielsson till ny verksamhetsansvarig.
Åsa Danielsson är socionom med mångårig erfarenhet av olika chefsjobb, som i dag arbetar med coachning och organisationsutveckling. För ett år sedan valdes hon in i LP-styrelsen.

LÄS MER

Seminarium om fred och kvinnofrid

Doktor Denis Mukwege är huvudtalare, då PMU Interlife arrangerar ett seminarium på temat ”Utan fred ingen kvinnofrid”.
Seminariet hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm den 23 april.

LÄS MER

Väpnat rån i Filadelfiakyrkan

I går kväll utsattes Filadelfiakyrkan i Stockholm för ett väpnat rån. De båda rånarna var maskerade och beväpnade med pistol och trängde sig in genom entrén fram till Filadelfiakyrkans reception där de tvingade till sig en okänd summa pengar.

LÄS MER

LP-verksamheten och Erik Edin vård AB ska samarbeta

LP-verksamhetens Ideella Riksförening och Erik Edin vård AB undertecknar i dag ett samarbetsavtal. Verksamheterna fortsätter att arbeta som egna juridiska personer, men satsar på ett samarbetsavtal för att inom vissa områden gemensamt kunna stärka insatserna till utsatta människor.

LÄS MER

PMU Interlife tillbaks i Världens Barn-samarbetet

Från och med i år är PMU InterLile åter med i Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn efter att organisationen gjort ett uppehåll under två år.

LÄS MER

Nystart för Mission Outlook

Efter ett års uppehåll nystartar missionskursen Mission Outlook till hösten på Viebäcks folkhögskola.

LÄS MER

LP firar 50 år

I år är det 50 år sedan Erik Edin startade arbetet bland missbrukare i Stockholm. Det tänker LP-verksamheten fira och uppmärksamma bland annat genom tio festkvällar runt om i Sverige.
Den första hålls i Värnamo i kväll 21 februari och nästa blir i Helsingborg den 28 mars.

LÄS MER

Ledarseminarium med Colin Dye

I morgon eftermiddag undervisar den engelske pastorn Colin Dye på ett ledarseminarium i Citykyrkan i Stockholm.
Ämnet för seminariet är ”Församling – bli inflytelserik”.

LÄS MER

Andligt stöd till Masarna

Speedwayklubben Masarna i Avesta kommer under den här säsongen att få andlig hjälp och stöd från Stefan Kindevåg, som annars är ungdomspastor i Pingstkyrkan i Avesta. Han är en av dem som nyligen gått igenom den första utbildningen för idrottskaplaner i Sverige.

LÄS MER

Kampanjen 100 dagar med Jesus startar

I dag startar Filadelfiaförsamlingen i Stockholm en kampanj som man kallar för "100 dagar med Jesus". Den sträcker sig ända fram till 18 maj och innehåller bland annat gudstjänster, föreläsningar, cafékvällar och prova-på- träffar.
Allt i syfte att ta reda på mer om Jesus, vad han sa, vad han gjorde och vad det betyder i dag. Under våren kommer också församlingens föreståndare Niklas Piensoho ut med en bok med samma namn som kampanjen och som utgår från Johannesevangeliet.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Gävle vill starta förskola

Pingstkyrkan i Gävle har lämnat in en ansökan om att få starta en kristen förskola med hälsoprofil. Förskolan är tänkt att ha 37 platser och ligga i Hedvigslund, där församlingen också vill bygga en ny kyrka.

LÄS MER

Rektorsbyte på PTS

Pingstförsamlingarnas Teologiska Seminarium, PTS, får ny rektor i sommar. Jan-Åke Alvarsson, som varit rektor sedan utbildningen startade 1999 har sagt upp sin tjänst och kommer att ersättas av Ulrik Josefsson.

LÄS MER

Norska predikanter antar inte nytt organisationsdokument

Den norska predikantveckan kommer inte att anta förslaget till ny struktur och organisation för norsk pingströrelse, skriver Korsets Seiers nätupplaga.
Nu diskuterar man i stället om det är möjligt att anta dokumentet på prov fram till 2012.

LÄS MER

Första idrottskaplankursen avslutad

Sverige har fått sina första diplomerade idrottskaplaner. Under fem helger har de utbildats i konsten i konsten att hjälpa människor i idrottsvärlden att växa, både på det existentiella, personliga och idrottsliga planet.
Bakom utbildningen står den kristna idrottsorganisationen Sport for Life i samarbete med Kyrka-Idrott och Viebäcks folkhögskola.

LÄS MER

Rapportseminarium om rehabiliteringsarbete

I dag inbjuder PMU Interlife till ett rapportseminarium om närbaserad rehabilitering, eller som man oftast säger CBR, Community Based Rehabilitation.
Projektet som på ett särskilt sätt står i fokus under dagen handlar om stöd till individer i Sri Lanka med funktionsnedsättning.

LÄS MER

Friskvård för äktenskapet på Alla hjärtans dag

I dag på Alla hjärtans dag får både Centrumkyrkan i Falun och Vallhovskyrkan i Sandviken besök av psykologen Alf B Svensson, som kommer att hålla föredrag om friskvård för äktenskap och familj.
Samlingen i Sandviken hålls på eftermiddagen och den i Falun på kvällen.

LÄS MER

Familjedag i pulkabacken

I dag ordnar Tillsammansambassadören i pingstförsamlingen i Skellefteå en familjeutflykt till Pulkabacken efter gudstjänsten.
Syftet är att familjerna ska få träffas och bygga relationer, som även fungerar utanför kyrkans väggar.

LÄS MER

”Fortsätt påverka politikerna”

Ring, mejla och skriv brev till riksdagsledamöterna. Ge inte upp även om chansen att lyckas är liten.
Det var KD-ledaren Göran Hägglunds budskap på ett opinionsmöte i äktenskapsfrågan i Pingstkyrkan i Uppsala i går kväll.

LÄS MER

Nytt stödboende öppnar i Eskilstuna

Pingstförsamlingen i Eskilstuna och den lokala LP-kontakten öppnar återigen upp Duvan, som ett stödboende och en förstärkning av det lokala LP-arbetet.

LÄS MER