PMU öppnar Sveriges största second hand-butik

PMU öppnar Sveriges största second hand-butik

PMU storsatsar under våren genom att öppna Sveriges största second hand-butik i Västerås, med en yta på 4 400 kvadratmeter. En ny butik öppnas också i Ängelholm.

LÄS MER

LP-möten på Facebook

Med start torsdagen den 21 januari håller PL-verksamheten möten på Facebook under åtta torsdagar klockan 19.00. Livesändningarna görs från olika platser i landet med start i Örnsköldsvik.

LÄS MER

Bönevecka för kristen enhet

Mellan den 18 och 25 januari pågår Böneveckan för kristen enhet. Den är världens största ekumeniska manifestation som genomförs i mer än 120 länder. Årets tema är ”Bli kvar i min kärlek så skall ni bära rik frukt” från Johannes 15:1–17.

LÄS MER

Bön i fokus under Pingst Pastor

Bönen står i fokus när Pingst Pastor hålls digitalt den 13 januari från Västerås. Medverkande är bland andra Daniel Alm, Richard Svensson, Ulrik Josefsson och det amerikanska paret Cheryl och Jackie Bridges Johns.

LÄS MER

Kunglig medalj till Ellinor Ädelroth

Professor emerita Ellinor Ädelroth, som bland annat varit ledare för PMU:projekt på Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo, är en av dem som i år får ta emot Konungens Medalj. Hon får utmärkelsen för sina betydande humanitära insatser.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Karlshamn

Dagens radiogudstjänst i P1 Sveriges Radio sänds från Karlshamns pingstförsamling. Predikant är Tigleth Malkey som är riksevangelist för Pingst.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Härnösand

Idag sänds den första av fyra gudstjänster från pingstförsamlingen i Härnösand. Temat för dagens gudstjänst är integration.

LÄS MER

Glädjefylld nystart för Kaggeholm

Invigningen av Kaggeholms nya lokaler i Rörstrands slott vägg i vägg med Filadelfiakyrkan i Stockholm var både välbesökt och glädjefylld. Musik, tårta, tacktal och välgångsönskningar följdes av möjlighet till guidade visningar i de nya lokalerna, som visade sig vara en spännande blandning av gammalt och nytt.

LÄS MER

Kaggeholm inviger nya lokalerna

Idag invigs Rörstrands slotts renoverade lokaler vägg i vägg med Filadelfiakyrkan i Vasastan i Stockholm, där Kaggeholms folkhögskola sedan vårterminsstarten nu är samlad. Lokalerna delas med pastorsutbildningen ALT och bibelskola Stockholm.

LÄS MER

Allkristen bön för konvertiter idag

I dag uppmanas landets kyrkor av Sveriges kristna råd att särskilt be för konvertiter i asylprocessen.

LÄS MER

Mer bön för folket

Landets pingstförsamlingar uppmanas att göra en bönesatsning med devisen Mer bön för folket under de fem söndagarna i mars.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 8-9 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Hedviglundskyrkan i Gävle. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 13 mars.

LÄS MER

”Förbjud tiggeriförbud!”

Företrädare för Pingst Romanätverk vill inte att Sverige ska sätta gränser för att be om hjälp eller att ge hjälp. De framför sina synpunkter i en debattartikel i tidningen Dagen.

LÄS MER

PMU startar kampanjen ”Efter IS”

– När vi kom in i byarna var det sönderbombat. Det var bara skal kvar av husen. När man såg tvätt hänga utanför förstod man att det bodde någon där, trots att det varken fanns fönster eller dörrar, berättar Johanna Litsgård Lebourne, kommunikations- och insamlingschef på PMU. Hon är nyss hemkommen från norra Irak där PMU gör en insats för människor som levt under IS.

LÄS MER

Böneveckan för kristen enhet inleds idag

I dag inleds böneveckan för kristen enhet, som i år inspireras av kristna i Indonesien.

LÄS MER

Nytt material om psykisk ohälsa på gång

LP-verksamheten, Pingst Ung och Pingst Omsorg samarbetar just nu kring att ta fram ett material om Psykisk ohälsa.

LÄS MER

Manifestation för konvertiter

Svensk kristenhet samlades igår kväll till manifestationer för konvertiter på många platser runt om i landet.

LÄS MER

Förbön och ljusmanifestation för konvertiter

Onsdagen den 16 januari samlas svensk kristenhet till en gemensam förbönsgudstjänst och ljusmanifestation i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Landets kyrkoledare vill genom detta uppmärksamma de brister som finns i Migrationsverkets bedömning av konvertiter i asylprocessen.

LÄS MER

Pentekostalism som förändringskraft

Idag hålls ett seminarium på Ekumeniska centret i Alvik om den pentekostala rörelsen som förändringskraft, då perspektiv kring religion och utveckling kommer att lyftas.

LÄS MER

Riksevangelist för Pingst

Tigleth Malkey går från och med i vår in i en helt ny tjänst som riksevangelist inom PIngst. Han kommer att stå till förfogande för de församlingar som så önskar.

LÄS MER

Dags för Pingst Pastor

575 pastorer och predikanter kommer till svenska Pingströrelsens årliga pastorkonferens Pingst Pastor, som startar idag. I år besöks konferensen av pingstledarna från Island, Danmark, Norge och Finland. Bland gästtalarna finns pastorsparet Sophia och Glyn Barrett från Audacious Church, England.

LÄS MER

Anmälan öppen till Pingst Mission

Nu har anmälan till årets missionskonferens öppnat. Den hålls den 17 mars i Pingstkyrkan Uppsala.

LÄS MER

Ny bok om synd

Teologiska nätverket i Pingst har kommit ut med ytterligare en bok i serien Trons liv. Boken har titeln ”Om någon syndar” och är den tredje i serien.

LÄS MER

Konferens om kyrka i småstaden fullbokad

‎Konferensen "Kyrka i småstaden", som den här helgen hålls i Gränna och arrangeras av Pingstkyrkan där är fullbokad. Omkring 100 deltagare från hela landet har anmält sig för att ta del av erfarenheterna kring att ar beta med en förnyelseprocess i en församling i en småstad.

LÄS MER

Motionsdags inför Rådslaget

Den 25 - 26 maj är det dags för Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Citykyrkan i Stoclkholm. Församlingar, som vill lämna in motioner måste göra det senast åtta veckor före Rådslaget, det vill säga senast den 30 mars.

LÄS MER

Nollvision för övergrepp

"Vi måste alltid stå på de utsattas sida, i det här fallet på de utsatta kvinnornas sida. #Metoo har visat att vi behöver sätta mer fokus på de här frågorna." Det säger Pingsts föreståndare Daniel Alm, till Dagen idag.

LÄS MER

Vinga folkhögskola söker rektor

Till hösten startar Pingstförsamlingarnas skol- och kursverksamhet en femte folkhögskola i Göteborg. Vinga folkhögskola blir namnet på skolan, som nu söker en rektor.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Sävar

Idag sänder Sveriges Radio gudstjänsten från Sävaråkyrkan (en  församling ansluten både till Equmeniakyrkan och till Pingst - fria församlingar i samverkan). Pastor André Jakobsson predikar då utifrån temat för årets ekumeniska bönevecka; "Guds hand leder oss"

LÄS MER

Utbildning för ljudtekniker

I dag anordnas en ljudteknikerutbildning och konferens för kyrktekniker. Samlingen hålls i Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

PMU-bok om kyrkor och jämställdhet

I går släppte PMU en ny bok om kyrkor och jämställdhet, med titeln ”Church and Gender Equality”. Syftet med boken är att utifrån en kristen tro fördjupa perspektivet på jämställdhet, säger Fredrika Uggla, PMU:s tematiskt ansvariga för jämställdhetsfrågor.

LÄS MER

Mod att leda

Under januari månad hålls de svenska GLS- samlingarna (Global leadership Summit)
runt om i Sverige. På åtta olika orter visas ett urval av föreläsningarna från 2017 års GLS i Chicago inramade av lokal musik och presentation. Allt på temat Mod att leda.

LÄS MER

Tv-gudstjänst från Linköping

Idag sänds den sista av fyra tv-gudstjänster inspelade i pingstförsamlingen i Linköping. Pastor Anette Fredriksson predikar och kören sjunger under ledning av Maria Gustin Bergström.

LÄS MER

Visionshelg i Filadelfia Stockholm

Den här helgen inbjuder Filadelfiaförsamlingen i Stockholm till konferensen Vision 2018. En
konferens vars syfte är att utmana och utrusta till att följa Jesu.

LÄS MER

”Mod, värme och riskbenägenhet”

Årets Pingst Pastor samlade närmare 550 pingstpastorer. Ledarskap, Utmaningar och Uppdraget har varit dagarnas ledord. I den avslutande samlingen i dag på eftermiddagen uttryckte föreståndare Daniel Alm en önskan om att framöver få se en "modig, varm och riskbenägen pingströrelse".

LÄS MER

Together-konferens på Cypern

Pingst, IBRA och PMU bjuder i oktober tillsammans in församlingar, enskilda och lokala partner till en konferens på Cypern, där det som händer i Mellanöstern, Nordafrika och Arabvärlden på ett särskilt sätt står i fokus.

LÄS MER

Release för ny bok av och för pastorer

Kallad Bekräftad Överlåten är namnet på en alldeles ny bok, skriven av och för pastorer i nätverket Pingst Pastor. 38 pingstpastorer har bidragit med texter till boken som släpps idag under pastorskonferensen.

LÄS MER

Nu börjar Pingst Pastor

Idag börjar konferensen Pingst Pastor. Den pågår i tre dagar och hålls liksom tidigare på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm. De tre konferensdagarna har var sitt tema; Ledarskapet, Utmaningarna och Uppdraget. Årets internationella gäster är Erwin McManus från Los Angeles och Mika Yrjola från Helsingfors.

LÄS MER

Pelle Hörnmark får kungamedalj

I nästa vecka kommer Pelle Hörnmark, tidigare föreståndare för Pingst, numera ordförande i den europeiska pingstorganisationen PEF, få ta emot en medalj av kungen. Det handlar om en medalj i åttonde storleken i högblått band.

LÄS MER

Sångare sökes till nya Pingst-skivan

Just nu pågår arbetet med att spela in 13 nya sånger i projektet Ny Musik i Pingst. Projektgruppen inbjuder lovsångsteam och/eller körsångare som vill vara med och sjunga på den nya skivan till en inspelningskväll den 9 mars i Citykyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Onådda folk tema i Boden i dag

I dag anordnar Pingstkyrkan i Boden en dag, där syftet är att ta ett steg längre med att nå de onådda folken med evangelium. I bön, undervisning och inspiration för nya missionärer.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Pingstkyrkan i Mölndal

På söndag sänds den första av fyra tv-gudstjänster från pingstförsamlingen i Mölndal. Då är temat ”Jesus är vårt hopp”.

LÄS MER

Inspirationsdag om arbete för barn med särskilda behov

Hur kan kyrkan arbeta med barn med funktionsnedsättningar? Det är temat för en inspirationsdag som hålls i Pingstkyrkan Arken i Värnamo i april.

LÄS MER

Ny debattartikel om Juluppropet

Landets kyrkoledare skriver idag på Aftonbladet debatt om reaktionerna på Juluppropet som avslutas den 31 januari. I artikeln tar de bland annat upp den kritik som riktats mot Juluppropet och konstaterar att somliga kallat dem för ”naiva godhetsapostlar”. Samtidigt skriver de om hur uppropet också väckt nytt hopp och skapat handlingskraft.

LÄS MER

Samtalsdag om LP-verksamhetens framtid

Det gemensamma sociala arbetet i Pingst och LP-verksamhetens framtid kommer att stå i fokus på en samtalsdag i Uppsala, dit församlingsföreståndare eller motsvarande är inbjudna.

LÄS MER

Pelle Hörnmark blir Europamissionär

Pelle Hörnmark, tidigare föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan och sedan förra året ordförande för den europeiska pingstorganisationen PEF, har fått ett nytt uppdrag. Han blir Filadelfia i Stockholm Europamissionär på heltid.

LÄS MER

Vigselförrättarkurs inleds idag

I dag inleds vårens vigselförrättarkurs på Kaggeholms slott. Den här gången med 21 kursdeltagare.

LÄS MER

Juluppropet har samlat mer än 42 000 namn

Hitintills har 43287 personer skrivit under Juluppropet – för en human migrationspolitik. Underskrifter kan göras ända fram till 31 januari. Bakom initiativet står landets kyrkor genom Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Kvinnlig pionjär ämne för ny bok

Under Pingströrelsens genombrottsår i Sverige verkade en kvinna, som kallades ”Västerbottens apostel”. Hon hette Gerda Åström och hennes insats, tid och sammanhang är ämnet för en ny skrift av pastor Lars-Evert Jonsson. ”För en tid som denna” är titeln.

LÄS MER

I dag firas Bibeln

I dag är det Bibelns dag. En dag som innebär tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Bibelns dag handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln.

LÄS MER

Dags för GLS i Sverige

I dag och i morgon är det dags för ledarskapsutbildningen Global Leadership Summit, GLS, på sex olika platser runt om i Sverige. Målgruppen är människor som vill utvecklas och inspireras i sitt ledarskap.

LÄS MER

I dag får Tomas Sjödin Bibelpriset

I dag får Tomas Sjödin, pingstpastor, författare, krönikör och föreläsare, ta emot Svenska bibelsällskapets Bibelpris 2016 i Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

Ekumeniska böneveckan inleds i dag

I dag inleds årets ekumeniska bönevecka för kristen enhet. Årets tema är ”Försoning – Kristi kärlek lämnar oss inget val” och materialet inför den har tagits fram av kristna i Tyskland.

LÄS MER

Dop i Härjedalen

I Härjedalens pingstförsamling döptes fyra personer helgen före jul, vilket innebär att församlingen därmed ökade med tio procent.

LÄS MER

Hillsong firade tio år som kyrka

Under helgen som gått har församlingen Hillsong i Stockholm firat 10-årsjubileum. Det skedde i samband med upptaktshelgen kallad Revival Nights.

LÄS MER

Dags för Hela världen här, nu

I dag inleds en konferens om onådda folk och flyktingar. IBRA och Pingst är tillsammans med Pingstkyrkan i Uppsala inbjudare och arrangörer. En av de medverkande är migrationsverkets t f generaldirektör Michael Ribbenvik, som kommer att ge ett helikopterperspektiv på flyktingfrågorna.

LÄS MER

Böneveckor i Smyrna, Göteborg

Smyrnaförsamlingen i Göteborg inleder 2017 med tre veckors bön. I dag inleds satsningen där församlingen tillsammans ber för sina liv, för församlingen, för sin stad och för vår värld.

LÄS MER

Heldag om nya församlingar

I februari inbjuder FG-nätverket, som arbetar för att stödja, utrusta och uppmuntra till pionjärt arbete i Sverige, till en heldag i Pingstkyrkan i Västerås på temat ”Nya församlingar i Sverige”.

LÄS MER

Nätverksdagar om flyktingmottagande

Den 14 – 15 april inbjuder Sveriges kristna råds migrationsgrupp till nätverksdagar om kyrkornas roll i flyktingmottagandet.

LÄS MER

Regionala nätverksdagar om flyktingarbete

Under två lördagar i februari inbjuder Pingst till nätverkssamlingar för församlingar som arbetar med eller vill starta arbete för integration och flyktingar. I samband med dagarna kommer en sammanställning av en aktuell enkätundersökning om församlingarnas arbete inom de här områdena att presenteras.

LÄS MER

Per Beskow-priset till Joel Halldorf

Teologen och författaren Joel Halldorf får årets Per Beskow-pris, som delas ut av Artos och Norma förlag, till en ung skribent som verkar i skärningspunkten mellan teologi och kyrka och samtid och kultur.

LÄS MER

Bibelns dag i dag

I dag firas Bibelns dag. Runt om i landet kommer Bibeln att uppmärksammas på ett särskilt sätt.

LÄS MER

PMU erbjuder praktik utomlands

I år erbjuder PMU:s praktikantmöjligheter både i Afrika och Asien. Den som är mellan 20 och 30 år och drömmer om att testa på att jobba i ett utvecklingsprojekt utomlands kan söka. Sista anmälningsdag är 1 april.

LÄS MER

I dag inleds böneveckan för kristen enhet

I dag inleds årets bönevecka för kristen. Det är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 75 länder.

LÄS MER

Förföljelsen av kristna ökar

I Nordkorea , Irak, Eritrea, Afghanistan, Syrien, Pakistan, Somalia, Sudan, Iran och Libyen har kristna det svårast att utöva sin tro. Detta enligt den World Watch List, som organisationen Open Doors presenterar i dag.

LÄS MER

Tillsammans för fred i DR Kongo

Befolkningen i DR Kongo har i årtionden drabbats av krig, våldtäkter och terror. Initiativet "Tillsammans för fred i DR Kongo" vill uppmärksamma situationen i landet och mana till bön och engagemang för en framtida utveckling i landet. Initiativet uppmärksammades under pastorskonferensens sista dag.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Pingstkyrkor

I går predikade pastor Helena Jakobsson från Pingstkyrkan i Örnsköldsvik i tv-gudstjänsten i Sveriges television. Nästa söndag får tv-publiken lyssna till pastor Sebastian Tarkiainen från pingstförsamlingen i Överhörnäs.

LÄS MER

Pastorskonferensen pågår nu

I dag på förmiddagen inleddes den fjärde konferensen för medlemmar i Pingströrelsens pastorsnätverk Pingst Pastor. Precis som tidigare år möts man på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm. Omkring 500 personer deltar.

LÄS MER

Bidrag för flyktingarbete

Pingstförsamlingar har nu möjlighet att söka bidrag till arbete bland flyktingar. Detta på grund av att Pingst – fria församlingar i samverkan tilldelats ett extra statsbidrag på 1,3 miljoner för ändamålet.

LÄS MER

Böneveckan samlar 75 länder i gemensam bön

Böneveckan för kristen enhet infaller i år mellan den 18 och 25 januari. Inför böneveckan har ett gemensamt gudstjänstmaterial distribuerats till cirka 3 500 församlingar och ekumeniska råd.

LÄS MER

Rådslag 2016 i Uppsala

Rådslaget 2016 hålls den 13–14 maj i Pingstkyrkan i Uppsala.
Då kommer ombuden från landets pingstförsamlingar bland annat att välja ny föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, samt avtacka avgående Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Daniel Alm föreslås som föreståndare

Valberedningen för Pingst-fria församlingar i samverkan har beslutat att nominera pastor Daniel Alm som ny föreståndare för Pingst.

LÄS MER

Tomas Sjödin i SVT:s Sommarpratarna

När det tredje avsnittet av SVT-programmet Sommarpratarna sänds idag är Tomas Sjödin en av de medverkande.

LÄS MER

Boksläpp och mingel när PMU firar 50 år

I 50 år har PMU förmedlat stöd till insatser över hela världen, insatser som har förändrat 100 000-tals människors liv. Den 18 februari släpps jubileumsboken ”En framtid och ett hopp” i samband med PMU:s jubileumsmingel.
– Det har varit fantastiskt inspirerande att samla in material om PMU:s arbete och se hur mycket som har gjorts genom åren, säger Carolina Klintefelt, bokens redaktör och skribent.

LÄS MER

Release för frikyrkolexikonet

Efter tio års arbete har arbetet med ett av de mera långvariga och omfattande ekumeniska projekten i Sverige — ett frikyrkolexikon - avslutats. Ett exemplar överlämnades symboliskt av huvudredaktören Jan-Åke Alvarsson till generalsekreteraren för Sveriges Frikyrkosamråd Marianne Andréas i går eftermiddag.

LÄS MER

Religiösa ledare fördömer våld och hatbrott

Sveriges kristna råd har fått i uppdrag av regeringen att i nära samverkan med Sveriges interreligiösa råd arrangera manifestationer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå under den kommande helgen, som inleder World Interfaith Harmony Week. Religionerna i Sverige agerar nu gemensamt mot hat och för fred i kampanjen Vägra hata!

LÄS MER

Nätverksträff för unga med missionshjärta

Unga vuxna, som brinner för Jesus och vill betyda något för andra människor och som vill engagera sig i mission är målgruppen för en nätverksträff i Södertörnkyrkan i Huddinge den 21 mars.

LÄS MER

Ellinor Ädelroth prisad

Ellinor Ädelroth, projektledare för det PMU-ledda SSV-projektet på Panzisjukhuset i Bukavu i DR Kongo, fick i idag utmärkelsen Västerbotten Grand pris.
- Det är väldigt hedrande för mig och för projektet SSV. Att man uppmärksammat det engagemang för Kongo som jag har och att jag nu är projektledare för SSV projektet tycker jag är strongt, säger hon.

LÄS MER

Utbildningsdag kring funktionsnedsatta och församlingen

Barn och ungdomar som lever med olika funktionsnedsättningar är i fokus när Pingstkyrkan i Örnsköldsvik i samarbete med Pingst anordnar en utbildningsdag för ledare och familjer nu på lördag. Dagens gäst är pastor Craig Johnson från Lakewood Church i Houston i Texas.

LÄS MER

Ekumeniska böneveckan inleds på söndag

På söndag inleds årets ekumeniska bönevecka för kristen enhet, som är världens största ekumeniska manifestation och genomförs samtidigt i cirka 75 länder.

LÄS MER

Vinterkonferens om generositet och gästfrihet

En helg om generositet och gästfrihet är rubriken för den ekumeniska helg, som frikyrkorna i Västra Frölunda bjuder in till den här helgen. Samlingarna hålls i Pingstkyrkan.

LÄS MER

Ungdomsresor till Nyckelstäder

Unga människor som med egna ögon vill möta och se mission har i höst möjlighet att åka med på en resa till Kairo, Bangkok eller Dar es Salaam. De tre städer som Pingst Internationellt utsett till viktiga nyckelstäder, Key Cities, och just nu satsar extra på.

LÄS MER

Akutboende i Filadelfia Stockholm

I går kväll öppnade akutboendet för hemlösa återigen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Boendet håller öppet de nätter som väderprognosen visar på att det ska bli kallare än minus sju grader.

LÄS MER

Samhällsfrågor sista dagen på pastorskonferensen

I dag på eftermiddagen avslutades årets konferens för pingstpastorer. Omkring 500 pastorer deltog i konferensen, som i dag fokuserade på utmaningarna från samhället. Bland andra medverkade den ukrainske pingstledaren och delade erfarenheter av att leda i en krissituation.

LÄS MER

Ny ordförande för Dagen-styrelsen

Helge Simonnes, koncernchef i Mentor Medier, är ny ordförande för tidningen Dagens styrelse sedan i går.

LÄS MER

Heligt evangelium och helig eld tema för ledardag

Citykyrkan i Stockholm inbjuder präster, pastorer, medarbetare och församlingsledare till en ledardag i kyrkan den 9 april. Temat för dagen är ”Heligt evangelium – helig eld”. Dagens gästtalare är R. T. Kendall, Daniel Alm och John Derneborg.

LÄS MER

Snart dags för MÖT

Den 7 -9 mars hålls konferens i Smyrnakyrkan med fokus på musiken i församlingarna. Men MÖT2014 handlar inte bara om musik utan också om överlåtelse och tro.

LÄS MER

Tomas Sjödin talar om vilans betydelse

I kväll gästas Filadelfiakyrkan i Stockholm av Tomas Sjödin, som kommer att tala utifrån sin senaste bok "Det händer när du vilar".

LÄS MER

Tv-inspelningar i Falköping

Under helgen har fyra tv-gudstjänster spelats in i Pingstkyrkan i Falköping. De kommer att sändas i Sveriges Television med start söndagen den 16 mars.

LÄS MER

#Ready14 fortsätter i kväll

I kväll är det dags för det andra steget i Pingst ungs kampanj "#Ready14". Kvällens tema är "steady" och handlar om bön och tillbedjan.

LÄS MER

Praktiska verktyg för lärjungaträning

I nästa vecka inbjuder IBRA till en heldag om lärjungaträning den 30 januari med undervisning, samtal, praktiska övningar och erfarenhetsutbyte på programmet.

LÄS MER

Tolv nya pingstförsamlingar i Norge

Under den norska pingströrelsens nationella ledarkonferens nu i helgen kommer tolv nya pingstförsamlingar att hälsas välkomna till pingstgemenskapen.

LÄS MER

Kvällsbibelskola i Värnamo

Pingstkyrkan Arken i Värnamo anordnar kvällsbibelskola under vårterminen med fortsättning i kursen "En vandring genom Nya Testamentet".

LÄS MER

Utbildning för NFU-handledare

I dag och i morgon hålls utbildningsdagar för NFU-handledare i Kyrkan vid Brommaplan i Stockholm. NFU står för Naturlig församlingsutveckling , som är ett församlingsutvecklingsarbete som bland annat många pingstförsamlingar använder sig av.

LÄS MER

Daniel Alm assisterande föreståndare

I samband med konferensen Pingst Pastor fick Daniel Alm, föreståndare i Pingstkyrkan i Västerås, förbön inför sitt nya uppdrag som assisterande föreståndare i Pingst.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Linköping köper danspalats

I helgen stod det klart att Pingstkyrkan i Linköping kan bli de nya ägarna till det gamla danspalatset Cupolen i staden. Församlingens föreståndare Marcus Sönnerbrandt informerade församlingen på gårdagens gudstjänst om att kontraktet var påskrivet.

LÄS MER

Avhandling om pingströrelsen i Argentina

I förra veckan disputerade Geir Aasmundsen vid Södertörns högskola med en avhandling om pingströrelse, globalisering och samhälle i det samtida Argentina.

LÄS MER

Bibelns dag i dag

I dag firas Bibelns dag i Sverige och i ytterligare 74 länder världen över. Numera utgör den en del av den ekumeniska böneveckan i Sverige. Bibelns dag är en dag av tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd.

LÄS MER

Pingst ung-galor med prisutdelningar i år igen

För fjärde året i rad kommer goda exempel lyftas, uppmärksammas och firas i de galor som Pingst ung ska anordna under Nyhem och Lappis i sommar.

LÄS MER

Praktiska verktyg för lärjungaträning

IBRA inbjuder till en heldag om lärjungaträning den 30 januari med undervisning, samtal, praktiska övningar och erfarenhetsutbyte på programmet.

LÄS MER

Inbrott i Second hand-butik i Södertälje

Pingstkyrkans Second hand-butik i Södertälje utsattes i slutet av förra veckan för ett inbrott. Tjuvarna tog sig in genom ett hål i taket och försvann samma väg med ett litet kassaskåp som innehåll en växelkassa.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Smyrna i Göteborg

I morgon sänds den fjärde tv-gudstjänsten från Smyrnakyrkan i Göteborg. Temat är ”Hur följer jag Jesus?” . Dagens predikant är församlingens föreståndare Urban Ringbäck.

LÄS MER

Insamling till Sydsudan

PMU har dragit igång en insamling för de som drabbats av konflikten i Sydsudan. Genom samarbetet med Sudan Pentecostal Church kommer stödet nå de mest utsatta.

LÄS MER

Härbärge i Filadelfia Stockholm

Från och med nästa vecka kommer ett källarrum i Filadelfiakyrkan i Stockholm att fungera som ett härbärge för EU-medborgare utan pengar.

LÄS MER

Konferens om teknik i kyrkan

Nu är det dags för en konferens för alla som arbetar med teknik i kyrkorna. Den 20 april är det dags, i Nynäshamns pingstförsamling.

LÄS MER

Dags att söka PMU-praktik

Ungdomar mellan 20 och 30 år med intresse för globala frågor kan tillsammans med sina pingstförsamlingar söka till PMU:s praktikantprogram. Senast 15 mars ska ansökan vara insänd till PMU.

LÄS MER

Taklagsfest för Gävles nya pingstkyrka

I veckan var taklagsfest för Hedvigslundskyrkan, Gävle pingstförsamlings nya kyrka. Tårtorna dukades fram i ett hörn av den stora hall, som i början ska fungera som innebandyhall på vardagarna och kyrkolokal på helgerna.

LÄS MER

Mer än 1 000 barnledare samlas i Jönköping

I kväll går startskottet för den ekumeniska konferensen för barnledare från hela landet. Mer än 1 000 personer kommer till Jönköping för att inspireras, utbyta erfarenheter och lära sig mer. I kväll får de både lyssna till barn- och äldreminister Maria Larsson och Carola.

LÄS MER

Stipendium till LP-ung och SPIK

LP-ung och organisationen SPIK nykter är en av Evangelistfondens stipendiater i år. Priset är på 15 000 kronor och kommer att delas ut den 16 mars i Pingstkyrkan i Jönköping.

LÄS MER

Niklas Piensoho ny riksdagskaplan

Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, blir ny kaplan för riksdagens kristna grupp efter Carl-Erik Sahlberg.

LÄS MER

Social regionkonferens i Jönköping

I dag är det dags för Pingst socialt regionkonferens i Jönköping. Cirka 100 deltagare är anmälda till dagen som kommer att fokusera på socialt och diakonalt arbete i församlingar.

LÄS MER

Helg för pastorspar

I dag inleds en helgträff för pastorspar i Pingsts regi. Sammanlagt kommer nio par att delta på träffen som hålls på Kaggeholms slott utanför Stockholm.

LÄS MER

MÖT närmar sig

Nu är det hög tid att anmäla sig till MÖT – en mötesplats kring musik, överlåtelse och tro. Helgen 8-10 mars så samlas sångare, musiker, ledare och allmänt musikintresserade i Smyrna Göteborg.

LÄS MER

Utbildningshelg om församlingsplantering och ledarskap

I morgon inleds den tredje utbildningsmodulen i Pingsts församlingsplanteringsprogram, som nu genomförs för andra året. Temat för denna utbildningshelg är ledarskap och teambuildning.

LÄS MER

Hjärta för muslimer

Lördagen den 23 februari står muslimer i fokus under en endagskonferens i Centrumkyrkan i Forserum. Under rubriken Heart for Muslims gör Pingst, EFK, EFS, OM Sverige och Centrumförsamlingen i Forserum gemensam sak.

LÄS MER

PMU gör insats för flyktingar i Mali

PMU bistår nu internflyktingar i Mali, där striderna den senaste tiden förvärrats och behovet av omvärldens stöd är stort. Projektarbetet i den norra delen av landet påverkas också av konflikten.

LÄS MER

Pingstkyrka delar ut skänkt mat

I Avesta tar Pingstkyrkan varje vecka hand om matsvinnet från ICA Kvantum och delat ut till behövande. Det handlar om varor som har trasiga förpackningar och är datumpackade och annars skulle slängas.

LÄS MER

Maria Larsson kommer till barnledarkonferensen

Nu är det klart att Sveriges barn- och äldreminister Maria Larsson kommer till den ekumeniska Barnledarkonferensen som hålls i Jönköping 1 - 3 februari. På grund av det stora intresset och tillströmningen av anmälningar, som nu är uppe i över 700, så förlängs anmälningstiden till i morgon eftermiddag.

LÄS MER

Stort intresse för barnledarkonferensen

Mer än 600 personer har anmält sig till den ekumeniska barnledarkonferensen som hålls i Pingstkyrkan i Jönköping den 1 – 3 februari. Temat för konferensen är "Jesus till barnen".

LÄS MER

Bönesatsning i Connect Church

Just nu pågår böneveckor i Connect Church i Göteborg och i kväll inbjuds till ”60 minutes of prayer” (60 minuters bön) klockan 19.00.

LÄS MER

Ekumeniska böneveckan för kristen enhet startar i dag

I dag inleds årets Bönevecka för kristen enhet. Årets tema är ”Vad begär Gud av oss?” och materialet till veckan har förberetts av den kristna studentrörelsen i Indien tillsammans med den katolska studentfederationen och Indiens kristna råd.

LÄS MER

Bibelns dag firas i dag

I dag infaller Bibelns dag och i landets kyrkor uppmärksammas därmed Bibelns betydelse på ett alldeles särskilt sätt. Bibelns dag handlar om tacksamhet över Bibelns innehåll men framför allt om dess innebörd.

LÄS MER

Denis Mukwege återvänder till Panzi

I dag återvänder Denis Mukwege chefsläkare vid Panzisjukhuset och människorättsaktivist, till DR Kongo och Bukavu i södra Kivu. Dr Mukwege tvingades fly från landet i oktober förra året på grund av ett attentat mot honom.

LÄS MER

Pastorskonferens avslutades med nattvardsgudstjänst

Den tredje och sista dagen för Pingst Pastors första konferens hade temat Kärlek till ordet. Jack-Tommy Ardenfors inledde dagen med ett bibelstudium med rubriken ”Verbi Divini Minister, att tjäna Guds ord”

LÄS MER

Tillväxt, processgrupper och offentlig gudstjänst – dag 2 på Pingst Pastor

De olika delarna under den andra dagen på Pingst Pastorskonferens hade på olika sätt ett fokus på att nå ut med evangeliet. Dagen inleddes med att Ulrik Josefsson, pastor och rektor vid pastorsutbildningen ALT, hade ett bibelstudium utifrån liknelsen om senapskornet i Matteus 13. Utifrån liknelsen undervisade han bland annat om evangeliets inneboende växtkraft.

LÄS MER

Helgelseförbundet hedrades på pastorskonferensen i Pingst

Under den första konferensdagens avslutande fest-kväll hedrades Helgelseförbundet (HF) för att de gått före och på olika sätt banat väg för pingstväckelsen och pingstförsamlingar i Sverige under väckelsens tidiga skede.

LÄS MER

Mer än 450 pastorer på konferens

Den stora konferenshallen var fullsatt när pastorskonferensen startade - över 450 pingstpastorer hade samlats för en predikantsamling i ny tappning.

LÄS MER

Frid i själen – temaserie i Norrköping

Just nu pågår en serie gudstjänster på temat Frid i själen i Pingstkyrkan i Norrköping. Serien startade den 22 januari och på söndag är det dags för den tredje gudstjänsten i serien på temat Prestationsångest.

LÄS MER

Missionskonferens i Uppsala

I dag på eftermiddagen inleds en dygnslång missionskonferens i Pingstkyrkan i Uppsala. Inbjudare är Pingsts internationella verksamhet.

LÄS MER

Klädbytardag för svältande

I dag är det klädbytardag i Pingstkyrkan i Borås. Deltagarnas inlämningsavgifter går oavkortat till insamling till svältande på Afrikas horn genom PMU.

LÄS MER

Ledardag i Gileadkyrkan i Göteborg

I dag anordnar Gilead Connect Church i samarbete med Pingst i Väst en ledardag med pastor Paul Scanlon från Abundant Life Center, Bradford , England.

LÄS MER

Jenny Berggren besöker Renströmmen

I kväll besöker artisten Jenny Berggren Renströmmens författarkväll i Norrköping. Temat är ”Vinna hela världen”, vilket också är titeln på hennes bok, som kom ut härom året.

LÄS MER

Minister besöker Pingsthuset

På onsdag den 1 februari kommer Pingsthuset i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm få besök av civil- och bostadsminister Stefan Attefall.

LÄS MER

Utmaningar och nya insikter i Addis Abeba

Utmaningar, nya kunskaper och insikter, föreläsningar, bibelstudium och diskussioner i små grupper mellan människor från helt olika sammanhang. Allt finns med på den pågående globala ideologiska konferensen i Addis Abeba, där dagens huvudtema varit Tro och rättfärdighet. PMU arrangerar konferensen.

LÄS MER

Global mötesplats i Addis Abeba

I dag startar en tre dagar lång konferens i Addis Abeba, Etiopiens huvudstad. På plats finns ett 70-tal personer från olika delar av världen. Samlingen arrangeras av PMU och är en ideologisk mötesplats, där ledare för PMU:s partnerorganisationer bland annat kommer samman för att tala om kyrkans roll i det civila samhället.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Bjärka Säby

I dag sänds den första av fyra gudstjänster från Slottskapellet på Nya Slottet Bjärka Säby. Det är Pingstkyrkan i Linköping som ansvarar för gudstjänsterna. I dag predikar församlingens omsorgpastor Britt-Marie Vestberg på temat ”Jesus skapar tro”.

LÄS MER

Nyinvigning av Hungry Moses i Halmstad

Nu i helgen inviger Pingstkyrkan i Halmstad sitt ombyggda och nyrenoverade kombinerade kafé och fritidsgård. Hungry Moses heter lokalerna, som varit ett begrepp i staden sedan mer än tio år tillbaka.

LÄS MER

Inbrott i Emmaboda Pingstkyrka

Radions P4 rapporterar att det varit inbrott i Pingstkyrkan i Emmaboda. I går bröt sig någon in i kyrkans kök och stökade till ordentligt.

LÄS MER

Hedersstipendium till Minos

Den norske pingstpredikanten Emanuel Minos får årets hedersstipendium av Roger Larssons stiftelse för evangelisk tro och mission. Utmärkelsen delas ut vid Evangelistfondens festhögtid, lördagen den 3 mars i Pingstkyrkan i Västerås.

LÄS MER

Bibelns dag i dag

I dag firas Bibelns dag i landets kyrkor och församlingar, som en del av den ekumeniska böneveckan. Årets tema är ”Jag skäms inte för evangeliet”.

LÄS MER

Seminarium om pingströrelser i Västafrika

I dag anordnar Institutet för pentekostala studier, IPS, ett seminarium som handlar om vilken effekt pingströrelser har på den sociala och ekonomiska tillväxten i Västafrika.

LÄS MER

Dags för ekumeniska böneveckan

I dag inleds årets ekumeniska bönevecka för kristen enhet på temat "Kristi seger förvandlar". Sveriges kristna råd och Bibelns dag är arrangörer.

LÄS MER

Pingstpastorer skriver krönikor

Pingstpastorerna Ulf Sundkvist, Karlskrona, och Magnus Persson, United i Malmö, är två av tidningen Dagens nya krönikörer.

LÄS MER

Ledardag i Gilead

Pastor Paul Scanlon från församlingen Abundant Life Center i Bradford, England, är talare då Gilead Connect Church tillsammans med Pingst i Väst inbjuder till ledardag den 1 februari.

LÄS MER

Nyinvigning av källarlokaler

I dag är det invigningsdag i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Det handlar om lokalerna i källaren, som renoverats under hösten.

LÄS MER

Kyrkinvigning i Huddinge

Nu i helgen invigs den nya kyrkan i centrala Huddinge, söder om Stockholm. Södertörnskyrkan kommer att vara en kyrka som inte bara erbjuder en gudstjänstlokal, utan också konferenslokaler, café, idrottshall med relaxavdelning, lounge, andaktsrum, butik och hyreslägenheter.

LÄS MER

Seminarium om avhandling om pingstkyrkor i Tanzania

I dag inbjuder Institutet för Pentekostala Studier, IPS, till ett seminarium med doktoranden Josephine Sundqvist. Hennes avhandlingsarbete analyserar bland annat olika pingstkyrkor i Tanzanias roll i det civila samhället.

LÄS MER

Kvinnor i Guds tjänst

Också i år inbjuds kvinnor i Guds tjänst till kursdagar på Mariannelunds folkhögskola. Samlingen pågår mellan den 4 och 6 april.

LÄS MER

Ny bok om äktenskap där religioner möts

Äktenskap där religioner möts är titeln på en ny bok i Sveriges kristna råds skriftserie. Boken handlar om äktenskap där makarna tillhör olika religioner, vilket blir allt vanligare i globaliserad värld.

LÄS MER

Akademi för ledarskap och teologi startar till hösten

Nu har både Evangeliska Frikyrkans och Svenska Alliansmissionens styrelser sagt ja till en gemensam pastorsutbildning med Pingst och därmed kan projektet som planerat dras igång till hösten.

LÄS MER

Personalfrågor lyfts fram i utbildningsdagar

Pensionsstiftelsen och Pingst håller i mars utbildningar för styrelseledamöter i församlingar på fyra olika platser. Den 19 är det dags för Stockholm och Värnamo och den 26 mars hålls samlingar i Örebro och Örnsköldsvik. I centrum står personalfrågor.

LÄS MER

Gemensam sommarkurs för blåsare

I sommar kommer Svenska Missionskyrkan, Frälsningsarmén och Pingst att tillsammans anordna en sommarkurs för blåsare på Södra Vätterbygdens Folkhögskola.

LÄS MER

Hope FM sänder ny serie om tro

I morgon startar Hope FM sändningarna av programserien "Om tro", som hämtar sin inspiration från Alphakurskonceptet. Programmen sänds 6.30 och 10.30 och på webben vid 22.30.

LÄS MER

Ekumeniska böneveckan avslutas i dag

I dag avslutas årets bönevecka för kristen enhet, där temat varit "Enhet i apostlarnas undervisning, gemenskap, brödbrytande och bön” och förberetts av kyrkor i Jerusalem.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Katrineholm vill starta dagis

Pingstkyrkan i Katrineholm vill starta en förskola i sina lokaler i augusti. I kommunen är det långa köer till förskolorna, som dessutom har väldigt stora barngrupper.

LÄS MER

Ekumeniskt präst- och pastorsmöte på Bjärka-Säby

I dag inleds ett ekumeniskt präst- och pastorsmöte på Nya Slottet Bjärka-Säby och Stiftsgården Vårdnäs utanför Linköping. Arrangörer är Tidskriften Pilgrim, Linköpings stift och Stockholms katolska stift.

LÄS MER

Pingststyrelsen sa ja till ny pastorsutbildning

Nu har Pingsts styrelse sagt ja till den nya pastorsutbildningen tillsammans med Evangeliska frikyrkan och Svenska alliansmissionen.Beslutet togs vid ett möte igår kväll och var enhälligt.

LÄS MER

Ny turné med Sjödin och Ahlström

Turnén med Kattis Ahlström och Tomas Sjödin och Irma Schultz Keller, som gjorde sådan succé i höstas, fortsätter i vår.

LÄS MER

SKR motsätter sig avvisningar till Irak i dag

Sveriges Kristna Råd anser att tvångsavvisningar – särskilt av etniska och religiösa minoriteter från Irak – bör upphöra i nuläget och SKR:s presidium har därför gjort följande uttalande inför planerade avvisningar i dag.

LÄS MER

Insats för översvämningsdrabbade på Sri Lanka

PMU startar nu en insamling för att bistå de översvämningsdrabbade i Sri Lanka. Kraftiga monsunregn har dragit fram över det asiatiska öriket och gjort en miljon människor hemlösa.

LÄS MER

Bowlinggudstjänst i Eskilstuna i dag

I dag kommer Pingstkyrkan i Eskilstuna att fira gudstjänst i bowlinghallens restaurang klockan 16.00. Detta efter ett initiativ från bowlingcentrets ägare Johan Rundgren.

LÄS MER

Insamlingsmålet uppnått för Barnens rätt

PMU:s och Dagens insamling "Barnens rätt - vårt ansvar" har nu passerat det uppsatta insamlingsmålet på 2,5 miljoner kronor. Hittills har nästan 2,8 miljoner kronor samlats in.

LÄS MER

”Staten ska inte döma i teologiska frågor”

I praktiken har FN röstat igenom en internationell hädelselag. Även om FN-resolutionen om bekämpande av religionsförtal inte är bindande, ger den legitimitet åt religiöst förtryck i främst muslimskt dominerande länder, vilket vi har sett en oroande eskalering av under de senaste månaderna. Inte minst mot kristna i Irak, Pakistan och Egypten. Det menar Svenska Evangeliska Alliansens generalsekreterare, Stefan Gustavsson, i en kommentar till att FN:s generalförsamling i slutet av december röstade igenom resolutionen Bekämpandet av religionsförtal.

LÄS MER

Missionell kyrka i efterkristet Sverige

I dag hålls en samling för samfundsledare och ansvariga för församlingsgrundande och utbildning i de olika samfunden, som är medlemmar i Det församlingsgrundande nätverket i Sverige.
Australiensaren Michael Frost kommer att tala vid samlingen som hålls i Kyrkan vid Brommaplan.

LÄS MER

Temadag kring församlingsteologi

Institutet för pentekostala studier, IPS, och Pingsts teologiska nätverk anordnar i dag en samtals- och temadag omkring församlingsteologi. Samlingen hålls på Pingsthuset i Flemingsberg.

LÄS MER

Seminarium om tvångsäktenskap

I morgon inbjuder SKR, Sveriges kristna råd, till ett seminarium i S:ta Eugenia kyrka i Stockholm kallat ”Gift mot sin vilja”. Under dagen kommer Ungdomsstyrelsens utredning med samma namn att presenteras.

LÄS MER

Viebäcks folkhögskola blev June folkhögskola

I och med årsskiftet bytte Viebäcks folkhögskola namn till June folkhögskola. Den främsta orsaken är att skolan från och med höstterminen kommer att flytta till Jönköping med placering i Juneporten.

LÄS MER

Kaggeholms tv-elever webb-sänder pratshower

I dag och i morgon webb-sänder TV1-klassen på Kaggeholms folkhögskola pratshower, som eleverna producerat. Första sändningen går 12:00 i dag och då behandlas ämnet Kvartslivskriser.

LÄS MER

Samarbetet mellan PMU och Läkarmissionen avslutas för Sida-projekt

Inför år 2010 avslutar PMU IntelLife samarbetet med Läkarmissionen när det gäller vidareförmedling av Sida-medel.
- Vår organisation är formad för att arbeta gentemot församlingar och inte mot organisationer, så därför avvecklar vi nu vårt Sida-samarbete med Läkarmissionen, säger Lars Anderås, direktor för Pingst Internationellt.

LÄS MER

Sveriges kristna råd utbildar följeslagare för asylsökande i Sverige

Sveriges kristna råd erbjuder i vår personer som på ideell bas vill fungera som följeslagare åt asylsökande i Sverige en fyra dagar lång utbildning. Tanken är att utbilda personer, som ger information, uppmuntran och stöd till den asylsökande och också bevakar allt fungerar som det ska i processens olika skeden.

LÄS MER

Tro, hopp och kärlek för ovana kyrkobesökare

Tro, hopp och kärlek är temat då Pingstkyrkan i Jönköping under tre söndagar i rad inbjuder till gudstjänster med särskilt fokus på att få nya besökare till kyrkan. I dag handlar det om hopp, då barnkören Joy medverkar tillsammans med Orkestern och ”Julkortskören” och Sam Wohlin, en av församlingens pastorer, predikar.

LÄS MER

”100 dagar med Jesus” prövas i Värnamo

I dag inleder kyrkorna i Värnamo satsningen ”100 dagar med Jesus”, som utgår från pastor Niklas Piensohos bok med samma namn. Lars-Evert Jonsson, föreståndare i Värnamo pingstförsamling, hoppas att detta ska bryta tystnadsbarriären och få igång samtalet om Jesus i Värnamo.

LÄS MER

Salt turnerar igen

I dag inleds gruppens Salts återföreningsturné. För första gången på 20 åker gruppen på turné. Flera av konserterna hålls i pingstkyrkor, i Helsingborg i morgon kväll, i Värnamo på lördag kväll och i Göteborg nästa fredag.

LÄS MER

Dags för norska predikantveckan

I dag inleds den norska pingströrelsens predikantvecka, som hålls i Filadelfiakyrkan i Oslo. Temat för orets konferens är ”Att göra Jesus synlig”.

LÄS MER

Regional tillväxtdag i Göteborg

I dag är det dags för den tredje av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och riktar sig såväl till anställda som volontärer i Sveriges pingstkyrkor. Omkring 600 personer kommer att delta.

LÄS MER

Nytt material för bibelmemorering

Fyra bibellärare på Mariannelunds folkhögskola har sammanställt ett helt nytt bibelmemoreringsset. Det består av 132 kort indelade i 11 kategorier, som levereras tillsammans med en 24-sidig guidebok. Syftet är att ge en ny generation möjlighet att memorera bibelverser på ett genomtänkt sätt.

LÄS MER

TV Inter tillbaks i Pingsthuset

Sedan 1 januari är varumärket TV Inter tillbaks i Pingsthuset. De första sex månaderna som ett projekt under ledning av pingstföreståndaren Pelle Hörnmark och direktorn Peo Larsson.

LÄS MER

Världspremiär för kristna tv-program på turkmeniska

I dag sänds det första kristna tv-programmet på turkmeniska över tv-kanalen Kanal hayat som drivs av IBRA Media och Ljus i Öster tillsammans med några andra partner.

LÄS MER

Hjälp till Haiti via Convoy of Hope

Nu har svensk pingströrelse också skapat möjligheter för de som vill vara med och samla in pengar till de nödlidande i Haiti. Pingst i Sverige har beslutat att samarbeta med den amerikanska pingströrelsen Assemblies of God`s humanitära gren - Convoy of Hope.

LÄS MER

LP- Verksamheten och Erik Edin–stiftelsen går samman

Erik Edin-stiftelsens verksamhet går in under LP-verksamheten. Processen bedöms vara genomförd senast 30 september 2010.

LÄS MER

Kyrkligt natthärbärge startar i Stockholm

Från och med den 1 februari ska det finnas sovplatser för tio hemlösa i Sankta Clara kyrka i Stockholm. Bakom initiativet står förutom den församlingen en rad andra kyrkor, bland annat Filadelfiakyrkan, Citykyrkan och Dynamic Storstadskyrkan.

LÄS MER

Projektorstöld i Pingstkyrkan i Karlskrona

Pingstkyrkan i Karlskrona drabbades i början av veckan av ett inbrott. Tjuvarna kom över en projektor värd 60 000 kronor och en datorskärm.

LÄS MER

Jaktlund medverkar på bönedag

Författaren, journalisten och pastorn Carl-Henric Jaktlund undervisar på temat ”Jesus gick vidare och kyrkan står kvar” på dagens bönedag i Falköping för förkunnare verksamma i Region Västgötafältet.

LÄS MER

Invigning av ny närradiostudio i Lidköping

Nu till helgen invigs den nya närradiostudion i Lidköping med öppet hus både på lördag och söndag. Studion finns i Hantverkshuset, fyra våningar upp ovanpå Pingstkyrkans second hand-butik.

LÄS MER

Snart dags för Mission Possible

Om precis en månad är det dags för den ungdomsinriktade missionskonferensen Mission Possible i Robertsfors i Västerbotten. Årets tema är ”Hans namn skall ge folket Hopp”.

LÄS MER

Final för LP:s 50-årsfirande

I dag är det final för LP-verksamhetens 50-årsfirande med jubileumsfest i Pingstkyrkan i Västerås klockan 17.00. En av de medverkande är Carina Nyman.

LÄS MER

I dag får dr Mukwege Olof Palme-priset

I dag får doktor Denis Mukwege vid Panzisjukhusei Bukavu t ta emot Olof Palme-priset. Han får priset för sitt arbete för fred och mänskliga rättigheter i DR Kongo.
Priset, som är på 75 000 US-dollar delas ut i riksdagens andrakammarsal.

LÄS MER

LP och Hela människan startar gemensamt stödboende

LP-Stockholm startar tillsammans med Hela Människan i Järfälla ett stödboende i Märsta. Tingvallahemmet är under uppbyggnad och kommer att ha cirka 17 platser och finnas till både för människor som är på väg tillbaks ut i samhället efter behandling och för människor som behöver ett tryggt boende i väntan på behandling.

LÄS MER

Ny LP-förening i Storstockholm

LP-ABC är namnet på en ny regionförening i Storstockholm, som församlingar från Södertälje till Uppsala står bakom.
Tanken med den nya föreningen är att skapa ett regionalt gemensamt kraftcentrum för det lokala sociala arbetet.

LÄS MER

Välkommen med debattinlägg

Har du saknat debattmöjligheten på nätet? Nu är den tillbaka. Från och med i dag kan du skicka in dina debattinlägg och få dem publicerade här på www.pingst.se.
Så välkommen med dina inlägg om stort och smått i kristenheten och pingströrelsen i synnerhet.

LÄS MER

Inbrott i Filadelfiakyrkan i Stockholm

Tidigt i morse bröt sig en man in i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan i centrala Stockholm, där han enligt polisen tände eld på en bunt papper i receptionen.

LÄS MER

Ny LP-kontakt i Gällivare

Gällivare har fått en egen LP-kontakt. I torsdags var det högtidlig invigning av de nya lokalerna i Café Växthuset.

LÄS MER

Cirkusgudstjänst i Norrköping

I morgon anordnas cirkusgudstjänst i Pingstkyrkan i Norrköping. För cirkuskonsterna kommer Norrköping Cirkus & varieté att svara. En halvtimme före gudstjänsten blir det eldshow och enhjulingar i parken utanför.
Och dagens predikan kommer att varvas med akrobatik och 15 clowner.

LÄS MER

Hedersstipendium till Algot Niklasson

Pingstevangelisten Algot Niklasson från Göteborg får årets hedersstipendium av Evangelistfonden. Det är andra året som Evangelistfonden, som grundats av Roger Larsson, delar ut stipendier.

LÄS MER

Äktenskapskurs i Pingstkyrkan i Deje

Just nu pågår en kurs på temat ”Håll kärleken levande” i Deje. Ett tiotal personer från Pingstförsamlingen deltar i kursen, som hålls på söndagsmorgnar i församlingens kyrka.
Kursledarna Helena och Robert Leben planerar att framöver erbjuda både den här kursen och en föräldrakurs genom Mödra- och Barnavårdscentralerna i sin kommun.

LÄS MER

Seminarium om civilrättslig lösning av äktenskapsfrågan

I dag hålls ett seminarium omkring en civilrättslig lösning av äktenskapsfrågan. Inbjudare till seminariet, där pastor Sten-Gunnar Hedin är en av de medverkande, är fyra riksdagsman från vart och ett av allianspartierna.

LÄS MER

Denis Mukwege årets afrikan

Denis Mukwege, chefsläkare på Panzisjukhuset i Bukavu i östra DR Kongo har tilldelats ytterligare en utmärkelse. Den nigerianska nyhetstidningen ”Daily Trust” har utsett honom till årets afrikan – ”African of the Year”.

LÄS MER

Musikfylld höst i Pingst

I oktober månad samlas musikfolket inom Pingst. Då arrangeras både brassbandskonferens och sång och musikkonferens.

LÄS MER

Pingstförsamlingen i Lidköping firar 90 år

Pingstförsamlingen i Lidköping fyller 90 år nu i helgen. Jubileet firas i dagarna två. I kväll är det festkväll med tal, sång och servering i De La Gardiegymnasiet och i morgon hålls stort jubileumsmöte i Pingstkyrkan med sång, nattvard och predikan av Anders Sjöström. Efter gudstjänsten blir det kaffe och tårta i församlingsvåningen

LÄS MER

Avskiljning av Pelle Hörnmark i dag

I dag avskiljs Pelle Hörnmark för sin tjänst som föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan. Det sker under förmiddagens högtidsgudstjänst i Pingstkyrkan i Jönköping.

LÄS MER

Universitetsseminarium om Knutby

Riskerar tragedin i Knutby att upprepas? Har kyrkorna något ansvar att tala om Knutby? Vad är skillnaden mellan normal och extrem tro?
Det är ämnen som kommer att diskuteras under dagens seminarium på Uppsala universitet omkring Knutby – fem år efter tragedin. En av de inbjudna gästerna är pastor Sten-Gunnar Hedin, tidigare föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

Norsk Predikantvecka inleds i dag

I dag inleds den norska pingströrelsens Predikantvecka. Den hålls i Filadelfiakyrkan i Oslo. Under dagarna ska bland annat ett nytt organisationsdokument om strukturer och tillsyn i norsk pingströrelse antas.

LÄS MER

Gospelfest i Gävle

I kväll är det gospelkonsert i Gävle Konserthus. På scen står 300 sångare. Inbjudna körledare och solister från Atlanta medverkar också liksom Anki och Magnus Spångberg från Örebro och en barngospelkör.

LÄS MER

Duvan Cup firar 25 år

I dag inleds Sveriges största amatörinnebandyturnering, Duvan Cup, i Lycksele. I år firar cupen 25-årsjubileum och precis som tidigare är det pingstförsamlingen i Lycksele som håller i arrangemanget.

LÄS MER

Temadag för kvinnliga ledare

I dag arrangerar Willow Creek i Sverige en heldag omkring kvinnligt ledarskap under rubriken ”Med gåvan att leda”. Huvudtalare är Nancy Beach från Willow Creek i Chicago.

LÄS MER

Friskvård för äktenskap i Jönköping

På lördag inbjuder Pingstkyrkan i Jönköping till friskvårdsdag för äktenskap. På programmet står bland annat samtal om konsten att kommunicera, kärlek i praktiskt handling och att bygga en säker grund.

LÄS MER

Bibelns dag firas i helgen

Nu i helgen firas Bibelns dag i landets kyrkor. Temat för dagen är detsamma som för böneveckan för kristen enhet, ”För samman dem”.

LÄS MER

Bönevecka för kristen enhet inleds idag

I dag inleds böneveckan för kristen enhet. Den pågår fram till och med söndag. Årets tema är ”För samman dem”.

LÄS MER

Rapportseminarium om mikrofinanser

Idag inleds ett två dagar långt rapportseminarium som handlar om mikrofinanser. Seminariet arrangeras av PMU Interlife och hålls i Pingsthuset i Flemingsberg. Ett 20-tal personer har anmält sig till seminariet som hålls på engelska.

LÄS MER

Matdistribution till utsatta i Gaza

PMU InterLife ger stöd till en akut humanitär insats på plats i Gaza tillsammans med den lokala partnern Palestinska Bibelsällskapet.
Stödet från PMU InterLife handlar om att förstärka ett pågående matdistributions-projekt som det Palestinska Bibelsällskapet genomfört sedan sex år tillbaka.

LÄS MER

Olof Palmepriset till doktor Denis Mukwege

Olof Palme priset 2008 går till doktor Denis Mukwege för hans arbete för fred och mänskliga rättigheter i Demokratiska Republiken Kongo, ett av världens mest konfliktdrabbade länder. Detta är det andra priset som doktor Denis Mukwege tilldelas inom loppet av en månad. I december mottog han även FN:s pris för mänskliga rättigheter vid en ceremoni i FN:s generalförsamling i New York.

LÄS MER

Burundisk pingstledare död

Abednego Madengo, den främste ledargestalten i den burundiska pingströrelsen, har avlidit. Sedan 1960 var han föreståndare för den 100 000 personer stora församlingen i Kiremba.

LÄS MER

Ekumenisk samtalsdag om vittnesbördet

Vittnesbördet i religionsmötet är temat för ett seminarium om religionsteologi, som
Sveriges Kristna Råd, Svenska missionsrådet och Sigtunastiftelsen arrangerar och inbjuder till i Sigtuna den 23 januari.

LÄS MER