Särskilt utsatta grupper under corona

Särskilt utsatta grupper under corona

Idag presenterar kyrkorna en samlad rapport om grupper i samhället som lever i särskild utsatthet i förhållande till covid-19. Rapporten identifierar bland annat en ny grupp av unga, tidigare timanställda, som nu tappat fotfästet och står utan arbete, mat och bostad.

LÄS MER

Samuel Ljungblahd gästar LCNL med Tigleth Malkey

Samuel Ljungblahd är speciell gäst i Tigleth Malkeys Late Christmas Night Live den 22 december.
Betz Assefa berättar ikväll om träning och om sin väg från kriminalitet till Gud. På torsdag pratar professor Jan-Åke Alvarsson om mat och miljö. Christine Viklund, som snart lanserar en podcast om relationer, avslutar på julafton med förbön.

LÄS MER

”Nu begynner vårt jubelår”

Historien bakom ”Stilla natt”, en av svenska folkets mest älskade julpsalmer, visar på den tröst och det hopp som finns i julevangeliet under tider av kris.
Pingsts föreståndare Daniel Alm och flera andra pastorer skriver i en debattartikel som publiceras i flera svenska tidningar, om trons styrka i pandemins mörka tid.

LÄS MER

Allt fler kvinnliga föreståndare

Antalet kvinnliga föreståndare inom Pingst har ökat från 24 till 46 på sex år. En av dem är Elloise Nordkvist, pastor och föreståndare i Pingstkyrkan Helsingborg. Totalt finns 306 föreståndare.

LÄS MER

Live-kvällar på Instagram med Tigleth Malkey ända fram till jul

Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey håller livesändningar på Instagram på tisdagar och torsdagar ända fram till jul. Gäster under Late Christmas Night Live är bland andra Sebastian Stakset, Pedro Skåre och Isaac Kiese Thelin.

LÄS MER

Bönedag för konvertiter

Låt torsdagen den 16 januari bli en bönedag för konvertiter i asylprocessen. Den uppmaningen kommer från kyrkoledarna i Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Daniel Alm föreslås för omval

Valberedningen för PIngst - fria församlingar i samverkan föreslår att Daniel Alm omväljs till föreståndare för Pingst vid rådslaget 2020, som hålls i Gävle i maj.

LÄS MER

Luciamorgon från Gränna

När Sveriges Television i morgon bitti sänder Luciamorgon så är det från Gränna kyrka, och övningarna inför den har skett i stadens pingstkyrka, där också många av de medverkande barnen går i musikskola.

LÄS MER

Kallbad uppmärksammar vattenbrist

Kan du tänka dig att hoppa i närmsta sjö och kallbada för att ge någon i världen tillgång till rent vatten? PMU har dragit igång utmaningen #kallbadaförvatten för att uppmärksamma vattenbristen runtom i världen och visa på hur enkelt det är att göra skillnad.

LÄS MER

Gott Nytt År!

Vi vill önska er alla, som besöker Pingst.se, ett riktigt gott nytt år! Vi ser fram emot vad som väntar 2019.

LÄS MER

Eriksson och Alm gäster i nyårsprogram

I dag medverkar Daniel Alm, föreståndare för Pingst, och Nina Eriksson, ansvarig för LP-verksamhetens ungdoms- och kvinnoarbete, i TV-kanalen TBN Nordics nyårsprogram. Det är ett program som både blickar bakåt på året som gått och framåt på det som väntar.

LÄS MER

I dag drar Unite igång

I Malmö, Jönköping, Göteborg, Västerås, Umeå och Kapstaden(!) kommer ungdomar fira in det nya året med att delta i Unite-konferensen, som inleds idag och pågår till och med Nyårsdagen. Året tema är SE.

LÄS MER

I dag vinterpratar Tomas Sjödin

I dag är det Tomas Sjödin, pastor i Smyrnaförsamlingen i Göteborg, författare och föreläsare, som vinterpratar i Sveriges Radio P1. Det är sjätte gången som lyssnarna röstat för att få lyssna till honom,

LÄS MER

God jul

Vi önskar alla våra besökare och läsare en riktigt god jul.

LÄS MER

Miljöpris till Mälaröarnas second hand

Kyrkornas second hand-butik på Mälaröarna har fått årets miljöstipendium från Ekerö kommun. Stipendiet, som är på 30 000 kronor, delas ut varje år till enskilda eller organisationer, som stimulerar hållbar utveckling på Mälaröarna.

LÄS MER

Allt fler kvinnor blir föreståndare

Drygt 13 procent av föreståndarna i landets pingstförsamlingar är kvinnor. För 15 år sedan var det drygt fem procent. Sakta, men säkert, ökar andelen kvinnor.”Om vi på allvar vill vara en rörelse som aldrig slutar att växa, har vi inte råd att avstå den kallelsekraft kvinnor bär”, säger Pingsts föreståndare Daniel Alm.

LÄS MER

Dr Mukwege tackade pingströrelsen

Dr Denis Mukwege tackade svenska pingstmissionärer och svensk pingstmission för nästan 100 år av insatser i ett tal under det mingel som föregick fredagskvällens hyllningsgala för fredspristagaren.

LÄS MER

Kyrkoledare om hantering av konvertiter

Landets kyrkoledare skrev i helgen på debattplats i Dagens nyheter om Migrationsverkets hantering av konvertiter i asylprocessen. De 14 undertecknarna kräver att Migrationsverket tar hänsyn till aktuell forskning, att fokus i handläggningen riktas mot hotbild och skyddsbehov och att bedömningen bör handla mindre om konvertitens tankar och mer om konvertitens handlingar.

LÄS MER

Hyllningskväll för dr Mukwege

Ikväll arrangerar PMU och Läkarmissionen en hyllningskväll för dr Denis Mukwege, en av årets fredspristagare.

LÄS MER

Dr Mukwege hedersgäst på riksdagsseminarium

Dr. Denis Mukwege var hedersgäst när talmannen i Sveriges riksdag idag på eftermiddagen arrangerande ett seminarium om sexuellt våld och kvinnors utsatthet.

LÄS MER

Stående ovationer för fredspristagarna

Fredspristagaren Dr Denis Mukweges tal i Oslo idag var en uppmaning till omvärlden att på allvar agera mot det sexuella våldet med udden särskilt riktad mot situationen i hans eget land, Demokratiska Republiken Kongo.

LÄS MER

Ferreira blir ny vd på Libris

– Visionen för framtiden är en fortsatt bred utgivning som når ut i bokhandlarna samtidigt som identiteten som ”rörelseförlag” fördjupas, säger Felicia Ferreira, vd på Dagen, som från och med början av 2019 går in också som vd för Libris.

LÄS MER

Sjödin vintervärd igen

Tomas Sjödin, pastor i Smyrnaförsamlingen i Göteborg, författare och föreläsare, kommer på annandagen att vinterprata i P1för sjätte gången.

LÄS MER

Julkonserter för Kongo

Dynamic Vocal, Bengt Johansson och Nils Börge Gårdh med konceptet En Sång och Glädje, tillsammans med kända artister, ger under december konserter till förmån för PMU:s arbete i DR Kongo.

LÄS MER

GOTT NYTT ÅR!

Vi på pingstkontoret önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

LÄS MER

Tv-gudstjänster från Linköping

2018 års första tv-gudstjänst kommer från Pingstkyrkan Cupolen i Linköping.

LÄS MER

Nu börjar Unite

I dag inleds ungdomsfestivalen Unite på fem olika platser; Malmö, Alingsås, Jönköping, Västerås och Sundsvall. Temat i år är BE och bibelorden från Jeremia 33:3: ”Ropa till mig och jag skall svara dig och låta dig höra om stora ting, hemligheter du inte känner.”

LÄS MER

Idag vinterpratar Tomas Sjödin

I dag kommer Smyrnapastorn och författaren Tomas Sjödin att vinterprata i P1. Det blir femte gången han röstats fram av radiolyssnarna.

LÄS MER

Bra år för LP

Lp-verksamhetens verksamhetsledare Hans Wikström konstaterar att året som gått varit både bra och spännande. Bland annat har en ny färdplan för framtiden lanserats.

LÄS MER

God jul!

En riktigt god och fridfull jul till er alla önskar personalen på Pingst-kontoret.

LÄS MER

Julgemenskap i kyrkan

På julafton dukas det upp till julfest i Pingstkyrkan i Oskarshamn. Julmat, julklapp och julsånger, men framför allt gemenskap, är ingredienserna när kyrkorna i staden bjuder in till den årliga öppna julgemenskapen.

LÄS MER

SVT-gudstjänster från Linköping

Sveriges Television har spelat in fyra gudstjänster i pingstkyrkan Cupolen i Linköping. De kommer att sändas i SVT2 den första, sjätte, sjunde och fjortonde januari.

LÄS MER

PMU-medarbetare gäster i Nyhetsmorgon

I morse fanns PMU-medarbetarna Johanna Litsgård Lebourne och Maria Bard på plats i TV4:s Nyhetsmorgon. De talade om sexuellt våld och arbetet på Panzisjukhuset i DR Kongo.

LÄS MER

Nystart ska inspirera gamla församlingar

Små tynande pingstförsamlingar som önskar hjälp med att komma igång och börja växa igen kan numera vända sig till Pingst Nystart. Ola Olofsson, pastor i Varbergs pingstförsamling, är kontaktperson.

LÄS MER

Allt fler ger via kyrkoavgiften

I år har Pingst fått in 607 nya kyrkoavgiftsmedgivanden, vilket är en stor ökning jämfört med tidigare år.

LÄS MER

Carola sjunger på Hillsongs julshow

I dag är det dags för Hillsong Stockholms årliga julshow ”This is Christmas”. Föreställningen ges för nionde året i rad. Lokal i år är, precis som förra året, arenan Hovet.

LÄS MER

Tillsammans och PHV blir Pingst omsorg

Pingst Omsorg blir från och med nyår det nya samlingsnamnet på all den verksamhet som hitintills rymts i Tillsammansprojektet och PHV. Det vill säga frågor kring relationer av alla de slag, psykisk ohälsa, Trygg församlingutbildningar, tillgänglighetsfrågor och läger för funktionsnedsatta och deras familjer. Samordnare och ansvarig för det nya verksamhetsområdet är Anne Collén.

LÄS MER

Snart dags för Pingst Pastor

Konferensen för pingstpastorer närmar sig. Den hålls 9 – 11 januari, och liksom tidigare på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm. De tre konferensdagarna har var sitt tema; Ledarskapet, Utmaningarna och Uppdraget. Årets internationella gäster är Erwin McManus från Los Angeles och Mika Yrjola från Helsingfors.

LÄS MER

Julupprop i år igen

Denna vecka är det ett år sedan landets kyrkor lanserade ”Juluppropet – för en human migrationspolitik”. Årsdagen uppmärksammas genom en unik sampublicering i sju kristna tidningar med en text från landets kyrkoledare med tre uppmaningar till regeringen.

LÄS MER

Avtal för nedladdning

Nu finns det nya avtalet om löner för anställda och mötesbesök upplagt här på Pingst.se.

LÄS MER

Helg om kyrka i småstad

Pingstförsamlingen i Gränna bjuder ännu en gång in till en helg, där de delar sin berättelse om att arbeta med en förnyelseprocess i en församling i en småstad.

LÄS MER

Julkonserter i Malmö och Uppsala

Julkonserternas tid är inne. I dag inbjuder till exempel både pingstförsamlingen Europaporten i Malmö och Pingstkyrkan i Uppsala till konserter.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Hillsong Stockholm

I dag på andra advent kommer Sveriges Televisions gudstjänst från församlingen Hillsong i Stockholm.

LÄS MER

Klingande julkort för 34:e gången!

Den här helgen inbjuder Pingstkyrkan i Jönköping för 34 gången i rad till julkonserten Klingande julkort.

LÄS MER

Tomas Sjödin vinterpratar igen

Tomas Sjödin, författare och pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg, har ännu en gång utsetts till att göra programmet Vinter i P1, som sänds i Sveriges Radio.

LÄS MER

Konferens om integration

Pingst Integration inbjuder till en konferens i början av februari. Målgruppen är alla som är engagerade i integration i sina församlingar. Hela världen HÄR NU heter konferensen.

LÄS MER

Utbildning för ljudtekniker

Den 20 januari hålls för första gången en utbildningsdag för ljudtekniker verksamma i församlingarna. På plats i Pingstkyrkan i Uppsala finns tre amerikanska ljudtekniker, som kommer att dela med sig av sina bästa tips och råd kring ljudteknik.

LÄS MER

Matchfond för församlingsplantering

Pingst söker just nu församlingar som aktivt vill stödja församlingsplanteringsarbete i Sverige genom att bli en partnerförsamling. Ett sätt är att använda sig av den nystartade matchfonden.

LÄS MER

Vinternatt för tredje gången

Nu i helgen inbjuder Filadelfiakyrkan för tredje året i rad till julkonserten Vinternatt.

LÄS MER

Unite-konferens om att vara ljus i mörkret

I dag börjar ungdomskonferensen Unite Sweden. I år hålls den på fem orter; Göteborg, Jönköping, Västerås, Malmö och Härnösand. Årets tema är Shine his light.

LÄS MER

Pingst ung återkommer med Ready

För fjärde året i rad är det dags för Ready. Pingst ung erbjuder alla ungdomsgrupper att under tre fredagar i januari vara med i ett gemensamt upplägg för hela Sverige. Ungdomarna får fokusera på inåt, utåt och uppåt i sitt möte med Gud dessa kvällar. Det handlar om fredagarna 13, 20 och 27 januari 2017.

LÄS MER

Juluppropet har samlat mer än 30 000 namn

Hitintills har 31 681 personer skrivit under Juluppropet – för en human migrationspolitik. Bakom initiativet står landets kyrkor genom Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Pingst.se önskar god jul

Vi som arbetar på Pingsts kontor i Alvik vill önska alla er, som följer oss här och i andra forum, en riktigt god och välsignad julhelg.

LÄS MER

Dags för En sång om glädje i juletid

I dag visar SVT 1 den första av två julkonserter, som är inspelade i Pingstkyrkan i Västerås. ”En sång om glädje i juletid” heter programmen, som har Nils-Börge Gårdh som värd.

LÄS MER

Jenny och Jormas väg från hemlöshet

I går satt Jenny och Jorma Tervonen i morgonsoffan på TV4 och berättade om livet som hemlösa och drogberoende. Men också om att livet tog en ny vändning när de genom LP-verksamheten fick hjälp att förändra sina liv.

LÄS MER

Prisad secondhandbutik

Second handbutiken, som drivs av pingstförsamlingen i Lycksele, har tilldelats Alf Nilssons miljöpris för 2016.

LÄS MER

Europeisk ledarkonferens i Stockholm

I mars står Filadelfiakyrkan i Stockholm värd för ledarskapskonferensen "Jesus4Europe and beyound". Det handlar om en konferens för pastorer och ledare med hjärta för Europa och mission.

LÄS MER

I dag inleder kyrkorna Juluppropet

I dag går startskottet för Juluppropet – för en human migrationspolitik. Bakom initiativet står landets kyrkor genom Sveriges kristna råd som tar initiativ till en nationell namninsamling med tre krav till regeringen.

LÄS MER

Nytt Musik i Pingst-album på gång

Just nu pågår arbetet med ett uppföljande album till ”Bara Jesus”. Den nya cd:n ska släppas i maj och kommer precis som förra skivan att innehålla helt nyskrivna sånger, tänkta att sjungas unisont av hela församlingen.

LÄS MER

Allt fler ger kyrkoavgift till Pingst

Fler och fler anmäler att de vill låta sin kyrkoavgift gå till Pingst. I år har närmare 400 personer lämnat nya medgivanden.

LÄS MER

Snart dags för barnledarkonferens

I februari är det dags igen för den ekumeniska barnledarkonferensen ”Jesus till barnen”. Den arrangeras för tredje gången men hålls för första gången i Stockholm.

LÄS MER

Förändringar på LP

LP-verksamheten lägger ner två verksamheter, HVB-hemmet Brofästet i Örebro, och Tingvallahemmet i Märsta. Det innebär att omkring 25 anställda sägs upp. Orsaken är förändrade förutsättningar för verksamheterna samt en ekonomisk situation med stora underskott. LP-verksamhetens chef Kerstin Eriksson har avslutat sitt uppdrag och Pingsts direktor Madeleine Hansson fungerar nu som t f verksamhetsansvarig för LP-verksamheten.

LÄS MER

Bönefrukost i Europaparlamentet

I dag har årets europeiska bönefrukost hållits i Europaparlamentet i Bryssel. Årets tema är "Here I am, Lord" . På plats fanns flera svenska pingstpastorer.

LÄS MER

Julkonserter för tv inspelade i Västerås

Programserien ”En sång om glädje” har spelat in två julkonserter för tv i Pingstkyrkan i Västerås.

LÄS MER

Kaggeholms folkhögskola förbereder flytt

Styrelsen för Kaggeholms folkhögskola har tagit ett inriktningsbeslut att flytta verksamheten ifrån Kaggeholm, som ligger på Ekerö utanför Stockholm.

LÄS MER

5i12-pris till Södertäljekyrkor

Ännu en gång får Pingstkyrkan i Södertälje ett pris. Den här gången får församlingen tillsammans med Frälsningsarmén, Missionskyrkan och Svenska kyrkan årets 5i12-pris.

LÄS MER

Sjödin vinterpratare igen

För fjärde gången har lyssnarna röstat fram författaren Tomas Sjödin till vinterpratare i P1. Han har tidigare sommarpratat 2004 och 2006 och utöver det blivit framröstad Vintervärd 2011, 2013 och 2014. Detta blir alltså sjätte gången Tomas Sjödin pratar i det populära radioprogrammet.

LÄS MER

Nu drar Unite igång

I dag startar nyårskonferensen Unite för ungdomar på fem olika platser i Sverige Pingstkyrkor i Jönköping, Västra Frölunda, Västerås, Stockholm och Skellefteå står värdar. På nyårsafton blir det Unite också i Malmö.

LÄS MER

God Jul önskar Pingst.se

Pingst.se vill önska alla sina läsare en riktigt god och fridfull jul.

LÄS MER

Julshow på Hovet

I eftermiddag framför Hillsong-församlingen i Stockholm sin årliga julföreställning This is Christmas. I år ges den på Hovet i Stockholm och så gott som alla platser är sålda.

LÄS MER

Julkonsert i Smyrna

I kväll är det dags för den årliga julkonserten ”Julsång från hjärta till hjärta” i Smyrnakyrkan i Göteborg. Det handlar om en konsert med församlingens symfoniorkester på scenen, kören Intro och solister.

LÄS MER

Evakueringsboende på Öckerö stängs

I lite mer än två månader har Filadelfiakyrkan på Öckerö fungerat som evakueringsboende för människor på flykt. Men nu har ändrade försäkringsvillkor tvingat församlingen att stänga kyrkportarna och låta bäddar stå tomma.

LÄS MER

Livets söndag firad

I går firades Livets söndag i kyrkor och kapell runt om i landet. Livets söndag handlar om övertygelsen om allas lika människovärde och för allas rätt till liv. Tio kyrkliga ledare och företrädare, däribland Pingsts föreståndare Pelle Hörnmark, skrev en gemensam debattartikel, som publicerades både i Dagen och Världen idag inför helgen som gick.

LÄS MER

Lussebandy i Kristinehamn

I kväll och i natt arrangerar Pingstkyrkan i Kristinehamn tillsammans med Svenska kyrkan, Broängskyrkan, EFS och Frälsningsarmén och kommunen, traditionsenligt Lussebandy.

LÄS MER

Klingande julkort i Jönköping

Den här helgen framförs Det klingande julkortet i Pingstkyrkan i Jönköping för trettioandra året i rad. Kyrkans orkester, kör, barnkör och solister bjuder på en kavalkad av julmusik, där Jesu födelse står i centrum.

LÄS MER

Härbärge öppnar i Europaporten

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har beslutat säga ja till ett härbärge för 40 personer i pingstförsamlingen Europaporten.

LÄS MER

Församlingsplantering via media

Den 1 december var det premiär för programmet ”Nahar Khargi” över den kristna TV-kanalen Sat 7, som har cirka 15 miljoner tittare i Mellanöstern, Nordafrika och Arabiska halvön. Programmet syftar till att nya församlingar ska bildas.

LÄS MER

Härbärge i Södertälje

Nu har Södertäljes första härbärge för hemlösa EU-migranter öppnat. Tio madrasser bäddas upp i en lokal som tillhör Pingstkyrkan i Södertälje.

LÄS MER

Julklappar till barn i Skellefteå

Pingstkyrkan i Skellefteå samarbetar med Scandic kring en insamling av julklappar till behövande barn. I år hoppas man på mer än 2 000 julklappar.

LÄS MER

Bilaga om Hillsong i DN

Igår morse fick alla prenumeranter på Dagens Nyheter en 16-sidig bilaga om Hillsong Stockholm i brevlådan, där texten ”Vad får tusentals stockholmare att gå i kyrkan?” dominerade första sidan.

LÄS MER

Nästa barnledarkonferens hålls i Stockholm

Den ekumeniska nationella barnledarkonferensen flyttar från Jönköping till Stockholm. Nästa konferens kommer att hållas i Filadelfiakyrkan i Stockholm i februari 2017.

LÄS MER

Utbildningshelg om sorg, trygg församling och psykisk ohälsa

Den sista helgen i januari inbjuder Pingst till en utbildningshelg om sorg, trygg församling och psykisk ohälsa.

LÄS MER

IPS-seminarier idag

I dag arrangerar, Institutet för pentekostala studier, två seminarier på Pingstkontoret. Det första handlar om församlingsplantering och det andra om svensk-amerikanska pingstkontakter.

LÄS MER

Gott nytt år!

Ett riktigt gott nytt år till alla er som brukar besöka vår hemsida och läsa vår tidning.

LÄS MER

Unite drar igång i dag

I dag inleds nyårskonferensen Unite. I år hålls den på fyra platser; Jönköping, Boden, Göteborg och Västerås. Årets tema är "Våga gå".

LÄS MER

God jul!

Pingst.se önska alla läsare och besökare en riktigt god och fridfull jul.

LÄS MER

Härbärge öppnat i Örnsköldsvik

Pingstkyrkan i Örnsköldsvik har tillsammans med ytterligare fem kyrkor i staden och kommunen skrivit ett avtal om att starta ett härbärge för EU-migranter.

LÄS MER

Inlägg för generös flyktingpolitik

Sextiosju pingstpastorer har skrivit under en debattartikel i Dagen i dag, som argumenterar för en fortsatt generös flyktingpolitik.

LÄS MER

Kyrkhjälpen får pengar

Kommunstyrelsen i Jönköpings kommun beviljade i dag Kyrkhjälpen 180 000 kronor att använda till vinterboende för EU-migranter.

LÄS MER

Kyrkhjälpen får inte pengar till vinterboende

Kyrkhjälpen i Jönköpings kommun får inget kommunalt stöd för att finansiera vinterboende för tiggande EU-migranter i kommunen. Beslutet i socialnämnden togs med endast en rösts övervikt.

LÄS MER

Workshop i Bangkok

I dag och i morgon samlas personer från olika kyrkor, missioner och små grupper i Bangkok tillsammans med några IBRA-ledare för att följa upp och konkretisera samtalen från en workshop i staden tidigare i höstas

LÄS MER

Konferens för pingstpastorer

I dag inleds årets konferens för pingstpastorer som tillhör nätverket Pingst pastor. Konferensen hålls på hotell Clarion Sign i Stockholm. Dagens tema är Livet och uppdraget.

LÄS MER

Stort intresse för nya Pingstsånger

När Pingst tidigare i höstas efterlyste nyskrivna församlingssånger blev gensvaret stort. Hela 136 kompositörer skickade in bidrag. Lagom till Unite-festivalen släpps den första singeln med en av de utvalda sångerna.

LÄS MER

Nattöppet för Ulricehamns tiggare?

I dag möts Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Ulricehamn till ett allmänt informationsmöte om möjligheterna att erbjuda övernattning för tiggare i staden.

LÄS MER

Konsulent för invandrarförsamlingar

Wilberforce Bezuddé är Pingsts nyaste församlingskonsulent med huvudfokus på att hålla kontakt med och uppmuntra invandrarförsamlingar.

LÄS MER

Workshop om nyckelstaden Kairo

I går kväll inleddes en workshop med fokus på storstaden Kairo i Egypten. 34 personer från Egypten och Sverige möts för att under några dagar samtala om Kairo som en nyckelstad i regionen, med fokus på Kairos unga befolkning.

LÄS MER

Gemensam bön för Sverige

Styrelsen för Sveriges kristna råd uppmanar i dag landets kyrkor att gemensamt bedja för Sverige och den politiska situation som uppkommit.

LÄS MER

Tomas Sjödin Vinterpratare igen

Tomas Sjödin har för tredje gången av Sveriges Radios lyssnare röstats fram till en av årets Vinterpratare – jul- och nyårsveckornas motsvarighet till Sommarpratarna. De som har deltagit i omröstningen har haft alla nu levande sommarvärdar att välja bland.

LÄS MER

Invigning av ny pingstkyrka i Helsingborg

I går på första advent invigde Pingstförsamlingen i Helsingborg sin nya kyrka med plats för 400 personer.

LÄS MER

Gott nytt år!

Alla besökare på Pingst.se önskas ett riktigt gott nytt år!

LÄS MER

Dags för ekumeniska böneveckan

I dag inleds den ekumeniska böneveckan för kristen enhet. Årets tema är ”Är Krists delad?”.Böneveckan för kristen enhet firas varje år samtidigt i 75 länder.

LÄS MER

Konferens om barn som far illa

Den 10 april anordnar LP-verksamheten tillsammans med Blå Bandet, Hela människan och Vita för tredje gången en konferens om barn som far illa. Konferensen hålls i Rörstrands konferenslokaler i Stockholm.

LÄS MER

Godbitar från höstens En dag med

I dag lägger TV Inter ut ett program, som innehåller några av höjdpunkterna från höstens fyra En dag med-program.

LÄS MER

Samtalsdag om Afrikas horn

Pingstförsamlingen i Jönköping inbjuder till en samtalsdag den 1 februari om missionsarbetet på Afrikas Horn, det vill säga Etiopien, Somalia, Djibouti, Sydsudan och Sudan. Samlingen hålls i Södertörnskyrkan i Huddinge.

LÄS MER

Missionsdag om storstäder

Den 12 april inbjuder Pingst Internationellt till en heldag kring världens storstäder som en missionsutmaning. Samlingen hålls på Pingstkontoret i Alvik och kräver föranmälan.

LÄS MER

Ett Julprogram

TV Inters julprogram finns nu online. Du kan titta direkt här på pingst.se eller via länken längre ner.

LÄS MER

God jul!

Pingst.se önskar alla sina läsare en riktigt god och fridfull jul!

LÄS MER

I dag startar Unite

I dag startar årets Unite-konferenser i Örnsköldsvik, Västerås och Jönköping. Årets tema är Compassion. I Göteborg hålls en Unite-dag på nyårsafton.

LÄS MER

Pastorskonferensen inleds i dag

I dag startar årets konferens för de pastorer, som hör till nätverket Pingst Pastor. Konferensen pågår fram till fredag eftermiddag och hålls på hotell Clarion Sign i Stockholm.

LÄS MER

Tomas Sjödin gäst hos Petra Mede

Petra Mede har bjudit in Libris-författaren Tomas Sjödin till SVT1:s julaftonsstudio. De samtalar vid två tillfällen under sändningen om julens budskap, men också om ensamhet och saknad.

LÄS MER

Nytt material om Musik i Pingströrelsen

Vad vill vi med musiken i landets pingstförsamlingar? Vem tar ansvar för den? Och hur kan musiken vandra med förkunnelsen och bli kulturskapande? Det är frågor som en grupp pastorer och musikintresserade samlats kring under året och som nu resulterat i ett arbetsmaterial kring Musik i pingströrelsen.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Smyrna i Göteborg

På nyårsdagen sänds den första av fyra tv-gudstjänster från Smyrnakyrkan i Göteborg. Den har temat ”Vem är Jesus?” och predikant är församlingens föreståndare Urban Ringbäck.

LÄS MER

TV Inters julprogran ute nu

TV Inters julprogram finns nu ute!

LÄS MER

Compassion är årets tema på Unite

Årets Unite-konferenser för ungdomar har i år fått temat Compassion. I år kompletteras de tre dygn långa samlingarna i Örnsköldsvik, Västerås och Jönköping av Göteborg, som inbjuder till en Unite-dag på nyårsafton.

LÄS MER

Redo för en utmaning

Pingst ung utmanar alla ungdomsarbeten i Pingstsverige att ansluta sig till kampanjen #Ready14” under tre januarifredagar. Tanken är att samma saker ska ske samtidigt på olika platser runt om i Sverige.

LÄS MER

Greta, 95, debuterar som författare

I dag är det release för en bok som handlar om ett par av de unga svenska pingstmissionärer som 1923 dog i Uvira i Kongo. Boken är skriven av 95-åriga debutanten Greta Björklund och ges ut av Pingst Arkiv och Forskning i serien Livsberättelser.

LÄS MER

Samtal pågår – om musiken i Pingst

Vad vill vi med musiken i landets pingstförsamlingar? Vem tar ansvar för den? Och hur kan musiken vandra med förkunnelsen och bli kulturskapande? Det är frågor som en grupp pastorer och musikintresserade samlats kring under året och som nu resulterat i ett arbetsmaterial kring Musik i pingströrelsen.

LÄS MER

Klingande julkort i Jönköping

Nu i helgen inbjuder Pingstkyrkans orkester kör och barnkör i Jönköping till KLINGANDE JULKORT 2013.

LÄS MER

Familjer med särskilda behov i fokus för ledardag

Pingstförsamlingen i Värnamo arrangerar den första mars nästa år en ledardag på temat ”Älskad och respekterad” dit människor med intresse för att stötta familjer med särskilda behov inbjuds. Pastor Craig Johnson från Lakewood Church i Texas är inbjuden som talare.

LÄS MER

Se en film och prata tro

En film eller ett filmklipp är ett bra redskap för att sätta igång samtal omkring existentiella frågor och trons insida. Det menar Carl-Johan Freed, som genom ett samarbete mellan Kaggeholms folkhögskola och studieförbundet Bilda gett ut materialet ”Se tanken”, som vill stimulera till just sådana diskussioner.

LÄS MER

Julsång från hjärta till hjärta

I eftermiddag och kväll kommer Smyrnakyrkan i Göteborg att fyllas av julsång. Besökarna får sjunga julens sånger tillsammans med kör, solister, barnkör, julensemble och Smyrna Brass.

LÄS MER

Hillsong gör julshow

Församlingen Hillsong i Stockholm har i dag hyrt in sig i Filadelfiakyrkan för att två gånger om genomföra julföreställningen ”This is Christmas”.

LÄS MER

Connect Church ger julkonsert

I dag klockan 19.00 inbjuder församlingen Connect Church i Göteborg till en julkonsert kallad "A Chapel Christmas Concert". Den hålls i Johannebergskyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Ny rapport om jämställdhet i Pingst

Nu är den klar. Pingst ungs jämställdhetsrapport, som presenterar en bild av hur det står till med jämställdheten i svensk pingströrelse år 2013. Den visar att en klar majoritet tycker att det är en fråga som behöver jobbas mer med, men också att det finns de som tycker det är bra som det är.

LÄS MER

Resa för ökat missionsintresse bland unga

I oktober 2014 arrangerar Pingst, PMU, Ibra och Pingst ung en resa för ungdomspastorer till Egypten och Etiopien. Resan är ett led i satsningen på att öka intresset för mission bland unga.

LÄS MER

Tomas Sjödin blir Vinterpratare i Sveriges Radio

För andra gången har författaren och pastorn Tomas Sjödin röstats fram av allmänheten som Vinterpratare – mellandagarnas motsvarighet till Sommarpratarna.

LÄS MER

Samtal om mission i dag

I dag hålls en missionskonferens i Filadelfiakyrkan i Stockholm, då samtal om framtiden för svensk pingstmission kommer att föras.

LÄS MER

En dag med Sonja Aldén

I dag läggs ut ett nytt program i TV Inters webb-tv-serie En dag med ut. Den här gången handlar det om sångerskan Sonja Aldén.

LÄS MER

Ny leverantör för Pingstappen

Pingstappen har också fått en ny leverantör, Appendit, som tagit över efter Internetfilm. det nya företaget har uppdaterat appen, så att den nu ska vara snabbare än tidigare.

LÄS MER

Vigselförrättarkurs inleds i dag

I dag börjar höstens vigselförrättarkurs. Den hålls på Kaggeholms folkhögskola i regi av Pingst Församling. Den här gången deltar ett 15-tal pastorer.

LÄS MER

Konferens om barn som far illa

I april kommer den tredje nationella konferensen om barn i riskzon att hållas på Nalen i Stockholm. Arrangörer är Omtankegruppen, som förutom LP-verksamheten består av Blå Bandet, Hela Människan, IOGT-NTO och Vita Nykter.

LÄS MER

Right Livelihood-priset delas ut till dr Mukwege i dag

I dag får dr Denis Mukwege ta emot Right Livelihood-priset vid en ceremoni Sveriges Riksdag. Han får priset för sitt arbete med kvinnor som utsatts för sexuellt våld i konflikten i DR Kongo.

LÄS MER

God jul och gott nytt år!

Pingst.se önskar alla besökare en riktigt välsignad och god jul och ett gott nytt år.

LÄS MER

PMU-medarbetare mordhotad i DR Kongo

Roland Stenlund, PMU:s projektledare vid Panzisjukhuset i Bukavu, utsattes i lördags förra veckan för ett mordhot när han återvände till Kongo efter en tid i Sverige. Av säkerhetsskäl har han lämnat landet och är nu tillbaka i Sverige.

LÄS MER

Pastorkonferensen startar i dag

I dag startar den nya pastorskonferensen för pingstpastorer. Den hålls på hotell Clarion Sign i Stockholm och pågår fram till onsdag eftermiddag. På programmet står dagar fyllda med bibelstudier, seminarier, processgruppsträffar, festkväll och gudstjänster.

LÄS MER

Namninsamling för DR Kongo

I samband med manifestationen för Kongo häromdagen startades en namninsamling där Sverige och EU uppmanas att agera tydligare för Kongo i sin utrikespolitik. 19 organisationer står bakom initiativet, däribland PMU.

LÄS MER

Encounter – nyårskonferens i Hope Church

Församlingarna Hillsong i Stockholm, Life Center i Västerås, Connect Church i Göteborg och Hope Church i Märsta arrangerar tillsammans nyårskonferensen Encounter, som hålls i Hope Church.

LÄS MER

Över 80 000 namn under Adventsupproret

I dag fick skolminister Jan Björklund ta emot 81 130 namnunderskrifter på det så kallade Adventsupproret med krav om att skollagen ska skrivas om så att det blir tydligt att religiösa inslag kan vara en del av skolsamlingar i kyrkor.

LÄS MER

Julafton på second hand

I Botkyrka pingstförsamlings second handbutik anordnas julaftonsfirande mellan 12 och 17 på julafton.

LÄS MER

Fortfarande möjligt anmäla sig till Unite13

På torsdag går anmälningstiden ut till årets nyårskonferens Unite13 för ungdomar från årskurs sju och uppåt. Konferensen hålls parallellt i Pingstkyrkorna i Jönköping, Västerås respektive Örnsköldsvik.

LÄS MER

IBRA sänder åter i Goma

Under fyra krisdagar när rebeller behärskade Goma (huvudstad i Norra Kivu-provinsen) tystnade IBRAs partner Radio Alfa och Omega (RAOFM). Brist på el, vatten, bränsle och en allmän osäkerhet orsakade stoppet.

LÄS MER

På jakt efter kreativiteten

Samuel Hector har Pingsts uppdrag att ta ett grepp kring de kreativa uttrycken i Pingströrelsen med det långsiktiga syftet att vända en negativ trend.
– Min önskan är att Pingströrelsen vore en naturlig tummelplats för kreativitet, säger han.

LÄS MER

Birgitta Almeby har avlidit

Den svenska pingstmissionären Birgitta Almeby, som i förra veckan sköts ner utanför sitt hem i Lahore i Pakistan, har avlidit. Hon fördes till Sverige med ambulansflyg i början av veckan, men hennes liv gick inte att rädda.

LÄS MER

Pelle Hörnmark firar 50 år

I dag är det fest i Pingsthuset med Öppet hus för pingstföreståndare Pelle Hörnmark, som fyller 50 år.

LÄS MER

Namnlistor mot tolkningen av skollagen

Tidningen Dagens adventsupprop angående skollagen och skolavslutningar i kyrkolokaler har fått stort gensvar. Även den här helgen finns det möjlighet att samla in namn och vidarebefordra dem till tidningen, som i sin tur kommer att överlämna namnlistorna till skolminister jan Björklund.

LÄS MER

Julkonserter i Smyrna Göteborg

I dag är det dags för årets julkonserter i Smyrnakyrkan i Göteborg under rubriken ”Julsång från hjärta till hjärta – en kväll som förändrar”.

LÄS MER

Pingst på Facebook

Nu har Pingst äntligen etablerat sig också på Facebook. Sidan, som funnits ett tag, har nu fått sig både ett och två ansiktslyft, och förhoppningen nu är att ännu fler ska lägga märke till Pingst och allt det arbete som görs i de olika verksamheterna.

LÄS MER

Bönemanifestation för Kongo 16 december

PMU och Diakonia uppmanar svenska församlingar till en gemensam bönemanifestation för DR Kongo den 16 december. ViTtnesmål kommer om en oerhört svår situation för befolkningen i östra Kongo, som upplever hur de övergetts och svikits.

LÄS MER

Inspiration för sång och musik

Den 8–10 mars möts musiker, sångare, låtskrivare och kreatörer från hela landet i Smyrnakyrkan i Göteborg under rubriken MÖT 2013.

LÄS MER

Skaparfest på Öland

I maj nästa år är det dags för Skaparfest i Mörbylånga på södra Öland. Festen riktar sig till kristna kulturarbetare och syftet är att inspirera, uppmuntra och stärka dem.

LÄS MER

Utbildningshelg om ledarskap och teambuilding

Den 24-26 januari 2013 är det dags för modul 3 i Pingst församlingsplanteringsprogram. Utbildningen är nu inne på andra året och hittills har över 150 personer deltagit på någon av modulerna.

LÄS MER

Pingstmissionär skjuten i Pakistan

I dag på morgonen, svensk tid, besköts den svenska pingstmissionären Birgitta Almeby, utanför sin bostad i pakistanska Lahore. Hon är förd till sjukhus och har under dagen opererats.

LÄS MER

70 församlingar har anslutit sig till Pingst-appen

Omkring 70 pingstförsamlingar har hittills anslutit sig till Pingstappen, som finns att ladda ner gratis både för Iphone och androider.

LÄS MER

God Jul

Nu tar nyheterna på www.pingst.senågra dagars jullov och önskar alla läsare en riktigt God Jul.

LÄS MER

Diakonikonferens i Eskilstuna i april

2012 års diakonikonferens hålls i Pingstkyrkan i Eskilstuna den 20 -22 april på temat ”…denna skatt har jag i lerkärl…”.

LÄS MER

Hon skrev om pingstväckelsen i Brasilien

I höst har radiojournalisten Kajsa Norell kommit ut med boken Halleluja Brasilien, som handlar om pingströrelsen i Brasilien. När hon under en tid bodde i landet och lärde känna människor i kåkstäderna, favelorna, upptäckte hon att många av dem var pingstvänner och då väcktes hennes intresse. I nya numret av Pingst.se intervjuas hon om sitt arbete med boken.

LÄS MER

Barnen hittar till Pingstkyrkan

Församlingen har växt från 7 till 25 medlemmar sedan barnarbetet tog fart, och varenda unge i småländska Ekenässjön vet numera var Pingstkyrkan ligger. För att inte tala om kommunchef, rektor och bibliotekarie.

LÄS MER

Nu startar årets Unite Sweden

I dag inleds ungdomskonferensen Unite Sweden parallellt på tre olika platser i Sverige; Västerås, Jönköping och Skellefteå. På programmet står undervisning och mycket musik och nyårsfestligheter.

LÄS MER

Tomas Sjödin vinterpratar i dag

I dag vinterpratar pastorn, författaren och föreläsaren Tomas Sjödin i P1. Han är en av dem som lyssnarna röstat fram.

LÄS MER

Nyårskonferens i Gilead, Göteborg

Gileadförsamlingen i Göteborg anordnar nyårskonferens med start i dag. På söndag blir det finalmöte efter en helg späckad bland annat med seminarier, talk show, nyårssupé och mingel.

LÄS MER

Julbordssamarbete i Alingsås

Pingstkyrkan, Missionskyrkan, Frälsningsarmén samt EFS-kyrkan tillsammans med den ideella organisationen Hela Människan anordnar i år ett gemensamt julbord på julafton.

LÄS MER

Fem Klingande julkort i Jönköping

Under helgen anordnade Pingstkyrkan i Jönköping för 28:e året i rad julföreställningen Klingande Julkort. Sammanlagt gavs fem föreställningar med sammanlagt omkring 8 000 besökare.

LÄS MER

Välgörenhetsgala för Panzisjukhuset

PMU:s arbete på Panzisjukhuset för kvinnor som utsatts för sexuellt våld får alla intäkter från välgörenhetsgalan ”No silence”, som hålls på Berns i Stockholm på söndag kväll. Initiativtagaren till galan är soulsångerskan Asha Ali.

LÄS MER

Snart dags för ledarkonferens

Den 13-14 januari är det dags får årets ledarkonferens, Global Leadership Summit. Den hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm och i Saronkyrkan i Göteborg. Temat den här gången är Mod att leda.

LÄS MER

PMU och IBRA säljer julkort och kameler

Pingsts webshop är nu laddad med julkort och kamelpepparkaksmått, som säljs till förmån för PMU respektive IBRA.

LÄS MER

Insamlingsgala för kyrkbygge i Gävle

I dag anordnar pingstförsamlingen i Gävle en församlingskväll med insamlingsgala till förmån för det förestående kyrkbygget.

LÄS MER

Tomas Sjödin vinterpratar i P1

När Sveriges Radios lyssnare fick chansen att själva välja en av årets Vinterpratare – mellandagarnas motsvarighet till Sommarpratarna – var det Libris-författaren, pastorn och talaren Tomas Sjödin som fick flest röster.

LÄS MER

Mikael Järlestrand sjunger för PMU

I kväll inleds kyrkosångaren Mikael Järlestrands julturné till förmån för PMU. I fokus står insamlingen för Barnens rätt.

LÄS MER

Döden, uppståndelsen och det eviga livet

Döden, uppståndelsen och det eviga livet är titeln på Teologiska nätverkets senaste skrift. Boken ingår i skriftserien Trons hemlighet.

LÄS MER

Pingstkyrka samarbetar med NHL-proffs

Pingstkyrkan i Örnsköldsvik och NHL-proffsens stiftelse Icebreakers, som arbetar med att hjälpa handikappade barn och ungdomar i Västernorrland som behöver stöd för behandling eller en drägligare tillvaro, har inlett ett samarbete. I överenskommelsen sägs att Icebreakers ska få fem procent av intäkterna från församlingens second hand-butik och att de i sin tur ställer upp med spelare till läger eller event i kyrkan varje år.

LÄS MER

Dynamic turnerar för PMU

I kväll går startskottet för a cappella-gruppen Dynamics julturné till förmån för PMU:s arbete. Premiärkonserten ges i Pingstkyrkan i Borås.

LÄS MER

God jul och gott nytt år!

Pingst.se vill önska alla läsare en riktigt god och fridfull julhelg med julens budskap om hur Gud blev människa i centrum. Nu tar vi ledigt några dagar, men är tillbaka med full kraft så fort alla helgerna är över.

LÄS MER

Temadag om funktionshinder

I dag hålls en temadag i Pingstkyrkan, Eskilstuna, omkring nya perspektiv i mötet med det funktionshindrande. Målgruppen är alla som vill veta mer, uppmuntras och utvecklas kring temat att möta det funktionshindrande.

LÄS MER

Alternativ jul i Katrineholm

På julafton håller Pingstkyrkans festvåning i Katrineholm öppet mellan 11 och 15. Då bjuds på traditionellt julbord, sång, musik, julevangeliet och god gemenskap.

LÄS MER

Norskt själavårdskontor stänger

Den norska pingströrelsens själavårdskontor Synzygus läggs ner från och med årsskiftet av ekonomiska skäl.

LÄS MER

Nya appar underlättar givande

Den som vill skänka pengar till PMU kan nu genom en eller två knapptryckningar på sin iphone ge sitt bidrag. För att underlätta givandet har PMU, tillsammans med flera andra biståndsorganisationer, tagit fram applikationer för iphone-användare.

LÄS MER

SKR uttalar sig om bombdådet i Stockholm

”Som kristna känner vi avsky för både våldsdådet och för de idéer som ligger bakom. Denna avsky delar vi med svenska muslimer och deras ledare, liksom med alla andra människor av god vilja, troende eller icke troende.” Det säger presidiet för Sveriges kristna råd i ett uttalande med anledning av bombdådet i Stockholm.

LÄS MER

Unite startar i dag

I dag drar ungdomskonferensen Unite igång. Den hålls parallellt i Västerås, Jönköping och Örnsköldsvik. På programmet står seminarier, storsamlingar, nyårssupé och mycket mer.

LÄS MER

Ny gemensam pastorsutbildning startar till hösten

Till hösten startar den nya pastorsutbildningen som Pingst, Alliansmissionen och Evangeliska Frikyrkan tillsammans står bakom.

LÄS MER

Iransk pastor dömd till döden

Yousef, pastor för en stor troende gemenskap i staden Rasht, har blivit dömd till döden.

LÄS MER

Livets söndag i dag

Den tredje advent kallas inte längre bara glädjens söndag, utan firas dessutom i allt fler kyrkor som Livets söndag, en dag då man särskilt tackar Gud för livets gåva.

LÄS MER

PMU.nu försvinner

PMU:s tidning PMU.nu utkommer med sitt sista nummer nu i december.

LÄS MER

Sudan i fokus

Under julen 2010 sätter PMUInterlife fokus på barnen i södra Sudan.

LÄS MER

Teleföretag och Ibra i samarbete för mission

Med målet att vinna världen för Jesus, startar Ibra Media nu ett samarbete med Affinity Telecom. Samarbetet innebär att den som ringer med Affinity Telecom har möjlighet att sänka sina samtalskostnader med upp till 30 procent, samtidigt som tio procent av dem går direkt till mission.

LÄS MER

Missionärsbarnsträff återkommer

Efter ett års uppehåll återkommer Missionärsbarnsträffen, MBT, nästa år. Missionärsbarn från Sverige och övriga Norden hälsas välkomna till 2011 års läger, som kommer att hållas på Hjälmargården strax utanför Vingåker vecka 30.

LÄS MER

Dags för Unite

Den 29 december är det återigen dags för ungdomskonferensen Unite, som i år hålls i Jönköping, Västerås och Örnsköldsvik. På programmet står seminarier, storsamlingar, nyårssupé och mycket mer.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Karlskoga har firat 80 år

I helgen firade Pingstkyrkan i Karlskoga 80-årsjubileum med stor fest i på Karlskoga folkhögskola på lördagen och med en jubileumsgudstjänst i kyrkan i går, som inleddes av barn som sjöng ”Ja, må du leva”.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Arken i Värnamo

Dagens gudstjänst i Sveriges Radio P1 sänds från Pingstkyrkan Arken i Värnamo. Temat för gudstjänsten är ”Juletid – julefrid?” och sätter fokus på de glömda barnen i familjen där föräldrarna är sjuka eller missbrukare.

LÄS MER

Pingst deponerar smalfilm

För några dagar sedan deponerade Pingst 87 filmer från PMU-Interlife, IBRA Radio och LP-Stiftelsen på Filmarkivet i Grängesberg.

LÄS MER

Manifestation mot rasism

I morgon genomför ett 40-tal organisationer i Rättvik en gemensam manifestation mot rasism på Torget i stan. Initiativet kom från studieförbundet ABF och Pingstkyrkan, Bilda studieförbund, Rättviks församling, stadens spelmans- och folkdanslag är några av dem som valt att delta.

LÄS MER

Medalj till missionär

I dag kommer pingstmissionären och pastorn Bertil Johansson att få ta emot en medalj från presidenten i västafrikanska Burkina Faso. Medaljen får han för att han byggt många skolor i landet.

LÄS MER

Möte med religionsministern

I dag tog religionsminister Stefan Attefall emot representanter för Sveriges religiösa samfund på Rosenbad. Pingst representerades av föreståndare Pelle Hörnmark och direktor Peo Larsson.

LÄS MER

Lewi Pethrus i konflikt

Det finns nu chans att beställa den 11:e boken i skriftserien om pingstforskning. Boken är skriven av Marianne och Roland Gäreskog och presenterar material om den kanske största krisen i den svenska Pingströrelsens historia.

LÄS MER

God jul önskas alla läsare!

Pingst.se vill önska alla läsare en riktigt god och fridfull julhelg med julens budskap om hur Gud blev människa i centrum. Nu tar vi ledigt några dagar, men är tillbaka med full kraft så fort alla helgerna är över.

LÄS MER

Sida bantar stödet till PMU för 2010

PMU Interlife har fått besked från Sida om att tilldelning av medel inför år 2010 minskar kraftigt. Organisationen tilldelas 90 miljoner kronor för utvecklingsprojekt. Motsvarande siffra för år 2009 var 108 miljoner kronor.

LÄS MER

Nytt material från Skriftserien

Avhandlingen ”Den samfundsfria församlingen och de karismatiska gåvorna och tjänsterna” från 1982 av Rhode Struble och ”Pingsttväckelsens riktlinjer” från 1917, utgiven på Förlaget Filadelfia finns nu att ladda hem på www.pingst.se. Skrifterna ges ut på nytt av Insamlingsstiftelsen för pingstforskning.

LÄS MER

Konferens om etik i livets slutskede

Under rubriken ”Avgörande beslut vid livets slutskede” hålls i dag en konferens i Immanuelskyrkan i Stockholm, då deltagarna kommer att ges tillfälle till samtal om människosyn, värderingar och etiska förhållningssätt vid livets slutskede med utgångspunkt från en promemoria från Statens medicinsk-etiska råd. Bland de medverkande finns bland andra Christina Wåhlin, sjukhuspastor och pingstvän.

LÄS MER

Konferens om hedersrelaterat våld

LP-verksamheten är en av arrangörerna av konferensen ”Förtryck och våld – i hederns namn”, som hålls i Kungsporten i Huskvarna i dag. Konferensen ska ge kunskap om hedersproblematiken och även ge praktiska verktyg för vad som kan göras åt den.

LÄS MER

Bluffakturor på svininfluensavaccin

Ett företag som kallar sig Svenska Hälsoinstitutet skickar nu bluffakturor till företag och organisationer runt om i landet. Företaget försöker lura handelsföretagen att betala för levererat svininfluensavaccin. Rosstorps Gästhem, som drivs av Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, har fått en sådan bluffaktura, men lyckligtvis upptäckte ekonomipersonalen falsariet.

LÄS MER

I dag firas Bibelns dag

I dag firas Bibelns dag i Sveriges kyrkor och kapell på samma tema som den ekumeniska böneveckan, nämligen ”Vittna om den uppståndne!”.

LÄS MER

Regional tillväxtdag i Märsta

I dag är det dags för den andra av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor. Den hålls i pingstförsamlingen Harvest Center i Märsta och riktar sig såväl till anställda som volontärer i Sveriges pingstkyrkor. Uppåt 350 personer är anmälda.

LÄS MER

39 döpta i Aspnäskyrkan under 2009

I dag hålls årsmöten i många av landets pingstförsamlingar. När församlingens vikarierande föreståndare Monica Winerdal läser årsberättelsen i Aspnäskyrkan i Järfälla kommer den bland annat att innehålla uppgiften att församlingen under förra året döpte 39 personer. Något som församlingen är mycket tacksam för.

LÄS MER

Bönevecka för kristen enhet inleds i dag

I dag inleds årets bönevecka för kristen enhet. Årets tema är ”Vittna om den uppståndne”. Programmet för i år har utarbetats av kyrkorna i Skottland och är upplagt så att kapitel 24 i Lukasevangeliet står i fokus under böneveckans åtta dagar 18 – 24 januari.

LÄS MER

Första regionala tillväxtdagen i Hässleholm

I dag är det dags för den första av sju regionala utbildningsdagar kring tillväxtfrågor. Den hålls i Pingstkyrkan i Hässleholm och riktar sig såväl till anställda somvolontärer i Sveriges pingstkyrkor.
400 personer är anmälda och det kommer att bli fullsatt i kyrkan.

LÄS MER

Seminarium om etik och mission

Etik, mänskliga rättigheter och kristen mission är ämnet när Sveriges Kristna Råd och Svenska missionsrådet tillsammans med Sigtunastiftelsen i dag anordnar en konferensdag på Sigtunastiftelsen. Frågor som kommer att diskuteras är hur kyrkorna beter sig i sitt missionsarbete, vilka etiska spelregler de bör utgå ifrån och hur de kan tillämpas i praktiken?

LÄS MER

Julmusik i hårdrockstappning

I kväll blir det julkonsert med hårdrockstoner i Pingstkyrkan i Örebro. Klockan 18.00 drar Metal Sanctuary Christmas Party igång. Metal Sanctuary är ett nätverk av kristna som lyssnar på hårdrock och som vill sprida Guds ord i metallvärlden.

LÄS MER

Årets sista julkonsert för Barnens rätt i kväll

I kväll är det dags för PMU Interlifes sista julkonsert det här året. Den hålls i Pingstkyrkan i Värnamo och precis som vid tidigare konserter medverkar Mikael Järlestrand med både sång och tal med fokus på julens budskap. Hittills har konserterna inbringat i genomsnitt 11 000 kronor. Årets julinsamling har fokus på rent vatten till slummen i Filippinernas huvudstad Manilla.

LÄS MER

Gott nytt år önskas alla läsare!

Nu lägger vi 2009 bakom oss och sträcker oss mot 2010. Vi på Pingst.se vill tacka alla er som följt oss både i tidningen och på webben under året som gått. Nu har vi helgledigt men är tillbaks med nya friska tag när helgerna är över.

LÄS MER

Nu börjar Unite

I dag börjar ungdomskonferensen Unite10 parallellt på tre platser i landet; Skellefteå, Västerås och Jönköping.

LÄS MER

Strategiska samtal om församlingsplantering

I dag inleds en dygnslång samling med strategiska samtal omkring församlingsplanteringsarbetet inom svensk pingströrelse. Arrangör är Pingst – fria församlingar i samverkan och samlingen hålls på Pingsthuset i Flemingsberg söder om Stockholm.

LÄS MER

Sverigedemokraterna inte kompatibla med Pingst

-Det Sverigedemokraterna står för är helt okompatibelt med vad Pingst gör, säger pingstföreståndaren Pelle Hörnmark till Sveriges Radio i Jönköping efter att lokalpressen i Jönköping publicerat insändare där bland annat pingstvänner beskriver Sverigedemokraterna som det enda alternativet på grund av deras abortsyn.

LÄS MER

Fulla vuxna skrämmer barn under julen

Fler än vart fjärde barn har känt obehag under julen på grund av att vuxna har druckit alkohol. Det visar en färsk undersökning som IOGT-NTO-rörelsens projekt Vit Jul låtit göra. Vart tionde barn känner obehag varje jul på grund av att föräldrarna dricker.

LÄS MER

Juldröm i Pingstkyrkan i Hässleholm

Nu i helgen kommer barnkören Glädjetoner att framföra julmusikalen Drömmen om jul i Pingstkyrkan i Hässleholm. I dag klockan 17.00 och i morgon klockan 10.00 får besökarna möta två syskon som längtar till jul och natten före julafton får vara med om något märkligt.

LÄS MER

Pingstkyrka såld för tre miljoner

Det blev fastighetsbolaget Pribo som köpte Pingstkyrkan i Karlshamn. Nu kommer det att bli bostäder i fastigheten. Om kyrkan ska byggas om eller rivas återstår att se.

LÄS MER

”Miljöcertifiera pingstförsamlingarna”

Vi vet mycket och har gott om information om miljöfrågorna och ändå lever vi inte efter den kunskapen. En beteendeförändring behöver alltså till. Det var en av frågorna som kom upp i samtalen under dagens miljöseminarium på Pingsthuset. En annan var att miljöcertifiera Pingsthuset och pingstförsamlingarna.

LÄS MER

Miljöpris till second hand-butik

Pingstkyrkans second hand-butik i Uddevalla har fått 2009 års miljöpris i kommunen. I motiveringen sägs att Uddevallas kommun på detta sätt vill ”uppmärksamma ett lokalt arbete med tydliga globala effekter” och att ”återanvändning åtgärdar många miljö- och klimatproblem redan vid källan”.

LÄS MER

Pingstdokument om nya äktenskapslagen

Vigselnämnden och Pingst styrelse har antagit ett dokument om Pingströrelsen och den nya äktenskapslagstiftningen. Där slås bland annat följande fast: ”För oss är inte frågan om vilka relationer som kan definieras som ett äktenskap perifera. Vi menar att synen på äktenskapet som ett förbund mellan man och kvinna är ett bibliskt grundmotiv.”

LÄS MER

Snart dags för årets Unite-konferens

Även i år arrangeras nyårskonferenser för ungdomar på tre olika platser i Sverige under den gemensamma vinjetten Unite10. I år hålls konferenserna mellan 29 december och 1 januari i Jönköping, Skellefteå och Västerås.

LÄS MER

Seminarium om miljöarbete

Just nu pågår arbetet med att forma framtidens miljöarbete på det stora klimatmötet i Köpenhamn. Inom PMU Interlife är detta också en fråga som prioriterats under året. I dag hålls ett rapportseminarium på PMU Interlife med presentation av hur miljöfrågor tydligare kan integreras i de utvecklingsprojekt som svenska pingstförsamlingar genomför tillsammans med lokala partners.

LÄS MER

Pingstkyrka blir bostadshus

Pingstkyrkan i Karlshamn, som är ute till försäljning, kommer med stor sannolikhet att förvandlas till ett bostadshus med flera lägenheter. Just nu pågår slutförhandlingar mellan mäklaren och den aktuella spekulanten och affären väntas bli klar i nästa vecka.

LÄS MER

Dagengruppen blir Pingst Förvaltning

Dagengruppen AB finns inte längre. Bolagets extra bolagsstämma, som hölls i förra veckan, bestämde att företaget i stället ska heta Pingst Förvaltning AB.

LÄS MER

Tv-gudstjänst med dop

I dag sänder Sveriges Television den fjärde och sista gudstjänsten från Pingstkyrkan i Uppsala. I dagens gudstjänst kommer tittarna bland annat att få vara med om en dopförrättning.

LÄS MER

Predikantveckan avslutad

Årets Predikantvecka avslutades med en böne- och välsignelsestund, då de deltagande pastorerna la händerna på varandra och välsignade varandra med visdom, kunskap och kärlek inför fortsatt tjänst med det viktigaste av allt i fokus; att nå människor med evangeliet på ett sätt som når fram i vår tid.

LÄS MER

Hundra gick med i fackeltåget

Ett hundratal personer deltog i kväll i fackeltåget från Odenplan i Stockholm till Filadelfiakyrkan. Fackeltåget avslutades med ett opinionsmöte för kampanjen Barnens rätt – vårt ansvar, där fokus i år ligger på Filippinerna.

LÄS MER

Pastorer i fackeltåg för utsatta barn

I kväll får utsatta barn i världen ett särskilt fokus på Stockholms gator. Då arrangeras ett fackeltåg med deltagare från den pågående Predikantveckan i Filadelfiakyrkan, Stockholm.

LÄS MER

Pingst startar pastorsakademi

Nästa höst startar Pingst en pastorsakademi. En tvåårig distansutbildning för alla pingstpastorer, där teologi, ledarskap och personlig utveckling står på schemat. I kväll presenterades konceptet på Predikantveckan.

LÄS MER

De rätta orden i centrum

Ni står för de värderingar som ger status idag, exempelvis att ha en klar och tydlig livsåskådning, stabila äktenskap och goda relationer. Samtidigt så är mediebilden av kristna som regel mycket negativ. Det sa skribenten och konsulten Marie Söderkvist när hon idag på eftermiddagen talade på Predikantveckan, där dagens tema varit "Med de rätta orden".

LÄS MER

C S Lewis-priset 2009 till Peter Halldorf

I går fick Peter Halldorf ta emot C S Lewis-priset år 2009, det sjätte i ordningen. Priset delas ut av Libris förlag och C S Lewis Company Ltd.

LÄS MER

Ungdomskonferens i Oskarshamn

Drygt 300 ungdomar från hela Sverige deltar just nu i en nyårskonferens som arrangeras av Team Evangelisation tillsammans med alla frikyrkorna i Oskarshamn.

LÄS MER

Debatt om en-procentmålet för bistånd

”Varför det är lättare att få en resultatorientering på en biståndsvolym på 0,7 procent av BNI, men inte på 1 procent, det förstår vi inte.” Det skriver PMU Interlifes direktor Niclas Lindgren i en debattartikel i Norrköpings tidningar idag. Bakom artikeln står också en rad företrädare för olika biståndsorganisationer, som Diakonia, Forum Syd, Rädda Barnen, Svenska kyrkan, Röda Korset och Svenska Missionsrådet.

LÄS MER

I dag startar Unite

I dag startar ungdomskonferensen Unite Sweden parallellt i Stockholm, Umeå och Jönköping. I år hålls den på temat ”Att ta kärleken hela vägen”.

LÄS MER

Filadelfia i Djurås firade 80 år

I går firade Filadelfiaförsamlingen i Djurås 80-årsjubileum. Det gjordes bland annat med sång och musik av The Golden Brass´n´Choir och predikan av pastor Ingvar Karlsson från Leksand.

LÄS MER

God Jul önskas alla läsare!

Pingst.se önskar alla besökare en riktigt god, fridfull och välsignad julhelg.
Efter helgerna är vi tillbaka med kortnyheter igen.

LÄS MER

Julfirande i Pingstkyrkan i Karlskoga

Pingstkyrkan och LP Baggängen i Karlskoga och LP Baggängen inbjuder in till ett alternativt julfirande i församlingens kyrka.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Pingstkyrkan i Umeå

I dag sänds gudstjänsten i Sveriges Radio från PIngstkyrkan i Umeå.
Gudstjänstens tema på värnlösa barns dag är utsatta barn.

LÄS MER

Unite i Stockholm, Umeå och Jönköping

Också i år arrangeras parallella ungdomskonferenser under nyårshelgen med det gemensamma namnet Unite Sweden. I år hålls de i Stockholm, Jönköping och Umeå.
Årets tema är ”Att ta kärleken hela vägen”.

LÄS MER

Nyinvigd pingstkyrka i Söderhamn

I söndags invigde pingstförsamlingen i Söderhamn sin nya kyrka, som fått namnet Norrtullkyrkan.
Lokalen, som har fått en ny tillbyggnad, har tidigare varit en baptistkyrka.

LÄS MER

Ekumeniskt julbord i Västervik

Pingstkyrkan i Västervik arrangerar julfirande på julafton tillsammans med bland andra Svenska kyrkan och Frälsningsarmén.

LÄS MER

Islänningar får hjälp av norska pingströrelsen

Den norska pingströrelsens ledarråd har beslutat att uppmana landets pingstförsamlingar att offra till Islands pingstförsamlingar.

LÄS MER

Heldag om kvinnligt ledarskap

Den 24 januari arrangerar Willow Creek i Sverige en dag omkring kvinnligt ledarskap under rubriken ”Med gåvan att leda”.
De som anmäler en grupp på minst fem personer senast i morgon får tio procent på anmälningsavgiften och också en gåva från något av sponsorföretagen.

LÄS MER

Tänd ett ljus för PHV

Tänd ett ljus för pingstförsamlingarnas handikappverksamhet, PHV, Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet, i advent och gör samtidigt en insamling till detta arbete.
Det är en vädjan som organisationen för fjärde året i rad riktar till landets pingstförsamlingar.

LÄS MER

Kyrkorna i Sandviken ordnar turnering under lucianatten

Även i Sandviken blir det innebandyturnering i natt. Kyrkorna i Sandviken, IBK Alba och Ungdomens nykterhetsförbund arrangerar tillsammans turneringen Lussekuppen på Jernvallen, där 54 lag kommer att delta.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Avesta arrangerar lussebandy

I kväll anordnar Pingstkyrkan i Avesta traditionsenligt lussebandy i Kopparhallen.
Runt 1 100 personer brukar bevista arrangemanget. I år ska 26 lag vara med och spela.
Lussebandyn är också ett ungdomsarrangemang med en rad andra ingredienser och nolltolerans när det gäller droger.

LÄS MER

Smyrnakyrkan sjunger in julen

I kväll sjungs julen traditionsenligt in i Smyrnakyrkan i Göteborg. Kör, brassband och symfoniorkester tillsammans med gäststolisterna Fred och Gunnel Sjöberg bjuder på de klassiska julsångerna.
Under kvällen samlas pengar in till utbildning för barn i tredje världen och till PMU Interlifes insamling Barnens rätt.

LÄS MER

Nya uppsägningar i Filadelfia, Stockholm

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm tvingas återigen säga upp personal. Den här gången försvinner fyra tjänster.
- Vi får inte budgeten att gå ihop, säger församlingens föreståndare Niklas Piensoho.

LÄS MER

Skadegörelse i Pingstkyrkan i Jönköping

För tredje gången i höst har Pingstkyrkan i Jönköping utsatts för stor skadegörelse vid ett inbrott.
Tidigt i går morse upptäckte en väktare tjuvarna, som då redan hunnit förstöra ett tjugotal dörrar och stjäla elektronik- och datautrustning.

LÄS MER

Doktor Mukwege vid Panzisjukhuset får FN:s pris för mänskliga rättigheter

I dag får doktor Denis Mukwege vid Panzisjukhuset i Bukavu, DR Kongo, ta emot FN:s pris för mänskliga rättigheter.
Utdelningen kommer att äga rum i FN:s generalförsamling i samband med firandet av Dagen för Mänskliga Rättigheter i New York.

LÄS MER

Lucior med koppling till Pingstkyrkor

På lördag kommer luciatåg att lysa upp vintermörkret runt om i hela Sverige.
Åtminstone två av luciorna, i Bollnäs och Linköping, tillbringar stora delar av sin fritid i sina orters respektive pingstförsamling.

LÄS MER

Projekt för romer i Uppsala

Integrering av romer i samhället är målet för det projekt som Pingstkyrkan i Uppsala startat tillsammans med kommunen.
- Tanken är att kyrkan ska fungera som en sluss för romer ut i samhället, säger Helén Jaktlund, som anställts som samordnare för projektet.

LÄS MER

Dan Salomonsson predikar på Livets Ord

Idag predikar Dan Salmonsson, pastor och föreståndare i pingstförsamlingen i Uppsala, på Livets Ord i samma stad.
Han har tackat ja till en inbjudan från pastor Ulf Ekman att gästa församlingen och predika på förmiddagsgudstjänsten den andra advent.

LÄS MER

25 år med Klingande julkort

I dag är det årspremiär för Klingande Julkort i Pingstkyrkan i Jönköping.
I år firar den stora familjekonserten, som engagerar orkester, kör och barnkör 25-årsjubileum.

LÄS MER

Julgranen åter till Mjölby

I helgen framförs Den levande sjungande julgranen i Pingstkyrkan i Mjölby igen efter några års uppehåll.
Generalrepetitionen hålls i morgon förmiddag och sen ges föreställningar på eftermiddagen klockan 16.00 och på söndag 10.30 och 15.00.

LÄS MER

”Vad är hundra procent omistligt?”

Årets predikantvecka avslutades tidigare i eftermiddag med en session, där fokus låg på det som är absolut väsentligt.
- Det viktiga är att vi vet vad vårt ofrånkomliga uppdrag är, konstaterade värdpastor Niklas Piensoho i inledningen. Det handlar om att leva i Jesu närhet och i Andens kraft.

LÄS MER

200 tågade för Kongos barn

Ett par hundra personer deltog i kvällens fackeltåg från Odenplan i Stockholm till Filadelfiakyrkan.
Fackeltåget arrangerades av PMU Interlife för att sätta fokus på situationen för Kongos barn.

LÄS MER

”Kraften måste ner i backen”

I dag har Predikantveckan haft spaning på framtiden. För Sverige och svenskarna och för pingströrelsen.
- Vår stora utmaning nu är att få ner kraften i backen, sa nytillträdde föreståndaren Pelle Hörnmark när han talade på eftermiddagen.

LÄS MER

Fackeltåg för Kongos barn

I kväll ska pingstpastorer som deltar i Predikantveckan tåga med tända facklor från Odenplan till Fialdelfiakyrkan.
Syftet är att sätta fokus på situationen för barnen i Kongo.

LÄS MER

Carl-Erik Sahlberg får pris för forskning om Pingströrelsen

Domkyrkokomminister Carl-Erik Sahlberg får årets stipendium från Insamlingsstiftelsen för pingstforskning.
Priset ,som är på 5 000 kronor och delas ut på Predikantveckan i kväll, får han för sin samlade forskning om den svenska Pingströrelsen samt för sina insatser för att göra denna kunskap tillgänglig för Pingströrelsen och dess medlemmar.

LÄS MER

”Lev ut tron dygnets alla timmar”

- Det viktigaste vi kan göra är att leva ut vår tro dygnets alla timmar varje dag. Det måste vi om vi vill att våra medlemmar också ska göra det.
Det sa pastor Mark Holmen till Predikantveckans deltagare i dag på eftermiddagen.

LÄS MER

Lämna inte fronten!

I sin predikan under Predikantveckans inledningsgudstjänst uppmanade Filadelfiaförsamlingens föreståndare Niklas Piensoho de samlade pingstledarna att befästa sin ställning som kallade och utvalda.

LÄS MER

Idag inleds Predikantveckan

Idag klockan 14:00 inleds årets Predikantvecka i Filadelfiakyrkan i Stockholm.
Temat för den stora pastorskonferensen är "Jesus mitt i allt".

LÄS MER