Ny verksamhetsledare för Pingst Församling

Ny verksamhetsledare för Pingst Församling

Richard Svensson går in som ny verksamhetsledare för Pingst Församling. Han efterträder Andreas Ardenfors som sedan 2016 har haft den rollen.

LÄS MER

Stöd till systerkyrkor i världen

Systersamfund i Grekland, Sri Lanka och Tanzania får 500 000 kronor av Pingst. Detta är det första bidrag som betalas ut ur den stödfond som upprättats med anledning av Covid-19.

LÄS MER

Korsvandring genom Sverige

Kyrkor i hela Sverige har förenats i korsvandringen Gå för Sverige, där 120 platser på fyra månader nås med evangeliet om Jesus.

LÄS MER

Större och digitalt Pingst Ledare i år

Pingst Ledare sänds digitalt den 7 november och blir rikstäckande med lokala samlingar runtom i hela landet. Det gör årets satsning till den största någonsin.

LÄS MER

Världens barn-galan lyfter PMU-projekt

En av filmerna under årets Världens Barn-gala speglar ett PMU-projekt i den avlägset belägna byn Mangri i Mugudistriktet i Himlaya. Här får både barn och lärare stöd för bättre hälsa och utbildning.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Hönö

Idag sänds gudstjänsten i Sveriges television från Betelkyrkan på Hönö i Göteborgs norra skärgård. För predikan svarar Anne-Jorid Ahgnell, pastor i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

25 år sedan Estonia sjönk

Idag på förmiddagen uppmärksammar Pingstkyrkan i Jönköping att det är 25 år sedan Estonia sjönk. Av de 852 personer som omkom den natten var flera elever och lärare från församlingens bibelskola.

LÄS MER

Pingst ung startar ledarskola

Pingst ung har startat en webbaserad ledarskola för barn- och ungdomsledare. Syftet är att utbildningen både ska hjälpa ledare att utvecklas individuellt och tillsammans med andra i ett ledarteam.

LÄS MER

Ny skrift om Gud och klimatet

Den här veckan släpper Pingsts teologiska nätverk en ny skrift med rubriken Gud, miljön och klimatet.

LÄS MER

Nytt nummer av tidningen Pingst

Missa inte det nya numret av tidningen Pingst, där temasidorna behandlar det högst aktuella temat klimatet under rubriken "Finns det hopp i miljöfrågan?".

LÄS MER

Kyrkoledare skriver till partiledarna

Presidiet för Sveriges kristna råd skriver idag ett öppet brev till landets partiledare. Kyrkoledarna skriver om människors rätt att fly från krig och förtryck. Det öppna brevet är undertecknat av Daniel Alm, Antje Jackelén, Anders Arborelius, Karin Wiborn och Benjamin Dioscoros Atas.

LÄS MER

Missa inte att ge kyrkoavgift till Pingst!

Pingst är på god väg att nå målet att ytterligare 2000 pingstvänner ska låta sin kyrkoavgift gå till Pingst. Den sista augusti hade 1 444 skrivit på. Sista anmälningsdatum inför nästa år är 31 oktober.

LÄS MER

Snart dags för Pingst Ledare

Årets samlingar för alla sorters ledare inom Pingst närmar sig. Temat i år är"Tungotal, Tänkande, Tjänande".

LÄS MER

Ny sång från Pingst Musik

I dag släpper Pingst Musik en ny låt, som spelades in live under årets Nyhemsvecka. "Våra ögon har sett Herren" heter sången, som finns att lyssna till på alla strömmande plattformar.

LÄS MER

20 år sedan Panzisjukhusets första patient

Den 1 september 1999 kom den första patienten till Panzisjukhuset i DR Kongo. Hon hade blivit våldtagen och skjuten i benet av rebeller. Under de 20 år som gått sedan dess har mer än 54 000 kvinnor som utsatts för sexuellt våld i konflikt fått vård på sjukhuset och chefsläkaren Denis Mukwege fick för ett år sedan ta emot Nobels fredspris för sin insats för kvinnorna.

LÄS MER

Konferens för brassmusikanter

Nu i helgen är det dags för brassmusikanter att samlas till konferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping.

LÄS MER

Kurs för nya i tjänst

Just nu pågår introduktionskursen Ny i tjänst för nyanställda i pingstförsamlingar eller gemensamma verksamheter.

LÄS MER

Pingströrelsen fortsätter öka

Den sista december 2017 hade Pingströrelsen 439 församlingar och 87 392 medlemmar, det är en ökning med 1 745 medlemmar från samma tidpunkt föregående år. Antalet döpta blev även 2017 historiskt högt med en officiell siffra på 2053 döpta.

LÄS MER

Nätverksträff för barn- och ungdomsledare

I november anordnar Pingst ung en nationell nätverksträff för barn- och ungdomsledare från hela Sverige. Det handlar om ett dygn med gemenskap, information, undervisning och tid med Gud.

LÄS MER

Intensiv sommar för Sport for Life

Totalt har över 2 000 barn och vuxna aktiverat sig genom Sport for Lifes läger och event under sommaren.

LÄS MER

Fler församlingar ska planteras än vad som läggs ner

Åtta kristna samfund och organisationer presenterar nu en unik, gemensam satsning för att starta fler församlingar i Sverige. Målet är tydligt: år 2025 ska det starta fler nya församlingar än vad som läggs ner.

LÄS MER

SKR uppmanar till bön för Sverige

Sveriges kyrkor och församlingar uppmanas att be för den politiska situationen. Styrelsen för Sveriges kristna råd, som sammanträder idag, konstaterar att det finns anledning att glädjas åt den demokratiska delaktigheten i landet och ett högt valdeltagande, men ser samtidigt en stor osäkerhet i en krävande situation.

LÄS MER

Nätverk för seniora pastorer

Idag möts ledningsgruppen för seniornätverket, som riktar sig till pastorer som gått i pension.

LÄS MER

Alf Svensson längtar till Italien

I det avslutande avsnittet av SVT:s sommarandakter "En pilgrimsvandring genom livet" möter programledaren och pingstpastorn Niklas Hallman den före detta partiledaren Alf Svensson, som berättar om sin längtan till Italien.

LÄS MER

Diakonins månad om äldres psykiska hälsa

Temat för Diakonins månad 2018 är Äldres psykiska ohälsa. Kyrkorna har gemensamt tagit fram ett material om mötet med äldre som lever med psykisk ohälsa.
Kyrkorna uppmärksammar särskilt detta under september som är Diakonins månad. Det finns ett samlat digitalt material att tillgå som ger vägledning till dem som är engagerade i arbetet med äldre.

LÄS MER

Faith-helg i Umeå

I kväll inleds ungdomskonferensen Faith i Pingstkyrkan i Umeå. På programmet står seminarier, möten och innebandyturnering.

LÄS MER

Sänd fokuserar på onådda folk

I dag börjar årets missionskonferens Sänd. Den hålls i Pingstkyrkan Arken, Värnamo, och fokuserar i år på att nå de onådda folken.

LÄS MER

Småförsamling i fokus i Gränna

Nu i helgen anordnar pingstförsamlingen i Gränna en öppen helg, där man kommer att dela med sig av den förnyelseprocess man stått i under de tio senaste åren. Helgen vänder sig framför allt till dem som har ett hjärta för att plantera och förnya församlingen i en mindre tätort.

LÄS MER

Kvinnokonferens om bön

Nu i helgen hålls en kvinnokonferens i församlingen Vision Evangelique Mondiale World Evangelical Vision i Västertorp i södra Stockholm. Temat för konferensen är bön.

LÄS MER

Ny i tjänst-kurs för 30 personer

I dag inleddes årets Ny i tjänst-kurs för nyanställda i landets pingstförsamlingar. Ett 30-tal nya pastorer deltar i kursen.

LÄS MER

Ny skrift om kyrkan och funktionshinder

Sveriges kristna råd har i dagarna kommit ut med boken "Gåvan att finnas till - Om kyrkan och funktionshinder".

LÄS MER

Samling kring smågruppens betydelse

I dag hålls en samling i Malmö med fokus på smågruppens utmaningar och möjligheter. Temat för dagen är Smågrupper som ger liv.

LÄS MER

Brassband möts i Smyrna

I dag startar årets brasskonferens. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg och har fokus på hur brassbanden kan anpassa sig efter den nya tiden och på nytt bli en naturlig del i gudstjänsten och församlingen.

LÄS MER

Smyrna-samling om Framtidens kyrka

I kväll möts Smyrnaförsamlingen i Göteborg till en församlingskväll kring Framtidens Kyrka.

LÄS MER

Samling kring sociala medier

I dag på eftermiddagen hålls en samling på temat Sociala medier - vän eller fiende? i Smyrnakyrkan i Göteborg. Samlingen sker i form av ett samtal mellan tre experter på samhällspåverkan, opinionsbildning och sociala medier. Samtalsledare är Daniel Grahn.

LÄS MER

Missa inte Pingst Ledar-dagarna

Nu är det hög tid att anmäla sig till de regionala inspirationsdagarna för Pingst Ledare. De hålls i Umeå 21 oktober, Västerås 11 november och Jönköping 18 november.

LÄS MER

Connect Church blir Hillsong Church

Connect Church siktar på att bli en del av Hillsong Church. Ett första steg mot en anslutning togs vid ett informationsmöte i Göteborg i måndags.

LÄS MER

Kvinnokonferens om Guds godhet

Nästa lördag, 23 september, hålls en kvinnokonferens i Pingstkyrkan i Skellefteå. Temat för dagen är Guds godhet.

LÄS MER

Första mötet för Pingsts integrationsråd

I fredags möttes Pingsts integrationsråd till sitt första sammanträde. Grundidén med rådet är att skapa en möjlighet att dela erfarenheter, kompetenser och material kring att möta människor med andra modersmål än svenska.

LÄS MER

Kyrkor anordnar familjefest

I dag inbjuder kyrkorna i Söderhamn till en familjefest i Strykjärnparken.

LÄS MER

Rapportseminarium om fred

I dag på eftermiddagen håller PMU i ett rapportseminarium kring en studie om hur några kyrkor och organisationer i Sverige och globalt förhåller sig till främjande av fred och tillit. Seminariet hålls på Pingstkontoret i Alvik.

LÄS MER

Diakonins månad om ungas psykiska hälsa

I dag inleds Diakonins månad, som är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Evangeliska frikyrkan, Frälsningsarmén, Equmeniakyrkan, Hela Människan, Caritas, Pingströrelsen, Svenska Alliansmissionen och Sveriges kristna råd. I år, liksom förra året, ligger fokus på ungas psykiska hälsa.

LÄS MER

Pingst har ett liv och ett budskap att dela

I dag publicerar tidningen Dagen en debattartikel av Pingsts föreståndare Daniel Alm. Rubriken är "Vill Jesus ett perspektivskifte?". En av frågorna som ställs i artikeln är; Vilken väg ska vi gå framöver och vad ger störst engagemang för att se människor komma till personlig tro på Jesus Kristus?

LÄS MER

Premiär för dokumentär om tiggeri

I kväll, onsdag 28 september, är det premiär för Martin Rosengrens film ”Det förlovade landet” i Pingstkyrkan i Karlskrona. Filmen handlar om personer från Rumänien som kommer till Sverige för att tigga och i samband med filmvisningen anordnas också en debatt om tiggeri.

LÄS MER

Kurs för nya i församlingstjänst

Just nu pågår kursen Ny i tjänst, för nyanställda i pingstförsamlingar runt om i landet. Kursen hålls på Kaggeholms slott och 29 personer deltar.

LÄS MER

Pingst firar 100 år av mission

I samband med missionskonferensen Sänd, som hålls nu i helgen kommer Filadelfiaförsamlingen i Stockholm att uppmärksamma att det är 100 år sedan Lina och Samuel Nyström ut som missionärer till Brasilien.

LÄS MER

Kaggeholm ger plats för ensamkommande

Kaggeholms folkhögskola tecknade i våras ett avtal med Ekerö kommun om att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

LÄS MER

Dags för Världspingstkonferensen i Brasilien

I kväll inleds den 24:e världspingstkonferensen. Den hålls i år för första gången i Sao Paolo i Brasilien.

LÄS MER

Europaporten vill starta härbärge

Pingstförsamlingen Europaporten planerar just nu för att tillsammans med kommunen starta ett vinterhärbärge för hemlösa EU-medborgare. Tanken är att det ska hålla öppet mellan 1 december och 28 februari.

LÄS MER

Ester-projektet avslutat

I förra veckan avslutades Ester-projektet med en utbildningsdag kallad "Ester – en dag om hållbart ledarskap". Omkring 20 personer deltog i utbildningen, som hölls på Pingstkontoret i Alvik i västra Stockholm.

LÄS MER

Premiär för Champions Club i Sverige

Under helgen 6 - 8 november invigs Sveriges första Champions Club i Värnamo. Champions Club är ett koncept från Lakewood Church i Texas, som handlar om att möta familjer som har barn med särskilda barn.

LÄS MER

”Kyrka med hjärta” i dag

I dag är det dags för årets upplaga av "Kyrka med hjärta", en endagskonferens i Pingstkyrkan i Västerås. Årets huvudtalare är Pingsts föreståndare Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Ny i tjänst-kurs pågår

I dag avslutas årets Ny i tjänst-kurs, som liksom tidigare år hålls på Kaggeholms slott. Kursen vänder sig till den som är nyanställd i en pingstförsamling.

LÄS MER

Lovsångskonsert för barn

Söndagen den 4 oktober inbjuder Sveriges Kristna råd, Söndagsskolnätverket "Jesus till barnen" och S:ta Clara kyrka i Stockholm till lovsångskonsert och bön för Sveriges och världens barn. Än finns det plats för fler barnkörer att anmäla sig.

LÄS MER

Snart dags för GLS i Sverige

Helgen 6 – 7 november är det dags för Global Leadership Summit på sex olika orter i Sverige. På tre av platserna är lokala pingstkyrkor värdar; Europaporten i Malmö, Smyrnakyrkan i Göteborg och Pingstkyrkan i Sollentuna.

LÄS MER

Konserter för DR Kongo

Johannes Widlund med band ger sig återigen ut på turné för DR Kongo. Målet är att samla in 150 000 kronor till arbetet som PMU bedriver vid Panzisjukhuset för kvinnor som drabbats av sexuellt våld.

LÄS MER

Nya Tillsammans-ambassadörer

I lördags fick ett femtontal Tillsammans-ambassadörer intyg på att de deltagit i den ett och ett halvt år långa utbildningen.

LÄS MER

Trygga församlingar målet

I dag inleds en utbildningssatsning för församlingar om att förhindra övergrepp. Målsättningen är att ge redskap till att skapa en församling där det råder en trygg miljö i alla avseenden.

LÄS MER

Utbildningsseminarium för församlingar

Under hösten inbjuder PMU församlingar som har, eller har haft, ett samarbete med PMU, till utbildningsseminarier, där bland annat frågor om jämställdhet och demokrati kommer att lyftas.

LÄS MER

Dagen 70-årsjubilerar

Nu är tidningen Dagens 70-årsfirande igång. Under jubileumsturnén besöks en rad församlingar runt om i Sverige, varav många är pingstförsamlingar.

LÄS MER

Flyktingsituationen utmaning för församlingarna

I dagens Dagen uppmanar Niklas Piensoho, föreståndare i landets största pingstförsamling Filadelfia i Stockholm, medlemmarna att på olika sätt hjälpa till att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

LÄS MER

Snart dags för Pingstbrass 2015

Helgen 9 – 11 oktober är det dags för gemenskapshelg för pingströrelsens brassorkestrar, samt årsmöte för Pingströrelsens Brassband.

LÄS MER

Värnamo-insamling för flyktingar

Pingstförsamlingen i Värnamo har tagit initiativ till en lokal insamling till förmån för syriska flyktingar. Insamlingen sker i samarbete med Erikshjälpen.

LÄS MER

Evangeliststipendium till Emilia Tellebo

Emilia Tellebo, 24, som vikarierar som pastor och ansvarar för Bibelskola Stockholm i Filadelfiakyrkan i Stockholm, är en av dem som i år får stipendium av Evangelistfonden.

LÄS MER

Dopsifforna de högsta sedan 1994

Nu har Pingströrelsens årsbok 2015 kommit med uppdaterad adressbok för landets pingstförsamlingar, färsk statistik, 24 sidor årskrönika, hemgångna, mission och en hel del annat. Antalet döpta som rapporterades av pingstförsamlingarna var förra året det högsta antalet sedan 1994, inte mindre än 1 710 personer!

LÄS MER

PMU utökar insats för syriska barn

PMU utökar just nu insatsem i Bekaadalen i Libanon dit över en miljon flyktingar kommit sedan kriget i Syrien började för fem år sedan. Insatsen fokuserar på barnen, som är särskilt utsatta.

LÄS MER

SOS Church satsar på Malmö

Församlingen SOS Church Stockholm satsar nu på att plantera en församling i Malmö.

LÄS MER

Ny leverans av Bibelbingo

Söndagsskolmaterialet Leva Livet är kopplat till ett Bibelbingo. Härom dagen kom en ny leverans med spel till Nya Musik i Jönköping.

LÄS MER

Pingstpastor söker kärleken

I kväll börjar Sveriges Television sända dejtingprogrammet Tro, hopp och kärlek, som handlar om hur tre präster och en pingstpastor söker efter den stora kärleken.

LÄS MER

LP-boende öppnar i Boden

I dag är det dags för den första gästen att flytta in i det nya LP-boendet i Boden. Målgruppen är män som varit på behandling och är på väg att slussas ut till eget boende och behöver stöd.

LÄS MER

Helg om att dela sin tro

Nu i helgen möts människor som använder redskap som lastbilar, cafévagnar, bussar, båtar med mera för att dela med sig av sin tro på marknader, festivaler och i hamnar. Konferensen heter Uppdraget och hålls i Pingstkyrkan i Lidköping.

LÄS MER

Sopplunch i Smyrna

I dag är det premiär för sopplunch i Smyrnakyrkan i Göteborg. Lunchen är öppen för alla dem som kyrkan möter under jourtimman och arrangeras i samarbete med Räddningsmissionen, Johanneskyrkan och Frälsningsarmén.

LÄS MER

Seminarium om svenska pingstvänner och USA

Institutet för pentekostala studier, IPS, inbjuder den 27 oktober till ett seminarium om relationerna mellan svenska pingstvänner och USA med titeln ”Varför reste Lewi Pethrus just till Chicago?”.

LÄS MER

Vidareutbildning för vigselförrättare

Nu erbjuder Nämnden för statligt stöd till trossamfund vigselförrättare, SST, i Sverige en heldagsutbildning om stärkt skydd mot barn- och tvångsäktenskap.

LÄS MER

Konferensdag om kyrka med hjärta

I dag hålls konferensen Kyrka med hjärta i Pingstkyrkan i Västerås. Det är en konferens för alla, som har hjärta för det Gud vill göra
genom den lokala kyrkan.

LÄS MER

I dag börjar Resan

I dag åker ett 30-tal ungdomspastorer från pingstförsamlingar runt om i landet till Egypten, som är första anhalten i den resa för att inspirera för mission och internationellt rättvisearbete, som Pingst arranger tillsammans med IBRA, Pingst ung och PMU.

LÄS MER

Förkunnardag om predikan

I dag arrangerar Akademi för Ledarskap och Teologi, ALT, och Örebro Teologiska Högskola en gemensam förkunnardag på temat ”Guds ord i världen, utmaningen att predika för vår tid”.

LÄS MER

SvT spelar in Hillsong-gudstjänster

Nu i helgen spelar Sveriges Television in fyra gudstjänster från Hillsong-församlingen i Stockholm.

LÄS MER

Ester-projektet vill nå utanför Pingst

I dagarna har ett brev gått ut till flera samfund i Sverige med förfrågan om att samarbeta med Ester-projektet i frågor kring jämställdhet och hållbart ledarskap. Ester drivs av Pingst ung och är en uppföljning av förra årets rapport om jämställdheten i Pingst.

LÄS MER

Snart dags för extra Rådslag

Lördagen den 18 oktober hålls ett extra Rådslag för Pingst – fria församlingar i samverkan. Anmälan till detta ska göras senast 10 oktober.

LÄS MER

Ny i tjänst-kurs pågår

Just nu pågår årets Ny i tjänst-kurs, som vänder sig till den som är nyanställd i en pingstförsamling eller i en gemensam verksamhet.

LÄS MER

Flyttvecka i Sionförsamlingen i Linköping

Den här veckan är det stor flyttvecka i Sionförsamlingen i Linköping. På söndag möts församlingen i gamla kyrkan på Kungsgatan. Korset kommer att monteras ner och sedan blir det en korsvandring ända till nya kyrkan Cupolen, där gudstjänsten fortsätter.

LÄS MER

Samling för församlingsplanterare

Filadelfiaförsamlingen i Stockholm är värd för en dygnslång samling för församlingsplanterare, som inleds i eftermiddag. Church Planting Summit 2014 gästas av pastor Mark Wilkinson från Berlin.

LÄS MER

Mission i framtiden

Öördagen den 25 oktober inbjuder Pingst Internationellt till en missionskonferens om framtidens mission, Pingst Mission 2014. På programmet stor samtal om nya strukturer och nya visioner. Pastor Getu Ayelew från Etiopien finns med och ger en missionsutmaning.

LÄS MER

Kyrka med hjärta

Den 4 oktober hålls konferensen Kyrka med hjärta i Pingstkyrkan i Västerås. Det handlar om en konferens för alla, som har hjärta för det Gud vill göra genom den lokala kyrkan.

LÄS MER

PMU bistår irakiska internflyktingar

Många av de uppåt 1,5 miljoner internflyktingarna är helt beroende av att kyrkorna förmedlar mat och husrum till dem. För att underlätta tillvaron för desperata familjer bistår PMU med matpaket och planerar för stöd till skolundervisning. Tält förmedlas också till flyktingar som tagit sig över gränsen till Turkiet.

LÄS MER

Marina Andersson ”Årets evangelist”

Marina Andersson, skolpastor i Gränna och barnkonsulent för Pingst Ung, är en av dem som i år får titeln Årets evangelist och stipendium av Evangelistfonden.

LÄS MER

Sveriges kristenhet samlades i bön för Irak och Syrien

Omkring 400 personer deltog i
gårdagseftermiddagens förbönsgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm för Irak och
Syrien. Bland deltagarna fanns kungaparet och fjorton kyrkoledare.

LÄS MER

Förbönsgudstjänst för situationen i Irak och Syrien

I dag klockan 17.00 startar den nationella ekumeniska förbönsgudstjänsten för situationen i Irak och Syrien. Gudstjänsten hålls i Storkyrkan i Stockholm. Kungen kommer att finnas på plats, liksom en majoritet av Sveriges kyrkoledare.

LÄS MER

PMU på plats under kaffefestivalen 2014

PMU finns den här helgen på plats under Kaffefestivalen 2014, där kaffet ”Empower Women,”skänkt av arrangören Johan & Nyström, säljs till förmån för PMU:s arbete för kvinnors rättigheter i Central- och Östafrika.

LÄS MER

Så vann Lewi Pethrus respekt för Pingströrelsen

I dag är det 40 år sedan Lewi Pethrus, Pingströrelsens förgrundsgestalt i Sverige, avled. I en artikel i Svenska Dagbladet i dag skriver teologie doktor Joel Halldorf om hur Lewi Pethrus vann respekt för Pingströrelsen.

LÄS MER

Förbönsgudstjänst för situationen i Irak och Syrien

Storkyrkan i Stockholm och Sveriges kristna råd inbjuder till en nationell ekumenisk förbönsgudstjänst för situationen i Irak och Syrien måndagen den 8 september. En majoritet av landets kyrkoledare kommer att finnas på plats för att visa solidaritet med kristna i Irak och Syrien, bland dem Pelle Hörnmark, föreståndare för Pingst.

LÄS MER

SKR kartlägger hatbrott mot kristna i Sverige

Sveriges Kristna Råd, SKR, vänder sig nu till kyrkor och samfund i Sverige med en enkät för att kartlägga omfattningen av hatbrott mot kristna i Sverige. Enkätsvaren ska vara inne senast 8 september.

LÄS MER

Pingst efterlyser nya sånger

Pigst utmanar just nu sångförfattare och kompositörer att ta fram nya församlingssånger. Önskan är att det ska vara starka, stora sånger som förmedlar tro och kärlek till Jesus.

LÄS MER

Diakonins månad inleds i dag

Under september sätter de svenska kyrkorna återigen fokus på diakonin. I år under mottot ”Diakoni – mer än ord”.

LÄS MER

LP godkänt för skatteavdrag

LP-verksamheten är nu godkänd av Skatteverket som gåvomottagare, vilket innebär att givarna har möjlighet att få göra skatteavdrag för sina gåvor.

LÄS MER

PMU:s skolpaket klart

PMU erbjuder återigen ett nytt skolpaket. Årets tema är hur funktionsnedsatta barn i andra länder har det. Genom tidningen Kompis och en film får svenska mellanstadieelever möta barn i Centralasien. Skolpaketet är en del av kampanjen ”Barnens rätt – vårt ansvar”.

LÄS MER

Oktoberföreläsningar för pastorer

I dag inleds årets Oktoberföreläsningar i Pingstkyrkan i Uppsala. Årets två teman är "Att skilja mellan Andar" och "Nyplanteringar – Församlingssyn, Ämbetssyn".

LÄS MER

Right Livelihood-pris till Denis Mukwege

Dr Denis Mukwege, chefsläkare vid Panzisjukhuset i DR Kongo är en av fyra som får dela årets Right Livelihood-pris. Han får det för "för sitt modiga arbete med att bota kvinnor som överlevt sexuellt våld under krig och för att ha lyft frågan om dess orsaker." Priset delas ut i Riksdagen den 2 december.

LÄS MER

Sång värderas högt – bildkonst lågt

Musik och sång värderas högt, övriga konstarter lågt. Det visar den enkätundersökning, som Samuel Hector, projektledare för Pingst Kreativ, gjort för att mäta den kreativa temperaturen i landets pingstförsamlingar.

LÄS MER

Regional social konferens i Skellefteå

I dag håller Pingst Socialt en regionkonferens i Pingstkyrkan, Skellefteå.
Dagen vänder sig både till de som redan har ett socialt engagemang och de som önskar börja engagera sig för sina medmänniskor.

LÄS MER

Ny bok om dr Mukwege

Inom kort kommer en bok om doktor Denis Mukwege ut på Weyler förlag i samarbete med PMU och Läkarmissionen. ”Denis Mukwege – en levnadsberättelse” är skriven av Berthil Åkerlund.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Tranås

Dagens TV-gudstjänst i Sveriges television sänds från Brunnsparkskyrkan i Tranås, som sedan 1999 är en samarbetskyrka mellan Pingst och EFK.

LÄS MER

Simon Ådahl informerar om IBRA

Nu kommer musikanten och evangelisten Simon Ådahl förutom att sjunga, vittna och slå ett slag för tidningen Dagen också inspirera för IBRA:s arbete på sina resor runt om i Sverige.

LÄS MER

TV-inspelning i Smyrna Göteborg

Under helgen 18–20 oktober kommer fyra TV-gudstjänster att spelas in i Smyrnakyrkan i Göteborg. Gudstjänsterna sänds i Sveriges Television den 31 december, 1, 5 och 12 januari.

LÄS MER

Vallentuna pingstförsamling firar 40 år

I helgen firar Pingstkyrkan i Vallentuna 40-årsjubileum. Det sker genom en gemenskapsdag i Vallentuna centrum fylld med varierande aktiviteter, som passar ungdomar, barnfamiljer och äldre.

LÄS MER

Pingst Socialts chef blir pastor

Pingst Socialts verksamhetsledare Hans Wikström övergår i och med årsskiftet till annan tjänst, då han tillträder som pastor och föreståndare i sin hemförsamling i Härnösand.

LÄS MER

Norsk pingstmissionär mördad i Kenya

En norsk missionär, utsänd av pingstförsamlingen Tabernaklet i Skien, mördades i Kenya i morse. Den 73-årige Jan Kristensten dödades vid ett väpnat rån i sin bostad i Kisumu.

LÄS MER

Undervisning om kommunikation

Lördagen den 12 oktober kommer den engelske pastorn Paul Scanlon till Life Center i Västerås och undervisar en heldag i kommunikation. På söndagen finns han med som predikant i kyrkan.

LÄS MER

Ungdomskonferens i Värnamo

Under Allhelgonahelgen hålls en ungdomskonferens kallad Vision 2013 – Nära Jesus i Pingstkyrkan Arken i Värnamo.

LÄS MER

TV-inspelning i Smyrna Göteborg

Nu i helgen spelas fyra TV-gudstjänster in i Smyrnakyrkan i Göteborg. De kommer att sändas runt årsskiftet.

LÄS MER

Social regionkonferens i Skellefteå

Pingst Socialt inbjuder till regionkonferens i Pingstkyrkan i Skellefteå lördagen den 28 september. Målgruppen är personer i norra Sverige som redan är socialt engagerade och dem som önskar att bli det.

LÄS MER

Konferens om onådda folk

Den 11 – 13 oktober står onådda turkfolk i Turkiet och Centralasien i fokus för en konferens i Centrumkyrkan och Lugnetkyrkan i Falun.

LÄS MER

Kyrka med hjärta-dag i Västerås

I dag hålls konferensen Kyrka med Hjärta 2013 i Pingstkyrkan i Västerås. Årets tema är Andens frukter och gåvor i församlingen.

LÄS MER

Församlingsplanteringsdygn i Märsta

I dag och i morgon samlas studenter, familjer, pastorer och pensionärer och andra som brinner för församlingsplantering i Sverige till ett dygn av undervisning.

LÄS MER

TV Inter presenterar ny programserie

Nu börjar TV Inters helt nya programserie ”En dag med” att läggas ut på nätet. I premiärprogrammet, som läggs ut i morgon, får tittarna möta Terese Fredenwall, som blev känd för den stora allmänheten när hon deltog i Melodifestivalen i våras. Programmen läggs ut på tvinterplay.se, på Youtube och på tidningen Dagens webb-tv.

LÄS MER

Konferens för teknikintresserade

I morgon hålls ”Swedish Gurus Conference 2?, en konferens för dem som håller på med teknik i kyrkan.

LÄS MER

Konferens för teknikintresserade

Lördagen den 12 oktober hålls ”Swedish Gurus Conference 2?, en konferens för den som håller på med teknik i kyrkan.

LÄS MER

Inbrott i Uppsala Pingstkyrka

Igår natt bröt tjuvar sig in i Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

Bankbetalning nu möjlig på Pingsts web-butik

Nu är det möjligt att också göra köp på Pingsts web-butik via internetbanken, vilket ökar valfriheten för kunderna och är en fördel för församlingar och personer, som inte kan betala med kort.

LÄS MER

Ny tjänst på IBRA

Från och med i går är Niclas Collén inte bara IBRA:s regionledare för Mellanöstern, utan också tematiskt ansvarig för allt IBRA:s arbete med att använda media för lärjungaskapande och församlingsplantering.

LÄS MER

Människor och tro direktsänder från Pingstkyrkan i Jönköping

Idag direktsänds P1-programmet Människor och tro från Pingstkyrkan i Jönköping. Chatrine Carlson och Ulrik Josefsson är två av dem som medverkar.

LÄS MER

Ny webbplats för Sveriges kristna råd

Sveriges kristna råd har i veckan lanserat en ny webbplats! ”Det känns jätteroligt att vi äntligen är klara”, säger Mikael Stjernberg, kommunikationsansvarig på Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Alpha-trailer från TV Inter

TV Inter har producerat en ny trailer för ALPHA-grupper som församlingar kan använda när de ska starta upp en ny ALPHA.

LÄS MER

Evangelister möts i Värnamo

I morgon inleds en Evangelisationskonferens i Pingstkyrkan Arken i Värnamo, där representanter för olika evangelisationsorganistioner finns med. Konferensen startar med en lovsångs-, bön- och nattvardsgudstjänst i kyrkan sent på kvällen.

LÄS MER

Relationsseminarium i Smyrna Göteborg

I dag inbjuder Smyrna International Church, som är en del av Smyrna i Göteborg, till ett heldagsseminarium om relationer. Ett av ämnena som kommer att behandlas är ifall Gud och sex är kompatibelt.

LÄS MER

Gilead blev Connect Church

Sedan i går finns inte längre Gilead i Göteborg. Församlingen och kyrkan heter nu i stället Connect Church.

LÄS MER

”Den bästa predikan jag hört på länge”

Justitieminister Beatrice Ask tyckte att Niklas Piensohos predikan i Storkykan i går var den ”bästa predikan hon hört på länge”. Det säger hon i den intervjufilm, som TV Inter gjorde igår direkt efter gudstjänsten som föregick öppnandet av årets Riksmöte.

LÄS MER

Medvind på scoutläger

Royal Rangers deltog i somras på Svenska Alliansmissionens scoutläger utanför Vetlanda, där temat var Medvind.

LÄS MER

Piensoho lyfte svensk pingstmission

Centrala Afrika borde vara ett svenskt intresseområde på grund av att mer än två miljoner människor där tillhör kyrkor som grundats av svenska pingstmissionärer. Det sa pastor Niklas Piensoho, föreståndare i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, i sin predikan i gudstjänsten i Storkyrkan som föregick Riksdagens högtidliga öppnande.

LÄS MER

Järlestrand sjunger för Afrika

I dag håller Mikael Järlestrand en releasekonsert för sin nya skiva ”Du lyfter mig”, i Europaporten, Malmö. Pengar samlas också in till PMU:s insatser för torkdrabbade invånare i Östafrika och Sahel.

LÄS MER

Inspiration för socialt arbete i församlingar

Pingst Socialt vill stödja och inspirera församlingarna att arbeta socialt och diakonalt. Ett led i det arbetet är regionsdagar, då frågorna lyfts. Den första regiondagen hålls i Linköping
den 10 november.

LÄS MER

Piensohos predikan i Storkyrkan spelas in

När Niklas Piensoho, pastor och föreståndare i Filadelfia Stockholm, i morgon predikar inför riksdagsmän, regeringen och kungahus på gudstjänsten i Storkyrkan som föregår Riksmötets högtidliga öppnande, så finns TV Inter på plats och filmar. Inspelningen kommer i morgon eftermiddag att läggas ut på dagen.se och på tvinterplay.se.

LÄS MER

Pingstbrass 2012 i Tibro

Helgen 28-30 september är det dags för årets Pingstbrass. Kursen hålls i Pingstkyrkan Tibro. Varje år möts brassbanden till en gemensam inspirationshelg.

LÄS MER

Rättigheter för weenhayek-indianer i fokus

I eftermiddag arrangerar PMU ett seminarium omkring demokrati och kulturella rättigheter utifrån erfarenheter av arbetet med weenhayek-indianer i Bolivia.

LÄS MER

Temaserie om Längtan i Örebro

Nu i helgen inleder Pingstkyrkan i Örebro en temaserie på fyra gudstjänster med rubriken Längtan. På söndag handlar det om längtan efter harmoni.

LÄS MER

Västafrikakonferens i Eskilstuna i dag

I dag hålls en konferens i Pingstkyrkan i Eskilstuna om missionsarbetet och situationen i Västafrika. Benins pingstledare Emile Adoté är en av talarna och kommer bland annat att ge en utmaning till att arbeta bland onådda folk.

LÄS MER

Tillsammansambassadörer får diplom

I helgen avslutar ytterligare 25 Tillsammansambassadörer sin tre terminer långa distansutbildning med en tvådygnssamling på temat ”Hållbara relationer”. Utbildningen gör därefter ett uppehåll och Tillsammans satsar i stället framöver på att kontinuerligt fortbilda de mer än 100 ambassadörer som idag finns runt om i landet.

LÄS MER

Inbrottsförsök i Forshaga

Pingstkyrkan i Forshaga i Värmland utsattes tidigare i veckan för ett inbrottsförsök.

LÄS MER

Insamling för Syriens barn

PMU har startat en insamling för Syriens barn, som drabbats hårt av krig och otrygghet. Flyktingströmmarna till grannländerna ökar ständigt och behovet av stöd från omvärlden är akut.

LÄS MER

Pingströrelsens årsbok 2012

En ny upplaga av Pingströrelsens årsbok kom nu i veckan. Detta firades med tårta i Pingsthuset. Boken berättar bland annat om en uppgång för pingstförsamlingarna, 100-årsfirande i Brasilien och ger färsk kontaktinformation till alla församlingar och verksamheter i Pingst.

LÄS MER

Golf för Burundi

Under devisen ”Slå ett slag för missionen” möts idag golfentusiaster och medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm för att spela ihop pengar till sin församlings hem för handikappade barn i Gakwende i Burundi.

LÄS MER

Det handlar om känslor i Norrköping

I dag inleds en predikoserie om känslor i Pingstkyrkan i Norrköping. Under nio höstsöndagar kommer känslor som glädje och lycka, hat och vrede, njutning och kärlek att vara ämnen för predikningarna.

LÄS MER

Lars Anderås slutar

Lars Anderås slutar sin tjänst som direktor för Pingst Internationellt och chef för IBRA Media.
- Det sker i december. Då är det fem år sedan jag började mitt jobb i Pingst med att deklarera, att jag såg mitt engagemang i ett femårsperspektiv.

LÄS MER

Jubileumskonsert med Dynamic

I kväll firar a cappellagruppen Dynamic tioårsjubileum med en konsert i sin hemkyrka Filadelfia i Stockholm.

LÄS MER

Kursintyg till nya Tillsammansambassadörer

I helgen var det avslutning för den tredje omgången av Tillsammans tre terminer långa distansutbildning för ambassadörer. 22 personer fick ta emot sina kursintyg på Kaggeholms slott, där kursen hålls.
80 stycken har hitills gått Tillsammans ambassadörsutbildning.

LÄS MER

Ibra Medias bönedag i dag

I dag har Ibra Media utlyst en internationell bönedag med fokus på att fatta rätt beslut för framtiden. Runt hela världen kommer människor att be för det arbete Ibra står i och kommer att stå i och för att det ska bli rätt och relevant.

LÄS MER

Seminarium om forskning och självreflektion i Pingst

”Forskning och självreflektion i Pingströrelsen” är ämnet för ett öppet seminarium som hålls den 28 oktober i Pingsthuset i Flemingsberg. Radio- och tv-journalisten Kajsa Norell, forskaren och läraren Nils-Eije Stävare och pastorn, författaren och journalisten Daniel Wärn medverkar.

LÄS MER

Succé för ”Frid i själen”-appen

Sedan Filadelfiakyrkan Stockholm lanserade sin "Frid i själen"- applikation för iPhone har den flitigt laddats ner på App Store. Efter gudstjänsten i söndags hade antalet nedladdningar stigit till närmare 700 stycken. Nu siktar man på att vidareutveckla applikationen och kanske till och med lansera den på samiska.

LÄS MER

Vigselförrättarkurs med 22 deltagare

I dag inleds höstens vigselförrättarkurs på Kaggeholms folkhögskola med 22 deltagare. Kursen pågår under ett par intensiva dygn och innehåller både formalia och frågor kring själavård i äktenskap och familj.

LÄS MER

Två musikonferenser i höst

Nu till helgen möts blåsmusikanter till konferens i Skärstad och om några veckor är det dags för andra sångare och musiker att mötas till konferens i Göteborg.

LÄS MER

Arbetsrätts- och avtalsseminarium

Lördagen den 29 oktober hålls det första av en rad seminarier om arbetsrätt och avtal för branschen Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

LÄS MER

Laila Westersunds scenkläder auktioneras ut på second hand i Trollhättan

Pingstkyrkans second hand-butik i Trollhättan kommer i dag att hålla en annorlunda auktion då artisten Laila Westersunds scenkläder kommer att ropas ut. Gamla artistvänner till Laila kommer att finnas med på auktionen, däribland Inger ”Pippi” Nilsson.

LÄS MER

Diakoniforum i dag

I dag anordnas Diakoniforum på Vasakåren i Stockholm. Diakoniforum hålls inom ramen för Diakonins månad och är en mötesplats och fördjupningsdag för medarbetare i kyrkor, samfund och organisationer utifrån årets tema Medmänniska - gör skillnad.

LÄS MER

Nu startar kyrkbygget i Kalmar

I dag är det dags för första spadtaget för den nya Pingstkyrkan i Kalmar och församlingen firar också för sista gången gudstjänst i sin nuvarande kyrkolokal.

LÄS MER

Kurs om Guds rike

Bibel Omvärld är namnet på en ny höstkurs på Mariannelunds folkhögskola. Kursen syftar till att förena väckelsekristendom med ansvar för miljö- och rättvisefrågor. Utgångspunkten för studierna är Gudsrikes-tanken.

LÄS MER

Uruppförande av sviten Vägmärken

I kväll klockan 18.00 blir det uruppförande i Berwaldhallen av Vägmärken – svit för kör, soli, recitation och kammarorkester tonsatt av Stig Andersson. Aspnäskyrkans kör med ensemble under ledning av Christoffer Holgersson, stråkar från Edsbergs Musikhögskola, Trio con Brio och slagverkaren och Pingsts musikkonsulent Peter Stolpestad är några av dem som medverkar.

LÄS MER

Årets skolpaket från PMU släpps i dag

Årets skolpaket från PMU handlar om romer i Serbien med speciellt fokus på Naddja, som är tio år.

LÄS MER

Ny översvämning i Pakistan

En ny översvämning har drabbat Pakistan och orsakat stora skador på ett av landets största jordbruksområden. PMU:s samarbetspartner finns på plats och genomför en humanitär insats i Sindh-provinsen.

LÄS MER

Pingst får egen web-shop

Nu är Pingströrelsens egen webshop med adressen www.shop.pingst.se ute i etern. Här kan privatpersoner och församlingar på ett enkelt sätt köpa material som Pingsts verksamheter erbjuder.

LÄS MER

Snart dags för sång- och musikkonferens

Kallelse och kvalitet är temat för höstens sång- och musikkonferens, som precis som förra året hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg. Årets samling hålls den 14–16 oktober.

LÄS MER

Träning för tillväxt tillbaka

På lördag är det dags för höstens första Träning för tillväxt-dag i Hässleholm. Under hösten följer sedan ytterligare fem sådana här dagar runt om i landet med syftet att utrusta och inspirera ledare av alla de slag.

LÄS MER

10 miljoner kronor mer till samfunden

Det statliga stödet till tros¬samfund höjs med 10 miljoner kronor från och med 2012. Civilminister Stefan Attefall beskriver det som den största förändringen sedan kyrka stat-reformen.

LÄS MER

Snart tre miljoner till Afrikas horn

PMU:s insamling till de drabbade av torkan på Afrikas Horn närmar sig nu tre miljoner kronor!
- Vi är oerhört glada för det stora engagemanget, säger PMU:s ”kommunikations- och insamlingschef” Elisabeth Hammarberg.

LÄS MER

Kristna dansare möts i Nyköping

I dag inleder den Kristna dansgemenskapen i Sverige sitt riksmöte. Det hålls i Hjortensbergskyrkan i Nyköping. Årets tema är vederkvickelse.

LÄS MER

Helgseminarium om sociala medier

Nästa helg hålls ett seminarium i Stockaryd om hur församlingar kan använda sig av sociala medier och webb-tv. Arrangörer är TV Inter tillsammans med Stockaryds Frikyrkoförsamling.

LÄS MER

Män behövs i ”kvinnornas krig”

Det är dags att männen slutar vara tysta och börjar agera mot det sexuella våldet, som drabbar kvinnorna i Kongo. Annars blir vi delaktiga i det fruktansvärda som sker. Det skriver Bengt Klingberg, internationell koordinator på PMU i en debattartikel i tidningen Dagen i dag.

LÄS MER

Missionsjubileum firas i Linköping

I kväll ligger fokus på Bangladesh-missionen i Pingstkyrkan i Linköping. Missionsmötet som börjar klockan 19.00 uppmärksammar att missionen i Bangladesh i år firar 40 år.

LÄS MER

Löften på tio miljoner till LP

Insamlingskampanjen till LP-verksamheten som startade i januari förra året har nu uppnått delmålet 10 miljoner kronor i lovade gåvor.

LÄS MER

Inbrott i Pingstkyrkan i Karlskoga

I helgen var det inbrott i Pingstkyrkan i Karlskoga och i den fritidsgård församlingen driver. Inkräktarna verkar dock inte ha plockat med sig något, utan framför allt brutit upp dörrar.

LÄS MER

Norsk pingstpastor knivmördad

I går knivmördades den norske pingstpredikanten Daniel Karlsen i sitt hem. Hans son är misstänkt för dåden och gripen av polisen.

LÄS MER

Syrianska kyrkans ärkebiskop till Pingstkyrkan, Södertälje

I dag får Pingstkyrkan i Södertälje besök av Benjamin Atas, ärkebiskop och överhuvud för Syrianska kyrkan i Sverige.

LÄS MER

Ny bok från Pingstkyrkan i Uppsala

I dagarna har Dan Salomonsson, föreståndare för pingstförsamlingen i Uppsala, kommit ut med boken "Goda Nyheter på vårt sätt". Bokens intention är att ge den som är intresserad av tro en rimlig chans att få ett smakprov på en levande kristen tro som fungerar i människors vardag.

LÄS MER

Pingst och Dagen samarbetar om ny tidning

Pingst – fria församlingar i samverkan går in i ett tidningssamarbete med Dagen. Det handlar om en ny bilaga i tidningen med namnet Du & Jag, där stort fokus kommer att ligga på frågor kring familj och relationer och på biståndsinsatser. Om allt fungerar enligt planerna så kommer det första numret ut lagom till advent.

LÄS MER

Möte för resande evangelister

Resande evangelister inom Pingströrelsen möts just nu på Pingsthuset till den årliga samlingen kallad Filipposdagarna. Nytt för i år är att Pingst tagit över värdskapet från Pingstförsamlingen i Värnamo.

LÄS MER

Mukwegemedverkar på bokmässan

I dag medverkar Panzisjukhusets chefsläkare Denis Mukwege på bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Årets mässa har Afrika som tema och Denis Mukwege kommer att tala med utgångspunkt från boken ”De glömda kvinnornas röst” som PMU Interlife gav ut förra året.

LÄS MER

Ny bok lyfter vikten av församlingen

Behövs verkligen församlingen? Många håller i dag sin tro privat istället för att dela den med andra kristna. Daniel Alm vill, genom en ny bok, visa att ensam inte är stark - tvärtom behöver vi varandra för att utvecklas i vår tro.

LÄS MER

Kurs för nyanställda i Pingst

Också i höst så inbjuder Pingst till introduktionsdagar för nyanställda i församlingstjänst. I år hålls de 19 – 21 oktober på pingsthuset i Flemingsberg.

LÄS MER

Brasskonferens i Linköping

Nu till helgen hålls Pingsts brasskonferens i Pingstkyrkan Linköping. Landets brassmusiker möts under två dagar för att inspirera varandra och bli inspirerade av den inbjudne dirigenten Andreas Hanson.
- Vi är glada över att Andreas åter vill gästa oss i Pingst, säger Peter Stolpestad musikkonsulent i Pingsts och en av arrangörerna.

LÄS MER

Unga lyfte fram Jesus i valet

Jesus For President är den största ekumeniska ungdomssatsning som gjorts i Sverige. Nio kristna ungdomsförbund och ett hundratal församlingar har deltagit i kampanjen, som hållits i samband med riksdagsvalet.

LÄS MER

Tomas Sjödin i TV:s Sommarpratarna

I kväll medverkar författaren och pingstpastorn Tomas Sjödin i SVT-programmet Sommarpratarna. Hans samtalspartners är Annika Östberg, Paolo Roberto, Magdalena Graaf och Eva Gabrielsson.

LÄS MER

Ny blogg på Pingst ungs hemsida

Pingst ung lanserar nu en Leva livet-blogg på sin hemsida, där det varje vecka kommer att bjudas på uppmuntran, vägledning och konkreta tips för barnledare.

LÄS MER

Missionskonferens om framtida strategier

Den 1 – 2 oktober inbjuder Pingst Internationellt till missionskonferens i Pingsthuset i Flemingsberg. På agendan står bland annat framtida strategier för missionen.

LÄS MER

Barnfestival i Smålandsstenar

I dag anordnar Pingstkyrkan i Smålandsstenar en barnfestival för att visa att församlingen bryr sig, att kyrkan är en plats för alla och att man kan ha kul tillsammans.

LÄS MER

Träning för tillväxt återkommer

Nästa höst kommer Pingst – fria församlingar i samverkan att bjuda in till en ny omgång av Träning för tillväxt-dagar runt om i Sverige med nya ämnen och nytt upplägg.

LÄS MER

Access ska stötta i mötet med ny generation

Ungdomsledare runtom i Sverige kommer snart att ha tillgång till det nya undervisningsmaterialet Access, från Pingst Ung. I början av nästa år beräknas det vara klart.

LÄS MER

70-årsjubileum i Ryd

Pingstförsamlingen i Ryd firade i helgen sitt 70-årsjbuileum med samkväm, sång, smörgåstårta och gudstjänst följd av middag på en kinesrestaurang. Församlingen har för närvarande 19 medlemmar.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Gävle säljs

Pingstförsamlingen i Gävle beslöt enhälligt på sitt extra administrationsmöte i går att försälja sin kyrka och bostads- och kontorsfastigheten vid Södermalmstorg till Avstampet AB. Ägare till bolaget är Anette Svedinger. Köpesumman är 7,6 miljoner kronor.

LÄS MER

Förlängt stöd till dagverksamhet

Pingstförsamlingen i Finspång får ytterligare 100 000 kronor från kommunen till dagverksamhet i en LP-kontakt i kyrkans lokaler.

LÄS MER

Konferens om Israel och profetiorna

I helgen blir det konferens om Israel och Bibelns framtidsscenario i Edsbyns Pingstkyrka. Huvudtalare är den välkände pingstpastorn Jack-Tommy Ardenfors och Dan Johansson, känd från kanal 10.

LÄS MER

SKR lanserar fredsdokument

I dag, på internationella böndagen för fred och FN:s internationella fredsdag, inbjuder Sveriges Kristna Råd, SKR, till lanseringen av dokumentet ”Fred – detta vill kyrkorna i Sverige”. Mötet hålls klockan 15.00 i S:ta Eugenia kyrka i centrala Stockholm.

LÄS MER

Processledarutbildning fortsätter

I dag inleds den andra delen av utbildningen för de omkring 30 pastorer som ska fungera som processledare i Pingsts Pastorsakademi. Utbildningen hålls på Pingsthuset i Stockholm och pågår fram till i morgon eftermiddag.

LÄS MER

Seminarier om Etiopien och DR Kongo

Sveriges Kristna Råd anordnar med stöd av Europeiska Flyktingfonden seminarier för personal på migrationsverket och migrationsdomstolarna och andra intresserade med syftet att förbättra landinformationskunskapen.

LÄS MER

Landshövding besöker Pingstkyrka

I dag på eftermiddagen besöker landshövding Rose-Marie Frebran Pingstkyrkan i Odensbacken.

LÄS MER

Diakonikonferens lyfter fattigdom och utestängning

Den 22-23 november hålls Sveriges Kristna Råds diakonikonferens 2010. Tanken bakom konferensen är att kyrkor, samfund och andra diakonala/sociala organisationer spelar en viktig roll i välfärdssamhället.

LÄS MER

Releasefest i Filadelfia i Stockholm

I kväll klockan 18.00 är det releasefest för Bengt Johanssons nya skiva ”50 sånger” i Café Rörstrand i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

PMU startar insamling till Filippinerna

Tyfonen Ketsana som drabbat Filippinerna har gjort hundratusentals människor hemlösa och berövat många människor livet. Nu har PMU Interlife startat en insamling, som ska gå till mat, rent vatten, kläder och vård för drabbade familjer.

LÄS MER

Storträff i Värnamo om evangelisation

Det senaste dygnet har omkring 35 föreståndare, pastorer och evangelister från en rad församlingar och organisationer varit samlade till samtalsdagar i Värnamo under samlingsnamnet ”Mötesplats Filippos”. I kväll avslutas samlingen med ett väckelsemöte i Pingstkyrkan Arken, då bland annat Owe Lindeskär, Ingemar Helmner och Rigmor Holst medverkar.

LÄS MER

Ibra-träff i Linköping

Den här veckan möts Ibras regionledare och övrig personal för att under några dagar diskutera strategier för arbetet. I år hålls samlingen på Bjärka-Säby utanför Linköping. I morgon kväll medverkar regionledarna i ett offentligt missionsmöte i Pingstkyrkan inne i Linköping klockan 19.00 och berättar om vad Gud gör runt om i världen.

LÄS MER

Evangelistveckan i Örnsköldsvik inleds i dag

I eftermiddag inleds årets Evangelistvecka i Örnsköldsvik. I år kommer samtal, bibelstudier och samlingar framför allt att fokusera på hur människor som dragit sig undan församlingslivet och en gudsrelation ska kunna komma tillbaka och hur pingströrelsen på nytt kan bli en väckelserörelse.

LÄS MER

Jenny Berggren besöker Smyrna i Göteborg

I kväll är det författarkafé i Smyrnakyrkan i Göteborg. Då samtalar Tomas Sjödin med Ace of Base-stjärnan Jenny Berggren, som lagom till bokmässan kommit ut med boken Vinna hela världen.

LÄS MER

Tillsammans utbildar ambassadörer

Tillsammans startar en ny ambassadörsutbildning den 12–14 november på Kaggeholms folkhögskola. Den första gruppen med 32 ambassadörer tog sin examen i september. Det var många sökande redan till den omgången och alla kunde inte få en plats på utbildningen.

LÄS MER

En miljon kr till Burkina Faso

Sida har beviljat PMU Interlife drygt en miljon kronor till en humanitär insats i Burkina Faso efter de svåra översvämningarna i landet. 150 000 människor förlorade sina hem. 500 familjer får nu stöd med bland annat mat och mediciner.

LÄS MER

Ledarkonferens om tillgänglig kyrka

Den 16–18 oktober är det dags för Pingst ungs och Pingst Västerås ledarkonferens Kyrka med hjärta. I år handlar ledarkonferensen om att bygga en församling som gör att Jesus blir tillgänglig, för unga och för kyrkovana människor.

LÄS MER

Regional utbildning för tillväxt

Träning för tillväxt står i fokus under sju regionala utbildningsdagar som ska hållas av
Pingst – fria församlingar i samverkan under våren 2010.

LÄS MER

Ibra satsar på unga

På Ibra har under sensommaren en process med att forma ”Ibra Ung” inletts.

LÄS MER

Ledarkonferens om tillgänglig kyrka inleds i dag

I dag startar Pingst ungs och Pingst Västerås ledarkonferens Kyrka med hjärta med omkring 400 deltagare. I år handlar ledarkonferensen om att bygga en församling som gör att Jesus blir tillgänglig, för unga och för kyrkovana människor.

LÄS MER

Konferens för brassband

I morgon kväll inleds den femtionde brassbandsfestivalen inom Pingströrelsen i Pingstkyrkan Arken Värnamo.

LÄS MER

Wejryd och Ekman äter frukost i Uppsala pingstkyrka

Den sjätte och sjunde oktober klockan halv åtta slår Café Foajé i Pingstkyrkan i Uppsala upp portarna för två frukostsamtal. Församlingens föreståndare Dan Salomonsson samtalar då med ärkebiskopen i Svenska kyrkan Anders Wejryd och med ledaren för Livets ord Ulf Ekman.

LÄS MER

SVT sänder från Pingstkyrkan i Uppsala

I november, med början den 8 november, kommer Sveriges Television att sända fyra gudstjänster från Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

Ny personlig bok om cancer

En cancerdiagnos ställer det mesta på ända och skakar om livet rejält. Om detta handlar Birger Thuresons nya bok ”Dagar av dimma, dagar av sol”. Den djupt personliga boken utkommer lagom till årets bokmässa.

LÄS MER

Seminariedag för styrelseledamöter

Styrelseledamöter, kassörer och löneadministratörer från landets pingstförsamlingar är målgruppen då Pingst – fria församlingar i samverkan tillsammans med Pingstförsamlingarnas Pensionsstiftelse inbjuder till seminarium i Pingsthuset i Flemingsberg lördagen den 21 november.

LÄS MER

Ungdomshelg i Sala

I eftermiddag inleds ungdomskonferensen Skapa 2009 i Sala för femte året i rad. Temat i år är VÄRLDENS LJUS. Konferensen arrangeras av fyra församlingar; Pingstkyrkan i Sala, Missionskyrkan i Sala, Kristen gemenskap i Västerfärnebo och Missionskyrkan i Möklinta.

LÄS MER

32 nya Tillsammansambassadörer utbildade

Alldeles nyligen har 32 Tillsammansambassadörer fått sina kursintyg. De inledde sin utbildning förra hösten och har sedan mötts vid tre kurstillfällen på Kaggeholms folkhögskola och mellan träffarna läst litteratur och gjort egna arbeten. Nu står de redo att i sina församlingar på olika sätt vara med och stärka relationsarbetet.

LÄS MER

Golf och ledarskap på Ölandsseminarium

I dag inleds Sport for Lifes ledarskapsseminarium på Ekerums Golfklubb på Öland. En av de medverkande föreläsarna är Pingsts föreståndare Pelle Hörnmark.

LÄS MER

LP-verksamheten jubileumsfirar i Södertälje

LP-verksamheten fortsätter att fira sina 50 år. I kväll är det dags för den sjätte festkvällen. Den här gången hålls den i Pingstkyrkan i Södertälje.

LÄS MER

Föreläsning om barn i familjer med missbruk

I dag håller Birgitta Edsmyr-Eriksson och Rebecka Blakeston en dialogföreläsning i pingstkyrkan i Gävle om barnens roller i dysfunktionella familjesystem.

LÄS MER

Gospeldag i Östersund

I dag kommer Pingstkyrkan i Östersund att gunga av gospel. Under hela dagen över lokala körer och solister tillsammans med två tillresta körledare för att i kväll bjuda på gospelkonsert.

LÄS MER

Regionkonferens för Västafrika

I kväll inleds regionkonferensen för Västafrika i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Passtor Mitré, ledare för hela pingströrelsen iVästafrika, och pastor Kodjo, ledare för Internationella kassettbibelskolan i regionen är två av talarna.

LÄS MER

Konferens för brassband

Helgen 2–4 oktober hålls den 50:e brassbandsfestivalen inom pingströrelsen i Pingstkyrkan Arken Värnamo.

LÄS MER

Träff för teologistuderande

I eftermiddag möts blivande pastorer och evangelister, som studerar teologi och som känner samhörighet med pingströrelsen till ett gemenskapsdygn på Pingsthuset i Huddinge.

LÄS MER

Kurs för nya församlingsarbetare

I dag på eftermiddagen inleddes höstens Ny i tjänst-kurs på Pingsthuset. Kursen riktar sig till den som nyligen inlett en församlingstjänst, som exempelvis föreståndare, diakon eller medarbetare.

LÄS MER

Predikanter på kurs i Jerusalem

Den 8-15 september är en grupp pingstpredikanter på fortbildning i Jerusalem. Temat är ”Jesu sista vecka”. Det innebär besök på ett antal av de platser som nämns i evangelierna och som är betydelsefulla för förspelet till Jesu korsfästelse och uppståndelse.

LÄS MER

Seminarium om kyrkorna och klimatet

I dag inbjuder Sveriges kristna råds klimatarbetsgrupp till ett seminarium om kyrkorna och klimatfrågorna. Seminariet hålls i Immanuelskyrkan i Stockholm mellan klockan 9 och 16.

LÄS MER

Alf B Svensson i Borlänge i kväll

I kväll föreläser skolpsykologen Alf B Svensson på temat ”Håll kärleken levande” i Pingstkyrkan i Borlänge. Arrangör är organisationen Föräldrar Emellan, som är ett samarbete mellan Vuxenskolan. Rädda Barnen, Pingstkyrkan och Brottsförebyggande rådet i staden.

LÄS MER

Ny second hand-butik i Kristinehamn

I lördags nyinvgide Pingstkyrkan i Kristinehamn sin second hand-butik. Flera hundra köade för att komma in och premiärförsäljningen landade på 92 000 kronor.

LÄS MER

Ny bok om jämtländsk pingsthistoria

I år är det 100 år sedan Pingströrelsen kom till Jämtland. Den första församlingen bildades i Alsen i augusti 1909. Det är också den församlingen som är utgångspunkten för den alldeles nyutkomna skriften ”Pingst i Jämtland 100 år” författad av Sven-Erik Mattiasson.

LÄS MER

PTS-elever besöker Pingsthuset

I dag har de nya studenterna på PTS, Pingstförsamlingarnas teologiska seminarium, besökt Pingsthuset i Flemingsberg för att lära sig mer om Pingströrelsen. De har bland annat träffat Ingrid Svanell, verksamhetsansvarig för Pingst Nationellt.

LÄS MER

Nya årsboken är klar

Nu är årets upplaga av Pingströrelsens årsbok klar och på väg till prenumeranterna.
Där framgår bland annat att Pingströrelsen den sista december förra året hade 83 202 medlemmar fördelade på 407 församlingar.

LÄS MER

Kommittémöte för världspingstkonferensen

I går träffades den exekutiva kommittén för världspingstkonferensen i Stockholm tillsammans med representanter för Pingst – fria församlingar i samverkan, Filadelfiaförsamlingen i Stockholm och finsk och norsk pingströrelse. Samlingen hölls i Filadelfiakyrkan i Stockholm och syftade till att sätta det slutliga programmet för Världspingstkonferensen som hålls i Stockholm nästa år den 24 till 27 augusti.

LÄS MER