Hjälp till omstart

Hjälp till omstart

Nu har omstartsprogrammet Pingst Fisk och Får tagits fram för att stötta församlingar efter en vår och sommar med pandemin.

LÄS MER

Kyrkor fokuserar på skapelsen

Den 1 september inleds Skapelsetid som pågår fram till andra söndagen i oktober. Skapelsetid är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund i Europa visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen.

LÄS MER

Dags för Älska Norrland

Idag inleds arbetskonferensen Älska Norrland, En konferens där pastorer och församlingsledare från norra Sverige samlas och gemensamt söker Gud för Norrlands bästa.

LÄS MER

Samling för kristna scoutledare

Den här helgen anordnas en ekumenisk helg för scoutledare, som vill arbeta på kristen grund. Samlingen hålls i Nyhem i Mullsjö kommun.

LÄS MER

Brasskonferens i Linköping

Din är äran är temat för Pingstbrass 2018 som arrangeras av Sion Brass från Pingstkyrkan i Linköping den 28-30 september.

LÄS MER

Fyrljuspriset 2018 till Järlestrand

Sångaren Mikael Järlestrand har fått årets Fyrljuspris. Priset delades ut i samband med festivalen Skärgårdssång i Tanumstrand.

LÄS MER

Läsarsångsstipendium till Carola

I dag kommer Carola till Pingstkyrkan Cupolen i Linköping för att ta emot Lennart Magnussons stipendium.

LÄS MER

Klosterbesök i tv-andakten

I dagens avsnitt av SVT:s sommarandakter på temat "En pilgrimsvandring genom livet" besöker programvärden Niklas Hallman, pingstpastor i Gränna, det Heliga Hjärtats Kloster, där syster Katarina visar runt i klosterträdgården.

LÄS MER

Integrationspris till pingstpastor

Klas-Gunnar Axelsson, pastor i Kalix pingstförsamling med ansvar för Överkalix, fick i år ta emot Integrationspriset 2018 under Kalix sommarmarknad.

LÄS MER

Älska Norrland pågår

Just nu möts pastorer till arbetskonferensen Älska Norrland 2018. Konferensen, som hålls i Örnsköldsvik, har fokus på strategiska samtal om Guds rike och konkreta steg framåt.

LÄS MER

Stakset om pappa-rollen

I dag sänds det tredje programmet i SVT:s sommarandaktsserie "En pilgrimsvandring genom livet". I dagens program gästas programvärden Niklas Hallman, pingstpastor i Gränna, av den före detta gangsterrapparen Sebastian Stakset.

LÄS MER

Bön för landet inför valet

Måndagen den 3 september kommer ett ekumeniskt förbönsevent att hållas i och kring S:ta Clara kyrka i Stockholm. Det stora böneämnet blir att be för landet inför det kommande valet.
Peter Artman, präst i Herrljunga och representant i Sverige för European Union of Prayer, är initiativtagare till bönesamlingar, som flera av Sveriges kyrkoledare står bakom, bland andra Pingsts föreståndare Daniel Alm.

LÄS MER

Ny Kaggeholmskurs med svenskan i fokus

Nysvenskar som kom till Sverige när de var för gamla för att börja gymnasiet har nu en chans att läsa in detta.

LÄS MER

LP-konferens i Arjeplog

I dag inleds LP-verksamhetens konferens i Arjeplog. Temat för årets konferens är ”Jesus befriaren”

LÄS MER

PMU springer för DR Kongo

I år deltar PMU i två lopp för att väcka medvetenhet och skapa engagemang för kvinnor i DR Kongo. Målet är att samla ihop 25 000 kronor, vilket motsvarar 2 000 nätter på Panzisjukhuset.

LÄS MER

TV-andakter om livets pilgrimsvandring

Nu på söndag sänds den första av fem sommarandakter på temat ”En pilgrimsvandring genom livet”. Värd i samtliga program är pingstpastor Niklas Hallman, Gränna.

LÄS MER

LP-konferensen på Gullbranna börjar

"Jesus befriaren" är temat för båda årets LP-konferenser. Idag inleds den första, som hålls på Gullbrannagården i Halmstad.

LÄS MER

Inspirationsdag om Globala målen

Den 15 september arrangerar Sveriges Kristna Råd, SKR, en inspirations- och informationsdag omkring de Globala målen för hållbar utveckling. Dagen riktar sig till anställda eller ideella i SKR:s medlemsorganisationer och kyrkor, som är intresserade av och/eller engagerade i Kyrkornas Globala Vecka,

LÄS MER

Läsarsångsstipendium till Maria Gustin Bergström

I lördags fick Maria Gustin Bergström, pastor med ansvar för musik och kreativitet i Pingstkyrkan i Linköping, ta emot årets stipendium från Lennart Magnussons stiftelse för läsarsångernas bevarande. Stipendiet delades ut under en allsångskonsert i församlingens kyrka Cupolen.

LÄS MER

Allsångskonserter på stadsfest

Nu i helgen är det stadsfest i Linköping. I samband med det passar Sionförsamlingen på att anordna en allsångskonsert på lördag eftermiddag på Borggården. Dessutom blir det allsångsfest på lördag kväll och en allsångsgudstjänst på söndag förmiddag i församlingens kyrka Cupolen.

LÄS MER

Konferenser om romer

Den 13-14 oktober inbjuder Pingst romannätverk i samverkan med flera andra organisationer till en konferens med fokus på Romer, kyrka och bistånd.

LÄS MER

Älska Norrland börjar idag

I dag inleds årets arbetskonferens för pastorer och församlingsledare, verksamma i Norra Sverige. Älska Norrland heter konferensen som pågår till och med torsdag på Aggön utanför Örnsköldsvik.

LÄS MER

Utbildning av PMU-praktikanter

Just nu möts årets PMU-praktikanter till utbildningsdagar på Pingstkontoret i Alvik, Stockholm.

LÄS MER

Onådda i fokus för Pingst Mission 2017

Den sista helgen i september är det dags för årets Pingst Mission Sänd. Konferensen hålls i Pingstkyrkan Arken, Värnamo.

LÄS MER

LP-konferens i Arjeplog

Just nu pågår LP-verksamhetens konferens i Arjeplog. Temat är detsamma som på LP-konferensen som nyligen hölls på Gullbrannagården i Halland, ”Jesus - helt enkelt”.

LÄS MER

Brasskonferens i Smyrna

Det börjar dra ihop sig till konferensen Pingstbrass 2017. Den 22-24 september hålls den i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Andrae Crouchs sånger i fokus

Pingstkyrkan i Karlskrona arrangerar den 27 augusti en konsertkväll då Andrae Crouchs sånger står i fokus på ett särskilt sätt. Samlingen har fått namnet A tribute to Andrae Crouch.

LÄS MER

Musik på cruising-dag

I dag råder det full aktivitet på Brunnparkskyrkans parkering i Tranås. Det är Cruising-helg i staden och kyrkan passar på att låta sång och musik flöda över området hela dagen. Dessutom finns det möjlighet att fika eller äta varmkorv och hamburgare.

LÄS MER

Träningsretreat för män

En helg i slutet av september inbjuder Aspnäskyrkan i Järfälla till en kombinerad tränings- och retreathelg för män.

LÄS MER

Ny rapport om tro och demokrati i biståndsarbetet

På tisdagen presenterade Lena Boberg sin rapport ”Democracy flavoured by faith” som hon tagit fram på uppdrag av PMU.

LÄS MER

”Älska Norrland” om framtid och integration

Undervisning och spaning när pastorer samlades på Aggösundet.

LÄS MER

Älska Göteborg i Smyrna

Dags för stora årliga satsningen.

LÄS MER

SST ordnar mentorskapsprogram för kvinnor

Nämnden för Statens stöd till trossamfund ger under hösten flera kurser för trossamfund och församlingar.

LÄS MER

Daniel Alm talade på arabisk konferens

Deltagare från Sverige, Europa och Mellanöstern på plats.

LÄS MER

Fler nya sånger i Pingst

Pingst satsar på uppföljare till förra årets projekt "Bara Jesus".

LÄS MER

Succé för Bara Jesus

Skivan Bara Jesus, som innehåller helt nyskrivna församlingssånger på svenska, har blivit en succé.

LÄS MER

Klimatet i fokus på globala veckan

Kyrkornas globala vecka kommer i år och nästa år att ha temat ”Jord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår”. Veckan firas varje år veckan fram till Domssöndagen.

LÄS MER

LP startar mötesplats för kvinnor

I början av september startar LP-verksamheten en mötesplats i Nässjö, som enbart riktar sig till kvinnor.

LÄS MER

41 döpta i Hillsong i helgen

I helgen som gick döptes sammanlagt 41 personer vid gudstjänster i Hillsong i centrala Stockholm i Märsta.

LÄS MER

PMU öppnar fem fältkontor

I höst öppnar PMU fältkontor i Kenya, Burkina Faso, DR Kongo, Thailand och Cypern. Syftet är att komma närmre olika samarbetspartner för bättre stöd, kommunikation och ömsesidigt lärande.

LÄS MER

Diakonins månad närmar sig

Kyrkorna i Sverige står tillsammans bakom ”Diakonins månad” som genomförs under september månad. Temat för åren 2014 och 2015 är ”Diakoni – mer än ord” vilket understryker att diakoni handlar om praktiskt arbete.

LÄS MER

Missa inte Pingst Mission 2015

Den första helgen i oktober är det dags för årets stora missionskonferens, Pingst Mission 2015. Den hålls i Hillsong Norra i Arlandastad norr om Stockholm. Temat i år är ”By all means”, på alla sätt.

LÄS MER

Utbildningsdag om hållbart ledarskap

Den 25 september inbjuder Pingst ung till en utbildningsdag om hållbart ledarskap utifrån materialet Ester, som tagits fram av Jenny Bergh och Anethe Carlson.

LÄS MER

Snart dags för Älska Norrland

I slutet av månaden är det dags för Norrlands pingstpastorer och församlingsledare att träffas till arbetskonferensen Älska Norrland 2015.

LÄS MER

LP-läger i Arjeplog

Nu är det dags för LP-konferens på Hotell Lyktan i Arjeplog. Årets tema är ”Jesus i centrum”.

LÄS MER

Utbildning om asylsökande konvertiter

Den 25 september inbjuder Sveriges Kristna Råd, SKR, till en utbildningsdag om konvertiteter i asylprocessen. Dagen riktar sig främst till präster och pastorer och andra i lokala kyrkor som möter personer som vill konvertera till kristendomen.

LÄS MER

Diakonins månad närmar sig

September är av tradition diakonins månad i Sveriges kyrkor och samfund. I år är temat ”Diakoni – mer än ord”.

LÄS MER

Gala för medmänsklighet

I går kväll anordnades ”En kväll för medmänsklighet - till stöd för Kurdistan och 1,5 miljoner civila på flykt” i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Besökarna fyllde kyrkans drygt 2 000 platser.

LÄS MER

”Älska Norrland” startar idag

I dag inleds Älska Norrland, som är en arbetskonferens för pingstpastorer verksamma i Norrland.

LÄS MER

Drygt 1 000 nya pingstvänner

Den sista december 2013 hade Pingströrelsens 456 församlingar 84 723 medlemmar, vilket är en ökning med 1 039 medlemmar från samma tidpunkt föregående år. Den statistiken presenteras i Pingströrelsens årsbok för 2014, där det också finns en 24 sidor lång årskrönika, hemgångna, mission och en hel del annat.

LÄS MER

Idékonferens om socialt och diakonalt arbete

Den 2 – 4 oktober anordnar Sveriges kristna råd tillsammans med kyrkorna i Jönköping och studieförbunden Bilda och Sensus idédagar för socialt och diakonalt arbete i kyrkor och kristna organisationer på temat ”Mänskliga möten”.

LÄS MER

Dialogseminarium om tvångsäktenskap

I kväll anordnar Nämnden för statligt stöd till trossamfund ett dialogseminarium i Gävle om barnäktenskap och tvångsäktenskap i Sverige med anledning av lagförslaget om stärkt skydd mot tvångs- och barnäktenskap.

LÄS MER

Kyrkorna i Jönköping hjälper tiggare

Pingstkyrkan i Jönköping kommer från och med slutet på den här månaden att användas för att ge stöd till människor som tigger i staden. Det är en konsekvens av ett ekumeniskt initiativ som Jönköpings kyrkor enats bakom.

LÄS MER

Trons hemlighet som bok

Den nyutkomna boken Trons hemlighet – vägledning i de kristna grunderna kan beskrivas som en ”katekes” för pingstvänner. Boken är resultatet av tio års arbete inom Teologiska Nätverket i Pingst, och är ett uttryck tro och teologi såsom den i allt väsentligt förkunnas i svenska pingstförsamlingar i dag.

LÄS MER

Informationskampanj om ebola stöds av PMU

För att förhindra att fler människor i Liberia smittas av ebola stöder PMU nu en informationskampanj som framför allt riktar sig till människorna i de mest drabbade områdena i norr.

LÄS MER

PMU bistår familjer i Gaza

PMU stöder nu en humanitär insats för 1 500 internflyktingfamiljer i Gaza, där situationen är akut på grund av den eskalerande konflikten mellan Israel och Hamas. En insamling startar också för att stödja samarbetspartnern Palestinian Bible Society’s, PBS, humanitära insats.

LÄS MER

Hjärtefrågor tema i Smyrna Göteborg

I morgon inleder Smyrnakyrkan i Göteborg en predikoserie på temat ”Hjärtefrågor – Guds och våra”. Den inledande predikan har underrubriken ”Hur kan vi be för Göteborg?” och predikant är Anne-Jorid Ahgnell.

LÄS MER

Deltagare från 69 länder

3 420 personer från 69 länder är i år anmälda som deltagare i Världspingstkonferensen i Kuala Lumpur. Pastor Yonggi Cho från Sydkorea predikade i inledningsgudstjänsten i går kväll.

LÄS MER

Älska Norrland avslutas i dag

I dag avslutas årets Älska Norrland, som är en arbetskonferens med fokus på strategiska samtal om Guds rike i norra Sverige. Kommande Lappis och Unite, samt församlingsplantering och nystart och erfarenheter av att växa upp i frikyrkan har i år varit fokusfrågor.

LÄS MER

Telefonerna gick heta i Tanzania

Kvällen den 29e juni hördes Habari Maalum (IBRA i Tanzania) för första gången från sin nya FM-station. Efter flera års planerande och enträget arbete gick signalen ut över nordliga Tanzania, i en omkrets av omkring 200 km från Arusha. Ungefär två miljoner människor bor i upptagningsområdet.

LÄS MER

Burundigolf för tredje gången

I dag spelas Burundigolf för tredje året i rad på Ängsbanan på Ingarö utanför Stockholm. Spelaravgifter och sponsorpengar går oavkortat till arbetet på skolhemmet för funktionshindrade barn i Gakwende i Burundi.

LÄS MER

Återinvigning i Västerås Pingstkyrka

På söndag återinvigs den nyrenoverade Pingstkyrkan i Västerås vid en högtidlig ceremoni. Församlingens föreståndare Daniel Alm predikar och det blir tårtbuffé och brakfest.

LÄS MER

Pingströrelsens årsbok klar

Nu är Pingströrelsens årsbok för 2013 på väg ut till de cirka 700 prenumeranterna.

LÄS MER

Världspingstkonferensen startar i dag

I kväll inleds världspingstkonferensen, som i år hålls för tjugotredje gången. Den här gången hålls den i Kuala Lumpur i Malaysia under temat ”In one accord – rallying, reaching and releasing the next generation”.

LÄS MER

Skolinvigning i gamla Pingsthuset

Igår var det invigning av Engelska skolan i före detta Pingsthuset i Huddinge. 260 lärare och elever huserar nu i lokalerna, som byggts om inuti för att passa som skola.

LÄS MER

Programplanering i Kenya

Den här veckan arrangerar PMU höstens första programplaneringsseminarium i Nairobi, Kenya. Omkring 85 deltagare kommer att vara på plats när strategier och mål för samarbetet de kommande åren i Afrikas Horn, Östafrika, Centralafrika och södra Afrika, tas fram.

LÄS MER

Filadelfiakyrkan i Holmsjö nedbrunnen

Natten till i lördags brann Filadelfiakyrkan i Holmsjö i Karlskrona kommun ned till grunden.
Räddningsstyrkor från Karlskrona, Holmsjö och Eringsboda arbetade för att få kontroll över branden, men byggnaden gick inte att rädda.

LÄS MER

Gospelhelg i Stockholm

I dag och i morgon fylls Stockholm av gospelsångare. Temat för årets Stockholm Gospel Festival är ”I have a Dream” och morgondagens välgörenhetskonsert i Filadelfiakyrkan är en hyllning till dr Martin Luther Kings tal, som han höll för 50 år sedan.

LÄS MER

Diakonins månad om hållbart liv

Nu går vi in i september och det är dags för det årligen återkommande ekumeniska samarbetet Diakonins månad. I år på temat ”Hållbart liv”.

LÄS MER

Brasskonferens i Avesta

Den 4 – 6 oktober är det dags för årets konferens för brassledare och brassmusikanter. Samlingen hålls i Avesta och kommer att fokusera på arrangemang som fungerar såväl för en liten ensemble som för stora brassband.

LÄS MER

Regionkonferens för Asien

Den första helgen i oktober hålls en strategisk regionkonferens för regionerna Sydasien och Ost-/Sydostasien i Pingstkyrkan i Södertälje.

LÄS MER

Konstutställning på Kaggeholm

Den småländske konstnären Tomas Ivarsson ställer i sommar ut sina tavlor på Kaggeholms slotts sommarutställning. Utställningen är öppen lördagar och söndagar fram till och med 25 augusti.

LÄS MER

Homecoming-festivalen samlade 1 000 besökare

I helgen arrangerades återigen Homecoming-festival i Pingstkyrkan i Jönköping. Drygt 1 000 besökare mötte upp till en helg fylld av musikaliska och andliga upplevelser.

LÄS MER

På tal om tro

Vad betyder Gudstron för individ och samhälle? Ska kristna vända andra kinden till eller ta för sig mer? Det är frågor som kommer att diskuteras i kväll, då några av de medverkande i den nya boken ”På tal om tro!” finns med i ett panelsamtal, som leds av Dagens publisher Daniel Grahn.

LÄS MER

Impact – för alla åldrar och folkslag

Nu i helgen är det dags för International Impact, en helg i gemenskap för alla åldrar och folkslag. Samlingarna hålls i Filadelfiakyrkan I Stockholm och inleds i eftermiddag klockan 16.00.

LÄS MER

PMU:s skolpaket nominerat till Publishingpriset

PMU:s Skolpaketet för 2011 har blivit nominerat till svenska publishingpriset 2012, inom kategorin läromedel. Svenska Publishing-Priset är Sveriges mest heltäckande grafiska kommunikationstävling.

LÄS MER

Ledarskapskonferenser på fyra platser i höst

Mod att leda är temat för ledarkonferensen GLS, Global Leadership Summit, som i höst kommer att hållas i Sverige på fyra olika platser. Först ut är Filadelfiakyrkan i Stockholm den 9 – 10 november.

LÄS MER

Piensoho predikant vid Riksmötets öppnande

Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, är årets predikant i gudstjänsten i Storkyrkan som föregår Riksdagens öppnande tisdagen den 18 september.

LÄS MER

”Älska Norrland” startar i dag

I dag inleds konferensen ”Älska Norrland”, som vänder sig till pastorer och äldste verksamma i Sveriges norra delar. Inbjudare är pingstförsamlingen i Örnsköldsvik.

LÄS MER

Releaseparty i Värnamo

I eftermiddag klockan 16.00 står den förlorade sonen i fokus för gudstjänsten i Pingstkyrkan Arken i Värnamo. Det blir release för en musik på temat och dagens predikant, Camilla Liljeqvist, och söndagsskolan, som startar för hösten, behandlar också denna liknelse.

LÄS MER

Västafrikakonferens i Eskilstuna

Den 15 september hålls en Västafrikakonferens i Pingstkyrkan, Eskilstuna, där bland andra pingstledaren i Benin, Emile Adoté finns med och utmanar till arbete bland onådda folk.

LÄS MER

Barn far illa 2.0

Den 30 oktober inbjuder LP-verksamheten i samarbete med Bilda, Blå Bandet, IOGT-NTO, Hela Människan och Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet till en konferens omkring barns situation i Sverige i dag.

LÄS MER

Dags för diakonins månad

Varje år i september sätter kyrkorna i Sverige på ett särskilt sätt fokus på det diakonala arbetet genom satsningen Diakonins månad. I år handlar arbetsmaterialet om solidaritet mellan generationer.

LÄS MER

Dricksvatten till översvämningsdrabbade

Översvämningsdrabbade invånare i Northville, Filippinerna, får nu hjälp från PMU med dricksvatten. Området befinner sig under vatten efter tyfonen Haikui, och samarbetspartnern Team Mission finns på plats för de behövande.

LÄS MER

Konferens om Europa i Linköping i oktober

Pingstkyrkan i Linköping inbjuder till Europakonferens under en oktoberhelg för att inspirera för mission i Europa. Temat för konferensen är ”Missionsuppdraget 2012”.

LÄS MER

PMU bistår torkdrabbade Afrika

Torka och konflikter slår hårt mot flera afrikanska länder och miljontals människor riskerar åter att drabbas av hungersnöd. PMU stärker nu sina humanitära insatser i Kenya, Etiopien och Mauretanien och fortsätter samla in pengar till detta arbete.

LÄS MER

Större lokaler för Second hand i Trollhättan

I början av den här månaden invigdes de nya och större lokalerna för Pingstkyrkans Second hand i Trollhättan. Många ville vara med och butiken sålde för rekordmycket pengar denna tidiga augustilördag.

LÄS MER

Homecomingfestival I Jönköping I helgen

I kväll klockan 18 inleds årets Homecomingfestival. Precis som vid förra årets svenska premiär för denna företeelse hålls den i Pingstkyrkan i Jönköping.

LÄS MER

Dags för Diakonins månad

I dag inleds Diakonins månad, som i år lyfter idealitet och frivillighet under rubriken ”Medmänniska gör skillnad”.

LÄS MER

Nya årsboken klar

I dagarna kommer årets upplaga av Pingströrelsens årsbok ut. Här dokumenteras det omfattande arbete som görs inom Pingströrelsen och alla kontaktuppgifter till pingstförsamlingar, missionärer och verkamheter finns samlade.

LÄS MER

Idéseminairum omkring barn- och familjeteologi

Institutet för pentekostala studier, IPS, arrangerar i dag ett idéseminarium omkring ”Pentekostal teologi kring barn och familj”, dit en rad personer som under lång tid arbetat med barn- och familjefrågor är inbjudna. Arbetet kommer sedan att fortsätta under hösten.

LÄS MER

Böndag för fängelsesjälavårdare

I dag hålls en världsböndag för kyrkornas arbete på fängelser och häkten runt om i världen.

LÄS MER

Konserter för torkans offer

I kväll och i morgon kväll hålls konserter till förmån för torkans offer på Afrikas horn i Pingstkyrkan i Örebro och i Pingstkyrkan i Falköping. New Orleans Delight från Danmark och den amerikanska sångerskan Marilyn Keller bjuder på sång och musik.

LÄS MER

Mission Papua sänds i Sveriges television

I kväll sänds dokumentärfilmen Mission Papua av tv-fotografen Bengt Jägerskog i Sveriges television. Filmen, som sänds i TV2 klockan 18.00 handlar om missionärsparet Sven och Marianne Göransson och deras liv på Papua Nya Guinea.

LÄS MER

Nätverksträffar för församlingsplanterare

Den här veckan hålls två nätverksträffar för församlingsplantering, den ena i Stockholm i morgon och den andra i Göteborg på torsdag.

LÄS MER

Seminarium om kyrkans röst i Mellanöstern och Nordafrika

Hur kan kyrkan använda sin röst för att påverka situationen för mänskliga rättigheter i Mellanöstern och Nordafrika? Det är huvudfrågan under det seminarium, som inleds på Kaggeholms slott i dag och pågår till fredag.

LÄS MER

Insats för svältens offer i nordöstra Kenya

PMU genomför just nu en insamling för torkans offer i nordöstra Kenya och PMU:s partner FPFK i Kenya arbetar med en katastrofinsats i de tre distrikten Garissa, Meru och Isiolo nordost om Nairobi mot Somalia.

LÄS MER

Manifestation mot våld i Kongo

Denna vecka arrangeras en stor manifestation i Bukavu i DR Kongo mot våld och korruption. Bakom manifestationen står ledarskapet för Ukiamka (pingströrelserna i Öst- och Centralafrika), med rötter i skandinavisk pingstmission. Tillsammans har rörelsen mellan fem och sju miljoner medlemmar.

LÄS MER

Ringbäcks sjunger i Filadelfia i Stockholm

I kväll medverkar Urban och Carina Ringbäck tillsammans med Smyrnas symfoniorkester och Olle Junholms band på Sommarkväll i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Temat för kvällen är ”…på jorden såsom i himlen” och paret Ringbäck kommer att bjuda på sånger från nya skivan Paradis.

LÄS MER

Homecomingfestival i Jönköping

I dag inleds den så kallade Homecomingfestivalen i Pingstkyrkan i Jönköping. Arrangörer är Svenska Homecomingklubben och tanken är att festivalen ska fortsätta hållas i augusti varje år.

LÄS MER

Hörnmark gästbloggar på Dagen

Under den här veckan är pingstföreståndare Pelle Hörnmark gästbloggare på dagen.se.

LÄS MER

Babymössor på väg till Kongo

Om några dagar kommer den första laddningen handstickade mössor till barnen på Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa att överlämnas av Elisabeth Hammarberg, kommunikations- och insamlingschef på PMU. Det handlar om barnplagg, som handstickats till den kampanj, som PMU, Dagen och Libris tillsammans driver under sommaren.

LÄS MER

Norsk bibeltävling för barn

Nu i höst lanserar den norske barnevangelisten Jarle Waldemar ett helt nytt koncept, som han kallar Bibelkampen. Målet är att få fler barn att läsa Bibeln.

LÄS MER

Dags för LP-konferens på Dalkarlså

I dag på eftermiddagen inleds LP-verksamhetens sommarkonferens på Dalkarlså folkhögskola. Årets tema är vardagstro.

LÄS MER

PMU nu nominerad till Svenska Designpriset

PMU:s tidning PMU nu är nominerad till Svenska Designpriset 2010 i kategorin "Redaktionell Print - Kundtidning".

LÄS MER

Kraftsamling för Pakistan

Under Världspingstkonferensen, i Stockholm utmanades den svenska Pingströrelsen att göra en kraftsamling för de nödställda i Pakistan. Visionen är att samla in en miljon dollar till Pakistan.

LÄS MER

Diakonins månad inleds i dag

I dag inleds diakonins månad, som i år lyfter fram fattigdom och social utstängning. Årets överrubrik är Utsatthet – en brist på möjligheter. Diakonins månad är ett ekumeniskt arrangemang med Sveriges Kristna Råd som samordnare.

LÄS MER

Världspingstkonferensen avslutad

- Jag tror att våra bästa dagar ligger framför oss. Det sa pastor Brian Houston, grundare av och ledare för Hill Song i Australien, när han i dag predikade i Världspingstkonferensens avslutningsgudstjänst, som avslutades med mäktig sång på temat Guds storhet.

LÄS MER

Utmaning att låta budskapet bli praktiskt

Vad ska du göra annorlunda när du kommer hem? Vad ska du ändra på för att budskapet ska bli kött och blod? Den utmaningen från pastor Niklas Piensoho avslutade förmiddagens session på Världspingstkonferensen, där Magnus Persson talade om en relevant församling.

LÄS MER

Ny ordförande för världens pingstvänner

Dr Prince Guneratnam från Malaysia är ny ordförande för världens pingstvänner. Han efterträder amerikanen James D. Leggett, som innhaft posten i mer än sex år.

LÄS MER

Young Hoon Lee lyfte bönens betydelse

Bön är nyckeln till väckelse. Det menade dr Young Hoon Lee, pastor i Yoido Full Gospel Church i Seoul, Korea, med 810 000 medlemmar, som i dag på morgonen talade på Världspingstkonferensen.

LÄS MER

Bonnke utmanade till passion för människors frälsning

Den tyske evangelisten Reinhard Bonnke var kvällens predikant på Världspingstkonferensen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Han utmanade den omkring 2000-hövdade publiken att ta emot Guds eld och vara med och ändra temperaturen i världen och vinna de förlorade. I avslutningen bad han alla under 25 år att komma fram för speciell förbön.

LÄS MER

Mission Paupa – ny dokumentär film av Bengt Jägerskog

Mission Papua är en ny dokumentärfilm avTV-fotografen Bengt Jägerskog som handlar om missionärsparet Sven och Marianne Göransson och deras liv
på Papua Nya Guinea. I dag på eftermiddagen visades den för första gången för deltagarna på Världpingstkonferensen. I kväll visas den också på Bio Rio i Stockholm klockan 21.00.

LÄS MER

Hälsning från Kyrkornas Världsråd

I dag fick Världspingstkonferensens deltagare lyssna till Kyrkornas världsråds generalsekretare dr Olav Fykse Tveit. Han framförde en hälsning, där han bland annat sa att Kyrkornas Världsråd behöver mer samarbete med pingströrelsen, som han menade är viktig för den ekumeniska rörelsen.

LÄS MER

Carola sjöng i inledningsgudstjänsten

Nu är Världspingstkonferensen igång med deltagare från 73 olika nationer, vilket markerades med en rejäl flaggparad i inledningen av kvällens festgudstjänst, där Carola var en av dem som medverkade med sång.

LÄS MER

Registreringen till PWC i full gång

De omkring 1 700 deltagarna i den tjugoandra världspingstkonferensen i Stockholm registrerar sig nu under eftermiddagen. I kväll klockan 19.00 är det sedan dags för det stora öppningsmötet, då bishop James D. Leggett kommer att tala och bland andra Carola, Samuel Ljungblahd och kören Laudes medverkar med sång och musik.

LÄS MER

100-årsfirande i Filadelfia i Stockholm

Efter en intensiv vecka med värdskap för Världspingstkonferensen övergår Filadelfiaförsamlingen I Stockholm nu till att fira sitt 100-årsjubileum. Den 30 augusti är det exakt 100 år sedan 29 personer bildade församlingen, vars förste föreståndare var Lewi Pethrus.

LÄS MER

Ny bok om att visa barnen vägen till en tro

I dagarna kommer boken ”Våga visa vägen till en tro som bär”ut. Den är tänkt att ge föräldrar tro på sin betydelse som andliga förebilder för barnen och råd som leder till förändring.

LÄS MER

Can´t stop på Björkenäsgården

I dag arrangerar Betaniaförsamlingen i Odensbacken en konsert på sin församlingsgård Björkenäsgården med församlingens egen kör Can´t stop. Sommarkyrkan, som rymmer omkring 1 000 personer, beräknas bli fullsatt.

LÄS MER

Sju ungdomar döpta i Vireda

Lördagen var en stor dag för Vireda Pingstförsamling, Aneby, som fick döpa sju ungdomar som fattat beslutet att följa Jesus. Församlingen, som funnits ända sedan 1884, har cirka 60 medlemmar och ett stort barn- och ungdomsarbete.

LÄS MER

Unga samlas till Impact Stockholm under PWC

Ungdomar från hela Europa kommer den 22-28 augusti till vår huvudstad för att delta i Impact Stockholm. I samband med Världspingstkonferensen är de med och sprider det kristna budskapet genom gatuevangelisation.

LÄS MER

Konferens för fängelsepräster från hela världen

IPCA, den internationella organisationen för kristna fängelsepräster, -pastorer och diakoner, håller världskonferens på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm den 20-25 augusti. Över 400 deltagare från 75 länder – alla världsdelar är representerade – deltar i konferensen.

LÄS MER

Ny bok av Piensoho inför ”Ditt viktigaste val”

Inför kampanjen ”Ditt viktigaste val” släpps den 16 augusti pastor Niklas Piensohos bok med samma namn, av Libris förlag. Hittills har över 45 församlingar och sex samfund anslutit sig till kampanjen, som drivs i samband med riksdagsvalet.

LÄS MER

Insamling pågår för översvämningsdrabbade i Pakistan

PMU InterLife har startat en insamling för de översvämningsdrabbade i Pakistan. Läget är fortfarande mycket svårt och förvärras hela tiden. 1600 människor har omkommit och 15 miljoner människor är drabbade av de värsta översvämningarna i modern tid.

LÄS MER

Hög tid att anmäla sig till Jesus For President

Parallellt med den politiska valkampanjen pågår kampanjen Jesus For President, som nio av Sveriges största kristna ungdomsförbund och organisationer står bakom. Den 15 augusti är sista dagen att anmäla sitt ungdomsarbete till den för att få del av kampanjmaterialet.

LÄS MER

All Star Week pågår i Jönköping

Just nu pågår för fjortonde året i rad innebandyveckan All Star Week i Jönköping. Närmare 140 ungdomar spelar innebandy tre timmar per dag under ledning av professionella instruktörer och får del av kristna värderingar. Bakom arrangemanget står Pingstkyrkan i Jönköping och JIK.

LÄS MER

Gultebolägret har hållits för 23:e gången

Ett 50-tal barn och 15 ungdomsledare har varit samlade till Gultebolägret i Grytgöl, som i år hölls för 23:e gången. Under lägret, som arrangeras av Pingstförsamlingen i Finspång, varvades det kristna budskapet med aktiviteter som att ”göra lumpen” och delta i Gultebokampen.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Kisa Barnens kyrka

I våras gick Pingstkyrkan, Elimkyrkan och Missionskyrkan i Kisa samman och blev Kisa frikyrkoförsamling, men behöll alla sina tre lokaler.
Den tidigare Pingstkyrkan kallas numera för Barnens kyrka, därför att det är dit som församlingens barnverksamhet är koncentrerad.

LÄS MER

Vinnaren i manustävlingen ”Du är inte ensam” utsedd

Manustävlingen ”Du är inte ensam”, en gemensam satsning av Libris förlag, LP-verksamheten, IOGT-NTO:s Juniorförbund, Blå Bandet och Hela Människan, resulterade i ett 90-tal manus.
Juryn har nu enats om en vinnare; Viveka Sjögrens manus Joy till världen.

LÄS MER

Engelsk version av Kongo-bok

Boken ”De glömda kvinnornas röst” som utkom i våras är nu även tryckt i en engelsk upplaga. Boken är skriven av författaren Birger Thureson och utgiven av PMU Interlife i samarbete med Libris.

LÄS MER

Ny second hand-butik i Norrtälje

I lördags invigdes Pingstkyrkans second hand-butik i Norrtälje. Mer än 200 personer stod i kö vid öppnandet och totalt 600 kunder besökte butiken under de fyra timmar som den var öppen. Försäljningen uppgick till 75 000 kronor under premiärdagen.

LÄS MER

Diakonidag i Lycksele

Lördagen den 19 september anordnas en diakonidag i Pingstkyrkan i Lycksele med temat ”Människa, se människan!”. Målgruppen är de som är med i sin församlings omsorgsarbete eller intresserade av att vara det.

LÄS MER

Klockargårdskyrkan firar tio år

Nu i helgen firar Malmbäcks Frikyrkoförsamling, Klockargårdskyrkan, tioårsjubileum. Det gör man genom att inbjuda till en festkväll på lördagskvällen med gemenskap, mat, minnesbilder, sång och musik. På söndag blir det jubileumsgudstjänst följd av tårtbuffé.

LÄS MER

SST söker ny generalsekreterare

Nämnden för statligt stöd till trossamfund, SST, söker en ny generalsekreterare efter Jan-Erik Levy, som går i pension i början av nästa år.
SST förmedlar varje år drygt 50 miljoner kronor i statsbidrag till ett 40-tal trossamfund, däribland Pingst – fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

Dags för anmälan till sång- och musikkonferens

Nu är det hög tid att anmäla sig till årets sång- och musikkonferens. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg på temat ”Låt hjärtat va´ me´” den 9-11 oktober.
Konferensen är en kreativ mötesplats för musikansvariga, musiker, sångare, körledare, dansare, ledare, pastorer och tekniker med flera.
I år kommer konferensen att innehålla många spännande möten, bland annat när lovsång möter symfoniorkester.

LÄS MER