Pingst fortsätter öka

Pingst fortsätter öka

Under 2019 ökade pingströrelsens 435 församlingar sitt sammanlagda medlemsantal med 532 personer. Det visar den senaste statistiken, som presenteras närmare i kommande årsbok.

LÄS MER

Lappis on line

I år blir Lapplandsveckan, eller Lappis som den oftast kallas, en on line-konferens. Varje dag sänds ett bibelstudium klockan 10 och på kvällarna klockan 20.00 en gudstjänst.

LÄS MER

Nya professorer på ALT

Rektor Niklas Holmefur på ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi, har beslutat att befordra lektor Lena-Sofia Tiemeyer till professor i Gamla testamentets exegetik och lektor Tommy Wasserman till professor i Nya testamentets exegetik.

LÄS MER

Följ Nyhemsveckan på nätet

Det må vara tomt på publik på plats på Nyhemsområdet i år, men samlingar, program och gudstjänster spelas in och sänds över nätet. Ikväll är det till exempel tänkt att lokala församlingar kan ordna grillkvällar och gemensamt följa gudstjänsten.

LÄS MER

Ny bok ger medel till stödfond

I dagarna släpps boken Alla kan be av Daniel Alm. De består av en samling predikningar i Corona-tid. Alla intäkter från försäljningen av boken går oavkortat till en stödfond för församlingar, som hamnat i trångmål på grund av Corona-krisen.

LÄS MER

Hoppfulla kvinnoröster från Kongo

För elva år sedan skrev journalisten Birger Thureson en bok om de våldtagna kvinnorna i DR Kongo. Nu har han varit tillbaka och kommer med en ny bok om hopp och vägen vidare.

LÄS MER

Brevlåda för böneämnen i Sveg

I Sveg i Härjedalen finns numera en röd postlåda utanför ICA, där invånarna kan lägga sina böneämnen. Initiativet kommer från pingstpastorn Lars-Ivar Nilsson och prästen Ralf Liljegren.

LÄS MER

Religionsfrihet i fokus på möte med utrikesministern

Idag mötte en delegation från Sveriges kristna råd utrikesminister Margot Wallström för ett samtal om religionsfrihet. Detta är det tredje ministermötet som Sveriges kristna råd genomför inom en månad.

LÄS MER

Nu börjar Nyhemsveckan

Idag drar årets Nyhemsvecka, som har temat ”Kom och följ mig!” igång. Precis som tidigare inleds veckan med en ungdomshelg.

LÄS MER

Seminarium om fredsarbete i Etiopien

Idag arrangerar PMU ett seminarium där religiösa aktörer verksamma i Etiopien, delar med sig av sina erfarenheter kring hur man arbetar för fred och försoning bland de etniska grupper som ligger i konflikt med varandra i landet.

LÄS MER

Smyrna Göteborg bygger ny kyrka

Smyrnakyrkan i Göteborg ska säljas och församlingen bygga en ny kyrka på en ny tomt. Det blev klart igår då församlingen sa ja till detta med nästan 80 procents majoritet.

LÄS MER

Bön för Sverige idag

Idag på Sveriges nationaldag kommer det att hållas ekumeniska bönesamlingar runt om i hela Sverige, där deltagarna ber för varje ort och hela landet med fokus på samhällets behov och för en folkväckelse i Sverige.

LÄS MER

Kyrkoledare mötte kulturministern

Igår mötte representanter för Sveriges kristna råd kultur- och demokratiminister Amanda Lind för ett samtal om kyrkans roll i civilsamhället, religionsfrihet och statens bidrag till trossamfunden.

LÄS MER

Pingst på plats i Almedalen

Under årets Almedalsvecka kommer Pingst, liksom tidigare år, att finnas med i G som i Gud-programmet. Men nytt för i år är att Pingst också satsar på egna utåtriktade aktiviteter hela måndagen i ett tält på hamnplanen i Visby.

LÄS MER

Kyrkoledare mötte statsministern

Kyrkoledare från Sveriges kristna råd (SKR) mötte igår onsdag statsminister Stefan Löfven för ett samtal om demokrati och migration. Vid mötet överlämnades en text undertecknad av landets kyrkoledare inför riksdagsvalet, riktad till svenska politiker på alla nivåer.
Upprinnelsen till mötet var kyrkoledarnas oro över utvecklingen i samhället och inställningen till religion.

LÄS MER

Pingst startar migrationsfond

Pingst har startat en migrationsfond. Den första insamlingen till fonden gjordes på Nyhemsveckans näst sista möte.

LÄS MER

Marcus Jonsson blir Pingsts info- och kommunikationschef

I höst tillträder Marcus Jonsson som verksamhetsledare för Pingst info- och kommunikation. Han kommer närmast från en tjänst som opinionsstrateg på Hyresgästföreningen.

LÄS MER

Pethrus-akademin för samhällspåverkare

I höst startar Kaggeholms folkhögskola i samarbete med tidningen Dagen och Pingst en utbildning för samhällsengagerade, företrädesvis unga kristna, som vill vara med och påverka samhällsutvecklingen till det bättre. Pethrusakademin riktar sig både till studenter och yrkesverksamma och pågår under fem helger och avslutas med deltagande i nästa års Almedalsvecka.

LÄS MER

Nyhemsseminarium inför valet

Idag hålls ett seminarium i Lilla Stråkenhallen på Nyhemsområdet med rubriken "Om Pingströrelsen och valet". Det handlar om den satsning på tre fokusfrågor; existentiell hälsa, att världen är viktig och integrationsglädje, som Pingst under den samlande rubriken ”Pingst på de svagas sida” tagit fram verktyg och redskap om för landets pingstförsamlingar att använda inför höstens val.

LÄS MER

SKR vill se återinförd familjeåterförening

"I dag har Sveriges nuvarande asyllagstiftning funnits i två år. Konsekvenserna ser vi inom kyrkan dagligen. Vi uppmanar våra folkvalda, samtliga partier och kandidater i årets val att arbeta för att återinföra rätten till familjeåterförening för samtliga skyddsbehövande".
Det skriver idag presidiet för Sveriges kristna råd på Aftonbladet debatt.

LÄS MER

Daniel Alm blir Dagen-krönikör

Daniel Alm, föreståndare för Pingst och för Pingstkyrkan i Västerås, är från och med i dag också ny krönikör i tidningen Dagen.

LÄS MER

Nu öppnar anmälan till pingst Ledare

I dag öppnar anmälan till årets pingst Ledare, som hålls i Umeå den 20 oktober, i Västerås den 10 november och i Jönköping den 17 november.

LÄS MER

Nu börjar årets Nyhemsvecka

Idag startar årets Nyhemsvecka på temat ”För den här världens skull”. Liksom tidigare år inleds konferensen med en ungdomshelg.

LÄS MER

Kaggeholms folkhögskola flyttar till Rörstrands slott

Nu är det klart att Kaggeholms folkhögskola flyttar till Rörstrands slott bredvid Filadelfiakyrkan i Stockholm. Pingstskolorna har sedan tidigare fattat beslut om att man vill gå i den riktningen och på ett extra administrationsmöte i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm tisdagen den 12 juni fattade församlingen beslut om att gå vidare med ombyggnationer och anpassningar i kyrkan som behövs för att skolan ska kunna flytta in i slottet.

LÄS MER

Sport for Life blir egen organisation

Under Pingst ungs årsstämma, som hölls parallellt med Rådslaget togs ett inriktningsbeslut om att knoppa av verksamheten inom Sport for Life till en egen ungdomsorganisation.

LÄS MER

Tredje tv-gudstjänsten från Västerås

I dag sänds den tredje av fyra tv-gudstjänster inspelade i Pingstkyrkan i Västerås. Pastor Gabriella Grönberg predikar över temat ”Hopp om en ny chans”.

LÄS MER

Bön för Sverige idag

Idag, på Sveriges Nationaldag samlas kristna runt om i Sverige till en gemensam speciell bönedag för Sverige.

LÄS MER

Andra tv-gudstjänsten från Västerås

Idag sänds den andra av fyra tv-gudstjänster från Pingstkyrkan i Västerås. Wiwecka Ljung kommer att predika över temat ”Lugn i stormen”.

LÄS MER

15 000 unika besökare på Nyhem

Årets Nyhemsvecka samlade 15 000 unika besökare, enligt Föreningen Nyhemsveckans uppskattning. Omkring 4 500 av dem bad om förbön.

LÄS MER

Succe för nya skivan

Den nya Pingst-skivan "Vi vill följa dig" har blivit en succé. Just nu trycks en tredje upplaga av albumet, som innehåller 13 nya svenska sånger tänkta för gemensam församlingssång.

LÄS MER

Nya sånger i Nyhemshallen

Idag, på Midsommardagens eftermiddag klockan 15.00, får publiken i Nyhemshallen bekanta sig närmare med de 13 nya sångerna, som nyligen kommit ut på skiva. Då står en releasefest på programmet.

LÄS MER

Högsta dopsiffrorna på 30 år

Pingstförsamlingarna döper allt fler. Inte sedan 1987 har antalet döpta varit så många under ett år. Detta enligt den nya statistiken, som just nu sammanställs. Hitintills har 2 340 personer rapporterats döpta under 2016.

LÄS MER

Konferens om romer, kyrka och bistånd

Pingsts romaninätverk inbjuder i oktober till en konferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping, där fokus ligger på Romer, kyrka och bistånd.

LÄS MER

Nyhem startar idag

I dag går startskottet för årets Nyhemsvecka. Precis som tidigare år är den inledande helgen särskilt inriktad på ungdomar.

LÄS MER

Kristna flyktingar förföljs i Sverige

Asylsökande kristna har utsatts för förföljelse, diskriminering och hot här i Sverige. Det visar en undersökning om religiöst motiverad förföljelse mot kristna flyktingar i Sverige som Open Doors genomfört under våren.

LÄS MER

Olof Edsinger ny generalsekreterare i SEA

SEA:s styrelse har beslutat att utse Olof Edsinger som ny generalsekreterare i SEA, Svenska Evangeliska Alliansen, efter Stefan Gustavsson. ”Vi tycker att han är en av de mest profilerade ledarna i den yngre kristna generationen i Sverige”, kommenterar styrelseordförande Stefan Swärd.

LÄS MER

Nätverksträffar mot slaveri

Under både Nyhem och Lappis inbjuder IBRA, PMU och Pingstkyrkan i Örnsköldsvik till en nätverksträff mot slaveri.

LÄS MER

Turistkyrka i Visby hamn

Under sommaren kommer Pingstkyrkan i Visby att finnas i hamnen under namnet Turistkyrkan, förstärkta av team från olika platser i Sverige.

LÄS MER

Kunskapsdag om psykisk ohälsa

Under Diakonins månad i september inbjuder Sveriges kristna råd och Sensus till en kunskaps- och inspirationsdag för den som möter unga som mår dåligt. Precis som förra året fokuserar Diakonins månad i år på psykisk ohälsa, med särskilt fokus på barns och ungas situation.

LÄS MER

Jesus i centrum på konferenserna

Jesus-centrerade konferenser väntar besökarna på Nyhem, Lappis och LP-lägren i sommar. Nyhemsveckan hålls på temat ”Det handlar om Jesus”, Lapplandsveckan på ”Livet med Jesus” och LP-verksamhetens sommarkonferenser på ”Jesus – helt enkelt”.

LÄS MER

Alpha-filmer lanseras i Sverige

Nu kan församlingar och privatpersoner hålla Alphakurser med hjälp av nyinspelade filmer. Alpha i Sverige har lanserat två nya filmserier med svensk översättning, som kan ta Alpha-kurserna ett steg till.

LÄS MER

Unga pastorer på Israelresa

I dag reser 26 unga pastorer och ledare till Israel på en resa, som arrangeras av PIngst Pastor i samverkan med Uppsala Pingst och Västerås Pingst.

LÄS MER

Bön för tatarer och basjkirer

Rysslands AU som är en del av Regionrådet för Eurasien uppmanar Sveriges pingstförsamlingar till bön för tatarerna och basjkirerna så att evangeliet får fortsätta att spridas bland dessa två så kallade onådda folk.

LÄS MER

Missa inte Löftet gäller dig

Nu är det snart pingsthelg och hela den här veckan har det varit möjligt att ta del av personliga berättelser om livet med den helige Ande. En särskild Facebook-sida med namnet Löftet gäller dig finns och vittnesbörden har också publiceras också här på pingst.se under vinjett Pingst Ansikten.

LÄS MER

Andreas Ardenfors ny verksamhetsledare för Pingst

Pingsts styrelse har utsett efterträdare till Ingrid Svanell.

LÄS MER

Montersamtal hos Pingst på Nyhem

Varje dag under Nyhemsveckan kommer olika företrädare för Pingst och svarar på frågor.

LÄS MER

Snart dags för Nyhemsveckan

Nu på fredag är det start för årets Nyhemsvecka. Först ut är ungdomshelgen som pågår fredag till söndag.

LÄS MER

Möten med andra religioner på årets GloPent

"Pentecostalism and Its Encounters with Other Religions" är ämnet för årets GloPent-konferens.

LÄS MER

Historisk helg i Smyrna

Tre stora händelser sammanfaller för pingstförsamlingen i Göteborg.

LÄS MER

LP arrangerar Almedalsseminarium

Det kostar att hamna mellan stolarna. Det är titeln på det seminarium som LP-verksamheten arrangerar och inbjuder till idag under årets Almedalsvecka.

LÄS MER

Ensamhet som folksjukdom

Ensamheten vår tids folksjukdom är ämnet då (G) som i Gud i dag inbjuder till ett seminarium i Krukmakarens hus i Visby under Almedalsveckan. En av de medverkande är Pingsts föreståndare Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Lappis om Gudsmöten

Nu är det dags för årets Lappis, eller Lapplandsveckan, som hålls i Husbondliden. Årets tema är Livsförvandlande Gudsmöten.

LÄS MER

Snart dags för Hampe

På måndag drar årets Hampevecka igång. Som vanligt hålls lägret för ungdomar från 13 år och uppåt på Björkenäsgården i Hampetorp.

LÄS MER

Bikers möts på Bjärka Säby

I morgon samlas bikers från hela landet till årets träff på Nya slottet Bjärka Säby utanför Linköping. Den hålls av tradition varje år helgen efter midsommar.

LÄS MER

Bön för muslimvärlden

I förra veckan inleddes muslimernas fastemånad ramadan och under dessa 30 dagar väljer miljontals kristna världen över att engagera sig i bön för världens alla muslimer.

LÄS MER

Sommarkyrka i Göteborg

I dag inleds Smyrnakyrkan i Göteborgs satsning Sommarkyrkan, som pågår ända fram till 23 augusti.

LÄS MER

Dr Mukwege talar på Nyhem

Dr Denis Mukwege, chefsläkare på Panzisjukhuset, medverkar i ett seminarium under Nyhemsveckan i eftermiddag och i morgon predikar han i kvällsmötet.

LÄS MER

Kungamedaljer till Halldorf och Sjödin

I dag kommer Peter Halldorf och Tomas Sjödin att få ta emot var sin medalj ur kungens hand. Det sker klockan 17.00 på Stockholms Slott.

LÄS MER

Personlig bok av Olof Djurfeldt

Lagom till Nyhemsveckan kommer Olof Djurfeldt, före detta chefredaktör på Dagen, ut med memoarboken I Andens vind, som berättar om ett liv i Pingströrelsens mitt.

LÄS MER

Nyhemsveckan startar i dag

I dag startar årets Nyhemsvecka. Precis som vanligt sker det med en ungdomsinriktad helg, där bland annat Victor Egerbo, Eric Liljero, Christoffer Öhrvall och Emma Jonsson talar.

LÄS MER

Susanne simultantolkar på Nyhem

Susanne Lindberg ansvarar för simultantolkningsarbetet under Nyhemsveckan.  ”Att få ta del av en gudstjänst och en predikan tolkad till sitt eget språk är inkluderande på riktigt”, menar hon.

 

LÄS MER

Nio nya församlingar välkomnade

Under Rådslaget välkomnades nio församlingar i Trossamfundet. Av dem blev åtta också nya medlemmar i Riksföreningen.

 

LÄS MER

60 mil på tandemcykel för Nepal

Två unga svenska killar gav sig i dag ut på en 60 mil lång resa på tandemcykel för att samla in pengar till jordbävningsdrabbade invånare i Nepal. ”Behoven är enorma i landet och vi vill förlänga livslängden på en fråga som redan börjar försvinna i media”, säger Anton Widlund, 22 år, från Uddevalla.

LÄS MER

Konferens om Mellanöstern och Nordafrika

I dag inleds en två dagar lång konferens om Mellanöstern/Nordafrika/Arabiska halvön i Aktion Ibrahims regi.

LÄS MER

Utbildningsseminarier för församlingar

I höst inbjuder PMU församlingar som har, eller har haft, ett samarbete med PMU, till utbildningsseminarier, där bland annat frågor om jämställdhet och demokrati kommer att lyftas. Seminarierna utgör ett led i 50-årsjubileet för PMU.

 

 

LÄS MER

Dags för MBT

I dag inleds årets Missionärsbarnsträff på Hjälmargården i Vingåker. I år firar samlingen 30-årsjubileum.

LÄS MER

Gemenskapsvecka på Furuboda

I eftermiddag startar årets gemenskapsvecka på Furuboda i Åhus för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och unga vuxna med funktionsnedsättning. På programmet står anpassad bibelundervisning, friluftsaktiviteter och samtal om exempelvis människosyn och kristen tro.

LÄS MER

Gemenskapsvecka på Bjärka Säby

I eftermiddag startar årets gemenskapsvecka på Bjärka Säby utanför Linköping för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och unga vuxna med funktionsnedsättning. På programmet står anpassad bibelundervisning, friluftsaktiviteter och samtal om exempelvis människosyn och kristen tro.

LÄS MER

Nu börjar Lappis

I dag startar årets Lappis, som har friheten i Kristus som tema. Frågor som ställs är till exempel på vilket sätt friheten som Jesus vunnit åt oss påverkar oss? Vad är vi fria från och vad är vi fria till? På fredag är det Pingst som håller i seminarierna.

LÄS MER

Sommarkyrka i Göteborg

I dag startar Smyrnakyrkan i Göteborg sin sommarkyrka, som rymmer många olika aktiviteter. I kväll blir det evangelisation på stan följt av väckelsemöte med LP-väst.

LÄS MER

Pingst i Linköping köper Gula Paviljongen

Pingstkyrkan i Linköping tog i söndags beslut om att köpa byggnaden Gula Paviljongen av HSB. Huset ligger ett stenkast från Cupolen, som församlingen tidigare köpt och kommer att flytta till i höst.

LÄS MER

7 000 firade midsommar på Nyhem

Midsommarfirandet på Nyhemsområdet samlade omkring 7 000 personer och totalt besöktes Nyhemsveckan av 25 000 unika besökare.

LÄS MER

Prisregn i Nyhemshallen

Sent i går kväll stod uppmuntran till hjältar, mentorer, pionjärer och världsförbättrare i fokus på Pingst ung-galan i Nyhemshallen.

LÄS MER

Konsultation om framtidens mission

I dag hålls en konsultation på Nyhem kring hur svensk pingstmissions diakonala arbete ska se ut framöver. Samlingen hålls i konferensrummet vid entrén till Nyhemshallen mellan 17 och 18.30.

LÄS MER

Tänk om politik och tro

I dag kommer den stora eftermiddagssamlingen Tänk själv – tänk tillsammans på Nyhem att handla om tro och politik med underrubriken Hur skulle Jesus rösta?

LÄS MER

Fem nominerade till Årets Världsförbättrare

Under Pingst Ung Galan på konferenserna Nyhem och Lappis delar PMUför första gången ut pris till Årets Världsförbättrare. Fem nominerade har valts ut från olika delar av Sverige.

LÄS MER

Nyhemsveckan startar i dag

I dag inleds årets Nyhemsvecka. Den inleds helt enligt traditionen med en ungdomshelg och fortsätter sedan på måndag med ett stort utbud av samlingar och aktiviteter för olika åldrar.

LÄS MER

Konsultation om framtidens mission

I dag hålls en konsultation på Lappis kring hur svensk pingstmissions diakonala arbete ska se ut framöver. Samlingen hålls i Ungdomstältet torsdagen 3 juli mellan 17.00 och 18.30.

LÄS MER

Pingst håller i dagens Nyhemsseminarier

I dag är det Pingsts olika verksamhetsområden som ansvarar för allade sju parallella eftermiddagsseminarierna som Nyhemsbesökarna erbjuds.

LÄS MER

#DUGÖRDETMÖJLIGT – PMU:s sommarkampanj

PMU:s sommarkampanj har i år fått namnet #DUGÖRDETMÖJLIGT. I fokus står hur individen i Sverige kan hjälpa sin medmänniska i Burkina Faso att förverkliga drömmen om att starta eget och bli självförsörjande.

LÄS MER

Hampevecka med världen i fokus

Årets Hampevecka, som startar i dag, sätter i år fokus på fyra av världens storstäder; Kairo, Bangkok, Mexico City och Dar-es-Salaam.

LÄS MER

Idékonferens om socialt och diakonalt arbete

I början av oktober anordnar Sveriges kristna råd tillsammans med kyrkorna i Jönköping och studieförbunden Bilda och Sensus idédagar för socialt och diakonalt arbete i kyrkor och kristna organisationer på temat ”Mänskliga möten”.

LÄS MER

Bön för Sverige i dag

I dag på Sveriges Nationaldag anordnas mer än 150 bönesamlingar med speciellt fokus på att be för Sverige. Många av dem hålls i Pingstkyrkor runt om i landet.

LÄS MER

Malå Pingst firar 80 år

Nu i helgen firar Pingstförsamlingen i Malå 80-årsjubileum.

LÄS MER

Jönköpings Pingstkyrka firar 90 år

I dag på eftermiddagen inleds jubileumsfirandet i pingstförsamlingen i Jönköping, som avslutas med en stor jubileumsgudstjänst på söndag.

LÄS MER

Tio församlingar välkomnade

Under Rådslaget välkomnades tio nya församlingar i Trossamfundet Pingst.

LÄS MER

MBT firar 30-årsjubileum

I sommar kan MBT, Missionärsbarnsträffen, fira att man uppnått den aktningsvärda åldern av
30 år.

LÄS MER

Pingst ung-galor

LÄS MER

Bön och fasta för Nyhemsveckan

Under den här veckan pågår bön och fasta inför årets Nyhemsvecka och på www.nyhemsveckan.se presenteras varje dag aktuella böneämnen.

LÄS MER

Dags för årets missionärsbarnsträff

I dag inleds årets MBT, det vill säga Missionärsbarnsträff. Den hålls på Hjälmargården i Vingåker och samlar deltagare från tio år och uppåt.

LÄS MER

Pingst ung-priser till norra Sverige

I går höll Pingst ung en gala på Lappis och då delades fyra Pingst ung-priser ut, i kategorierna Hjälte, Mentor, Pionjär och Mission.

LÄS MER

Tjuv greps i Pingstkyrkan i Osby

I natt grep en polispatrull i Osby en person som brutit sig in i stadens Pingstkyrka.

LÄS MER

PMU i Almedalsseminarium om DR Kongo

I dag arrangerar PMU ett seminarium i Almedalen där situationen i DR Kongo diskuteras.

LÄS MER

PHV-läger startar i dag

I dag inleds den första av årets tre gemenskapsveckor för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i PHV:s regi. Den här veckan är platsen Bjärka-Säby utanför Linköping.

LÄS MER

Nu börjar Lappis

I kväll inleds årets Lappis på temat ”Gå, och bruka den kraft du äger, Jag skall vara med dig”. Predikant i kvällens premiärmöte är Egil Svartdahl från Norge. Dynamic Vocal sjunger.

LÄS MER

Nytt avtal klart

Nu är det nya löneavtalet klart för anställda i trossamfund som tillhör Arbetsgivaralliansen, vilket i princip alla pingstförsamlingar gör. Avtalet gäller från 1 maj i år fram till den 30 september 2016.

LÄS MER

Prisregn på Nyhem

I samband med Pingst ung-galan under Nyhemsveckan delades återigen utmärkelserna Pingst ung Mentor, Hjälte och Pionjär ut. I år var det dessutom premiär för Ibras missionspris.

LÄS MER

Eftermiddag om förlåtelse

Kan allt förlåtas? Det var utgångspunkten för eftermiddagens samling i Nyhemshallen och fokus låg på vägen vidare efter Utöya, svek och övergrepp. Samlingen var stark och förtätad, men det var inte bara den strejkande klimatanläggningen som fick hallen att vibrera av värme.

LÄS MER

LP-verksamheten släpper ny bok

I dag släpper LP-verksamheten en ny bok i samband med kvällens möte i Nyhemshallen. ”Livsförvandlande Mirakler” är skriven av Lotta Andersson och handlar om personer som delar med sig av sina livsresor. Resor från verkliga livet med omskakande händelser, mirakulösa förvandlingar och avgörande vändpunkter.

LÄS MER

Stipendium till Stefan Gustavsson

Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, är årets mottagare av Olof Djurfeldts stipendium.

LÄS MER

Bättre business och bättre värld

I dag anordnar PMU en särskild samling för företagare på temat ”Bättre business och en bättre värld”. Samlingen hålls i anslutning till Nyhemsveckan.

LÄS MER

Tänk själv om Pingströrelsen i det offentliga rummet

”Att tro på Jesus, lyfta och berätta om honom är inget som en mediestrateg skulle rekommendera, tror jag. Men jag känner att det är min kallelse och om jag får betala ett pris för att stå upp för Jesus Kristus så är det värt det.” När Markus Birro konstaterade detta i Nyhemshallen i eftermiddags möttes han av kraftiga applådåskor.

LÄS MER

Tänk själv om Bibelns moralsyn

Är Bibelns syn på moral relevant? Om livsstil, sexualitet och bibelsyn. Det var ämnet för premiären av det nya Nyhemskonceptet ”Tänk själv – tänk tillsammans”, som hölls i eftermiddag i den stora Nyhemshallen.

LÄS MER

Rättvist kaffe i fokus

I dag och på torsdag hålls seminarier på Nyhemsområdet omkring hur en församling kan bli en kyrka för Fairtrade, det vill säga endast servera rättvisemärkta produkter vid kyrkkaffet etcetera.

LÄS MER

Pingströrelsen ökar

Den nya statistiken för Pingströrelsen i Sverige visar en ökning av antalet medlemmar med 400 personer och en ökning av antalet döpta med tio procent. I dag har Pingst 83 684 medlemmar fördelade på 457 församlingar.

LÄS MER

Premiär för Kreativ Zon

I dag sker premiären för Kreativ Zon på Nyhem. Intresserade är välkomna att inspireras och utvecklas inom musik, dans, konst, film, media och foto.

LÄS MER

Församlingsplanteringsseminarium på Nyhem

Den 18 juni hålls ett seminarium om och för församlingsplantering i Ungdomstältet på Nyhemsområdet. Seminariet hålls under tre timmar med början klockan två på eftermiddagen.

LÄS MER

TV Inter sänder Nyhems-tv

Också i år är det TV Inter, som ansvarar för tv-sändningarna från samlingarna i Nyhemshallen.

LÄS MER

Kyrkoledare lanserar manifest i Almedalen för humanare migrationspolitik

Under årets Almedalsvecka kommer kyrkorna att särskilt sätta fokus på integrations- och migrationsfrågorna inför Riksdagsvalet 2014. Detta sker genom ett manifest som landets kyrkoledare står bakom genom Sveriges kristna råd.

LÄS MER

Framtidens arbete för TV Inter utreds

Hur ska framtiden för TV Inter se ut? Det hoppas framtidsgruppen, som särskilt tillsatts för att utreda detta, kunna ge svar på framåt hösten.

LÄS MER

Nu startar årets Nyhemsvecka

I kväll startar årets Nyhemsvecka. Som vanligt sker det med en ungdomshelg fylld av gudstjänster, turneringar, seminarier och häng i nattkaféet.

LÄS MER

Två nya skrifter i serien om pingstforskning

Inom kort kommer två nya skrifter i serien Skrifter utgivna av Insamlingsstiftelsen för pingstforskning att bli tillgängliga. Den ena är en nyutgåva av Carl-Gustav Carlssons avhandling Människan, samhället och Gud från 1990 och den andra en helt ny bok av Roland Gäreskog om Pingstväckelsen inom Metodistkyrkan i Sverige åren 1907-1922.

LÄS MER

Mobiltelefoner hjälper Kongos kvinnor

Har du kvar en gammal mobiltelefon i byrålådan? Då är du inte ensam – 15 miljoner mobiler samlar damm i svenska hem. PMU har startat en insamling av mobiltelefoner med målet att hjälpa utsatta kvinnor i DR Kongo.

LÄS MER

Bön för Sverige idag

I dag på Sveriges nationaldag anordnas bön för vårt land på många platser runt om i landet. Bland annat i många pingstkyrkor.

LÄS MER

Skatefest i Alingsås

På lördag blir det återigen skatefest i Alingsås. Arrangörer är Pingstkyrkan tillsammans med Alingsås skateklubb.

LÄS MER

Pingst Härnösand köper Folkets hus

Pingst Härnösand köper tidigare Folkets hus, Parkaden i Härnösand.
- Efter några år av tillväxt har vi behov av större lokaler, säger Anders Hemström, styrelseordförande i församlingen. Parkaden ger oss möjlighet att fortsätta växa och utveckla vår verksamhet.

LÄS MER

Pingst ung-gala med stipendieutdelning

I går kväll var det Pingst ung-gala på Lappis. Festkvällen som var fylld med humor, musik och skratt innehöll också utdelning av Pingst ung-stipendier till årets pionjär, hjälte och mentor.

LÄS MER

Denis Mukwege talar under Almedalsveckan

Denis Mukwege är huvudtalare i seminariet ”DR Kongo – enbart en fråga om sexuellt våld?” som hålls ombord på Elida på tisdag eftermiddag. Kvinnors rätt till hälsa och deras viktiga roll för landets utveckling kommer att lyftas och en diskussion föras om utmaningarna, omvärldens ansvar och vilken roll FN, Sverige och det civila samhället kan spela. Förutom dr Mukwege medverkar också Elisabeth Rehn, Lena Sundh och Timbuktu.

LÄS MER

Klockargårdskyrkans pastor håller radioandakter

Alexander Bervevik, ungdomspastor i Malmbäcks frikyrkoförsamling Klockargårdskyrkan, håller den här veckan de tidiga morgonandakterna i radions P1.

LÄS MER

PHV-läger på Furuboda startar i dag

I dag på eftermiddagen drar Pingstförsamlingarnas handikappverksamhets läger på Furuboda igång. Målgruppen är familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

LÄS MER

PHV-läger på Bjärka-Säby startar i dag

I dag på eftermiddagen startar gemenskapsveckan på Nya slottet Bjärka-Säby för familjer med barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Arrangör är som vanligt PHV, Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet.

LÄS MER

Behövs pappor?

Pingsts sista seminarium under Almedalsveckan handlar om pappor under rubriken ”Behövs pappor?”. Psykolog Alf B Svensson och Helén Lind Jaktlund från Morsor och farsor på stan samtalar under ledning av Ingrid Svanell, verksamhetsansvarig för Pingst Församling.

LÄS MER

Kristet socialt engagemang och samhället

I eftermiddag står kristet socialt engagemang i fokus under det seminarium som Pingst anordnar på Elidascenen i Visby hamn. Hur har det sett ut i ett historiskt perspektiv och hur fungerar det i ett modernt samhälle är frågor som behandlas.

LÄS MER

Premiär för Pingst i Almedalen i dag

I dag hålls det första av fem seminarier, som Pingst arrangerar under årets Almedalsvecka. Dagens seminarium handlar om hur föreningsliv och idérörelser kan använda sociala medier och rörlig bild på ett smart, kostnadseffektivt sätt och nå en ny publik.

LÄS MER

Europeisk pingstkonferens i juli

Sommarens europeiska pingstkonferens Impact2012 hålls i Luxemburg mellan 20 och 22 juli. En av årets talare är pingstföreståndaren Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Konferens om Europa i Linköping i höst

Pingstkyrkan i Linköping inbjuder till Europakonferens under en oktoberhelg för att inspirera för mission i Europa. Temat för konferensen är ”Missionsuppdraget 2012”.

LÄS MER

I dag börjar Lappis

”Om du visste vad Gud har att ge” är temat för årets Lappis, som inleds idag och pågår fram till nästa söndag. Linnea och Mattias Sennehed, Ulrik Josefsson, Berit Simonsson, Olof Holmgren, Göran Lennartsson och Pelle Hörnmark är några av talarna.

LÄS MER

8 000 dagsbesökare på Nyhem

Mellan 5 000 och 8 000 personer besökte Nyhemsområdet varje dag under förra veckans konferens. Andreas Ardenfors, som sitter i konferensledningen, säger till Sveriges Radio att det börjar bli trångt i lokalerna, och att det både är ett roligt och samtidigt komplicerat problem.

LÄS MER

LP-läger på Löttorp startar i dag

I dag startar LP-verksamhetens läger på Löttorp på Öland. Över 450 deltagare är anmälda.

LÄS MER

Avslutning för årets Nyhemskonferens

Nu går årets Nyhemskonferens mot avslutning med bland annat familjematiné på temat Tid med Gud, kvällsmöte med Hillsong Stockholm och finalmöte med predikan av prästen Carl-Eric Sahlberg.

LÄS MER

Midsommar på Nyhem

Midsommaraftonen inleds med bibelstudium av Pelle Hörnmark på temat "Evangelium på riktigt" och fortsätter sedan i eftermiddag med midsommarfestival för alla åldrar innan det är dags för kvällsmöte med sång och vittnesbörd av LP-vännerna och predikan av Pelle Hörnmark.

LÄS MER

”Det är aldrig för sent”

När Sonja från Forshaga i kvällens gudstjänst på Nyhem berättade att hon döptes 79 år gammal bröt jublet ut i hallen. "Det är aldrig för sent", konstaterade hon och berättade att hennes möte med församlingen känts som att komma hem.

LÄS MER

Isik Abla i TV Inter-studion

I kvällens sändning från TV Inter-studion medverkar bland andra den turkiska tv-evangelisten Isik Abla och berättar om sitt dramatiska liv, sin omvändelse och tv-arbete.

LÄS MER

Trångt på seminarierna

Eftermiddagens fyra seminarier på Nyhem samlade många deltagare och ett par av lokalerna fylldes så snabbt att en del av åhörarna fick sitta utanför i solskenet och lyssna. Något som de inte hade något emot när solen och värmen äntligen kommit hit.

LÄS MER

Turkiet i fokus i TV Inter-studion

Den turkiska tv-evangelisten Isik Abla är kvällens talare i Nyhemshallen. I TV Inters studioprogram som sänds en halvtimme föregår gudstjänsten intervjuas Tore Pansell från Köpenhamns kristna tv och berättar om vilken betydelse hennes program har.

LÄS MER

Nu finns Pingst-appen för androider

Nu går Pingstappen att ladda ner också för androida telefoner. Sedan i maj har den funnits för iPhone.

LÄS MER

Gudstjänst med musikalisk bredd

Symfoniorkester, kören Intro, kompband, lovsångskör och solister från den 90 år gamla pingstförsamlingen Smyrna i Göteborg fyllde i kväll Nyhemshallen med en mix av gamla och nya sånger. Tonen för gudstjänsten sattes direkt genom sången ”Låt mig få höra om Jesus”.

LÄS MER

Studioprogram före kvällsgudstjänsten

TV Inters studioprogram som sänds en halvtimme före kvällsgudstjänsten under Nyhemsveckan innehåller i kväll bland annat intervjuer med missionärsparet Paulina och Daniel Brolin och ett nyinspelat reportage från Smyrnaförsamlingen i Göteborg, som är värd för kvällens möte.

LÄS MER

Utfrågning av Pelle Hörnmark

Många passade på att ställa frågor till pingstföreståndaren i dag vid ett dialogmöte i Stråkenhallen på Nyhem. Frågorna handlade om vitt skilda saker, som ledarskap, ekumenik och dop.

LÄS MER

Morgonös i Nyhemshallen

Precis som förra året träffas Nyhemsbesökarna i alla åldrar varje dag till en gemensam start i Nyhemshallen, ledd av Niklas Hallman. I år står ett sinne i fokus varje dag och i dag handlade det om hörseln, att höra och göra. Och besökarna fick använda sina mobiltelefoner som lovsångsinstrument.

LÄS MER

Intensiv eftermiddag på Nyhem

Fyra parallella seminarier i ämnen som socialt arbete, församlingsplantering, kreativa uttryck och nyandlighet samlade många deltagare under eftermiddagen i dag. Samtidigt pågick också ungdomsmöte i Nyhemshallen.

LÄS MER

Ljuset på brasilianska pingstvänner

Journalisten Kajsa Norell somm skrivit boken "Halleluja Brasilien" medverkade i dag vid ett miniseminarium i Stråkenhallen på Nyhemsområdet. Hon lyfte fram kvinnorna, knarket och politiken i Brasilien utifrån den brasilianska pingströrelsn med svenska rötter.

LÄS MER

I dag startar Nyhem

I dag startar Nyhemsveckan. Precis som tidigare år har inledningshelgen fokus på ungdomar. I år på temat ”Everlasting. Nicklas och Lydia Mörling, Carl-Henric Jaktlund, Tomas Sjödin och Christian Liljegren är några av de medverkande talarna.

LÄS MER

Getter och odling i fokus på PMU:s sommarkampanj

Nu startar PMU:s sommarkampanj med fokus på DR Kongo och hur familjer kan bli självförsörjande med hjälp av getter och odling.

LÄS MER

Intensiv sommar väntar för TV Inter

Lagom till sommaren ökar TV Inter arbetstempot och inleder med tv-sändningarna av årets Nyhemsvecka och fortsätter sedan med inspelningar av Pingsts seminarier under Almedalsveckan.

LÄS MER

Licens krävs för text på storskärm

Varje församling som mångfaldigar texter genom att visa dem på storskärm eller trycka upp den på egna sångblad måste ha en licens för att göra detta.

LÄS MER

MÖT 2013 –ny musikkonferens i Pingst

Den årliga sång- och musikkonferensen byter namn, kostym och tidpunkt. MÖT 2013 är namnet vi behöver lägga på minnet. Smyrnakyrkan i Göteborg står fortsatt som värd men nästa konferens blir inte till hösten utan 8–10 mars 2013.

LÄS MER

Första spadtagen för nya kyrkan i Gävle

I dag på eftermiddagen tar pingstförsamlingen i Gävle de första spadtagen till den nya kyrkan i stadsdelen Hedvigslund.

LÄS MER

Oktoberföreläsningar i Uppsala

I början av oktober inbjuder Pingstkyrkan i Uppsala församlingsledare till tre konferensdagar där Bibelsyn, Missionssyn och Gudstjänsten står i fokus.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Jönköping värd för barn- och ungdomsledarkonferens

Barn- och ungdomsledare från många olika kristna sammanhang möts den 1–3 februari nästa år till en gemensam konferens i Pingstkyrkan i Jönköping.

LÄS MER

Pingst på plats i Almedalen

Pingst står som arrangör för fem seminarier under årets Almedalsvecka, vilka samtliga kommer att spelas in och läggas ut på tvinterplay.se. Nu är samtliga arrangemang godkända och inlagda i Almedalsveckans kalendarium.

LÄS MER

Pingst ökar igen

Förra året fick Pingströrelsens församlingar 2877 nya medlemmar! Nettoökningen är 551 medlemmar till 83 284 medlemmar i 463 församlingar.

LÄS MER

PTS-avslutning i dag

I dag är det avslutningssöndag i Uppsala för de allra sista sju studenterna på PTS, Pingstförsamlingarnas teologiska seminarium. I fortsättningen är det ALT, Akademi för ledarskap och teologi, som utbildar framtidens församlingsledare.

LÄS MER

Norsk pingströrelse fokuserar på församlingsplantering

Just nu samlas norska pingstvänner till årskonferens på Hedmarkstoppen i Hamar. En av årets stora frågor handlar om behovet av församlingsplantering.

LÄS MER

Lyckad start för fårkampanjen

PMU:s sommarkampanj, som handlar om att sälja får till Mali, har fått en lyckad start. Enbart under Nyhemskonferensen såldes närmare 500 får och kampanjen fortsätter under nästa vecka på Lappis.

LÄS MER

Royal Rangers europaläger inleds i dag

I dag möts Royal rangers-scouter från hela Europa till starten av Eurocamp 2011, ett sex dagar långt läger där omkring 6 000 deltagare från 20 olika europeiska länder möts i Le Havre vid Frankrikes nordvästra kust.

LÄS MER

Manifestation för fred i Kongo

I augusti kommer en stor manifestation att ske i Bukavu i DR Kongo mot våld och korruption. Bakom manifestationen står ledarskapet för Ukiamka, pingströrelserna i Öst- och Centralafrika, med rötter i skandinavisk pingstmission. Bland talarna finns bland andra Pelle Hörnmark, föreståndare för Pingst.

LÄS MER

I dag samlas missionärsbarn på Hjälmargården

I dag inleds årets missionärsbarnsträff, MBT, på Hjälmargården. Inbjudare är MBT-ledningen i samarbete med Pingst Internationellt och Evangeliska Frikyrkan.

LÄS MER

Sticka och virka till Kongo

Under sommaren samarbetar PMU, Libris och Dagen om att samla in handstickade och handvirkade babymössor, babyfilar och koftor till Panzisjukhuset i Bukavu i DR Kongo. De små barnen på sjukhuset behöver skydd både mot nattkyla och solsken.

LÄS MER

Hampeveckan inleds i dag

I dag börjar årets Hampetorpläger, som pågår fram till och med söndag. Temat är "100% work of God".

LÄS MER

SKR på plats i Almedalen

I år finns Sveriges kristna råd, SKR, med på Politikerveckan i Almedalen, som inleds i dag. Det sker framför allt genom medverkan i seminarier, några i egen regi och några tillsammans med andra organisationer.

LÄS MER

Nya lokaler för Ekumeniska centret

I dag börjar Ekumeniska centret flytta in i nya lokaler vid Alviks torg i Stockholm. Här kommer Sveriges kristna råd att samsas med bland andra den nya kyrka som bildats genom samgåendet mellan Metodistkyrkan, Baptistsamfundet och Missionskyrkan i Sverige.

LÄS MER

Filadelfia i Stockholm hyrs ut

Kulturbolaget East har skrivit ett avtal med Filadelfiakyrkan i Stockholm om att regelbundet ordna teaterföreställningar och konserter i lokalen, som rymmer 2 200 åskådare.

LÄS MER

LP-konferens på Viebäck inleds i dag

I dag på eftermiddagen inleds LP-verksamhetens sommarkonferens på Viebäck under temat ”Befriad”. På programmet står seminarier, samlingar och logmöten om kvällarna.

LÄS MER

Dagen-journalister fick stipendium

Dagenjournalisterna Ann Jonsson och Urban Thoms fick i dag Olof Djurfeldts journaliststipendium på 10 000 kronor vardera. Tillkännagivandet skedde under morgonsessionen i Nyhemshallen.

LÄS MER

Fotboll för församlingsplantering

För tredje året i rad spelas det fotboll på Nyhem till förmån för församlingsplantering i Sverige. Klockan 17.00 i dag möts föreståndare och ungdomspastorer till match på Rutan.

LÄS MER

Förbön för teologistudenter

I dag på förmiddagen fick årets avgångsstudenter från PTS och avgångsstudenter från ÖTH med pingstanknytning förbön i Nyhemshallen.

LÄS MER

Seminarium om böneprojekt

I dag hålls två seminarier om det nystartade böneprojektet för Eurasien, som drivs av regionrådet för Eurasien i samarbete med Ljus i Öster. Seminarierna blir också startskottet för böneprojektet.

LÄS MER

Nytt böneprojekt för att nå de onådda

Pingst Internationellt gör en nystart av böneprojektet för länderna i forna Sovjet och Turkiet med fokus på onådda folkgrupper. Över 130 församlingar har redan anmält intresse. Vid en liknande aktion i Skandinavien för 30 år sedan, deltog över 500 församlingar i förbönen för syskonen i öst.

LÄS MER

Pingst ung ordnar galakväll

I kväll blir det stor Pingst ung gala på Nyhem med utdelning av flera stipendier till församlingar, mentorer och hjältar samt prisutdelning till bästa film kopplad till det nya ungdomsledarmaterialet Access.

LÄS MER

Innehållsrik midsommar på Nyhem

Midsommaraftonen på Nyhem bjuder på förmiddagsbibelstudium och nattvard med Peter Halldorf, traditionsenligt midsommarfirande med lek och dans runt midsommarstången på eftermiddagen och LP-möte i kväll följt av en konsert med Ole Börud.

LÄS MER

Seminariedags på Nyhem

I dag startar årets seminarier på Nyhem. Då hålls på eftermiddagarna klockan 15.00 och följer sex parallella spår, utspridda över Nyhemsområdet, samtidigt som ungdomarna har eftermiddagsmöte i stora hallen.

LÄS MER

Musikkonferenser med stor blandning

I höst är det åter dags för två stora musikkonferenser inom Pingst. Brassbanden möts i
Pingstkyrkan Skärstad utanför Huskvarna den 30 september. Och sång– och musikkonferensen hålls återigen i Göteborg, den 14–16 oktober.

LÄS MER

Nu drar årets Nyhemsvecka igång

Nu är det dags för årets Nyhemsvecka. Helt traditionsenligt inleds veckan med en ungdomshelg, då bland andra den amerikanska sångerskan Sarah Kelly och den engelske predikanten Dave Niblock medverkar.

LÄS MER

Familjedag i Lunedsparken

I lördags anordna Karlskoga pingstförsamling en familjedag i Lunedsparken. Arrangemanget ville visa människor vad församlingen kan och är och också ge församlingen en möjlighet att möta människor utanför kyrkans lokaler.

LÄS MER

60-tal ansökningar till nya pastorsutbildningen

När ansökningstiden till den nya pastorsutbildningen Akademi för ledarskap och
teologi, ALT, gick ut den 30 april hade ett 60-tal ansökningar kommit in.

LÄS MER

Jaktlund släpper ny bok om tro

I dag predikar journalisten Carl-Henric Jaktlund i Pingstkyrkan i Falköping över ämnet ”Vägen är smal men livet är brett”, som också är titeln på hans nya bok som släpps i dag.

LÄS MER

Okända marker

LÄS MER

Positiva svar om Pingst.se

Vårens läsarenkät för Pingst.se visar att en stor majoritet är mycket nöjda och glada över
att få tidningen hem i sin brevlåda. Och att förvånansvärt många läser så gott som allting i tidningen.

LÄS MER

Ny kurs om församlingar och sociala medier

Till hösten startar TV Inter i samarbete med Levande medier ett tvåårigt pilotprojekt för medieintresserade församlingsmedlemmar i hjärtat av Småland kring hur församlingar kan använda sig av sociala medier för att göra sig hörda i mediebruset?

LÄS MER

Releasekonsert i Café Rörstrand

Café Rörstrand i Filadelfiakyrkan i Stockholm är i kväll platsen för en releasekonsert med Bengt Johansson, välkänd kristna artist, lovsångsledare och sångförfattare.

LÄS MER

GöteborgsOas i Smyrnakyrkan

Årets GöteborgsOas inleds i kväll i Smyrnakyrkan i Göteborg. Det övergripande temat är I stor glädje… och kvällens gudstjänst har underrubriken ”…med förväntan på den helige Ande”. Hans Weichbrodt predikar och Bengt Johansson med band står för musiken.

LÄS MER

Homecomingfestival i Jönköping

Svenska Homecomingklubben anordnar i år en Homecomingfestival den 12-14 augusti i Pingstkyrkan i Jönköping. Under tre festivaldagar kommer sju olika konserter att hållas med kristna artister från USA, Sverige och Norge.

LÄS MER

Jesusmanifestation i Kalmar

I dag på nationaldagen hålls en ekumenisk Jesusmanifestation i Kalmar. Gospelkörerna från Pingstkyrkorna i Kalmar och Nybro sjunger på två av de parkmöten som föregår det stora torgmötet på Larmtorget i staden.

LÄS MER

Anmäl dig nu till höstens sång- och musikkonferens – spar pengar!

Nu öppnas möjligheten att anmäla sig till höstens sång- och musikkonferens på konferensen hemsida www.sangochmusik.se. Konferensen som hålls i Smyrna Göteborg den 8-10 oktober presenterar ett rikt utbud av seminarier samt även nya band på Öppen scen.

LÄS MER

Church on Wheels Meet på Bjärka Säby

Church on Wheels har i helgen sin årliga konferens på Nya Slottet, Bjärka Säby. På programmet står bland andra besök av Rune Enestad, ledare för Holy Riders i Norge, MC-turer, hojutställning, barncross och konsert med Indevotion.

LÄS MER

Mission tema för många seminarier under PWC

Aktuella missionsfrågor kommer att fokuseras i en rad seminarium under Världspingstkonferensen i Stockholm i augusti. Till de ämnen som lyfts hör Pingstfolkets passion för de förlorade, Pingstmission – konkurrens eller samarbete och Förnyelse av missionsstrategierna.

LÄS MER

Teologisk konferens för utbildare i augusti

Den nybildade världsomspännande sammanslutningen för teologisk utbildning inom pingströrelsen, WAPTE, håller sin första teologiska konferens för utbildare i samband med Världspingstkonferensen i Stockholm i augusti.

LÄS MER

Fattigdom och utestängning lyfts i diakonikonferens

Den 22-23 november hålls Sveriges Kristna Råds diakonikonferens 2010. I år är EU:s fattigdomsår och frågan som ska lyftas är hur kyrkan kan påverka och förändra för bättre levnadsvillkor inom grupper drabbade av fattigdom och social utestängning.

LÄS MER

Ny teamträningsutbildning startar i höst

Den 18 augusti startar den nya folkhögskoleutbildningen TeamTräning Blekinge. Bibelundervisning kommer att varvas med församlingspraktik med inriktning på kamratstödjeri, LP-arbete eller musik och drama.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Karlskoga fyller 80 år

Pingstkyrkan i Karlskoga har i dagarna firat 80-årsjubileum. Församlingen bildades 1930 då två församlingar gick samman och idag har man 300 medlemmar. I lördags hölls fest för hela familjen på Lunedet.

LÄS MER

Mer än 1 100 anmälda till Världspingstkonferensen

Den 24-27 augusti 2010 genomförs Världspingstkonferensen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Varje dag registreras en strid ström av nya anmälningar och nu har antalet anmälda passerat 1 100 personer från 55 länder och räknar Pingst med att det ska bli ännu mer fart i anmälningarna också från Sverige.

LÄS MER

Eftermiddagar med tema

I eftermiddag håller Pingst i årets Nyhemsveckas första seminarium i stora Nyhemshallen. Det kommer att handla om ledarskap och hålls ihop av Andreas Frankner. Han får bland annat besök av sångerskan Jenny Berggren och författaren Jonas Helgesson.

LÄS MER

”PWC ett lyft för ledare”

Världspingstkonferensen blir ett stort lyft för ledare inom hela den svenska kristenheten. Det tror Niklas Piensoho, pastor i Filadelfia Stockholm. Och i samma vecka firar värdförsamlingen sitt 100-årsjubileum med fokus på framtiden.

LÄS MER

”Oväntat att så många är helt drogfria i dag”

– Jag har fått en positiv uppfattning om LP-verksamhetens arbete och är väldigt glad över att ha fått lära känna de personer som arbetar där. Andelen drogfria efter behandlingen är mycket hög, särskilt som det handlar om tunga missbrukare.
Det säger Ove Grape, fil doktor vid institutionen för socialt arbete vid Umeå Universitet, som ansvarat för en studie och utvärdering av LP-verksamhetens missbruksbehandling.

LÄS MER

Lars Anderås blir Ibra-chef

Lars Anderås, verksamhetsansvarig för Pingst Internationellt, blir från och med 1 juli också blir tillförordnad Ibra-chef.

LÄS MER

Pingstskolornas eget reklamband

I sommar kommer fem elever från rockmusikerlinjen på Dalkarlså folkhögskola att finnas med på bland annat Nyhem, Lappis och Hampetorp för att spela och sjunga och göra reklam för alla pingströrelsens folkhögskolor.

LÄS MER

Anders Georgsson är ny rektor på Viebäck

Anders Georgsson är från och med 1 juni ny rektor för Viebäcks folkhögskola.
– Det här är något av mitt drömjobb, säger han.

LÄS MER

Antalet döpta ökar

Under 2009 döpte pingstförsamlingarna tillsammans 1 308 personer. Det är den högsta siffran sedan 2003.
Och för första gången sedan 2000 redovisas plussiffror för antalet medlemmar. De var fyra fler 2009 än 2008.

LÄS MER

Jubileumspredikar efter 80 år

I dag predikar pastor Emanuel Minos i Pingstkyrkan i Ed. Det var där han predikade för allra första gången endast fem år gammal. Nu ”jubileumspredikar” han där 80 år senare.

LÄS MER

PHV-läger i full gång

Den här veckan anordnar PHV, Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet, gemenskapsläger på Bjärka Säby utanför Linköping. Lägret, som tidigt blev fulltecknat, vänder sig till familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar och till unga vuxna och vuxna med funktionsnedsättning.

LÄS MER

PMU bjuder på valguide

Hur ska det svenska biståndet se ut i framtiden? Och vilken roll ska folkrörelserna spela i det? PMU Interlife har ställt frågor till riksdagspartierna och sammanställt svaren i en valguide, som publicerats på www.pmu.se.

LÄS MER

Torsten Bergsten får stipendium

Torsten Bergsten får årets stipendium från insamlingsstiftelsen för pingstforskning på 5 000 kronor för ”de perspektiv och det engagemang han bidragit med för studiet av den svenska Pingströrelsen”. Priset delades ut i söndags i Pingstkyrkan i Uppsala i samband med avslutningsgudstjänsten för årets avgångsglas vid Pingstförsamlingarnas teologiska seminarium.

LÄS MER

Fotboll för församlingsplantering

Klockan 17:30 idag är det avspark i fotbollsmatchen mellan föreståndare och medarbetare från olika pingstförsamlingar runt om i landet. Matchen hålls till förmån för församlingsplantering och i år är det NXT Church i Göteborg som får ta emot 5 000 kronor.

LÄS MER

Norska pingstledare samtalar om dopet

I helgen var ett 60-tal norska pingstledare samlade på Hedmarktoppen för att tillsammans samtala om doppraxis och medlemskap. Dagens verklighet, men många icke baptistiskt döpta, som är aktiva i pingstförsamlingar, utgör fond för samtalen.

LÄS MER

Inbrott i Umeå

Under helgen fick Pingstkyrkan på Kungsgatan i Umeå ovälkommet besök. Flera dörrar bröts upp inne i lokalen och källar- och altandörrarna och fönster hade brytmärken.

LÄS MER

PMU säljer träd

I sommar kommer PMU InterLifes sommarkampanj handla om träd. Besökare på Nyhemsveckan, Lappis och Frizon kommer exempelvis att få möjlighet att köa ett träd.

LÄS MER

Församlingar bjuder på godhet

Under den här veckan pågår Godhetsfestivalen i norska Stavanger. För femte gången samarbetar omkring 500 personer från ett tiotal församlingar om att utföra arbete åt stadsborna utan att ta betalt för att visa godhet.

LÄS MER

Bön för Sverige i dag

I dag, på Sveriges nationaldag, ordnar kyrkor och församlingar på mer än 80 platser i landet, speciella bönesamlingar, där det stora böneämnet är Sverige, vårt land och vårt folk.

LÄS MER

100 procent på Hampe

I dag drar årets Hampetorpsvecka igång, som vanligt på Björkenäsgården i Hampetorp utanför Odensbacken. Årets tema är 100 procent.

LÄS MER

Världspingstkonferensen inleds i kväll

I kväll inleds Världspingstkonferensen, som i år hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Visionärt ledarskap, ledarattityder och autentiskt ledarskap är några av ämnena för seminarierna.

LÄS MER

Nu startar Lappis

I dag inleds årets Lappis, som det som tidigare formellt hette Lapplandsveckan, nu heter också officiellt. Nytt för i år är att den speciella ungdomskonferensen är slopad och att hela konferensen, eller festivalen som man i stället säger nu, är sju dygn lång.

LÄS MER

Nyhemsfinal med Göran Skytte

I dag på eftermiddagen avslutas årets Nyhemsvecka. Vid samlingen, som inleds 14:30 kommer journalisten Göran Skytte att tala.

LÄS MER

Förbön för teologistudenter

I samband med dagens nattvardsfirande i Nyhemshallen, som inleds klockan 10.00, kommer det också att bli förbön för avgångselever vid PTS och ÖTH.

LÄS MER

”Trasigt blir helt” på Dalkarlså

I dag startar LP-verksamhetens sommarkonferens på Dalkarlså folkhögskola under temat ”Trasigt blir helt!”. Det är femte året i rad som konferensen hålls här.

LÄS MER

PHV söker volontärer

PHV, Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet, söker volontärer till sommarens två gemenskapsläger för unga och äldre med funktionsnedsättning och deras familjer. Volontärens uppgift är att finnas med som guide och stöd under en lägervecka.

LÄS MER

LP-konferens på Viebäck för åttonde gången

I dag börjar LP-verksamhetens sommarkonferens på Viebäcks folkhögskola under temat ”Med Jesus i tiden!”. Det är åttonde året i rad som konferensen hålls där.

LÄS MER

Nya människor fokus för årets Nyhem

I dag inleds årets Nyhemsvecka, där det övergripande temat är Nya människor. Veckan inleds som vanligt ungdomskonferens, då bland annat Ny generations ledare Joakim Lundqvist medverkar.

LÄS MER

LP-verksamheten jubileumsfirar i Uppsala

LP-verksamheten fortsätter att fira sina 50 år. I kväll är det dags för den femte festkvällen. Den här gången hålls den i Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

Bönedag för kristet fängelsearbete

I dag hålls för första gången en global bönedag för kyrkornas arbete i fängelse och på häkten på initiativ av ICPA, International Prison Chaplains` Association.
Datumet är valt utifrån att det är IPCA:s födelsedag.

LÄS MER

Pingstforskare samlas till konferens om mission

Mission och andra religioner. Mission och makt. Mission och enhet. Det är ämnen som kommer att diskuteras och stötas och blötas under den konferens, som inleds i Oxford i England i dag.
Konferensen arrangeras av EPCRA, European Pentecostal Charismatic Research Association (ungefär: europeiska pingstkarismatiska forskningsorganisationen), tillsammans med Oxford Centre for Mission Studies.

LÄS MER

Regionkonferens för Västafrika

Den 18 – 20 september hålls regionkonferens för Västafrika i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Pastor Mitré, ledare för hela pingströrelsen i Västafrika, finns då på plats, liksom pastor Kodjo, som leder den internationella kassettbibelskolan i regionen.

LÄS MER

Distanskurs om diakoni fortsätter

Viebäcks folkhögskola erbjuder också läsåret 2009/2010 distanskursen ”Det finns en väg” om diakoni och församlingsomsorg.
Kursen arrangeras i samarbete med Pingst – fria församlingar i samverkan, Diakoni Pingst och Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet.

LÄS MER

150 grisar sålda på Nyhemsveckan

PMU InterLifes sommarkampanj handlar om grisar till fattiga familjer i Burundi. Tack vare grisarna och utbildning i grisuppfödning kan familjerna bli självförsörjande.

LÄS MER

Hampeveckan startar i kväll

I kväll startar årets Hampevecka. Som vanligt hålls den på Björkenäsgården i Hampetorp utanför Odensbacken. Daniel Svensson var med förra året och har valt att återvända.
- Det var så`n härlig gemenskap där, trevliga personer, bra möten och roliga aktiviteter, tycker han.

LÄS MER

Insats bland svältdrabbade i Etiopien

Sida stödjer PMU Interlife med två miljoner kronor i en insats i Etiopien för matdistribution bland cirka 11 500 personer.

LÄS MER

PHV:s gemenskapsvecka på Åhus börjar i dag

I dag på eftermiddagen inleds gemenskapsveckan som Pingsts handikappverksamhet, PHV, håller för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning på Furuboda i Åhus.
Veckan är en möjlighet att få träffa andra familjer i liknande situation, att få tillfälle att samtala om livsfrågor och kristen tro och att få uppleva gemenskap och ha trevligt tillsammans.

LÄS MER

Ny teamträningsskola i Härnösand

Till hösten startar YZ teamträningsskola i Härnösand. Skolan är ett samarbete mellan pingstförsamlingar i Västernorrland och Jämtland samt Dalkarlså folkhögskola.

LÄS MER

Träff för små församlingar

I dag arrangerar Pingst – fria församlingar i samverkan en träff för ledare för församlingar med färre än 50 medlemmar. Samlingen hålls under Lapplandsveckan mellan 17 och 19 i eftermiddag.

LÄS MER

I dag startar Lapplandsveckan

I kväll klockan 21.00 startar Lapplandsveckans med ett möte, då Mikael Hallenius och lovsångsteamet medverkar. Årets vecka har Framtidshopp som tema och kommer att ta upp frågor om ifall det finns goda nyheter för vår tid och hur församlingen och den enskilde ska förhålla sig till allt som sker och om kristna har ett särskilt ansvar att påverka och sprida hopp.

LÄS MER

Storträff för kyrkan på hjul

I dag startar Church on Wheels sommarträff på Nya slottet Bjärka-Säby utnför Linköping. Träffen pågår till och med söndag och innehåller mycket rock´n´roll-musik, armbrytning, ett par vigslar, aktiviteter för barnen och samlingar där bikerpastorerna Peter Håkansson och Ulf Mannebäck talar.

LÄS MER

Dags för Royal Rangers Camporama

Den här veckan är det dags för Royal Rangers Camporama-läger 2009. Lägret hålls på lägergården Skräddartorp utanför Smedjebacken och samlar omkring 200 deltagare kring temat Ljusbärare. I år ligger fokus på en tidsresa i den afroamerikanska historien och pingsthistoria.

LÄS MER

Enkät om missionärsbarn underlag för samtal

Merparten av de 204 missionärsbarn som svarat på en enkät från Pingst Internationellt om hur de upplevt sin internatskoletid är positiva till den och de erfarenheter det gett. Men, det finns också de som säger att de blivit utsatta av kränkningar av olika slag. Fyra stycken uppger att de utsatts för sexuella kränkningar av personal på skolorna.
- Det är fyra för mycket. Det ska inte förekomma. Punkt slut, säger Lars Anderås, verksamhetsansvarig för Pingst Internationellt, som önskar att de personerna ska ta kontakt med Pingsthuset.
- Vi kan nämligen inte kontakta dem, eftersom enkäten är anonymt gjord.

LÄS MER

LP-konferensen på Viebäck startar i dag

I dag på eftermiddagen startar LP-verksamhetens sommarkonferens på Viebäcks folkhögskola. Temat för årets konferens är Befriad. På programmet står massvis med tid till gemenskap, bibelundervisning och kvällsmöten.

LÄS MER

Nedskärningar i biståndet oroar frivilligorganisationer

Att dra ned det svenska biståndet när hela världens ekonomi har försvagats är helt oacceptabelt, skriver Niclas Lindgren, direktor på PMU Interlife i en debattartikel i dag i Upsala Nya Tidning tillsammans med Gabi Björson, Afrikagrupperna, Bo Forsberg, Diakonia, Inger Björk, Forum Syd, Klas Hansson, Svalorna Latinamerika, och Eva Christina Nilsson, Svenska Missionsrådet.

LÄS MER

Högkonjunktur för Sport for life

Trots lågkonjunktur och finanskris satsar Sport for Life framåt.
- Vi tänker multiplikation på alla områden i vår verksamhet, berättar direktor Andréas Andersson. Vi vill få ut maximalt av varje investerad krona. Nyckeln är att effektivare engagera, utbilda och stötta de ideella krafter som finns i vårt nätverk. Det är de som är vår största och viktigaste resurs.

LÄS MER

”Bara två miljarder kvar”

På torsdagseftermiddagen hölls ett missionsseminarium i Nyhemshallen under rubriken ”Nu är det bara två miljarder kvar”. Huvudtalare var Lars Anderås, verksamhetsansvarig för Pingst Internationellt. Han vävde samman svensk pingstmissions historia med nutidens utmaningar, i sitt tal och i filminslag från olika delar av världen.

LÄS MER

Välsignelseakt för årets PTS-studenter

I dag kommer årets avgångselever på Pingstförsamlingarnas teologiska seminarium, PTS, att bli föremål för förbön under en välsignelseakt i samband med förmiddagens bibelstudium i Nyhemshallen.

LÄS MER

Gungande gospel i Nyhemshallen

När den 60 personer starka gospelkören från Salem Baptist Church i Chigaco äntrade Nyhemsscenen i inledningen av kvällens möte steg värmen i den proppfulla lokalen ytterligare några grader. Pastor James Meek från samma kyrka predikade om vikten av att våga vittna om Jesus.

LÄS MER

Minifestival mellan tallarna

På eftermiddagen i dag förvandlades marken mellan tallarna på Nyhemskonferensområdet under två och en halv timme till en minifestival med ett luftkuddeland för barn upp till tolv år.

LÄS MER

Seminarium om relationer och familjeliv

”Kärnfamiljen är inte livets mening. Den viktigaste relationen i mitt liv är med Gud.”
”Välj inte sida om ett förhållande kraschar i församlingen. Båda behöver stöd.”
”Är det någon gång man behöver en församling så är det när man hamnar i en skilsmässa.” ”Frikyrkopar dröjer ofta för länge med att söka hjälp.”
”En aktivitet per barn och vecka.”
Det är några citat från eftermiddagens seminarium i Nyhemshallen, då familj och relationer stod i fokus.

LÄS MER

Erika Cyrillus årets Djurfeldtsstipendiat

Erika Cyrillus, chefredaktör på tidningen Budbäraren, får årets Olof Djurfeldt-stipendium i journalistik. Hon får priset för sin uthålliga och värdefulla insats som ledarskribent och opinionsbildare i frågor som rör tro och livsstil.
Priset delades ut under Nyhemskonferensen i dag på förmiddagen.

LÄS MER

LP-mötet fyllde Nyhemshallen

Kvällens möte med LP-vännerna på plats på Nyhemshallen scen med sång och vittnesbörd fyllde hela Stråkenhallen till mer än sista plats. Många fick stå eller sitta på golvet för att bland annat lyssna till Robbans vittnesbörd om hur han lämnat ett liv med droger och fängelsevistelser för ett helt nytt liv tillsammans med Jesus där han försöker hjälpa andra.

LÄS MER

5 000 till församlingsplantering i Katrineholm

Församlingsplanteringen Agape i Katrineholm och pastor Henrik Thornell från Valla fick ta emot 5 000 kronor i pausen under fotbollsmatchen mellan föreståndare och medarbetare i pingstförsamlingar på Nyhemsområdet i dag på eftermiddagen. Matchen anordnades på initiativ av pastor Stefan Beimark, Ärla, och var ett sätt att dra igång en fond för församlingsplanteringsarbete inom Pingströrelsen.

LÄS MER

Seminarium om socialt engagemang och alkohol

Att dricka alkohol eller inte handlar inte om evig förtappelse eller evigt liv för oss, men det kan handla om liv eller död för andra. Den kommentaren från Erika Cyrillus drog ner applåder under eftermiddagens seminarium i Stråkhallen på Nyhemsområdet. Ämnet för eftermiddagen var socialt engagemang med underrubrikerna ”Hycklande findrickare eller spiknykter?” och ”För fina för dem som behöver oss?”.

LÄS MER

Fotboll för församlingsplantering

I dag klockan 17.30 är det avspark för en fotbollsmatch på Nyhemsområdet mellan föreståndare och medarbetare. Matchen hålls för att uppmuntra församlingsplantering och till minne av evangelisten Gerda Åström, som startade många församlingar i pingströrelsens barndom. I samband med matchen kommer 5 000 kronor att delas ut till en pågående församlingsplantering.

LÄS MER

Ledarskap i en ny tid

Det viktigaste för en pastor är förmågan att bygga relationer och vänskap, att få människor att växa och tro mer på och om sig själva.
Det hävdar pastor Tommy Lilja från Sölvesborg, som var en av dem som medverkade i seminariet om ledarskap, som i eftermiddags hölls i den stora konferenshallen på Nyhemsområdet.

LÄS MER

”Riktningen är utåt”

- Det finns bara en riktning framöver. Utåt!
Med den proklamationen inledde Niklas Piensoho sitt bibelstudium i Nyhemshallen i dag på förmiddagen, då han tecknade en bild av vilken tid vi lever i och vilken sorts människor det är vi möter och hur vi ska nå dem med evangelium.

LÄS MER

Tiotal tjänster berörs av LP-verksamhetens nedskärningar

Ett tiotal tjänster måste bort från LP-verksamhetens behandlingshem.
- Det är smärtsamt att ta sådana här beslut, men vi måste reagera nu och som styrelse ta ansvar för arbetet.
Det säger Sören Eskilsson, ordförande i LP-verksamhetens styrelse.

LÄS MER

Libris får ny vd

Inger Lundin från Örebro blir ny vd och förlagschef på Libris Media AB från och med måndag i nästa vecka. Hon tar över efter Daniel Grahn, som parallellt med vd-posten i Swedmedia AB varit vd på deltid i Libris. Han blir nu i stället ordförande i Libris styrelse från och med 1 juli.

LÄS MER

Flyttplaner på Viebäcks folkhögskola

Viebäcks folkhögskola ska flytta sin verksamhet till annan ort utan internat. Det beslutade styrelsen för Pingstförsamlingarnas skol- och kursverksamhet vid sitt styrelsemöte i början av veckan. Var skolan kommer att hamna är ännu inte bestämt och inte heller när flytten ska ske. Kommande läsår kommer i alla fall inte att påverkas inte av flyttplanerna.

LÄS MER

LP-verksamheten omstrukturerar

LP-verksamheten ska inrikta sig på nya och mer öppna vårdformer och lägga fokus på regionala och lokala verksamheter, samt avveckla sitt fastighetsägande.
Det beslöt LP-verksamhetens styrelse på sitt möte i går. Den nya inriktningen på arbetet, som bland annat föranletts av kommunernas sämre ekonomiska läge, kommer att innebära personalförändringar. Ännu är det dock inte klart hur de kommer att se ut.

LÄS MER

”Höjdpunkt på året”

-Det här är sommarens höjdpunkt. Vad skulle man göra utan detta?
Det säger Firoze Sandberg, som tillsammans med sin familj kommer att delta i gemenskapsveckan på Bjärka Säby, som arrangeras av Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet.

LÄS MER

Samling för ledare för små församlingar

I dag arrangerar Pingst – fria församlingar i samverkan en träff för ledare för församlingar med färre än 50 medlemmar. Samlingen hålls i Nyhem mellan 17 och 19 i eftermiddag.

LÄS MER

I dag startar årets Nyhemsvecka

I dag klockan 15.00 startar årets Nyhemsvecka med ett seminarium för barn- och ungdomsledare.
Precis som vanligt har Nyhemsveckans inledningshelg fokus på barn och ungdomar. Temat för hela årets vecka är Ny motivation.

LÄS MER

Bön för Sverige på nationaldagen

På lördag är det Sveriges nationaldag och också en nationell bönedag för Sverige. Böneinitiativet är ekumeniskt och föddes i samband med festen vid Husaby kyrka 14 juni 2000, som uppmärksammade att Sverige varit ett kristet land i 1 000 år.

LÄS MER

PTS får inte examensrätt

Högskoleverket avslår ansökan från PTS, Pingstförsamlingarnas Teologiska Seminarium, om rätt att utfärda högskoleexamen och kandidatexamen i teologi. Samtidigt ifrågasätter Högskoleverket flera universitets och högskolors rätt att examinera studenter i religionsvetenskap och teologi, bland annat Örebro teologiska högskola, som Evangeliska frikyrkan står bakom och som samarbetar med PTS.

LÄS MER

Insats för internflyktingar i Pakistan

PMU Interlife gör en akut humanitär insats i Pakistan. Sida har avsatt två miljoner kronor och PMU Interlife skjuter till ytterligare 100 000 kronor.

LÄS MER