Löftet om Anden gäller

Alm lämnade över ordförandeklubban

Pingsts föreståndare Daniel Alm lämnade idag över ordförandeklubban för Sveriges kristna råd till ärkebiskop Antje Jackélen. Under årsmötet hälsades också nya generalsekretaren Sofia Camnerin välkommen.

LÄS MER

SvD Debatt: ”Allt tydligare intolerans mot religiösa grupper”

Hur formas en demokratisk uppfattning om barn lär sig misstänkliggöra religiösa sammanhang? Svenska politiker är inne på fel väg, skriver Pingsts föreståndare Daniel Alm och andra före­trädare för Sveriges Frikyrkosamråd idag i en debattartikel i Svenska Dagbladet..

LÄS MER

Löftet om Anden gäller

Även i år utmanar PIngst landets pingstförsamlingar att under veckan fram till pingsthelgen lyfta satsningen Löftet gäller dig.

LÄS MER

Webinar om kyrkans svar på ökat våld under pandemin

I eftermiddag klockan 17.00 anordnar The Pentecostal World Fellowship ett webinar om våld I nära relationer under Covid-19-pandemin och kyrkans svar på detta. Webinaret hålls på engelska och från Sverige och Pingst medverkar Christine Wiklund, Lina Lidström och Anne Collén.

LÄS MER

Daniel Alm ny ordförande för Sveriges kristna råd

Vid det konstituerande styrelsemötet för Sveriges kristna råd valdes idag Pingsts föreståndare Daniel Alm till ordförande. Han tar över ordförandeklubban från biskop Anders Arborelius som avtackades vid dagens digitala möte.

LÄS MER

TV-andakter från Äppledalen

Sveriges Televisions sommarandakter spelas i år in i Äppledalen i Huskvarna. Niklas Hallman, tidigare pingstpastor ibland annat Gränna och Jönköping och numera musteriansvarig på Rudenstams Bär, är programledare. Vid sin sida kommer han att ha musikern och ALT-studenten Maria Gustin Bergström.

LÄS MER

Daniel Alm omvald till föreståndare

Alldeles nyss avslutades Rådslaget för Pingst - fria församlingar i samverkan. Rådslaget, som hölls i digitalt format, beslutade bland annat att välja Daniel Alm till föreståndare för ytterligare fyra år.

LÄS MER

Rådslag idag

Idag är det dags för Pingsts Rådslag. Drygt 400 personer är anmälda till årets Rådslag, som på grund av den rådande situationen kring Covid-19-viruset hålls i digital form.

LÄS MER

Testa Mission firar 10 år

Nu i helgen firar Testa Mission sitt tioårsjubileum i Uppsala pingstkyrka.

LÄS MER

Årets kull av själavårdare

I helgen var det avslutning för den sista gruppen själavårdare, som utbildats i samarbete mellan Pingst och Kaggeholms folkhögskola.

LÄS MER

Alm och Svensson om EU

Pingsts föreståndare Daniel Alm och Alf Svensson, tidigare partiledare för KD, skriver i en gemensam kulturdebattartikel i tidningen Dagen idag om EU:s viktiga roll för Europa och om hur EU:s grundare bad inför grundandet.

LÄS MER

Kyrkoledare vill se krafttag mot sexuella övergrepp

På debattsidan i dagens nummer av tidningen Dagen uppmanar styrelsen för Sveriges kristna råd ledare på alla nivåer i kyrkornas verksamheter att arbeta mot övergrepp på ett strukturerat sätt.

LÄS MER

SKR-möte med justitie- och migrationsministern

Idag mötte presidiet för Sveriges kristna råd justitie- och migrationsminister Morgan Johansson för ett samtal om konvertiter, migrationslagstiftning och häktningstider.

LÄS MER

Det finns hopp

Det finns hopp för psykisk hälsa är ett nytt material, som Pingst Omsorg, Pingst ung och LP Grow gemensamt tagit fram. för att förse landets pingstförsamlingar med handfasta råd och undervisning om psykisk ohälsa.

LÄS MER

Elva nya pingstförsamlingar

Under årets Rådslag välkomnades elva församlingar in i Pingst.

LÄS MER

Dags för Rådslag 2019

Idag klockan 13.30 inleds årets Rådslag. Två dagar fyllda av val, beslut, rapporter och samtal ligger framför. Rådslaget hålls i år i Filadelfiakyrkan i Stockholm

LÄS MER

Orkesterfestival i Smyrna!

Nu i helgen är Smyrnaförsamlingen i Göteborg en av värdförsamlingarna för en orkesterfestival för fritidsmusiker.

LÄS MER

Ny kreativ konferens

Nästa år kommer en ny konferens att se dagens ljus. Det handlar om Kreativ20, öppen för alla som vill utveckla sin kreativitet till Guds ära.

LÄS MER

MÖT hålls i helgen

Idag börjar MÖT, konferensen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare. Omkring 400 personer kommer att finnas på plats i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Nya församlingar välkomnade

Vid Rådslaget som hölls i helgen välkomnades 13 församlingar som nya medlemmar i Trossamfundet Pingst - fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

Verktyg inför valet

Existentiell hälsa, att världen är viktig och integrationsglädje. Det är frågor som Daniel Alm hoppas att landets pingstförsamlingar på olika sätt ska lyfta fram inför höstens val under devisen "Pingst på de utsattas sida". Verktyg för att kunna göra det erbjuds bland annat i form av färdigskrivna artiklar och checklistor och tips inför exempelvis utfrågning av partier.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Västerås

Idag sänds den första av sammanlagt fyra tv-gudstjänster, som spelats in i Pingstkyrkan i Västerås. Daniel Alm, som både är föreståndare för pingstförsamlingen i Västerås och för PIngst - fria församlingar i samverkan kommer att predika över temat ”Tron öppnar ögon”.

LÄS MER

Nu startar Rådslaget

Idag startar årets Rådslag, som hålls i Citykyrkan i centrala Stockholm. Mer än 300 ombud från landets pingstförsamlingar möts för att ta del av ekonomisk redovisning, besluta om framtidsplaner, och välja representanter till styrelser och styrgrupper, men också till gemenskap, lovsång och bön och andliga upplevelser.

LÄS MER

Piensoho frågar ut Busch Thor

I kväll kommer Niklas Piensoho, pastor i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, att vara utfrågare av KD-ledaren Ebba Busch Thor på hennes förvalsturné. Samlingen hålls på en sportbar i Örebro.

LÄS MER

30 dagars bön för muslimvärlden

I dag inleds bönesatsningen 30 dagar i bön för den muslimska världen. I år äger den rum för tjugofemte gången.

LÄS MER

Nu är ”Löftet gäller” dig igång

Nu är årets satsning Löftet gäller dig igång. Under den här veckan och pingsthelgen satsar Pingst, liksom tidigare år, på att på ett särskilt sätt lyfta den helige Andes gåva.

LÄS MER

Startskott för 30 nya församlingar

Idag inleds satsningen på att plantera 30 nya församlingar i Sverige. Tio team, som står redo att plantera nya församlingar möts till en heldag. Satsningen får hjälp och stöd från Assemblies of God i USA.

LÄS MER

Kyrkor kan delta i Fairtrade Challenge

I år infaller den stora fikatävlingen Fairtrade Challenge den 7 - 9 maj. Men Fairtrade Sverige har beslutat att i år göra det möjligt för kyrkorna att vara med och registrera alla som fikar Fairtrade den 6 maj också. Detta på grund av kyrkornas engagemang för rättvis handel uppmärksammats.

LÄS MER

Dialogpredikan om kyrkans enhet

Igår kväll hölls en högtidsgudstjänst i Uppsala domkyrka i reformationens tecken. Svenska kyrkans ärkebiskop, Antje Jackelén, och föreståndaren för Pingst, Daniel Alm, dialogpredikade om kyrkans enhet.

LÄS MER

Tomas Sjödin i helgsmålsringning

I kväll talar pastorn och författaren Tomas Sjödin i Sveriges televisions helgsmålsringning.

LÄS MER

90-årsjubileum i Boden

Nu i helgen firar pingstförsamlingen i Boden 90-årsjubileum. Men helgen är inte tänkt att bli nostalgisk, utan handlar snarare om att fira en pigg 90-åring, säger Christer Holmgren, en av dem som jobbat med jubileumsförberedelserna.

LÄS MER

SKR skriver öppet brev till Migrationsverket

Sveriges kristna råd skriver idag ett öppet brev till Migrationsverket om myndighetens bemötande av kristna konvertiter när asylansökan utreds. I brevet, som är undertecknat av Karin Wiborn och Björn Cedersjö ger kyrkorna tre konkreta förslag till Migrationsverket.

LÄS MER

Välkommen till nya församlingar

Åtta församlingar antogs under årets rådslag som medlemmar både i riksföreningen och trossamfundet Pingst.

LÄS MER

Vårruset för LP

I går kväll deltog två lag från pingstkontoret i Vårruset i Stockholm. Iförda brandgula LP-tröjor med texten "Vi tänker med hjärtat" sprang eller gick de till förmån för LP-verksamhetens kvinnoarbete Debora.

LÄS MER

Delvis ny styrelse efter rådslaget

Efter årets rådslag har styrelsen för Pingst – fria församlingar i samverkan fått två nya ledamöter; Stefan Claar och Gustaf Nyström.

LÄS MER

Nyhem satsar på Unga ledare

I år erbjuds alla som är med och jobbar som Nyhem:Ung-ledare att delta i en ledarskola. Det är en satsning för att markera hur viktigt det är med ledare, som är goda förebilder för ungdomar som besöker Nyhem.

LÄS MER

Kaggeholm kan flytta till Rörstrands slott

Det finns planer på att flytta Kaggeholms folkhögskolas verksamhet till Rörstrands slott, som ligger vägg i vägg med Filadelfiakyrkan i Stockholm och också ägs av församlingen.

LÄS MER

Johanna Bode ny chef på Pingst ung

Johanna Bode tar över som verksamhetsledare på Pingst ung i sommar. Hon efterträder Edward Sköllerfalk som börjar en tjänst som föreståndare i pingstförsamlingen i Örebro.

LÄS MER

Hans Wikström ny LP-chef

Hans Wikström blir ny chef för LP-verksamheten. Inledningsvis på halvtid och från årsskiftet på heltid.

LÄS MER

Nu börjar rådslaget

I dag klockan 13.00 inleds årets rådslag, som hålls i Pingstkyrkan i Norrköping. På programmet står som vanligt val till styrelser och styrgrupper, redovisningar av bokslut och planer för framtiden, men också samtal kring en färsk utredning om media och de utmaningar som Pingst står inför framöver.

LÄS MER

Onådda i fokus för Pingst Mission 2017

Den sista helgen i september är det dags för årets Pingst Mission Sänd. Konferensen hålls i Pingstkyrkan Arken, Värnamo.

LÄS MER

Ungdomshelg i Nybro

Nu till helgen hålls ungdomskonferensen Hope17 i Pingstkyrkan i Nybro. Årets tema är "Perspecitve".

LÄS MER

Datum klara för höstens ledardagar

Nu är datumen för höstens ledardagar för medlemmar i nätverket Pingst Ledare klara.

LÄS MER

PMU uppmärksammas i P4

Under hela den här veckan sänds inslag i Sveriges radio P4 Stockholm om PMU:s arbete bland undernärda barn i DR Kongo.
Reporter Lasse Persson besökte tidigare i våras östra Kongo tillsammans med Niclas Lindgren och Maria Bard från PMU. I Bukavu finns också Emelie Litsgård, PMU:s fältkoordinator på plats.

LÄS MER

Nu släpps de nya sångerna

Den här veckan släpps de två första sångerna från det nya albumet "Vi vill följa dig". Ett album som innehåller 13 helt nyskrivna sånger på svenska tänkta att sjungas gemensamt. På Midsommardagens eftermiddag får publiken i Nyhemshallen inte bara vara med och sjunga sångerna, utan också veta mer om hur de kom till.

LÄS MER

Jesus i centrum på årets konferenser

Jesus-centrerade konferenser väntar besökarna på Nyhem, Lappis och LP-lägren i sommar. Nyhemsveckan hålls på temat ”Det handlar om Jesus”, Lapplandsveckan på ”Livet med Jesus” och LP-verksamhetens sommarkonferenser på ”Jesus – helt enkelt”.

LÄS MER

Pingströrelsen ökar men församlingarna minskar

Fler döpta och fler medlemmar – men färre församlingar. Så ser det ut när Pingst redovisar statistiken för förra året.

LÄS MER

Manifestation för fred i DR Kongo

Samling på Mynttorget i Stockholm den 28 maj.

LÄS MER

”Vi ska visa en annan vision om livet”

Daniel Alm i stor intervju.

LÄS MER

Kyrkoledare kritiska till regeringens flyktingpolitik

Daniel Alm m fl skriver debattartikel om ny proposition.

LÄS MER

Samling i Smyrna om hopp

Konferensen "Hope for this nation" för unga och unga vuxna äger rum 20-21 maj.

LÄS MER

Pingst säger ja till ALT

Rådslaget bejakade styrelsens förslag om gemensam utbildning.

LÄS MER

Daniel Alm vald till föreståndare för Pingst

På Pingsts Rådslag den 13 maj valdes Daniel Alm till ny föreståndare för Pingst ffs.

LÄS MER

Imorgon väljs ny föreståndare för Pingst ffs

Imorgon är det dags för årets Rådslag. Det hålls i Pingstkyrkan i Uppsala den 13 och 14 maj.

LÄS MER

”Erkänn folkmord på kristna”

Pelle Hörnmark och andra kristna ledare skriver debattartikel om IS.

LÄS MER

Löftet gäller dig

Satsning inför pingsten på att sprida budskapet om Anden.

LÄS MER

Worship & Tech Days i Boden

Sångare, musiker och ljudtekniker möttes för att bli bättre tillsammans.

LÄS MER

Festival i Vetlanda på pingstdagen

Pingstkyrkan ordnar event i parken för vuxna och barn.

LÄS MER

Vitsippepris för arbete med härbärge

Nenna Åström, en av pastorerna i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik, fick i början av veckan ta emot Vitsippepriset för arbetet med härbärget Vinternatt. Utmärkelsen delade hon med Lena Finne Jansson, forskningssamordnare på Örnsköldsviks kommun och Henry Lindell, Frälsningsarmén.

LÄS MER

Ny brand i second hand i Södertälje

Natten till i går kom larmet om att det återigen brann i Second hand-butiken i Södertälje. Förra gången var för drygt ett år sedan.

LÄS MER

Konferens om utsatta EU-migranter

I oktober är Pingst med och arrangerar en konferens om utsatta EU-medborgare. Konferensen vänder sig till personer som är engagerade i en organisation eller församling som jobbar eller vill jobba med stöd till EU-medborgare.

LÄS MER

Årsmöte för Sveriges kristna råd

I kväll inleds årsmötet för Sveriges kristna råd med en festkväll i Södertörnskyrkan i Huddinge. Årsmötesförhandlingarna hålls i morgon.

LÄS MER

PMU och EFK gör gemensam insats för jordbävningsdrabbade i Nepal

PMU och EFK gör en gemensam humanitär insats för 755 familjer i Jharlang, Nepal, tillsammans med United Mission to Nepal. Monsunregnet närmar sig och invånare som förlorat allt får i ett första steg matpaket, tält, filtar, madrasser, köksgeråd och hygienartiklar.

LÄS MER

Kyrkorna i gemensam bön inför pingst

När människor ber samma bön skapas en god atmosfär. Kyrkorna i Varberg och Sveriges kristna råd inbjuder alla att be samma bön inför pingsten. Detta är ett initiativ som inleddes 2013 och har sedan fortsatt. Bönen finns översatt till tolv olika språk.

LÄS MER

Ester – för ett hållbart ledarskap

Nu finns skriften Ester – för ett hållbart ledarskap framme. Den är författad av Jenny Bergh och Anethe Carlson, som tidigare gjort en jämställdhetsrapport på uppdrag av Pingst ung. I den nya boken ger de tips, råd och verktyg för de som vill arbeta för ett ledarskap som håller.

LÄS MER

Nytt föreståndarval vid Rådslaget 2016

Under Rådslaget meddelade Pelle Hörnmark att han inte står till förfogande för omval när hans mandatperiod som föreståndare löper ut vid Rådslaget 2016.

LÄS MER

Rådslag i dag och i morgon

I dag startar Rådslaget, som i år hålls i Filadelfiakyrkan i Stockholm. På programmet står till exempel val av Dan Harryzon från Mariestad till ny ordförande till Pingststyrelsen.

LÄS MER

Samling för kyrktekniker

På lördag är Aspnäskyrkan i Järfälla värd för en regional samling för tekniker verksamma i kyrkan.

LÄS MER

Hjältar från kampen mot ebola gästar Sverige

Ebola-kriget är i princip över. Det konstaterar Francis Forndia och John Lendor som nu besöker Sverige för att tacka för stödet som gjort att sjukhuset Foya Borma Hospial i Liberia har kunnat vara en nyckel till att besegra epidemin. Till helgen besöker de pingstförsamlingarna i Huskvarna och Skärstad.

LÄS MER

Barnens dag i Hedviglundskyrkan

I går anordnade Gävle pingstförsamling ”Barnens dag” i anslutning till den nybyggda Hedviglundskyrkan.

LÄS MER

Enkät och konsultationer om framtidens diakonala mission

Nu får landets pingstförsamlingar chansen att svara på hur de tycker svensk pingstmissions diakonala arbete ska se ut framöver. En enkät har precis skickats ut till församlingarna, där de uppmanas svara på frågor kring detta. Under Nyhemsveckan och Lappis hålls också konsultationer i denna fråga.

LÄS MER

Kyrkor uppmanas be gemensam pingstbön

Kyrkorna i Varberg och Sveriges kristna råd inbjuder alla att be samma bön inför pingsten. Detta är ett initiativ som påbörjades förra året och som även fortsätter i år. Bönen finns översatt till tolv olika språk.

LÄS MER

Pingst i Alingsås stöder översvämningsdrabbade

Pingstkyrkan i Alingsås har startat en insamling till stöd för översvämningsdrabbade i Bosnien. Församlingen stöder församlingar på plats i arbetet att hjälpa de drabbade.

LÄS MER

Träff för sjukhuspastorer

I dag möts sjukhuspastorer, som är anställda genom en pingstförsamling, till en träff på Pingstkontoret i Alvik.

LÄS MER

Pingstpastorsresa till Jerusalem 2015

Nästa höst, i oktober, kommer de som ingår i nätverket Pingst Pastor få möjlighet att tillsammans med sina processgrupper under en vecka studera Bibeln på plats i Jerusalem.

LÄS MER

Attefall deltar i seminarium i Filadelfia

I kväll deltar samfundsminister Stefan Attefall i seminariet "Lider Sverige av religiös beröringsskräck" i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

PMU-partner om påverkan i praktiken

I dag talar Sanjeev Jayaweera, vice ordförande för Fridsro på Sri Lanka, på ett seminarium på Pingstkontoret i Alvik om hur en civilsamhällesaktör kan vara med och påverka ett lands policy för handikappade.

LÄS MER

Nej till sammanslagning Bilda och Sensus

Pingströrelsen kommer att rösta nej till planerna på att slå ihop de båda bildningssamfunden Bilda och Sensus. Det skriver verksamhetsledarna Ingrid Svanell, Pingst Församling, Edward Sköllerfalk, Pingst Ung och Ulrik Josefsson, Pingst Utbildning, i en debattartikel publicerad i Dagen i dag.

LÄS MER

Sten-Gunnar Hedin ny ordförande för Läkarmissionen

Sten-Gunnar Hedin valdes i förra veckan till ny ordförande i Läkarmissionen efter Ingvar Guldstrand, som avgick efter 40 år på posten.

LÄS MER

Jesusmanifestation i Stockholm i dag

I dag är det Jesusmanifestation i Stockholm med gudstjänster, seminarier, bönevandring genom stan och en stor gudstjänst i Kungsträdgården.

LÄS MER

Goda resultat för 2013

Både Pingst Förvaltning AB och Pingst – fria församlingar i samverkan redovisar mycket goda ekonomiska resultat för 2013.

LÄS MER

”Pingst kan bidra till Kyrkornas Världsråd”

Svensk pingströrelse borde gå med i Kyrkornas Världsråd. Det tycker dess ordförande Agnes Abuom från Kenya, som just nu gästar Sverige som en av huvudtalarna på Sveriges Kristna Råds årskonferens i Örebro.-

LÄS MER

Köpare klara till Pingstkyrkan i Linköping

Pingstkyrkan på Kungsgatan i Linköping har sålts. Den sista söndagen i september firas gudstjänst där för sista gången. Sen flyttar församlingen till Cupolen.

LÄS MER

Ekumeniskt stormöte när SKR och SMR håller gemensam årskonferens

Sveriges kristna råd och Svenska missionsrådet arrangerar en gemensam ekumenisk årskonferens i Örebro i dag och i morgon. Temat är ”Över gränser”.

LÄS MER

”Löftet gäller dig”-satsningen igång

Nu finns material färdigt för nedladdning kopplat till satsningen ”Löftet gäller dig”, som handlar om att fokusera på gåvan den helige Ande, till hjälp för alla Guds barn.

LÄS MER

IPS-seminarium om musik

I dag på eftermiddagen inbjuder Institutet för pentekostala studier, IPS, till ett seminarium om musikens roll i pentekostalismen.

LÄS MER

LillBabs besöker LifeCenter

I kväll medverkar Barbro LillBabs Svensson på församlingen LifeCenter i Västerås samling för kvinnor, kallad Sisterhood Night.

LÄS MER

Ta del av Pelle Hörnmarks linjetal

Nu går det att se och lyssna till den predikan Pingstföreståndare Pelle Hörnmark höll igår kväll på Rådslaget. Klicka i filmrutan längre ner här på startsidan eller gå in på tvinterplay.se

LÄS MER

I dag inleds Rådslaget

I dag inleds årets Rådslag. Årets fokus kommer att ligga på vad som är nästa steg för Pingst – fria församlingar i samverkan och vilka prioriteringar som ska göras framöver. Självklart kommer också redovisningar av bokslut och verksamhetsplaner och val att stå på agendan.

LÄS MER

Sida står fast vid rambeslutet

Sida står fast vid sitt beslut om att inte förnya PMU:s ramavtal. Det stod klart i dag efter ett andra möte mellan företrädare för PMU och Sida. Däremot förlängs avtalet med tre år för att ge PMU möjlighet att ställa om verksamheten. Därefter finns olika vägar för att finansiera verksamheten långsiktigt.

LÄS MER

Carola sjunger i Pingstkyrkan Skövde

På lördag står Carola på scenen i Pingstkyrkan i Skövde. Hon deltar i en artistgala där syftet är att rädda barn från att hamna i prostitution.

LÄS MER

Vårkonsert med Dynamic Vocal

I kväll hålls en vårkonsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm med a capella-gruppen Dynamic Vocal. I samband med konsert sker en insamling till PMU:s vårkampanj mot kvinnlig könsstympning.

LÄS MER

Framtidstro och hopp på LP-konferenser

LP-verksamheten anordnar också denna sommar läger både i södra och norra Sverige. Årets tema är ”Framtidstro och hopp”.

LÄS MER

Hope Church blir del av Hillsong Stockholm

Församlingen Hope Church i Märsta blir en del av Hillsong Church Stockholm.

LÄS MER

Evie och Pelle Karlsson turnerar i Pingstkyrkor

Under ett par veckor turnerar det välkända pastors- och sångarparet Pelle och Evie Karlsson i Sverige. Sammanlagt får tolv pingstförsamlingar besök av paret.

LÄS MER

Fototävling om mission

Pingst, Evangeliska frikyrkan och Svenska Alliansmissionen inbjuder nu till en fototävling i samband med framtagningen av ett nytt gemensamt studiematerial om mission. Tävlingen är öppen för både proffs och amatörer och pågår under maj månad.

LÄS MER

Se Pelle Hörnmarks visionstal

Nu är det möjligt att ta del av hela det visionstal, som pingstföreståndare Pelle Hörnmark höll på årets Rådslag.

LÄS MER

Kaggeholm firar 70 år

Nu i helgen firas Kaggeholm folkhögskolas 70-årsjubileum. I kväll anordnas en festkväll i Filadelfiakyrkan i Stockholm och i morgon erbjuds olika aktiviteter på skolområdet på Helgö i Ekerö kommun.

LÄS MER

Församlingsplanteringsdygn i Örnsköldsvik

I eftermiddag inleds ett andra dygn om församlingsplantering i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Samlingen utgör en regional del av utbildningen Pingst Församlingsplantering.

LÄS MER

Migrationsverket höjer kunskapen kring religion som asylskäl

Migrationsverket kommer i samarbete med Sverige kristna råd att anordna en serie seminarier om ”Tro och trovärdighet”. Syftet är att höja kompetensen kring religion som asylskäl genom föreläsningar, fallstudier och gemensam reflektion och lärande.

LÄS MER

Lovsångslinje startas på Dalkarlså

Till hösten startar Dalkarlså folkhögskola en lovsångslinje. Utbildningen riktar sig till den som vill ge sin konstnärliga gåva till Gud.

LÄS MER

PMU möter företagare

Under både Nyhemsveckan och Lappis inbjuder PMU till speciella samlingar för företagare på temat ”Bättre business och en bättre värld”.

LÄS MER

Inbrott i Pingstkyrkan i Kaxholmen

I går natt var det inbrott i Pingskyrkan i Kaxholmen, som ligger utanför Huskvarna. Tjuvarna hade tagit sig in genom att lossa ett fönster ur dess ram. Ett mixerbord blev nattens byte.

LÄS MER

Felicia Svaeren Ferreira Dagens nya publisher

Ny är Dagens nya publisher utsedd. Felicia Svaeren Ferreira, som tidigare varit chefredaktör på Världen idag, har fått jobbet. ”Dagen har under lång tid stått för kvalitet. Och nu ser jag fram emot att ta tidningen in i nya tider", säger hon i en kommentar i Dagen.

LÄS MER

Skaparfest på Öland till helgen

På fredag drar Skaparfesten på södra Öland igång. Omkring ett 50-tal personer beräknas delta i helgen, som riktar sig till kristna kulturarbetare med syftet att inspirera, stärka och uppmuntra dem.

LÄS MER

Jesusmanifestation i dag

I dag, på pingstafton, är det återigen dags för Jesusmanifestation i Stockholm. Under hela dagen pågår olika aktiviteter i kyrkor och på gator och torg och klockan 13.00 är det samling i Kungsträdgården för ett bönevandringståg genom staden, och klockan 15.00 börjar det gemensamma gudstjänstfirandet i Kungsträdgården.

LÄS MER

Evangelisenteret firar 30 år

Evangelisenteret, den norska pingströrelsens arbete bland missbrukare, firar i helgen 30-årsjubilum med en konferens på Hedmarkstoppen, där den svenske pastorn Johannes Amritzer är en av gästtalarna.

LÄS MER

Hedviglundskyrkan i Gävle invigs

I dag är det fest i pingstförsamlingen i Gävle. Klockan 16.00 drar den stora invigningsfesten av församlingens nya kyrka, Hedviglundskyrkan, igång med sång och musik av Samuel Ljungblahd, Gefle Gospel Choir, Hedvig och Selma och Ricky.

LÄS MER

Sveriges kristna råd gör Syrien-uttalande

Sveriges kristna råds årsmöte, som hållits i Sundsvall i går och i dag, har antagit ett uttalande för de drabbade av kriget i Syrien. I uttalandet vädjar de till alla parter som är inblandade i konflikten att i allt söka den väg som leder till fred och trygghet för hela Syriens folk.

LÄS MER

Kreativa zoner på Nyhems och Lappis

I sommar fylls de stora pingstkonferenserna av extra mycket kreativitet. På både Nyhem och Lappis kommer Pingst Kreativ arrangera Kreativa zoner. I samarbete med Pingstskolorna och volontärer skapas möjlighet för den som vill utvecklas inom dans, konst, film, bild och musik.

LÄS MER

Konferens i Ulricehamn för unga kvinnor

Den här helgen hålls konferensen ”Ung kvinna” i Pingstkyrkan i Ulricehamn. På programmet står lovsång, bön, undervisning och inspiration, av kvinnor för kvinnor.

LÄS MER

Gemensam bön inför pingsten 2013

Kyrkorna i Varberg, med stöd från Sveriges kristna råd, inbjuder alla att be samma bön inför årets pingsthelg.

LÄS MER

Pingst 13 i Lidköping

Nu i helgen är det Pingstkonferens i Pingstkyrkan i Lidköping och också final på satsningen ”100 dagar med Jesus”, som pågått sedan 2 februari.

LÄS MER

Helig fred tema för årets globala vecka

-Historien är full av heliga krig – krig som motiveras av religiös övertygelse. Nu är det hög tid för helig fred, säger Johanna Olaison, som är koordinator för Kyrkornas globala vecka.
Kyrkornas globala vecka kommer både i år och nästa år att handla om trons möjligheter att skapa fred som är mer än frånvaron av krig.

LÄS MER

Ny skrift om äktenskapet

Teologiska nätverket i Pingst har just kommit ut med ännu en skrift. Ämnet som behandlas den här gången är "Äktenskapet".

LÄS MER

Nu är Pingsthuset sålt!

I går blev det äntligen undertecknat och klart. Köpekontraktet för Pingsthuset i Flemingsberg. Real Option, som redan i höstas ville köpa fastigheten har nu till slut lyckats lösa frågorna kring bygglov och kraftledningar, som satte käppar i hjulet för det första köpekontraktet.

LÄS MER

Bön för LP-verksamheten i dag

LP-verksamheten har uppmanat landets pingstförsamlingar att låta den här söndagen bli en bönedag för LP-verksamhetens utveckling. ”Vi behövs mer och mer. Utslagningen ökar och många har det riktigt tufft”, skriver de verksamhetsansvariga Hans Wikström och Börje Dahlkvist bland annat i brevet till församlingarna.

LÄS MER

16 församlingar välkomnade till Trossamfundet Pingst

Under årets Rådslag välkomnades 16 nya församlingar som medlemmar i Trossamfundet Pingst. Åtta av dem är helt nya också i Riksföreningen.

LÄS MER

Inspirationskväll inför Jesusmanifestationen

I kväll hålls en inspirationskväll i Citykyrkan i Stockholm för personer som kommer att vara förebedjare och själavårdare i samband med Jesusmanifestationen, som hålls den 18 maj.

LÄS MER

Renata Chlumska besöker Life Center

I kväll klockan 19.00 gästas Lifecenter Sisterhood i Västerås av äventyrerskan Renata Chlumska, som delar sin story.

LÄS MER

Ny skrift om församlingssyn i Pingströrelsen

Institutet för pentekostala studier, IPS, presenterar nu sin tredje forskningsrapport. Den handlar om församlingssyn i Pingströrelsen och har Uno Solinger, Kalmar, som redaktör.

LÄS MER

Ungdomsresor med Aktion Ibrahim

Nätverket Aktion Ibrahim erbjuder flera ungdomsresor under sommaren och hösten, bland annat till Egypten.

LÄS MER

Taklagsfest i Kalmars nya pingstkyrka

Den nya pingstkyrkan i Kalmar växer fram och i fredags var det taklagsfest med dukade långbord. Lagom till första advent planeras invigning av Lorensbergskyrkan, som blir namnet på stadens nya pingstkyrka.

LÄS MER

Ändrade stadgar i Helsingborgs pingstförsamling

I Helsingborgs pingstförsamling går det nu att bli medlem utan att vara troendedöpt. Det är bekännelsen på tron på Jesus som i stället är porten in i församlingsgemenskapen.

LÄS MER

Pelle Hörnmark ny ordförande för SKR

Under Sveriges kristna råds årskonferens, som hålls i Pingstkyrkan i Jönköping, valdes i dag pingstföreståndaren Pelle Hörnmark till ny ordförande under ett år. Han efterträder Anders Arborelius, biskop för Stockholms katolska stift.

LÄS MER

PMU-gåvogivare fått rätt till avdrag

PMU är nu godkänd av Skattemyndigheten som gåvomottagare, vilket innebär att gåvogivarna har rätt till skattereduktion. Beslutet gäller gåvor från och med 23 maj.

LÄS MER

Pingstkonferens i Edsbyn

Pingstförsamlingen i Edsbyn hoppas på en pingstkonferens då deltagarna blir berörda av det gudomliga genom den helige Ande. Stefan Claar, Norrköping, tidigare pastor i Edsbyn, talar i konferensen.

LÄS MER

Pingstkonferens i Värnamo

I kväll inleds årets pingstkonferens i Pingstkyrkan Arken i Värnamo med två möten då Michelle Blomqvist talar. I morgon gästas konferensen av pingstföreståndare Pelle Hörnmark.

LÄS MER

En kväll om Carola och andra kristna

I kväll möter Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm , författarna till den uppmärksammade boken ”Främling. En bok om Carola”.

LÄS MER

SKR och SMR konferensar i Jönköping

För andra gången håller Svenska missionsrådet, SMR, och Sveriges kristna råd, SKR, årskonferens tillsammans. Den hålls i Pingstkyrkan i Jönköping i dag och i morgon.

LÄS MER

Ny LP-kontakt i Övertorneå

Övertorneå har nyligen öppnat en LP-kontakt som till att börja med kommer att ha öppet två dagar i veckan.
– Målet med verksamheten är att skapa kontakt med människor och att stötta dem för att komma till behandlingshem och få hjälp mot sitt beroende, säger Greger Björklund, som är koordinator i Norrbotten för Pingstkyrkans LP-verksamhet till Haparandabladets nätupplaga.

LÄS MER

Bön för Nyhem

Den här veckan hålls böne- och fastevecka inför årets Nyhemsvecka, som hålls mellan 15 och 24 juni.

LÄS MER

Pingst-appen för iPhone klar

Från och med i dag finns Pingst-appen för iPhone att ladda ner i app-store. Om någon månad beräknas den också finnas klar för androida telefoner.

LÄS MER

LP-Väst satsar på ungdom

LP-Väst med sina 31 medlemsförsamlingar i Västsverige har startat Dreamcenter 031,(DC 031, i Göteborg.

LÄS MER

Ögonblick med Lena Maria Klingvall

Lena Maria Klingvall sjunger i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik på Kristi himmelsfärdsdag. Samlingen startar klockan 18:00 och arrangeras i samarbete med IOGT/NTO. Sten-Gunnar Hedin kommer också att medverka i samlingen.

LÄS MER

Tro som märks

En tro som märks, helig Ande som märks och godhet som märks. Det handlade föreståndare Pelle Hörnmarks visionstal om på årets Rådslag. Predikan spelades in av TV Inter och finns att ta del av i mediespelaren här på pingst.se och via tvinterplay.se.

LÄS MER

Rådslaget avslutat

I dag vid halvtretiden avslutades årets Rådslag för Pingst - fria församlingar i samverkan, som samlade 415 ombud. På agendan i dag stod bland annat beslut om verksamhetsplaner, information om vigselfrågan och samtal i ett antal framtidsfrågor.

LÄS MER

Pelle Hörnmark omvald

Pelle Hörnmark omvaldes i dag enhälligt av Rådslaget till föreståndare för Pingst - fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

Fullt utbyggt Pingst beslutat

Rådslaget fattade i dag beslut om Fullt utbyggt Pingst, ett nytt samlat sätt att organisera alla de olika verksamheterna inom Pingst närmare varandra.

LÄS MER

Rådslaget börjar i dag

I dag börjar årets Rådslag för Pingst – fria församlingar i samverkan. I år hålls Rådslaget i Södertörnkyrkan i Huddinge. Förhandlingarna drar igång direkt efter lunch vid 12:30.

LÄS MER

PMU stärker stödet till Sydsudan

PMU stärker stödet till Sudan Pentecostal Church, SPC, som fredsbevarande aktör. Genom sin storlek och sin mångfald har rörelsen en nyckelroll att spela i ett läge där en fullskalig konflikt hotar att bryta ut mellan Sudan och Sydsudan.

LÄS MER

Ny pastorskonferens i Norrland

Pingstförsamlingen i Örnsköldsvik inbjuder i augusti till en tre dagar lång strategisk arbetskonferens med namnet ”Älska Norrland”. Målgruppen är pastorer och äldste verksamma i Sveriges norra delar. Det övergripande syftet är att tillsammans finna vägar för att nå regionen med evangelium.

LÄS MER

Ett slag för missionen återkommer

Under devisen "Slå ett slag för missionen" kommer ett antal golfentusiaster och medlemmar i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm i september att tillsammans med inbjudna vänner för andra året i rad spela ihop pengar till sin församlings hem för handikappade barn i Gakwende i Burundi.

LÄS MER

Barn sjunger lovsång på ny cd

Till helgen släpps en ny cd med titeln TID MED GUD. Edet är en skiva där barn, som på olika sätt vuxit upp i familjer där lovsång varit en naturlig del av livet, medverkar. Releasen hålls i Elimkyrkan i Örebro på lördag klockan 17.00.

LÄS MER

Kyrkinvigning i Asarum

Pingstförsamlingen i Karlshamn har den senaste veckan haft en rad samlingar, som tillsammans utgör invigningen av den nya kyrkan i Asarum. I dag avslutas invigningshögtidligheterna med en förmiddagsgudstjänst, så också den nya dopgraven invigs.

LÄS MER

Samlingar om familj efter Guds hjärta

I dag står föräldraskap, livspussel och hur man kan förmedla tron till sina barn i centrum i Aspnäskyrkan i Järfälla.

LÄS MER

Konsert för Kongos mammor

I kväll blir det konsert till förmån för mammor i Kongo. PMU och Filadelfiakyrkan i Stockholm inbjuder till en gratis konsert med bland andra Samuel Ljungblad, där insamling till Kongo kommer att ske.

LÄS MER

Gemensam missionsutbildning till hösten

Ett år efter starten av den gemensamma pastorsutbildningen ALT går Pingst nu också in i ett samarbete med Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen om en missionsutbildning. Det handlar om PROMIS, Programmet för Mission och Internkulturella studier, som under några år funnits på Örebro Missionsskola. Till hösten blir det möjligt att också följa programmet på halvfart i Jönköping.

LÄS MER

United till Oslo

Nu finns det en United-församlingsgrupp i Norges huvudstad Oslo. I förra veckan inbjöd den nya kyrkan för första gången till en offentlig visionskväll, då den svenske United-grundaren Magnus Persson också fanns på plats.

LÄS MER

Ny bok av Peter Halldorf

Peter Halldorf har i dagarna kommit ut med en nya bok, som heter Heligt år. I den ger han en bakgrund till det kristna årets framväxt och vägledning till hur kyrkoåret kan fördjupa liv och gudstjänst.

LÄS MER

DO prövar inte mål mot Smyrnakyrkan

Diskrimineringsombudsmannen, DO, kommer inte att pröva anmälan från en homosexuell man mot Smyrnakyrkan i Göteborg för diskriminering.

LÄS MER

Vädjan om pengar till Egypten

Arbetsutskottet för svenska pingstförsamlingars arbete i Egypten vädjar till alla församlingar att ge en extra gåva till arbetet i Egypten. En engångsinsats på 100 000 kronor behövs för att säkra det arbete som pågår.

LÄS MER

Diakonikonferens i Borås

I dag på eftermiddagen inleds årets Diakonala rikskonferens som har temat Livets pussel. Den hålls i Pingstkyrkan i Borås och en av de medverkande talarna är pastorn och författaren Tomas Sjödin.

LÄS MER

Jesusmanifestation i dag

I dag anordnas Jesusmanifestationen för fjärde gången i Kungsträdgården i Stockholm. Förhoppningar finns om minst lika många människor som förra året, då närmare 25 000 personer mötte upp.

LÄS MER

Pingst startar webshop

Nu får Pingströrelsen en egen webshop med adressen www.shop.pingst.se. Här kan privatpersoner och församlingar på ett enkelt sätt köpa material som Pingsts verksamheter erbjuder.

LÄS MER

Samlingar för seniorpastorer

I dag och i morgon hålls samlingar för pastorsseniorer från Götaland och Svealand på temat "Vad är pingstväckelsens omistliga värden?". Föreståndare Pelle Hörnmark talar och gott om tid kommer att ges för samtal.

LÄS MER

Samling för forskare om pentekostalism

I dag inleder det europeiska forskningsnätverket om pentekostalism runt om i världen, GloPent, sin årskonferens i Sverige. Konferensen hålls i dag och i morgon på Uppsala universitet, vars Teologiska institution tillsammans med IPS, Institutet för pentekostala studier, står som arrangörer.

LÄS MER

Anmälan till Hampeveckan har öppnat

Nu är Hampeveckans hemsida www. hampeveckan.nu öppen för anmälningar till årets läger, som hålls 4 – 10 juli.

LÄS MER

Dialoggruppen till Rom

I dag inleder dialoggruppen mellan Pingst och Katolska kyrkan i Sverige ett studiebesök i Vatikanen. Med på resan är bland andra pingstföreståndare Pelle Hörnmark och pastor Sten-Gunnar Hedin.

LÄS MER

Fullt utbyggt Pingst målet

Rådslaget för Pingst – fria församlingar i samverkan fattade i helgen ett inriktningsbeslut, som siktar på ett fullt utbyggt Pingst. Det innebär, om det genomförs, bland annat att LP-verksamheten och Pingstskolorna kommer att få Pingst till huvudman.

LÄS MER

Se Pelle Hörnmarks visionstal på webben

På fredagskvällen under rådslaget för Pingst - fria församlingar i samverkan 2011 höll Pelle Hörnmark sitt visionstal. Det går nu att se här på pingst.se och på TV Inter play.

LÄS MER

LP-verksamheten anställer nya verksamhetsledare

Styrelsen för LP-verksamheten har beslutat att anställa Hans Wikström som verksamhetsledare med särskilt ansvar för vård och behandling och Börje Dahlqvist som biträdande verksamhetsledare med ansvar för det lokala och regionala arbetet.

LÄS MER

Postumt pris för forskning till pingstpastor Bertil Carlsson

Årets stipendium från Insamlingsstiftelsen för pingstforskning tilldelas Bertil Carlsson. Stipendiet tillkännagavs av Pingstskolornas director Carl-Olof Nilsson i samband med fredagskvällens konferensmiddag på Pingsts rådslag i Norrköping.

LÄS MER

Ny vice ordförande för Pingststyrelsen

Efter Rådslagets val i dag har Pingststyrelsen fått en ny vice ordförande. Bengt Adauktusson från Hässelby efterträder Magnus Jonegård från Hässleholm. Sören Eskilsson omvaldes som ordförande.

LÄS MER

Styrelsen fick fullmakt för försäljning

Rådslaget beslutade i dag att ge Pingststyrelsen fullmakt att hyra ut eller sälja Pingsthuset. Om en köpare skulle dyka upp krävs därmed inget extra rådslag för att fullfölja en försäljning.

LÄS MER

Dopskola för barn

I dag utkommer skriften Troendedop med underrubriken grundläggande dopskola, som innehåller sex lektioner med handledning till i hur man undervisar om troendedop. Författare är Marina Andersson.

LÄS MER

Ännu ett bra bokslut för Pingst

Pingst – fria församlingar i samverkan kan ännu en gång presentera ett bra årsbokslut med 6 miljoner i plusresultat, varav 2,6 miljoner är ändamålsbestämda och 3,4 överskott i den egna verksamheten.

LÄS MER

Goda siffror för Pingst förvaltning AB

I dag på morgonen höll Pingst förvaltning sin bolagsstämma och kunde då redovisa 14,2 miljoner i nettoresultat för 2010.

LÄS MER

Nu släpper Pingst ung ledarmaterialet Access

Pingst ung släpper sitt helt nya webb-baserade tonårsledarmaterial Access under årets Rådslag i Norrköping och firar med att bjuda alla rådslagsdeltagare på tårta i morgon eftermiddag.

LÄS MER

I dag börjar Rådslaget

I dag inleds Rådslaget för Pingst – fria församlingar i samverkan i Norrköping. Omkring 350 personer kommer fram till morgon eftermiddag att i ta del av redovisningar och verksamhetsplaner, välja styrelser och också samtala och fatta beslut i frågor kring ett fullt utbyggt Pingst, framtiden för Svensk Pingstmissions framtida roll och medlemskap.

LÄS MER

Nya medlemsförsamlingar välkomnade

Rådslaget i Norrköping välkomnade idag på eftermiddagen åtta nya församlingar som medlemmar i Riksföreningen och Trossamfundet Pingst – fria församlingar i samverkan. Dessutom välkomnades tio församlingar, som tidigare enbart varit medlemmar i Riksföreningen, som nya medlemmar i Trossamfundet.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Solna satsar på godhet

Under nästa vecka pågår ”7 dagar av godhet” i Solna, en aktivitet som Pingstkyrkan i Solna är initiativtagare till och sjösatte för första gången för ett år sedan. Medarrangörer i år är Ekensbergskyrkan och Hope FM.

LÄS MER

Pingstkyrka kan bli moské

Den tidigare Pingstkyrkan i Flen har sålts rapporterar ekuriren.se. Den nya ägaren är Alhouda Muslimska Center, som vill göra om kyrkan till moské.

LÄS MER

Hörnmark predikar på Livets ord

Nästa söndag predikar Pelle Hörnmark, föreståndare för Pingst - fria församlingar i samverkan, på Livets ord i Uppsala.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Bankeryd

Pingstpastor Kjell Olsson predikar i dagens TV-gudstjänst, som sänds från Missionskyrkan i Bankeryd, där alliansförsamlingen, pingstförsamlingen och Svenska kyrkan den här gången firar gemensam gudstjänst.

LÄS MER

Stipendium till Marina Andersson

Marina Andersson, Jönköping, var en av dem som i lördags fick ta emot ett stipendum på 5 000 kronor från Erikshjälpen. Det nyinrättade Eriksstipendiet ska varje år delas ut till barn- och ungdomsledare på orter där organisationen har en second hand butik.

LÄS MER

Seminarium om mötet med Islam

Pingstkyrkan i Sollentuna arrangerade i dag tillsammans med den Iranska församlingen, som hyr lokaler där, ett eftermiddagsseminarium på temat ”Möte med islam ur kristen synvinkel”.

LÄS MER

Magi med Hedvig och Selma

Hedvig och Selma Ingemarson har spelat in en skiva, som släpps vid en releasefest i Café Rörstrand i Filadelfiakyrkan, Stockholm, i kväll klockan 18.00. Deras debutalbum heter Magi och innehåller låtar av bland annat Stefan Almqvist, Mike Eriksson och Jonas Thander.

LÄS MER

PHV får ny ordförande

I dag har Pingstförsamlingarnas handikappverksamhet, PHV, fått en ny ordförande. Lars Hermansson, Åtvidaberg, tar över efter Thomas Hallström, Avesta.

LÄS MER

Diakonal rikskonferens i Lund

I dag inleds den diakonala rikskonferensen i Pingstkyrkan i Lund. Årets tema är ”Att göra det som är gott”. Omkring 100 personer är anmälda till konferensen, där bland andra Jonas Helgesson, Roland Spjuth och Pelle Hörnmark kommer att medverka som talare.

LÄS MER

Gemensam konferens för SKR och SMR

I dag och i morgon håller Sveriges kristna råd, SKR, och Svenska missionsrådet, SMR, sina årsmöten inom ramen för en gemensam årskonferens. Samlingen hålls i den syriskt-ortodoxa kyrkan S:t Afrems katedral i Södertälje.

LÄS MER

Radiogudstjänst från Jönköping

Pingstdagens radiogudstjänst i P1 kommer från Pingstkyrkan i Jönköping och hålls på temat ”En andlighet att längta efter”.

LÄS MER

Ny bok om glömda barn

I kväll presenterar Åke Olofsson sin tionde bok. Sträck på dig Max heter den och är en berättelse om en pojke i 10-årsåldern som får gestalta ett av vår tids största samhällsproblem - de glömda barnen. Barn som växer upp i familjer där föräldrarna dricker för mycket.

LÄS MER

Nu släpps jesuspeople.se

I samband med Jesusmanifestationen lanseras jesuspeople.se. Det är en helt ny webbsida för kristna ungdomar att nå utanför kyrkans väggar. Alla som kallar sig troende på Jesus är där välkomna att berätta nyheten om Honom. Detta kommer att göras genom korta you tube-klipp,videoforum om aktuella ämnen och live chatt.

LÄS MER

Stipendium till Tomas Sjödin

Tomas Sjödin, författare, föreläsare och pingstpastor, får i dag ta emot ett stipendium på 10 000 kronor från Föreningen Furuboda. Utdelningen sker i samband med föreningens vårkonsert.

LÄS MER

Dags för Jesusmanifestation

I dag, på pingstaftonen, anordnas för tredje gången en Jesusmanifestation i Stockholm. Den inleds med en bönegudstjänst mellan 9 och 11 i Filadelfiakyrkan och fortsätter sedan med torgmöten runt om i Stockholm för att sedan avslutas med en stor gudstjänst i Kungsträdgården.

LÄS MER

Skapelsefred tema för årets globala vecka

De senaste tio åren har vapenhandeln i världen ökat och den svenska vapenexporten till och med tredubblats. Hur kan enskilda, kyrkor och organisationer bidra till en fredligare värld genom att arbeta för nedrustning? Detta handlar årets globala vecka om, som i år hålls den 14-21 november.

LÄS MER

Maud Andersson leder Kenya-resa

Maud Andersson, tidigare direktor på PMU, leder i höst en resa till Kenya, där hon arbetat i 25 år. Resan är ett samarrangemang mellan PMU InterLife, tidningen dagen och Tranås resebyrå.

LÄS MER

Nu har anmälan till Pastorsakademin öppnats

Nu finns det möjlighet för pingstförsamlingarna att anmäla sina pastorer till Pingst Pastorsakademi på www.pastorsakademi.se. Pastorsakademin kommer att pågå under två år med en längre träff varje termin plus coachning i mindre grupper.

LÄS MER

Lappis tar nya grepp

Efter de senaste årens tillväxt vågar Lapplandsveckan nu förnya konferensen – eller festivalen som den nu kallas! Detta genom att slopa den separata ungdomskonferensen, förlänga hela konferensen till sju dygn, införa tre dagliga programblad, samt byta det officiella namnet till Lappis och lansera en ny logga.

LÄS MER

Hearing om biståndspolitik efter valet

PMU InterLife är en av arrangörerna av en öppen hearing med riksdagspartierna om hur bistånds- och utvecklingspolitiken blir efter valet, som hålls nu på onsdag den 19 maj. Samlingen, som äger rum i ABF-huset i Stockholm mellan klockan 10 och 12 leds av jorunalisten Carolina Jemsby.

LÄS MER

Filadelfia i Stockholm får ny administrativ chef

Sören Eskilsson, som i fredags valdes till ny ordförande för Pingststyrelsen, blir från och med 1 september administrativ chef i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.

LÄS MER

Vita nykter vill lyfta alkoholfrågan i församlingarna

Den kristna nykterhetsorganisationen Vita nykter drar i samband med Folknykterhetens vecka igång ett arbete med att besöka församlingar och samtala om alkohol.

LÄS MER

Dagen kan få nya ägare

Tidningen Dagen kan till största delen bli norskägd i framtiden. I alla fall om norska Mentor Medier köper Swedmedia, som i dag äger dagen till 78,5 procent. Samtal om en sådan här affär pågår och avgörs troligen i sommar.

LÄS MER

Rådslaget sa ja till planerna på gemensam pastorsutbildning

I dag tog Pingst ett kliv närmare en ny ledar- och pastorsutbildning tillsammans med Evangeliska Frikyrkan och Svenska Alliansmissionen då Rådslaget enhälligt beslutade att arbeta vidare för detta.

LÄS MER

”Älska människorna!”

Ingen fördömelse, bara förlåtelse och lite mer Jesus anamma. Det var kärnan i föreståndare Pelle Hörnmarks predikan under Rådslagets visionskväll. Han utmanade alla ombuden att inte låta sig provoceras av människor och deras gudlöshet och sekularisering, utan i stället älska dem, för att de är människor och för att de ska få del av Guds välsignelser.

LÄS MER

Nya medlemsförsamlingar välkomnade

Tidigare i dag godkände Rådslaget 13 nya församlingar som medlemmar i Pingst – fria församlingar i samverkan och i samband med festkvällen i kväll välkomnades de lite mer ordentligt.

LÄS MER

Pingst har fått ny ordförande

Alldeles nyss valde Rådslaget för Pingst – fria församlingar i samverkan ny ordförande. Sören Eskilsson från Jönköping tar över efter Jörgen Gidlund, Örnsköldsvik.

LÄS MER

Gott resultat för Pingst

Pingst – fria församlingar i samverkan redovisar en rörelsevinst på 2,5 miljoner kronor för 2009 och ett förbättrat eget ”eget” kapital på 5,2 miljoner för 2009. När direktor Peo Larsson i dag föredrog årsredovisningen inför Rådslaget gjorde han det med stor tacksamhet både till den ”fantastiska personalen och de fantastiska församlingarna” som bidragit till detta.

LÄS MER

Andreas Hanson gästar Pingstbrass

Andreas Hanson blir gästdirigent vid Pingst brassbands årliga konferens i Linköping, som hålls 24-26 september i år. Andreas Hansson syns frekvent som dirigent i många av landets stora orkestrar, som Kungliga Hovkapellet, Sveriges radios Symfoniorkester och symfoniorkestrarna i Malmö och Norrköping.

LÄS MER

Pastorssamling omkring viktigaste valet

I dag möts pastorer och församlingsledare till ett visions- och förankringsmöte omkring höstens kampanj ”Ditt viktigaste val”, som Filadelfiaförsamlingen i Stockholm tagit initiativet till. Under samlingen som hålls i eftermiddag mellan 16 och 17.30 kommer församlingens föreståndare Niklas Piensoho att presetnera visionen, innehållet, strategin och materialet bakom kampanjen.

LÄS MER

Forskning om pingströrelsen och romer presenteras

I dag inbjuder Institutet för pentekostala studier, IPS, till ett högre seminarium omkring romer och pingströrelsen.

LÄS MER

Rådslag i Norrköping

I dag efter lunch inleds årets Rådslag för Pingst – fria församlingar i samverkan. I år hålls det i Sionförsamlingen i Norrköping.

LÄS MER

Sång- och musikkonferens presenterar nya band på Öppen scen

Innehållet i höstens sång- och musikkonferens, som hålls i Smyrna Göteborg 8-10 oktober, börjar ta form. Konferensen gästas av bland annat Viola Grafström, Richard Sundström och Lasse Pettersson, alla initiativtagare till den årliga Lovsångskonferensen.

LÄS MER

Mat och kärlek på Bjärka Säby

I dag handlar det om mat och kärlek på Nya Slottet Bjärka Säby utanför Linköping. I slottets kafé är det bokrealese mellan 11.00 och 18.00 för boken ”Mat är kärlek på Nya Slottet Bjärka Säby”.

LÄS MER

Avslutning för årets PTS-are

I dag är det avslutning för årets sex avgångsstudenter på PTS, Pingstförsamlingarnas teologiska seminarium. Avslutningshögtiden hålls under söndagens förmiddagsgudstjänst i Pingstkyrkan i Uppsala.

LÄS MER

Världspingstkonferensen får egen hemsida

I dag släpps hemsidan inför nästa års världspingstkonferens, som hålls i Stockholm i augusti nästa år. Adressen till sidan är www.pwc2010.se och där kommer man att kunna hitta information om program och talare och också kunna anmäla sig till konferensen.

LÄS MER

Insats för cyklonoffer i Bangladesh

PMU Interlife gör nu tillsammans med den lokala partnern, FCC-B, en humanitär insats efter cyklonen Aila som drabbade Bangladesh tidigare i veckan. I ett första skede sker distribution av mat och vatten för 1 100 familjer i södra delen av landet.

LÄS MER

Pingstförsamlingen i Västervik firar 90 år

I dag dukar pingstförsamlingen i Västervik upp till ett jättelikt tårtkalas på Stora torget. Detta för att fira att församlingen fyller 90 år. Jubileumsfestligheterna pågår under hela helgen.

LÄS MER

Frank Ådahl sjunger för Ibra

Nu till helgen ger Frank Ådahl tre konserter tillsammans med Stephan Berg Band till förmån för Ibra Media. Konserterna hålls i Södertälje, Gävle och i Hampetorp.

LÄS MER

Pingstfestival på Björkenäsgården

Pingstförsamlingarna i Örebro, Kumla och Odensbacken arrangerar Pingstfestivalen på Björkenäsgården i Hampetorp, som inleds i morgon kväll och avslutas med en konsert på söndag kväll i samarbete med Ibra Media, då Frank Ådahl och Stephan Berg Band sjunger och musicerar.

LÄS MER

Träff för missionärsbarn från Kina

Ett 20-tal personer från hela Sverige möttes med det gemensamt att de är barn till Kina-missionärer inom Pingströrelsen möttes härom helgen till en träff i Värnamo.
- Detta var som ett stort släktkalas, sa pastor Samuel Asp, själv ett av missionärsbarnen, som
predikade i avslutningsgudstjänsten i Värnamo Pingstkyrka.

LÄS MER

2 miljoner kr till flyktinginsats på Sri Lanka

PMU Interlife gör en akut humanitär insats på Sri Lanka i samband med den flyktingkatastrof som landet befinner sig i. Detta som ett resultat av stridigheterna mellan regeringsstyrkor och rebeller på norra Sri Lanka.

LÄS MER

Dynamic ger releasekonsert

I morgon kväll klockan 18.00 har a cappella-gruppen Dynamic releasekonsert i sin hemförsamling Filadelfiakyrkan i Stockholm. Gruppen började sjunga tillsammans 2002 och har en repertoar som består av en blandning av pop, soul, jazz och psalmer.

LÄS MER

Ny bok om tro och liv i ljuset av återkomsten

I augusti utkommer boken I ljuset av återkomsten – en bok om tro och liv. Den är ett alternativ till en konventionell troslära och skriven med unga människor i fokus. Boken ges ut i samarbete med Pingstskolorna och Libris. Målgruppen är elever på bibelskolor och bibelkurser på folkhögskolor och i församlingar.

LÄS MER

Förslag om ny Pingstkyrka i Kalmar

Planerna på en ny Pingstkyrka i Kalmar avancerar. Nu finns en ritning på en ny kyrka, som är tänkt att placeras i Lorensbergsparken. Den 27 maj ska Samhällsbyggnadsnämnden fatta beslut om byggplanerna, som sedan skickas ut på samråd under sommaren och därefter ställs ut. Fungerar allt som det ska så vinner förslaget laga kraft i januari nästa år.

LÄS MER

Operation Segerpil firar 40 år

Nu i helgen firar Operation Segerpil sina 40 år och inbjuder ”gamla segerpilare” till en återträff och Balkankonferens i Pingstkyrkan i Solna.
Samlingen inleds ikväll med en återseendets och minnenas fest. Avslutningen sker på söndag med en gudstjänst i Pingstkyrkan i Sollentuna.

LÄS MER

Seminarium om församlingen och media

Media som församlingens förlängda arm är ämnet för dagens lunch och seminarium i Pingstkyrkan i Linköping. Talare är dr Ron Harris, som engagerat sig för startandet av en nationell kristen radio i Sverige.

LÄS MER

Diakonal rikskonferens i Avesta

I morgon startar årets Diakonala rikskonferens i Pingstkyrkan i Avesta. Årets konferenstema är ”av hela ditt hjärta”. Under konferensdagarna kommer deltagarna i konferensen att tillsammans diskutera hur de kan möta dagens och morgondagens behov i församlingar och samhället. Av hela hjärtat.

LÄS MER

Grönlandskonferens på Kaggeholm

I dag på eftermiddagen inleds Grönlandskonferensen, som hålls på Kaggeholms slott på Ekerö.
Pingstförsamlingar i Sverige som stöder missionsarbetet på Grönland tillsammans med Stiftelsen för Grönlandsmissionen i Sisimiut är inbjudare.

LÄS MER

Konsert för glömda barn

I dag klockan 17.00 hålls en konsert i Filadelfiakyrkan till förmån för ”de glömda barnen”. Arrangörer är förutom Filadelfiaförsamlingen också nykterhetsrörelsen Vita, Hela människan och LP i ABC-län. ågra av de medverkande är à capella-gruppen Dynamic, Hannah Holgersson och Perla tillsammans med ett gäng barn.

LÄS MER

Jubileumskväll för LP i Sundsvall

I kväll firar LP-verksamheten sitt fjärde 50-årsjubileum i Pingstkyrkan i Sundsvall. Det är den fjärde festen av nio. Bengt Johansson-Band finns på plats, liksom ett lokalt countryband.

LÄS MER

Medlemstapp för norsk pingströrelse

Enligt färsk statistik minskade den norska pingströrelsen med 227 personer förra året. Nära hälften av medlemstappet har skett i huvudstaden Oslo.
- Självklart skulle jag vilja att det såg annorlunda ut, kommenterar ledaren för den norska pingströrelsens ledarråd Ola Emil Sprakehaug till Korsets Seiers nätupplaga.

LÄS MER

Stafettväxling i Jönköping

Chatrine Carlson och Peter Bernhardsson har tackat ja till att bli föreståndare respektive vice föreståndare i Pingstkyrkan i Jönköping. Den 24 maj avskiljs de vid en högtidsgudstjänst, då också Pelle Hörnmark avtackas efter sina elva år som föreståndare.

LÄS MER

Tre nyvalda i pingststyrelsen

Efter helgens Rådslag har styrelsen för Pingst – fria församlingar i samverkan fått tre nya medlemmar; Dan Salomonsson, Uppsala, Marianne Willén, Alingsås, och Camilla Liljeqvist, Värnamo.

LÄS MER

Pingststyrelsen tar över frågan om samägd teologisk högskola

En sammanhållen, samägd högskola med decentraliserad uppläggning genom regionala utbildningsplatser och lokala lärcentrum där kostnaderna delas lika mellan samfunden under uppbyggnadstiden.
Det är förslaget från gruppen, som utrett en gemensam utbildning för pastorer och teologer i Pingströrelsen, Evangeliska frikyrkan och Svenska Alliansmissionen.
I dag beslutade Rådslaget i Uppsala att remittera frågan till Pingststyrelsen.

LÄS MER

Fokus på uppdraget att vinna fler

Pelle Hörnmark lade fokus på det stora uppdraget att vinna fler när han i kväll höll sitt ”linjetal” under Rådslaget i Uppsala Pingstkyrka.
-Jag skulle vilja bli gammal och tänka tillbaka på 2010-talet som det bästa årtiondet, då många kom till tro, sa han avslutningsvis under stor rörelse.

LÄS MER

Nya församlingar välkomnade

Kvällens samling på Rådslaget inleddes med att en rad nya församlingar välkomnades till riksföreningen och trossamfundet Pingst – fria församlingar i samverkan.
Det handlar både om församlingar, som sedan länge funnits med i Pingströrelsens årsbok och som ansökt om medlemskap under året och om nybildade församlingar, som beviljats medlemskap av Rådslaget.

LÄS MER

Missionsutmaning inledde Rådslaget

En tredjedel av jordens befolkning har fortfarande inte hört evangeliet.
-Är vi beredda att anta den utmaningen och låta svensk pingströrelse också i fortsättningen betyda oproportionerligt mycket för världens evangelistation? Den frågan ställde Lars Anderås, verksamhetsansvarig för Pingst Internationellt, till Rådslaget nu i eftermiddag.

LÄS MER

Seminariedag om Klarvaken församling

Klarvaken församling är ämnet för Erwin McManus när han i dag föreläser i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Erwin McManus är verksam i den kreativa församlingen Mosaic i Los Angeles i USA. Besöket arrangeras av Willow Creek i Sverige.

LÄS MER

Seminarium om bibelsyn

I eftermiddag håller IPS, Institutet för pentekostala studier, ett högre seminarium om Bibelsyn och metoder. Seminariet hålls i PTS:s lokaler i Uppsala.

LÄS MER

Jonas Helgesson besöker Smyrna i Göteborg

I kväll är stå-upp-komikerna och författaren till boken ”Grabben i kuvösen bredvid” Jonas Helgesson gäst i Smyrnakyrkans Författarkafé. En både allvarlig och underhållande kväll utlovas.

LÄS MER

Rådslaget inleds i dag

I dag efter lunch inleds Rådslaget, som för tredje året i rad hålls i Pingstkyrkan i Uppsala. Omkring 300 personer är anmälda och kommer att få information om samtliga verksamheter och ekonomi, lyssna till nye förståndaren Pelle Hörnmarks tankar inför framtiden för Pingst, samt i morgon välja nya funktionärer och fatta framtidsbeslut.

LÄS MER

Jesusmanifestation i Stockholm i dag

I dag är det återigen dags för Jesusmanifestationen i Stockholm. Precis som förra året föregås det stora mötet i Kungsträdgården i eftermiddag av samlingar på en rad olika platser i Stockholm.

LÄS MER