Lapplandsveckan gör uppehåll

Inspiration och uppmuntran för barn- och ungdomsledare

Var starka och modiga. Nu är det dags att gå vidare fyllda av Josuas ande. Det sa Dave Niblock, pastor i Life Church Leedes, under Pingst ungs Ungdomsledarkväll. Hundratals barn- och ungdomsledare runtom i Sverige har deltagit i livesändningar för att inspirera och uppmuntra i deras tjänster.

LÄS MER

Rådslaget sänds från Solna Pingstförsamling

Den 22 maj är det dags för Pingst Rådslag som även i år blir digitalt. Temat är ”Gå ut!” och värd för dagen är Solna Pingstförsamling.

LÄS MER

Lapplandsveckan gör uppehåll

Föreningen Lapplandsveckans styrelse har i samråd med konferensledningen beslutat att ställa in Lapplandsveckan 2020. Detta förstås på grund av den pandemi som pågår och de restriktioner som myndigheterna utfärdat.

LÄS MER

Annorlunda Nyhem i år

Årets Nyhemsvecka kommer inte att äga rum bland tallarna. Detta givetvis på grund av de begränsningar som situationen med Covid-19-viruset orsakat. På Nyhemsveckans Facebook-sida står att Nyhemsveckan därför kommer att tänka nytt.

LÄS MER

Dokumentär om frikyrkans musik

Frikyrkans Musikunder är namnet på en nygjord dokumentär om Frikyrkans musik, som sänds i SVT2 på Påskafton klockan 18.30

.

LÄS MER

Kyrkoledare efterlyser åtgärdspaket för de mest utsatta

Sveriges kristna råd, SKR, skriver idag på debattplats i Expressen att regeringens många stödpaket är viktiga på grund av coronapandemin, men påminner också om att inte glömma de allra mest utsatta i samhället. Artikeln är undertecknad av presidiet för SKR som består av Daniel Alm, Antje Jackelén, Anders Arborelius, Karin Wiborn och Benjamin Dioscoros Atas.

LÄS MER

Direktsända frågor och svar

Ikväll klockan 21.00 direktsänds programmet Hopp i TBN Nordic, Kanal 10 och Radio Hope. Då ges tittarna och lyssnarna möjlighet att skicka in frågor om Gud, kristen tro, livet, döden eller hur man ska kunna få frid i en tid som denna.

LÄS MER

285 000 lyssnade till radiogudstjänsten

285 000 personer lyssnade på radiogudstjänsten i P1 från Pingstkyrkan i Västerås i söndags, där Daniel Alm predikade på temat. Tidningen Dagen uppger att det enligt information från Sveriges Radio är ungefär 100 000 mer än vanligt.

LÄS MER

Ny rektor på Mariannelunds folkhögskola

Pastor Samuel Klintefelt blir från och med höstterminen ny rektor på Mariannelunds folkhögskola, en av Pingsts fem folkhögskolor.

LÄS MER

Radiopredikan på temat Alla kan be

När Pingsts föreståndare Daniel Alm predikar på en direktsänd radiogudstjänst i Sveriges Radio P1 på palmsöndagen, 5 mars, är temat att alla kan be. Kopplat till gudstjänsten kommer Pingst att dra i gång en stor annonskampanj i Expressen.

LÄS MER

Hopp till tittare och lyssnare

I kvällens program i den nya tv- och radio-satsningen Hopp håller pastor Camilla Olsson från Arken i Värnamo trådarna. En av gästerna i studion är Pingsts föreståndare Daniel Alm, som bland annat berättar om förra veckans möte med statsministern

LÄS MER

Pingst gör insamling till Sri Lanka

Pingst i Sverige samlar in pengar till de drabbade av terrorattacken i Sri Lanka och till den pingstförsamling i Batticaloa som angreps.

LÄS MER

Lankesisk pingstkyrka drabbad av Påskdagens terrorattack

En av de kyrkor, som drabbades av påskdagens terrordåd på Sri Lanka, är del av en rörelse som Pingst i Sverige och bland annat Smyrnaförsamlingen i Göteborg varit med och grundat och samarbetar med.

LÄS MER

Omvändelse på bästa sändningstid

Sebastian Stakset, den lokala Pingstkyrkan och LP-verksamheten fick uppmärksamhet i gårdagskvällens Uppdrag granskning med rubriken Psykrevolten. Programmet var en uppföljning på ett tidigare program om Sanne, som hamnat mellan stolarna i psykvården. Nu är hon på ett behandlingshem, har regelbunden kontakt med Sebastian Stakset och Maria från den lokala pingstförsamlingen och har börjat hitta en egen tro.

LÄS MER

Påsk med Passion i Smyrna

Musikalen PASSION - om veckan som förändrade världen – kommer även denna påsk att framföras i Smyrnakyrkan i Göteborg.

LÄS MER

Administratörer på konferens

I dag och i morgon möts ett 30-tal administratörer från pingstförsamlingar runt om i landet till konferens på Pingstkontoret. Konferensen anordnas för andra gången i år.

LÄS MER

Anmälan till Rådslaget har öppnat

Nu är anmälan till årets Rådslag öppnad. Rådslaget hålls i år den 17 -18 maj i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

LÄS MER

Själavårdsutbildning flyttar till Jönköping

Själavårdsutbildningen, som Pingst drivit tillsammans med Kaggeholms folkhögskola flyttar från och med våren 2020 till Jönköping

LÄS MER

Ekumenisk scoutledarhelg i sommar

Redo att leda är namnet på en ekumenisk scoutledarhelg som hålls i Mullsjö, Nyhem, den 31 augusti till 2 september.

LÄS MER

Stipendium till söndagsskollärare

I dag lördag den 28 april, får engagerade barn- och ungdomsledare från ett 50-tal orter i Sverige ta emot Eriksstipendiet av Erikshjälpen. Stipendierna är på 5 000 kronor och delas ut i Erikshjälpen Second Hands-butiker.

LÄS MER

Många sportläger i sommar

Sport for Life inbjuder till en rad olika läger med sportinriktning i sommar. Golfläger i Västerås, fotbolls- och innebandyläger i Jönköping, hockeyläger i Rönnäng och Skillingaryd och fotbollsläger i Eskilstuna.

LÄS MER

400 MÖTs i helgen

I dag startar årets MÖT, det vill säga konferensen och mötesplatsen för sångare, musiker, instrumentalister, musikledare, gudstjänstplanerare, pastorer och församlingsledare. Drygt 400 personer är anmälda.

LÄS MER

Sveriges kristna råd ändrar organisationen

Styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR) fattade i veckan beslut om att förändra organisationen för rådet, vilket innebär att flera långvariga projekt kommer att avslutas. Kyrkorna vill stärka SKR som mötesplats och prioritera det kommunikativa arbetet.

LÄS MER

LP-föreståndare hyllad i Karlskrona

Nu i veckan fick LP-verksamhetens föreståndare i Karlskrona, Jan-Eric Jarny, ta emot ett "Ovanligt-bra-stipendium" av Karlskronas Stadsbudskår.

LÄS MER

Starten för 30 nya församlingar

Den 10 maj går startskottet för satsningen att plantera 30 nya församlingar i Sverige, då tio team, som står redo att plantera nya församlingar kommer att mötas under en heldag. Med hjälp från Assemblies of God i USA börjar träningen av en ny generation pionjärer.

LÄS MER

LP-konferenser på temat Jesus befriaren

LP-verksamheten inbjuder traditionsenligt till två sommarkonferenser, en i Halmstad och en i Arjeplog. Årets tema är ”Jesus befriaren”.

LÄS MER

Löftet gäller dig – även i år

Även i år satsar Pingst på att under pingstveckan mellan 14 och 20 maj på ett särskilt sätt lyfta den helige Andes gåva. Precis som tidigare år kallas satsningen Löftet gäller dig.

LÄS MER

TV-gudstjänster spelas in i Västerås

Under den här helgen kommer fyra tv-gudstjänster spelas in i Pingstkyrkan i Västerås. Sammanlagt är det 60 personer från församlingen som på olika sätt kommer att medverka förutom alla som sjunger i barnkörer och dansar.

LÄS MER

Partiledarutfrågningar i Uppsala

Partiledarutfrågningarna i Pingstkyrkan i Uppsala går mot sitt slut. I kväll är det Jonas Sjöstedt (V), som frågas ut och i morgon, på finalkvällen är det Ebba Busch Thor (KD) som är plats. Utfrågningarna är ett samarbete mellan tidningen Dagen och pingstförsamlingen i Uppsala.

LÄS MER

Konferens om kristen tro och islam

Hur ska kristna förstå och möta islam och muslimer? Det är ämnet för helgens konferens i Pingstkyrkan i Lund.

LÄS MER

Rektor för Vinga folkhögskola utsedd

Miriam Ås har utsetts till rektor för den nya folkhögskolan Vinga med placering i centrala Göteborg. Hon kommer närmast från ansvaret som kursledare för delar av pingsts utbildningsarbete i Göteborg.

LÄS MER

Tyst pastorsretreat inleds idag

I dag inleds en tyst retreat för pingstpastorer på Nya Slottet Bjärka Säby. Temat för retreaten är "När dina ord öppnar sig ger de ljus",

LÄS MER

Bönedag för romer

I dag på romernas nationaldag uppmanas landets pingstförsamlingar att särskilt be för romerna och deras situation.

LÄS MER

Utbildning om våld i nära relationer

Den här veckan står våld i nära relationer och församlingar i fokus för ett par utbildningsdagar i Göteborg. Mandy Marshall från den engelska organisationen Restored medverkar som talare.

LÄS MER

Partiledarutfrågningar i Uppsala

I kväll är det premiär för en serie partiledarutfrågningar i Pingstkyrkan i Uppsala. Först ut är moderaternas Ulf Kristersson. Övertygelse, ideologi och drivkraft är ämnen som kommer att stå i fokus för alla utfrågningarna, som är ett samarbete mellan tidningen Dagen och pingstförsamlingen i Uppsala.

LÄS MER

Föreläsning om pingstkyrkor i Stockholm

I eftermiddag kommer docent Torbjörn Aronson att hålla ett föredrag på IPS i Uppsala om "Pentekostalismen i Stockholmsområdet 2018".

LÄS MER

Hampeveckans anmälan öppen

Årets Hampevecka har temat Genuin. Anmälan till tonårslägret öppnades i mars. Lägret hålls, precis som tidigare, på Björkenäsgården utanför Hampetorp.

LÄS MER

Planetshakers till Nyhem

På midsommaraftonens kväll kommer Planetshakers från Australien att spela i Nyhemshallen. Biljetterna släpptes i går.

LÄS MER

Webinar inför rådslaget

I kväll anordnar Pingsts föreståndare Daniel Alm ett webinar, alltså ett webb-sänt seminarium, som en förberedelse inför årets Rådslag. Alla pastorer och församlingsledare har inbjudits.

LÄS MER

Brunch om relationer

På lördag anordnar Pingstkyrkan i Sollentuna en relationsbrunch, då Patric Forsling är inbjuden talare.

LÄS MER

Dialogpredikan mellan Alm och Jackelén

Pingsts föreståndare Daniel Alm och Svenska kyrkans ärkebiskop Ante Jackelén kommer att dialogpredika i Uppsala domkyrka måndagen den 29 maj. Predikan är en del av en unik högtidsgudstjänst i reformationens tecken.

LÄS MER

Nätverksträffar om musik

Sångare och musiker som är verksamma i församlingar inbjuds till nätverksträffar både på Nyhem och Lappis.

LÄS MER

Oro över DR Kongo

Vi är djupt oroade över utvecklingen i Demokratiska Republiken Kongo. Det politiska vakuum som uppstått bidrar till en farlig situation där befolkningen hamnar i kläm. Vi kan inte bara stå och se på medan människor lider och dödas. Det skriver Niclas Lindgren och Maria Bard, Pingstmissionens Utvecklingssamarbete, PMU, i en debattartikel publicerad i Göteborgsposten.

LÄS MER

Passion två gånger om i dag

I dag öppnar Smyrnaförsamlingen i Göteborg dörrarna för två gratis föreställningar av musikalen Passion.

LÄS MER

En sång om glädje i påsktid

Ikväll sänds det kristna sångprogrammet En sång om glädje i påsktid" på SVT1 klockan 18.15. Programmet är inspelat i PIngstkyrkan i Södertälje.

LÄS MER

72 timmar om påsken

I dag återuppför Filadelfiakyrkan i Stockholm påskföreställningen "72 timmar som förändrade världen".

LÄS MER

Hillsong inbjuder till bön för Stockholm

I morgon inbjuder församlingen Hillsong i Stockholm till manifestationen ”Pray for Stockholm” i St:a Clara kyrka. ”Vi vill ingjuta hopp, tro och mod till Stockholmarna”, säger pastor Andreas Nielsen till Dagen.

LÄS MER

Religiös närvaro vid ceremoni i Stadshuset

Representanter från Sveriges interreligiösa råd närvarar vid dagens ceremoni vid Stadshuset. Sveriges kristna råd representeras av t f generalsekreterare Olle Kristenson. I eftermiddag hålls även en interreligiös minnesstund vid Sergels torg.

LÄS MER

Facebook-sida om Pingstkyrkor

Pingstarkivet har en Facebook-sida, som heter Pingstkyrkor. Där samlas både historiska och samtida bilder av pingstkyrkor.

LÄS MER

Stipendium till teolog och bibellärare i Umeå

David Willgren, teolog och bibellärare, verksam inom Akademi för ledarskap och teologi, ALT, tilldelas Samuel Halldorfs stipendium 2017. Stipendiet är på 10 000 kronor.

LÄS MER

LP-dag i Pingstkyrkan Skellefteå

I dag anordnas en LP-dag i Pingstkyrkan i Skellefteå. Sebastian Stakset finns med hela dagen.

LÄS MER

PingstBrass håller möte med musik

Årlig musikträff med samtal.

LÄS MER

Ny utbildning om socialt entreprenörskap

Praktisk kurs på tre orter samtidigt.

LÄS MER

Uppföljare till ”Bara Jesus” på gång

Nya låtar ska släppas 2017.

LÄS MER

Media Tro – ny kurs på Kaggeholm

Folkhögskolan satsar på att utbilda journalister om kristen tro.

LÄS MER

Carola kommer till Nyhemsveckan

Håller spelning på midsommardagen.

LÄS MER

Smyrnakyrkan satsar för fred i DR Kongo

Ny video med Urban Ringbäck.

LÄS MER

Konst och tro på Kaggeholms slott

Den 8-10 april samlas bildkonstnärer och teologer för en kulturhelg om skapande.

LÄS MER

En dag om hållbart och jämställt ledarskap

Jenny Bergh och Anethe Carlsson utifrån boken "Ester - för ett hållbart ledarskap".

LÄS MER

Teologiska utbildningar slås samman

Ulrik Josefsson och Niklas Holmefur förklarar varför i debattartikel.

LÄS MER

Nytt material ska hjälpa församlingar med integration

Se ett webbklipp med pastor Merzek Botros.

LÄS MER

Nigeriansk pingstkonferens på Water Front

I april ordnar den nigerianska frikyrkan Redeemed Church of Christ en endagskonferens på Water Front i Stockholm.

LÄS MER

Gud hjärta Göteborg firar Valborg

I kväll samlas ungdomar från en rad olika kyrkor i Göteborg till ekumeniskt valborgsfirande under rubriken ”Gud hjärta Göteborg”.

LÄS MER

PMU startar insamling för Nepal

PMU har startat en katastrofinsamling för att bistå de tiotusentals som drabbats av lördagens kraftiga jordbävning i Nepal.

LÄS MER

Medmänsklighet lyfts i Jönköping

Pingstkyrkan i Jönköping är en av flera organisationer, som om valt att i dag engagera sig i det som kallas ”Jönköpings många ansikten”. En dag, som inleds med att en plakett med orden ”kärlek, medmänsklighet och alla människors lika värde” avtäcks utanför Sofiakyrkan i staden.

LÄS MER

Samtalsdag i United

I dag anordnas en samtalsdag på temat ”Vad hjälper det kyrkan om hon vinner världen men förlorar sin själ?”. Pastorerna Andreas Nielsen från Hillsong och Niklas Piensoho från Filadelfia i Stockholm är ett par av dem som medverkar.

LÄS MER

Evie och Pelle Karlsson besöker Sverige

Sångar- och predikantparet Evie och Pelle Karlsson besöker Sverige i år igen. I slutet av maj och i början av juni kommer de att besöka sammanlagt femton pingstkyrkor från norr till söder i Sverige.

LÄS MER

Välgörenhetsgala i Tyresö

I kväll arrangerar Pingstkyrkan i Tyresö tillsammans med Tyresö fritidsgårdar och Vägen ut Tyresö en välgörenhetsgala till förmån för ett barnhem i Etiopien. Galan hålls på Forellscenen på Bollmora torg.

LÄS MER

Invigning och visning av nytt härbärge

I kväll är det ingivning av visning av Filadelfiaförsamlingen i Stockholms nya härbärge, som ligger i Slakthusområdet.

LÄS MER

Release för skiva med nya pingstsånger

På fredag släpps skivan "Bara Jesus" med tillhörande noter. Skivan innehåller 13 nyskrivna sånger som kommit till utifrån den uppmaning som gick ut från Pingst till landets kristna låtskrivare i höstas för att få fram sånger lämpliga att sjungas i och av församling.

LÄS MER

Ekumenisk minneshögtid i Storkyrkan av folkmordet

I dag inbjuder Sveriges kristna råd och Armenisk Apostoliska kyrkan till minneshögtid i Storkyrkan, Stockholm, med anledning av det armeniska folkmordet 1915.

LÄS MER

IPS-seminarium i dag

"Relationerna mellan Pingst i Sverige och i USA" är ämnet för ett seminarium som IPS, Institutet för pentekostala studier, anordnar i dag.

LÄS MER

Premiär för nya IBRA.se

I dag är det premiär för IBRA:s nya hemsida, som betonar delandet och har stort fokus på människors berättelser.

LÄS MER

Jubileumskonserter i dagarna tre

Nu till helgen bjuder PMU in till tre konserter för att fira sitt 50-årsjubileum.Artisterna Sonja Aldén, Putte Nelson, Frank Ådahl och Terese Fredenwall finns med i Göteborg, Stockholm och Örnsköldsvik.

LÄS MER

Smyrna i Göteborg köper kyrka på Hisingen

Smyrnaförsamlingen i Göteborg har köpt en metodistkyrka på Hisingen. Lokalerna ska bland annat användas till att hjälpa ungdomar som riskerar att börja missbruka droger.

LÄS MER

Ny film om doktor Mukwege

- Jag identifierar varje våldtagen kvinna med min egen fru. Varje våldtagen mor, med min egen mor. Och varje våldtaget barn med mina egna barn. Det säger Denis Mukwege, chefsläkare på Panzisjukhuset i DR Kongo, i en ny dokumentärfilm.

LÄS MER

100-årsjubileum i Trollhättan

Under den här påskhelgen firar Trollhättans pingstförsamling 100-årsjubileum. På påskaftonskvällen blir det stor jubileumsfest.

LÄS MER

EU-kandidater till Ekumeniska Centret

I dag, och i nästa vecka, finns det möjlighet att ställa frågor till och delta i samtal med kandidater till EU-parlamentet på Ekumeniska centret i Alvik i västra Stockholm.

LÄS MER

Second hand-butik tvingas stänga efter brand

Under helgen brann det i den second hand-lokal i Viksängen i Södertälje, som drivs av Pingstkyrkan. Nu tvingas butiken stänga.

LÄS MER

Fortsatt dialog med Sida om rambeslut

PMU mötte i dag Sidas personal för dialog kring beslutet om att ramavtalet inte förnyas.
- Vi hade ett positivt samtal där vi fick möjlighet att framföra våra argument mot beslutet och vi kommer att mötas igen för att tala om vägen framåt, säger Niclas Lindgren, direktor för PMU.

LÄS MER

Pingst Socialt får ny chef

Kerstin Eriksson blir ny verksamhetsledare för Pingst Socialt. Hon har tidigare varit chef för LP-verksamheten, men kommer nu närmast från Famna.

LÄS MER

Kulturhelg i Kaxholmen

Nu i helgen anordnas en kulturhelg i Pingstkyrkan i Kaxholmen utanför Huskvarna. Konstnärer och hantverkare ställer ut sina alster och det blir föredrag och konsert.

LÄS MER

Fight för värderingar

På lördag inbjuder Pingstkyrkan i Eskilstuna till Men’s fightclub mellan 8.30 och 13. Det handlar om ett tillfälle för män att kämpa för de mjuka frågorna.

LÄS MER

PMU ifrågasätter Sida-beslut

Sida har beslutat att inte längre låta PMU vara en av deras ramorganisationer. Beskedet lämnas
per telefon till PMU:s direktor Niclas Lindgren i fredags eftermiddag, då han befann sig på en fältresa i Filippinerna. I dag kom så det skriftliga beslutet.

LÄS MER

Hillsong på Cirkus

På påskdagen inbjuder församlingen Hillsong i Stockholm till en stor gudstjänst på Cirkus på Djurgården. Samlingen börjar klockan 17.00 och inträdet är gratis.

LÄS MER

Connect Church och Lifecenter knyts närmare Hillsong

De svenska pingstkyrkorna Connect Church i Göteborg och Lifecenter i Västerås utgör nu också en del av Hillsong Family, som är ett globalt nätverk av kyrkor relaterade till Hillsong-rörelsen i Australien.

LÄS MER

Jesusfilm till barnfamiljer

Den här veckan får 1 500 barnfamiljer i Eslöv en film om Jesus hem i brevlådan. Bakom satsningen står Pingstkyrkan, Österkyrkan och Svenska kyrkan. Utdelningen är ett led i en satsning där 100 000 svenska familjer kommer att få ta del av filmen.

LÄS MER

Ledardag i Citykyrkan i Stockholm

I dag möts präster, pastorer, medarbetare och församlingsledare till en ledardag i Citykyrkan i Stockholm. Temat för dagen är ”Heligt evangelium – helig eld”. Dagens gästtalare är R. T. Kendall, Daniel Alm och John Derneborg.

LÄS MER

Konferens om barn som far illa

I dag anordnar LP-verksamheten tillsammans med Blå Bandet, Hela människan och Vita för tredje gången en konferens om barn som far illa. Konferensen hålls i Rörstrands konferenslokaler i Stockholm.

LÄS MER

Välgörenhetsgala för Lettland i kväll

I kväll arrangerar Kaggeholms folkhögskola i samarbete med Konfa STHLM en stor välgörenhetsgala i Filadelfiakyrkan i Stockholm till förmån för utsatta familjer i Lettland.

LÄS MER

I dag startar Rådslaget

I dag och i morgon är det dags för årets Rådslag för Pingst – fria församlingar i samverkan. Det hålls på hotell Clarion Sign i centrala Stockholm.

LÄS MER

Strategiska samtal om musik och teologi

Den 5 juni hålls det första strategiska framtidssamtalet om teologi, musik och församlingskultur i Pingströrelsen. Mötet ska sedan följas upp i oktober, då en handlingsplan ska slås fast och sedan presenteras på nästa års pastorskonferens, MÖT2014 och som en del i Pingst Ledarutveckling.

LÄS MER

Präster och pastorer kräver att konvertiter ska respekteras

Varje kristen konvertit ska bli respekterad för sin tro och övertygelse. Själavårdare och dopförrättare ska alltid kallas att närvara vid konvertitens redogörelse om sin kristna tro inför domstolen. Självårdare, präster och pastorer ska respekteras i sin yrkesutövning. Det är kraven i ett upprop som Örkeneds församling vill få så många underskrifter på som möjligt från präster, pastorer och själavårdare. Underskrifterna ska sedan skickas till Migrationsverket.

LÄS MER

Kväll för världens mammor

I kväll är det dags för årets andra konsert till förmån för världens mammor. Den hålls i Smyrnakyrkan i Göteborg med PMU och Smyrnaförsamlingen som arrangörer.

LÄS MER

Dalkarlså bjuder på kreativa timmar

Dalkarlså folkhögskola besöker i helgen tre församlingar i Stockholmsområdet under rubriken ”Vi ger allt!” Kreativligheter, dynamik, trons musikalitet och festiteter utlovas.

LÄS MER

Ny generalsekreterare för Svenska Bibelsällskapet

Svenska Bibelsällskapets har utsett Anders Blåberg till ny generalsekreterare. Tillträdet sker dock först om ett år. Fram till dess fortsätter Blåberg att vara missionsdirektor för Evangeliska frikyrkan.

LÄS MER

Global tankesmedja möts i Stockholm

Den här veckan har PMU:s globala tankesmedja mötts i Stockholm för att sammanfatta rekommendationer i olika tematiska frågor, som ska ligga till grund för det strategiska samarbetet mellan PMU och partner runtom i världen.

LÄS MER

IBRA Media satsar på Syrien

Nu satsar IBRA Media på dagliga radioprogram till Syrien som ska ge nyheter, praktisk information, förmedla tröst och hopp och ett försoningens budskap.

LÄS MER

Pontus Fridolfsson ny chef för Pingst Media

I veckan utsåg Pingststyrelsen Pontus Fridolfsson till ny verksamhetsledare för Pingst media, vilket inkluderar IBRA, TV Inter, ICBI och PIL.

LÄS MER

Föreläsning om kvinnor och helbrägdagörelse

”Pingstkvinnor och helande” är ämnet för årets Lucy Farrow-föreläsning, som hålls i dag av Candy Gunther Brown, verksam vid Indiana University. Föreläsningen, som ges i Geijersalen på Uppsala universitet klockan 13.00 är öppen och kräver ingen föranmälan.

LÄS MER

Kvinnor i Guds tjänst

I dag startar årets samling för pastors- och äldstefruar, missionärer, pastorer och äldste under rubriken ”Kvinnor i Guds tjänst”.

LÄS MER

Kväll för världens mammor

I kväll är det konsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm under rubriken ”En kväll för världens mammor!” med insamling till förmån för PMU:s arbete med mödrahälsovård i Kongo och Tanzania.

LÄS MER

En församling för alla

På årets Rådslag kommer lördagen att ha rubriken "En församling för alla". Inledningstalaren till ämnet är pastor Craig Johnson från Lakewood Church i USA, som leder ett arbete för barn och familjer med särskilda behov. Dessutom blir det ett panelsamtal kring dagens tema.

LÄS MER

Ledarutvecklingsdag i Umeå

Idag möts 500 ideella ledare från pingstförsamlingar i norra Sverige till den första regiondagen i Umeå i det tvååriga utbildnigsprojektet Pingst ledarutveckling.

LÄS MER

Ärkebiskopen predikar i Filadelfia Stockholm

På söndag predikar ärkebiskop Anders Wejryd i Filadelfiakyrkan i Stockholms gudstjänst klockan 11.00. Han kommer att tala om "Den gode herden". Gudstjänsten ingår i serien "100 dagar med Jesus".

LÄS MER

Kaggeholm får ny rektor

Nu är det klart vem som blir ny rektor på Kaggeholms folkhögskola. Clas Newman, i dag rektor på den internationella grundskolan Atlasskolan börjar det nya jobbet från och med 1 augusti. Han efterträder Per Håkansson, som går i pension.

LÄS MER

Bönedag för LP-verksamheten

LP-verksamheten uppmanar landets pingstförsamlingar att låta söndagen den 12 maj bli en bönedag för LP-verksamhetens utveckling. ”Vi behövs mer och mer. Utslagningen ökar och många har det riktigt tufft”, skriver de verksamhetsansvariga Hans Wikström och Börje Dahlkvist bland annat i brevet.

LÄS MER

Föreläsning om kvinnor och helbrägdagörelse

”Pingstkvinnor och helande” är ämnet för årets Lucy Farrow-föreläsning, som hålls av Candy Gunther Brown, verksam vid Indiana University. Föreläsningen, som hålls den 24 april i Uppsala, är öppen och kräver ingen föranmälan.

LÄS MER

IPS-seminarium i dag

Jessica Moberg, som nyligen disputerat med en avhandling om karismatiska kyrkor i Sverige är gäst på dagens seminarium, som Institutet för pentekostala studier anordnar i Uppsala.

LÄS MER

Kaggeholm firar 70 år i år

Kaggeholms folkhögskola fyller 70 år i år och det kommer att firas och uppmärksammas under den första helgen i juni. Dels med ett storslaget födelsedagskalas i Filadelfiakyrkan i Stockholm och dels med en brunch, Musiklinjens slutkonsert och andra aktiviteter på skolområdet.

LÄS MER

Succé för Second hand i Leksand

I lördags öppnade Pingstkyrkan i Leksand en ny Second hand-butik i samarbete med PMU. Det blev succé direkt. När det blågula bandet klippts klockan tio så vällde närmare 400 kunder in i butiken.

LÄS MER

TV-gudstjänst från Rydaholm

Morgondagens tv-gudstjänst i SVT2 sänds från Rydaholms frikyrka, som är en ekumenisk församling ansluten till Svenska Alliansmissionen, Evangeliska Frikyrkan och Pingströrelsen.

LÄS MER

Regionkonferens om socialt företagande

I dag arrangerar Pingst Socialt en regionkonferens i Karlskrona med fokus på församlingarnas roll inom socialt företagande. Under dagen kommer bland annat goda exempel från olika församlingar att presenteras.

LÄS MER

”Livet efter påsk” i Smyrna

Nu till helgen inleder Smyrnaförsamlingen i Göteborg en fyra veckor lång mötesserie kallad ”Livet efter påsk” med gudstjänster kring livet, kärleken, hoppet och nåden. Samlingarna lämpar sig väl för människor som annars inte brukar gå i kyrkan.

LÄS MER

Dags söka till ALT

För den som vill börja på ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi, till hösten gäller15 april som sista ansökningsdag. Till hösten inleder den fyraåriga pastors- och ledarutbildningen sitt tredje läsår.

LÄS MER

Dynamic Vocal turnerar för Vårkampanjen

A capella-gruppen Dynamic Vocal fortsätter sitt samarbete med PMU och gör sammanlagt fyra konserter till förmån för Vårkampanjen, som i år har fokus på mödrahälsovård.

LÄS MER

Seminarium om könsstympning

I dag står PMU värd för ett seminarium om kvinnlig könsstympning i Afrika med speciellt fokus på masajer i Kenya. Seminariet hålls i Pingsthuset i Flemingsberg.

LÄS MER

Elisabeth Sandlund besöker Älvängen

I kväll får Smyrnakyrkan i Älvängen besök av journalisten och författaren Elisabeth Sandlund som berättar om sin väg från ateism till tro.

LÄS MER

Församlingsplanteringsutbildningshelg i Malmö

I dag startar den fjärde modulen i Pingsts Församlingsplanteringsutbildning. Den här gången kommer det att handla om kulturen och samhället och församlingsplantering.

LÄS MER

PMU gör humanitär insats i Mauretanien

Torka i kombination med stora flyktingströmmar har skapat en mycket svår situation i Mauretanien. Nu startar PMU en insamling för att bistå lokalinvånare med mat, och flyktingar med tält och husgeråd.

LÄS MER

Nu är anmälan till Hampeveckan igång

Nu ligger hemsidan www.hampeveckan.nu ute och därmed går det att anmäla sig till årets Hampe, som precis som vanligt hålls på Björkenäsgården under den första veckan i juli.

LÄS MER

Konsert med Matt Redman i Stockholm

I kväll kommer Matt Redman, en av vår tids största kristna låtskrivare och lovsångsledare, till Sverige och Filadelfiakyrkan Stockholm för en konsert.

LÄS MER

PMU arrangerar nya milleniedagar i second hand-butiker

Nu är PMU åter igen igång med så kallade millennieevents i second hand-butikerna, då milleniemålen på ett särskilt sätt står i fokus. Först ut var butiken i Mölndal i lördags med bland annat tipspromenad.

LÄS MER

Filadelfia i Arjeplog firar 80 år

Nu till helgen är det dags för 80-årsjubileum för Filadelfiaförsamlingen i Arjeplog. Det kommer bland annat att uppmärksammas med en föreläsning om hur en liten församling kan överleva.

LÄS MER

Kvinnofrukost på Baset

På lördag inbjuder Aspnäskyrkan i Järfälla till kvinnofrukost på församlingsgården Baset. Temat för frukosten är ”Från mörker till ljus”.

LÄS MER

Disputationer med pingstkoppling

I dag disputerar Joel Halldorf i kyrkohistoria vid Uppsala universitet. Avhandlingen handlar om Emil Gustafson, moderniteten och den evangelikala väckelsen.

LÄS MER

Kvinnokväll med Annika Östberg

I kväl får församlingen LifeCenter i Västerås besök av Annika Östberg under en samling enbart för kvinnor.

LÄS MER

Konsert för Kongos mammor

Den 3 maj klockan 19.00 inbjuder PMU och Filadelfiakyrkan i Stockholm till en gratis konsert med bland andra Samuel Ljungblad, där en insamling till Kongos kvinnor ska göras.

LÄS MER

Lunch för hemlösa

I dag anordnar Filadelfiaförsamlingen i Stockholm månadens lunch för hemlösa. Samlingen pågår mellan 12 och 15.

LÄS MER

Växtvärk – en kväll om att djupna utan att drunkna

I kväll får Filadelfiakyrkan i Stockholm besök av Dagenjournalisten Carl-Henric Jaktlund och musikern Michael Johanson, som bjuder på en temakväll i ord och ton om att växa in i en vuxen tro. Kvällen är också inledningen på en turné med föreställningen Växtvärk.

LÄS MER

Relationshelg på Hönö

Den här helgen är det Tillsammanshelg om relationer i Betelkyrkan på Hönö, då Per-Gustaf Eriksson medverkar.

LÄS MER

Predikoserie om karaktär under konstruktion

I dag inleds en ny predikoserie i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm på temat ”Karaktär under konstruktion”. Utgångspunkten är att de flesta vill vara en person med bra karaktär, som talar sanning, som ser det goda i människor och situationer, är generös, vänlig och har tålamod, men hur går det till.

LÄS MER

Våga visa vägen mot en tro som bär

I eftermiddag talar Cilla Stjernberg, projektledare för Tillsammans, på temat Våga visa vägen till en tro som bär vid ett seminarium i Habo. Målgruppen är föräldrar, församlingsanställda, ledare, far och morföräldrar.

LÄS MER

Kvinnofrukost om förlåtelse

I morgon bitti är det kvinnofrukost med Marita Orevi i Pingstkyrkan i Sollentuna. Temat för frukosten är förlåtelse.

LÄS MER

PMU:s samarbetspartner i Mali ber om förbön

PMU:s samarbetspartner i Mali har drabbats av oroligheterna i landet och ber om förbön och stöd. Kyrkor har stängts och kristna tvingats fly. Ett fårprojekt berörs också. Den matbrist som torkan orsakar påskyndas i och med konflikterna.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Södertälje utnyttjas av falska insamlare

Pingstkyrkans second handbutik i Södertälje har utnyttjats av falska insamlare, som lyckats få människor att skänka möbler och kläder. Församlingens föreståndare Sten-Gunnar Hedin tycker det är mycket tråkigt att kyrkans goda namn utnyttjas på detta sätt.

LÄS MER

Glad Påsk!

Pingst.se vill önska alla besökare en riktigt glad och välsignelserik påsk. Kristus är uppstånden, ja, han är sannerligen uppstånden!

LÄS MER

Föreläsning om att vara kär och galen

I eftermiddag står relationer i centrum i Smyrnakyrkan i Älvängen, då Hanna Möllås, barnmorska och klinisk sexolog, föreläser på temat Kär och galen! – om relationer i dag.

LÄS MER

Seminarium om könsstympning

Fredagen den 27 april arrangerar PMU ett seminarium om kvinnlig könsstympning i Afrika med speciellt fokus på masajer i Kenya. Seminariet hålls i Pingsthuset i Flemingsberg.

LÄS MER

Annika Östberg besöker Norrköping

I kväll får Renströmmen, café och restaurang i Pingstkyrkan i Norrköping, besök av Annika Östberg.

LÄS MER

Kaggeholm startar ny bibellinje

Kaggeholms folkhögskola startar till hösten en ny bibellinje kallad BIBEL+, där eleverna får möjlighet att kombinera bibelstudier med något av skolans profilämnen media, musik eller dans. I den ettåriga kursen ingår också en resa till Tanzania.

LÄS MER

Pris till Hiyaw Tesfa

IBRAs samarbetspartner i Etiopien, Hiyaw Tesfa Radio, har fått pris för sin insats för kristendomens spridande och landets utveckling.

LÄS MER

Sport for Life blir en del av Pingst ung

Nu är det första steget taget! Idrottsorganisationen Sport for Life (SFL) går in i Pingst ung och blir ett av Pingströrelsens verktyg för evangelisation – sportmission. Både namnet SFL och större delen av dess verksamhet kommer bestå men med en tydligare församlingsförankring.

LÄS MER

Ny bok av Piensoho

Niklas Piensoho, pastor i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, har precis kommit ut med en ny bok. ”Frid i själen” är utgiven på Libris och var också namnet på en predikoserie i församlingen förra året.

LÄS MER

90-årsjubileum i Alsterbro

Under påskhelgen firade Filadelfiaförsamlingen i Alsterbro sin 90-årshögtid och många som har eller haft anknytning till församlingen fanns med för att delta i jubiléet.

LÄS MER

Inbrott i Pingstkyrkan i Hässleholm

Pingstkyrkan i Hässleholm drabbades av inbrott under påskhelgen. Tjuvarna kom bland annat över en ljudanläggning.

LÄS MER

SKR håller årsmöte i Linköping

I dag inleds SKR:s, Sveriges kristna råds, årsmöte. Mötet hålls i Missionskyrkan i Linköping och avslutas i morgon eftermiddag med en halvdag på Nya Slottet Bjärka-Säby. Drygt 100 representanter för SKR:s 28 medlemskyrkor möts till förhandlingar, seminarier, samvaro, fest och gudstjänstfirande.

LÄS MER

Bibelsamtal mellan kristna och rabbiner

I dag möts svenska pingstpastorer, palestinska kristna och rabbiner från Jerusalem till bibelsamtal i Pingstkyrkan i Uppsala. På programmet, som är en del av projektet ”Mötesplats Jerusalem”, står samtal omkring Mose.

LÄS MER

Migration och flyktingskap tema för globala veckan

I år kommer kyrkornas globala vecka att ha temat ”Över gränsen – migration och flyktingskap”. Fokus kommer att ligga på orsakerna till att människor tvingas fly och hur kyrkorna kan vara med och stärka människors möjligheter till fred och utveckling i sina hemländer och samtidigt stödja och ge ett människovärdigt mottagande till dem som söker sig hit.

LÄS MER

Dynamic-konsert ska ge pengar till utsatta kvinnor i Kongo

Kvinnor som utsatts för sexuellt våld i DR Kongo får stöd genom en insamlingskonsert i Pingstkyrkan, Västra Frölunda i dag. Arrangemanget sker i samarbete mellan församlingen, PMU och a capellagruppen Dynamic, och är ett led i vårkampanjen ”Offer är ingen slutstation.”

LÄS MER

Dags att nominera till C S Lewis-priset

C S Lewis-priset ska i år delas ut för sjunde gången och Libris förlag och C S Lewis Company Ltd, som ligger bakom det, inbjuder i år allmänheten att vara med och nominera pristagare. Ända fram till 15 maj går det att lämna förslag.

LÄS MER

Korsvandring genom Södertälje

I dag klockan 14:30 startar en ekumenisk korsvandring utanför Katolska kyrkan i Södertälje. Den kommer sen att gå genom stadens centrum till Marenplan. Under vandringen gestaltas de 14 klassiska stationerna på Jesu korsväg i Jerusalem.

LÄS MER

Vigselnämnden upphör om ett år

Pingstförsamlingarnas vigselnämnd går nu inom kort in i sitt sista verksamhetsår. Den 1 maj 2012 kommer trossamfundet Pingst att överta Vigselnämndens funktioner, vilket innebär att endast pingstpastorer verksamma i församlingar som är medlemmar i samfundet kommer att kunna få vigselrätt.

LÄS MER

Akut upprop för DR Kongo från PMU

PMU har skickat brev till alla svenska pingstförsamlingar med ett akut upprop eftersom organisationen behöver samla in fem miljoner kronor innan året är slut för att inte äventyra människors liv i DR Kongo.

LÄS MER

Georg Gustafsson och Sprängbataljonen

Det finns nu chans att beställa den 12:e och den 13:e boken i skriftserien om pingstforskning. Den ena boken är skriven av Nils-Eije Stävare och handlar om pingstpredikanten Georg Gustafsson. Den andra har Marianne och Roland Gäreskog skrivit om Sprängbataljonen, en "pingströrelse" som uppstod i slutet av 1800-talet.

LÄS MER

Pingstforskare möts till konferens i Uppsala

Det europeiska forskningsnätverket om pentekostalism runt om i världen, GloPent, har för första gången förlagt sin årskonferens till Sverige. Konferensen hålls den 20 -21 maj på Uppsala universitet, vars Teologiska institution tillsammans med IPS, Institutet för pentekostala studier, står som arrangörer.

LÄS MER

Millenniedagar i second hand-butiker

I dag hålls millenniedag i de PMU-anslutna second hand-butikerna i Uddevalla, Norrtälje och Norsborg, som ett led i PMU:s vårkampanj ”Offer är ingen slutstation”.

LÄS MER

Ibra börjar sända på saudisk arabiska

Nu i april börjar Ibra Media sända radio på ännu en arabisk dialekt, nämligen den saudiska.

LÄS MER

Gävle Pingst har fyllt 90

Pingstförsamlingen i Gävle firade i går 90-årsjubileum med gudstjänst på temat ”Glädjen från Gud”.

LÄS MER

Religionsfrihet i fokus i Pingstkyrkan, Linköping

I dag handlar det om religionsfrihetsfrågor I Pingstkyrkan i Linköping på eftermiddagens panelsamtal och kvällens opinionsmöte, där socialminister Göran Hägglund är huvudtalare.

LÄS MER

Pingströrelsen förr och nu

Det är titeln på en ny bok som kommit ut i serien Skrifter utgivna av insamlingsstiftelsen för pingstforskning. Kyrkohistorikern Torsten Bergsten har skrivit texterna under perioden 1947-2002 och nu har de samlats och gjorts tillgängliga i en volym.

LÄS MER

Träning för tillväxt nu på TV-Inter play

Nu går det att se flera av föredragen från utbildningsdagarna Träning för tillväxt på den nystartade webbsidan TV-Inter play. De ligger i avdelningen Föredrag och predikningar.

LÄS MER

Filadelfiakyrkan i Sunne till salu

Filadelfiakapellet i Sunne som ska byta ägare och ett 20-tal personer har anmält intresse för lokalen.

LÄS MER

Ny bok om barns liv med Gud

I dag släpps boken ”Att leda barn till ett liv med Gud” i samband med gudstjänsten i Pingstkyrkan i Jönköping. Boken är skriven av barnpastor Marina Andersson och kan beställas genom Nya Musik.

LÄS MER

Skolkyrkoforum startar i dag

I dag inleds årets skolkyrkoforum, som hålls i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. Det handlar om en ekumenisk mötesplats och ett fortbildningstillfälle för de som jobbar i skolan och i kyrkan. Syftet med konferensen är att ge ökad kunskap och beredskap att se och möta barn och ungdomar i skolan och i samhället.

LÄS MER

Invigningen ställdes in

Sveriges första rumänska pingstförsamling skulle ha invigts i Hässleholm igår, men vulkanutbrottet på Island fick församlingen att skjuta på högtidligheten, eftersom flera av de inbjudna gästerna inte kunde komma på grund av flygstoppet i spåren av det isländska vulkanutsläppet.

LÄS MER

Hedin kan bli pensionärsbas

Förre pingstledaren Sten-Gunnar Hedin kan bli ny ordförande för pensionärsorganisationen RPG, som har kristen profil.

LÄS MER

Pingstvän – ett nytt sätt att vara människa

Cheryl Bridges Johns från Church of God i USA talade vid årets Lucy Farrow-föreläsning om den betydelse som utgjutandet av Anden har för vad det innebär att vara människa – om hur pingstväckelsen innebar en ny ontologi.

LÄS MER

Kampanj om livets viktigaste val

I går beslutade Pingst – fria församlingar i samverkan att stödja och ställa sig bakom kampanjen ”Ditt viktigaste val”, initierad av pastor Niklas Piensoho i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Kampanjen handlar om att mitt i valrörelsens avslutning lyfta de mjuka frågorna och livets viktigaste val, som handlar om vad man bygger sitt liv på.

LÄS MER

Rumänsk pingstförsamling i Hässleholm

I dag invigs Sveriges första rumänska pingstförsamling. Då flyttar församlingen Poarta cerului, Himlens port, in i nya lokaler på garnisonsområdet i Hässleholm.

LÄS MER

Ny hemsida för Västafrika-regionen

Regionrådet för Västafrika har nyligen lanserat en egen hemsida med adressen www.vastafrika.se. Här kan man få ta del av utmaningar och satsningar i en region, där det finns flera onådda folkslag.

LÄS MER

Toyotan framme på Lemera-sjukhuset

Målet är nått för de fyra svenska killar som i februari påbörjade sin äventyrsresa med bil från Stockholm till DR Kongo. En stor välkomstkommitté fanns på plats vid Lemerasjukhuset för att tacka för den Toyota Hilux, skänkt av tidningen Teknikens Värld, som de överlämnade.

LÄS MER

United Øresundskyrkan firar tio år

I kväll firar United Øresundskyrkan sitt tioårsjubileum med en festkväll med program från scenen och mat, mingel och musik.

LÄS MER

”Söndagsöppet” i Pingstkyrkan Kristinehamn

I dag inbjuder Pingstkyrkan i Kristinehamn till ”Söndagsöppet”, en temagudstjänst à la 2010 som börjar klockan 16.00, har ett par soffor i centrum och innehåller intervjuer och musik. I dag gästar personal och föräldrar från förskolan Lustgården samlingen.

LÄS MER

Sing-a- long konsert med Pingströrelsens symfoniorkester

Pingsts stora symfoniorkester, det vill säga orkestermusiker med en stomme från Smyrna Göteborg och Pingstkyrkan Jönköping ger den 24 och 25 april två konserter i vårskrud tillsammans med solisterna Gunnel och Fred Sjöberg.

LÄS MER

Missionsseminarium om befrielseteologi

Sveriges kristna råd, Svenska missionsrådet och Svenska Institutet för Missionsforskning håller i dag ett missionsseminarium om pastoral befrielseteologi. Samlingen hålls på Ekumeniska centret i Sundbyberg i nordvästra Storstockholm.

LÄS MER

Föräldrar och personal diskuterar PMU-enkät

I dag håller Pingst Internationellt en seminarielördag för skolpersonal och föräldrar omkring resultatet av den missionärsbarnsenkät som gjordes förra året.

LÄS MER

Presentation av genderstudie

I dag presenteras en genderstudie av PMU Interlifes arbete, som gjorts av Ulrik Josefsson, rektor på Pingstförsamlingarnas teologiska seminarium. Samlingen hålls på Pingsthuset i Flemingsberg och inleds med att Ulrik Josefsson presenterar sin studie. Därefter kommer den amerikanska pingstteologen Cheryl Bridget Johns, som tidigare i veckan höll årets Lucy Farrow-föreläsning, att tala om pingst och jämställdhet.

LÄS MER

Informationskväll om sociala frågor

I morgon kväll inbjuder gruppen för socialt engagemang bland barn och unga i Pingstkyrkan Jönköping till en informationskväll i kyrkan om sociala frågor.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Falköping bygger om

På påskdagen tog Pingstförsamlingen ii Falköping det första spadtaget till ut- och tillbyggnaden av sin nya kyrka. Den nya kyrkan ska byggas i ett före detta Mio-varuhus, som redan inrymt församlingens second hand-butik och som inköptes för ett och ett halvt år sedan.

LÄS MER

Årets Lucy Farrow-föreläsning hålls i dag

I dag inbjuder IPS, Institutet för pentekostala studier, till den femte Lucy Farrow-föreläsningen. Årets föreläsare är professor Cheryl Bridges Johns från Church of God Theological Seminary i Cleveland, Tennessee. Föreläsningen hålls i Auditorium Minus, Museum Gustavianum, i centrala Uppsala.

LÄS MER

Ministrar uppmanar EU se över momsreglerna för ideella sektorn

Finansminister Anders Borg, kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni skickade i förra veckan en uppmaning till Europeiska kommissionen om att reglerna i det gemensamma EU-direktivet om moms måste ses över för att förbättra villkoren för den ideella sektorn.

LÄS MER

Utbildning för processledare i Pastorsakademin

I dag hålls det första utbildningstillfället för de omkring 30 pastorer som ska fungera som processledare i Pingsts Pastorsakademi. Samlingen hålls på Pingsthuset i dag och i morgon.

LÄS MER

Arabisk webbkyrka lanserad

Arabisktalande som inte har någon kyrka där de bor, eller som inte vågar gå till någon kyrka kan nu besöka webbkyrkan www.awbhome.me

LÄS MER

Antivåldsmanifestation i Landskrona

I går hölls en kristen-muslimsk manifestation mot våld i Sofia Albertina kyrka i Landskrona efter dödsmisshandeln av en 78-årig kvinna under påskhelgen. Inbjudan kom från Svenska kyrkan och Pingstkyrkan, Livsglädje, Katolska kyrkan och Islamiska församlingen deltog.

LÄS MER

Snart dags för svensk blåsmusikfestival

Årets blåsmusikfestival hålls den 28 – 31 maj och som vanligt i Jönköping. Stora delar av den hålls i Pingstkyrkan i Jönköping. Svensk Blåsmusikfestival är ett samarbete mellan föreningen Svensk Blåsmusik och Smålands Musik och Teater, Försvarsmusikcentrum och Blåsorkestrarna i Jönköping.

LÄS MER

Jesusfolket intar plattan

I 48 timmar, från och med i dag till 2 maj, kommer enskilda kristna under samlingsnamnet Jesusfolket att finnas på Sergels torg mitt i Stockholm för att på olika sätt presentera Jesus. Bland annat kommer speciella Jesusbiblar att delas ut.

LÄS MER

Märsta pingstförsamling startar ny bibelskola

Pingstförsamlingen i Märsta planerar att till hösten starta en ny bibelskola med namnet Harvest center bibelskola. Den 26 augusti drar den i gång under förutsättning att den får minst 30 elever.
Församlingen tar till något okonventionella metoder för att locka elever och lovar den som värvar fem elever med en Ipod och den som värvar tre med ett presentkort på HM värt 500 kronor.

LÄS MER

SVT-dokumentär om Kongos kvinnor

I dag sänder SVT 1 minidokumentären ”Musikhjälpen - Timbuktu i Kongo” som klippts ihop av de sex reportage som Jason Diakité (Timbuktu) gjorde från Kivu i DR Kongo inför Musikhjälpens TV-kvällar i december. Han besökte bland annat Panzisjukhuset i Bukavu.

LÄS MER

Berättarkafé i Smyrna, Göteborg

I kväll är det berättarkafé i Smyrnakyrkan i Göteborg. På plats finns skräddaren Slave Popovski från Makedonien för att berätta om hur han blev missionär i sitt eget land.

LÄS MER

Existerar Gud? Duell i Trollhättan i kväll

I kväll får Pingstkyrkan i Trollhättan besök av humanisternas ordförande Christer Sturmark och pastor Runar Eldebo, missionspastor och lärare på PTS, Pingströrelsens Teologiska Seminarium. De kommer att föra ett öppenhjärtigt samtal omkring de existentiella frågorna, bland annat om Gud existerar.

LÄS MER

Biljettsläpp för homecoming-konsert i Nyhem

I dag släpps biljetterna till Homecomingkonserten i Nyhemshallen den 20 oktober med Bill och Gloria Gaither.
- Jag är verkligen glad att kunna presentera den här första Homecomingkonserten i Sverige, säger Tomas Lindéh, som är konsertarrangör. Jag vet att det finns många beundrare av den här musiken i vårt land, men de flesta har aldrig haft möjlighet att höra dem i verkligen.

LÄS MER

Norska pingströrelsens ungdomsarbete ökar

Den norska pingströrelsen barn- och ungdomsarbete visar på ett ökande medlemsantal och bryter därmed mot en allmänt vikande trend för norska kristna barn- och ungdomsorganisationer. 1997 hade man 5 029 betalande medlemmar och 2008 9 117 stycken. Det rapporterar tidningen Korsets Seiers nätsida.

LÄS MER

Ungdomshelg i Avesta om relationer

I helgen hölls ungdomskonferensen Closer i Pingstkyrkan i Avesta. Ett 80-tal ungdomar från bland annat Avesta, Säter, Hedemora och Sollentuna fanns på plats från fredag kväll till söndag för att lyssna till undervisning om relationer och på musik.

LÄS MER

70-årsjubileum i Kungsör

Pingstförsamlingen i Kungsör firade i helgen sitt 70-årsjubileum. Firandet avslutades i dag med ett högtidsmöte där bland annat barnen medverkade.

LÄS MER

I dag väljer Pingstkyrkan i Jönköping ny föreståndare

I dag, direkt efter förmiddagsgudstjänsten, håller Pingstkyrkan i Jönköping extra årsmöte, då församlingen ska fatta beslut om ny föreståndare och ny vice föreståndare.
Ett enigt äldsteråd lade den 13 mars fram förslaget att föreslå Chatrine Carlson till ny föreståndare efter Pelle Hörnmark, som sedan i oktober är föreståndare för riksorganisationen Pingst – fria församlingar i samverkan.

LÄS MER

”Mest tyngd i det vi är överens om”

En pingstförsamling undervisar och praktiserar enbart troendedop. Det var en av de saker, som föreståndare Pelle Hörnmark i avslutningen av dagens samtalsdag på Pingsthuset, kunde konstatera att de församlade var överens om.

LÄS MER

Ny bok om Kongos glömda kvinnor

I dag släpps boken ”De glömda kvinnornas röst – Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo”, som är skriven av Birger Thureson och ges ut av Libris.
Det sker i samband med det seminarium som PMU Interlife arrangerar i Filadelfiakyrkan, Stockholm, i dag, på temat ”Utan fred ingen kvinnofrid”.

LÄS MER

TV-gudstjänster från Pingstkyrkan i Västerås

På söndag sänds den första av fyra tv-gudstjänster inspelade i Pingstkyrkan i Västerås. Gudstjänsterna spelades in den 20 - 22 mars och rymmer predikningar, vittnesbörd, bön och mycket sång; av barnkör, grupper och hela församlingen.

LÄS MER

LP-jubileum firas i Örebro

I kväll är det dags för den tredje jubileumsfesten för att uppmärksamma 50 år av LP-arbete bland missbrukare.
Den här gången hålls samlingen i Pingstkyrkan i Örebro och på plats finns bland andra landshövding Rose-Marie Frebran.

LÄS MER

Tomas Sjödin föreläser i Sollentuna

På torsdag föreläser pastorn och författaren Tomas Sjödin för chefer, arbetsledare, samordnare inom vård och omsorg och biståndshandläggare i Sollentuna om mognad, drömmar och rätten att få vara trött.
Föreläsningen har fått titeln ”Att låta själen gå i morgonrock och tofflor” och hålls i Pingstkyrkan i Sollentuna. På kvällen håller han en offentlig föreläsning om sin senaste bok ”Ett brustet halleluja”.

LÄS MER

Femte gången gillt för melodifestival på Kaggeholm

På måndag kväll är det dags för den årliga Melodifestivalen på Kaggeholms folkhögskola. I år är det femårsjubileum för evenemanget, som engagerar musik-, dans- och medieeleverna.

LÄS MER

Utbildningsseminarier för missionsråd hålls i dag

I dag genomför PMU Interlife det andra utbildningsseminariet av tre för missionsråd i pingstförsamlingarna. Seminariet anordnas parallellt i Boden, Värnamo och på Pingsthuset i Stockholm.

LÄS MER

Årsmöte om tillgänglighet

I dag håller Pingst ung årsmöte. Förhandlingarna ligger sist på dagordningen, som annars helt har fokus på hur församlingslivet kan göras mer tillgängligt för dagens unga? Årsmötet hålls på Pingsthuset i Flemingsberg.

LÄS MER

Tillgänglighet tema för Pingst ungs årsmöte

Hur kan församlingslivet göras mer tillgängligt för dagens unga? Det är temat för Pingst ungs årsmöte, som hålls lördagen 25 april.
I dag är det sista anmälningsdag för den som vill delta i mötet, som hålls på Pingsthuset i Flemingsberg. Det kostar ingenting att delta och den som är ombud för sin församling kan få bidrag till resekostnaderna.

LÄS MER

Samtal om medlemskap, församlingssyn och pastorer

I dag inbjuder Teologiska nätverket tillsammans med Pingst – fria församlingar till en samtalsdag omkring några brännande frågor. Vad är en församling? Vem får vara med? Vem är pastor i pingströrelsen? Det är frågorna som står på agendan. Samtalsdagen hålls på Pingsthuset i Flemingsberg, men kommer också att gå att följa via webben.

LÄS MER

Orkesterhelg i Smyrna i Göteborg

Nu i helgen är det orkesterhelg i Smyrnakrykan i Göteborg. Arrangörer är Smyrnaförsamlingen tillsammans med Pingst - fria församlingar i samverkan.
- Tanken är att musiker i våra församlingar under två dagar skall mötas för att lära mer av erfarna instruktörer, säger Peter Stolpestad.

LÄS MER

Nya testamentet på 40 dagar

Kristna i Egypten uppmanar kristna syskon runt om i världen att delta i läsningen av Nya testamentet på 40 dagar. Inledningen skedde i söndags, som i Arabvärlden är söndagen före påsk. Den 21 maj är det dags för de sista kapitlen i Uppenbarelseboken.
Aktionen leds av en av Aktion Ibrahims och Ibra Medias närmaste medarbetare sedan många år.

LÄS MER

Inspirationskväll för hemgruppsledare

I kväll inbjuder Smyrnaförsamlingen i Göteborg till en inspirationskväll för hemgruppsledare. Mellan klockan 18.30 och 21.00 samlas hemgruppsledare och vice sådana i Smyrnakyrkan.

LÄS MER

Centrumkyrkan i Hagfors fyller tio år

I påsk firar Centrumkyrkan i Hagfors tioårsjubileum. Församlingen startades av nio personer och har i dag drygt 40 medlemmar och mellan 60 och 70 personer på sina gudstjänster.
- Vi är en församling som förenar socialt arbete med öppenhet för Anden, säger församlingens föreståndare Morgan Carlsson.

LÄS MER

Påskspel om dagar som förändrade världen

I dag klockan 18.00 sätter Pingstkyrkan i Jönköping för fjärde gången upp påskspelet ”Dagarna som förändrade världen”.

LÄS MER

Storvinst för Dagengruppen AB

Dagengruppen AB redovisar en vinst på 134 miljoner kronor för år 2008. Det goda resultatet har framför allt att göra med försäljningen av fastigheten Duvan i Linköping under förra året.

LÄS MER

Neddragningar på Dagen

Under året kommer tidningen Dagens taltidning att övergå till syntetiskt tal och därmed behövs inte längre någon inläsning av materialet. Två tjänster på redaktionen berörs av den här omändringen, men ännu är det inte klart hur neddragningen kommer att ske.

LÄS MER

Bokslutet för 2008 klart

Bokslutet för räkenskapsåret 2008 i Pingst – fria församlingar i samverkan är nu klart och godkänt av revisorerna. Omkring den 20 april skickas det ut till församlingarna tillsammans med övrigt material inför Rådslaget.
- Vi har lagt ett bra år bakom oss, kommenterar direktor Peo Larsson. Det känns underbart skönt.

LÄS MER

Föreläsning om pingstkvinnor och estetik

”Pingstkvinnor och estetik” är ämnet när professor Bernice Martin från London University håller årets Lucy Farrow-föreläsning i Uppsala i eftermiddag.
Föreläsningen, som är offentlig, hålls i Geijer-salen på Campus Engelska parken. Inbjudare är IPS, Institutet för pentekostala studier, och Teologiska institutionen vid Uppsala universitet.

LÄS MER

Kyrkornas globala vecka om rättvisa resurser

PMU Interlife finns också i år med i Kyrkornas globala. Veckan är till för att kyrkor i hela Sverige tillsammans ska sätta ett särskilt fokus på globala rättvisefrågor. I år är temat Skapelsefred - rättvisa resurser.

LÄS MER