Gemenskapsläger på Furuboda

Gemenskapsläger på Furuboda

Idag inleds årets gemenskapsvecka på Furuboda. Målgruppen är familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

LÄS MER

Pingstkyrkan i Vetlanda startar studentboende

Pingstkyrkan i Vetlanda startar tillsammans med kommunen ett studentboende för ensamkommande flyktingbarn. Boendet öppnar den 1 augusti och kommer att ha ett tiotal platser.

LÄS MER

Pingst i Huskvarna har firat 100 år

Pingstförsamlingen i Huskvarna firade i helgen 100-årsjubileum med stor fest vid Oset. Deltagarna kunde ägna sig åt volleyboll, fiskdamm, hoppborgar eller äta grillade hamburgare och lyssna till livemusik.

LÄS MER

Dags för årets Hampe

I dag startar årets Hampevecka, tonårslägret, som samlar ungdomar från många olika platser i landet. Lägret hålls, precis som tidigare år, på Björkenäsgården, Hampetorp, sydost om Örebro.

LÄS MER

Lappis ser både bakåt och framåt

Temat för årets Lapplandsvecka är ”Tillbaka till framtiden”. Veckan inleds i dag med en festival då Frank Ådahl och Ahlgrens kapell medverkar och sedan följer en grillkväll för alla.

LÄS MER

Furuboda-lägret pågår nu

Just nu pågår en gemenskapsvecka på Furuboda i Skåne. Målgruppen är familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning samt unga vuxna.

LÄS MER

Dags för missionärsbarnsträff

I dag startar årets MBT, eller Missionärsbarnsträffen, som är ett årligen återkommande läger för barn och vuxna som vuxit upp i olika missionsländer.

LÄS MER

Småstadsförsamlingar i fokus

Under en hösthelg inbjuder pingstförsamlingen i småstaden Gränna till en öppen helg, där man kommer att dela med sig av den förnyelseprocess som pågått under de tio senaste åren. Helgen vänder sig framför allt till dem som har ett hjärta för att plantera och förnya församlingen i en mindre tätort.

LÄS MER

Nätverksträff mot slaveri

I dag hålls den andra nätverksträffen mot slaveri. Den här gången i samband med Lapplandsveckan. Bakom inbjudan står IBRA, PMU och Pingstkyrkan i Örnsköldsvik.

LÄS MER

Hampeveckan startar

It works (det fungerar) är temat för årets Hampevecka, som startar idag. Hit är ungdomar mellan 13 och 19 år från hela Sverige välkomna. Men föranmälan krävs.

LÄS MER

Dags för Lappis

I morgon inleds årets Lapplandsvecka. I år kommer utgångspunkten för konferensen vara hur livet med Jesus ser ut i vår tid och vad som är en grundläggande kristen tro.

LÄS MER

PMU på plats i Almedalen

Filmvisning och panelsamtal om våld mot kvinnor, samtal om handeln med konfliktmineraler och om religionens roll i biståndet. Det är bara några av de teman som PMU kommer att finnas med och diskutera i olika forum under årets politikervecka i Almedalen.

LÄS MER

Almedalen är i full gång och Pingst, tillsammans med Frälsningsarmén och Dagen, arrangerar (G) som i Gud (#gsomigud).

LÄS MER

Nu är Lapplandsveckan igång

Årets tema är att Jesus blev människa.

LÄS MER

LP-konferens på Gullbranna

Årets LP-konferens i södra Sverige hålls även den här sommaren på Gullbrannagården, söder om Halmstad. Temat är
”Jesus i centrum”. Konferensen, som inleds i dag, pågår fram till 2 augusti och dagarna är fyllda med aktiviteter.

LÄS MER

Satsning på trygg församling

I september inleder Pingst en satsning på utbildningsdagar på temat Trygg församling. Det handlar bland annat om att förhindra övergrepp.

LÄS MER

Missionärsbarnsträff startar idag

I dag inleds årets MBT, som står för Missionärsbarnsträffen. Som namnet antyder är det ett läger för missionärsbarn av missionärsbarn.
Missionärsbarnsträffen är en plats där deltagarna får mötas och dela sina erfarenheter av hur det är att leva i olika delar av världen.

LÄS MER

GLAD SOMMAR!

Vi vill önska alla våra besökare en riktigt glad och härlig sommar.

LÄS MER

Konferens för ideella arbetsgivare

I september inbjuder Pingst till en arbetsgivarkonferens för både församlingsanställda och ideella medarbetare som hanterar frågor inom ekonomi, budget, personal eller annan administration.

LÄS MER

Pingstförsamlingar hyllade för integrationsinsatser

I början av veckan uppmärksammade fullmäktige i Sollefteå kommun det arbete som två pingstförsamlingar gjort i området för att underlätta integrationen av nyanlända asylsökande som placerats i kommunen av Migrationsverket.

LÄS MER

Gemenskapsläger för funktionsnedsatta

Just nu pågår en gemenskapsvecka på Nya Slottet Bjärka Säby för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och för unga vuxna och barn med funktionsnedsättning.

LÄS MER

GLAD SOMMAR!

Pingst.se vill önska alla en riktigt härlig, skön och avkopplande sommar. De närmaste veckorna kommer nyheterna inte att dugga lika tätt som vanligt, men framåt augusti är vi tillbaks med nya, friska tag.

LÄS MER

Golf för DR Kongo

Under devisen ”Slå ett slag för missionen” kommer även i år en golftävling att arrangeras. I år hålls den på Kungsängen GK den 5 september där överskottet går till Filadelfiaförsamlingen i Stockholms arbete för änkor i DR Kongo.

LÄS MER

Musikfest i Värnamo för Homecomingvänner

I dag inleds Musikfesten i Pingstkyrkan Arken i Värnamo, då det bjuds på homecoming-musik framförd av flera amerikanska artister, till exempel Evie Tornquist Karlsson.

LÄS MER

Politiker diskuterade framtidens biståndspolitik

Är det rätt att migrationsverket ska ingå i biståndsbudgeten? Kan vi finansiera klimatarbetet utanför biståndsramen? Ska Sverige exportera vapen till länder som vi också ger bistånd till? Frågorna var många under den en och en halv timme långa biståndspolitiska utfrågning som PMU var med och arrangerade i Almedalen idag.

LÄS MER

Riksdagsledamöter debatterar bistånd i Almedalen

I dag är PMU med och anordnar en hearing i Almedalen på Gotland där Riksdagens biståndspolitiska representanter ska debattera framtidens stora utvecklingsfrågor.

LÄS MER

Smyrna älskar Göteborg

”Älska Göteborg – Love Gothenburg” är namnet på den utåtriktade satsning som Smyrnaförsamlingen gör den här veckan, samtidigt som Kulturkalaset pågår i staden.

LÄS MER

LP-läger i Arjeplog

I dag inleds LP-verksamhetens sommarläger för norra Sverige. Det hålls på hotell Lyktan i Arjeplog. Temat är ”Framtidstro och hopp”.

LÄS MER

LP-läger på Gullbrannagården

I dag inleds LP-verksamhetens sommarläger för södra Sverige. Det hålls på Gullbrannagården utanför Halmstad på temat ”Framtidstro och hopp”.

LÄS MER

Kyrkoledare om migration

I dag fokuserar landets kyrkor på integration och migration i ett gemensamt seminarium i Almedalen. Pingstledaren Pelle Hörnmark och ärkebiskop Antje Jackelén är två av kyrkoledarna som frågar ut riksdagsledamöter, däribland miljöpartisten Maria Ferm och sverigedemokraten Margareta Larsson.

LÄS MER

Pingst.se önskar härlig sommar

Vi på Pingst.se vill passa på och önska alla våra besökare en riktigt härlig sommar. Nu tar vi lite semester och uppdateringarna blir färre, men när kvällarna blir mörkare framåt mitten på augusti kör vi för fullt igen.

LÄS MER

Dags för årets Camporama

I dag startar årets Camporama, det vill säga lägret för Royal Rangers-scouter från hela Sverige. Lägret hålls i församlingensgården Segolstorp vid Vänern utanför Mariestad och har temat ”Vattenbäraren!”.

LÄS MER

LP-konferens i Arjeplog

I dag startar LP-verksamhetens sommarkonferens på hotell Lyktan i Arjeplog. Temat för året är ”Livet med den helige Ande” och cirka 120 personer är anmälda.

LÄS MER

LP-konferens på Gullbrannagården

I dag startar LP-verksamhetens sommarkonferens på Gullbrannagården utanför Halmstad. Temat för året är ”Livet med den helige Ande” och fler än 400 personer är anmälda.

LÄS MER

Älska Göteborg startar idag

Smyrnakyrkan i Göteborg i samarbete med Dreamcenter och LP ung i staden fyller den här veckan Göteborg med olika utåtriktade aktiviteter som vill berätta om vem Jesus är och visa staden på Guds kärlek.

LÄS MER

Världspingstkonferens i Kuala Lumpur

Den 27 – 30 augusti är det dags för Världspingstkonferens igen. I år hålls konferensen för tjugotredje gången, men för första gången i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.

LÄS MER

Hampeveckan startar ikväll

I kväll drar årets Hampetorpsvecka igång för ungdomar från 13 år och uppåt. Årets tema är en fortsättning från förra året och lyder ”Älskad av Jesus 2.0”.

LÄS MER

Kyrkoledare lyfter integration och migration

I dag på Sverigedemokraternas dag i Almedalen passar landets kyrkoledare på att sätta fokus på integrations- och migrationsfrågor genom att lansera ett gemensamt manifest vid en presskonferens i Visby.

LÄS MER

Medvind på scoutläger

Royal Rangers deltognyligen i Svenska Alliansmissionens scoutläger utanför Vetlanda, där temat var Medvind.

LÄS MER

Dags för europeisk pingstkonferens

I dag inleds sommarens europeiska pingstkonferens Impact2012. Den hålls i Luxemburg och pågår till och med söndag 22 juli. En av årets talare är pingstföreståndaren Pelle Hörnmark.

LÄS MER

Bilder från Almedalen

I förra veckan fanns Pingst på plats bland politiker och andra makthavare under Almedalsveckan i Visby och arrangerade fem seminarier och flera kvällsmingel. I dag bjuder vi på lite bilder från evenemanget.

LÄS MER

MBT startar i dag

I dag startar årets Missionärsbarnsträff på Hjälmargården i Vingåker. Dagarna är ett tillfälle för missionärsbarn att mötas och dela sina speciella erfarenheter.

LÄS MER

Diskussion om praktisk och profetisk diakoni

Pingsts fjärde seminarium under Almedalsveckan, som handlade om kristet socialt arbete, samlade ett 50-tal åhörare ombord på Elida i Visby hamn. "Evangelisation har ofta stavats diakoni" kontstaterade prästen Carl-Eric Sahlberg.

LÄS MER

Potential för samhällsförändring

Global solidaritet, integration och fattigdomsbekämpning är några av de områden där pingströrelsen i världen har möjlighet och potential att bidra till en samhällsförändring. Det ansåg panelen, som igår eftermiddag möttes ombord på Elida i Visby hamn för att i Pingsts regi diskutera tro och samhällsengagemang.

LÄS MER

Pingstafton i juli ombord på Elida

I kväll och i morgon kväll mellan 20 och 22 dukar Pingst upp en buffé på Elidadäcket i Visby hamn under devisen Pingstafton i juli. Alla som kan och vill är välkomna att komma dit och äta och mingla tillsammans med personal från de olika pingstorganisationerna.

LÄS MER

Seminarium om Tro och samhällsengagemang

Tron som drivkraft till samhällsengagemang är ämnet för Pingsts seminarium under Almedalsveckan i dag. Utgångspunkten tas i en diskussion om pingströrelsen, som är en av världens största folkrörelser. Kajsa Norell, journalist på Sveriges Radio, som intresserat sig särskilt för pingströrelsen i Brasilien är en av de medverkande.

LÄS MER

Stort intresse för Kongo-seminariet

Om kvinnorna i DR Kongo får utbildning och hälsovård kan de bli nyckeln till förändring i landet. Det var dr Denis Mukwege, Panzisjukhuset Bukavu, Elisabeth Rehn, ordförande för offerfonden vid Brottsmålsdomsten i Haag, och Lena Sundh, Utrikesdepartementet, överens om vid eftermiddagens seminarium som PMU höll i ombord på Elida i Visby hamn.

LÄS MER

Timbuktu medverkar i seminarium med dr Mukwege

Artisten Jason Timbuktu Diakité medverkar i Almedalsseminariet ”DR Kongo – enbart en fråga om sexuellt våld” som hålls i eftermiddag klockan 16.30 på Elidascenen i Visby hamn. Timbuktu har ett starkt engagemang för situationen i det konfliktdrabbade landet sedan han besökt Panzisjukhuset i Bukavu och träffat dr Denis Mukwege och sett det arbete PMU gör där.

LÄS MER

Personliga budskap önskas på nätet

Proffsiga paketeringar och kampanjer är inte längre det optimala sättet att nå ut med sitt budskap. I dag, i de sociala mediernas tid, när människor lyssnar mer på vänner än på myndigheter, är det viktigt att göra varumärket till en person, som man till exempel kan gilla på Facebook. Det menade Emanuel Karlsten, vid Pingst seminarium om sociala medier på Almedalsveckan i dag.

LÄS MER

Trevlig sommar önskar Pingst.se

Nu tar Pingst.se lite sommarlov och återkommer framåt slutet av månaden med nyheter om stort och smått. Alla läsare önskas en riktigt härlig och avkopplande sommar!
Pingsthusets växel tar också sommarlov och håller stängt under veckorna 28 - 30. Den 1 augusti öppnar den igen.

LÄS MER

Jerusalem på Lappis

I kväll klockan 22.00 spelar den kristna rockgruppen Jerusalem i stora tältet på Lappis.

LÄS MER

Arbete med teologi kring barn och familj

Institutet för pentekostala studier, IPS, kommer i år att arbeta med att skapa ett underlag till fördjupade diskussioner om ”pentekostal teologi kring barn och familj”. Arbetet kommer framför allt att ske under hösten och inleds med ett idéseminarium i Pingstkyrkan i Uppsala den 31 augusti.

LÄS MER

PMU arrangerar företagarfrukost

I morgon inbjuder PMU till en företagsfrukost under Lappis. På programmet står frågor omkring hur företagare kan vara med och investera för en bättre värld. Frukosten startar 8.30 i kapellet.

LÄS MER

Pingst ung-stipendier delas ut i Tillsammans-gudstjänst

I dag delar Pingst ung ut ytterligare två stipendier i kategorierna Pingst ung hjälte och Pingst ung mentor. Prisutdelningen sker i samband med eftermiddagens Tillsammans-gudstjänst i stora tältet på Lappis.

LÄS MER

Upprop om stöd till kristna i Iran

Pingstförsamlingarnas arbetsutskott för Iran har gått ut med en vädjan till församlingar och enskilda om både ekonomisk hjälp till och förböner för utsatta, modiga och förföljda kristna i Iran.

LÄS MER

PHV-läger på Bjärka Säby denna vecka

I eftermiddag börjar årets gemenskapsvecka på Nya slottet Bjärka Säby utanför Linköping för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och för unga vuxna och vuxna med funktionsnedsättning.

LÄS MER

Årets Lappis inleds i dag

”Väx med Jesus” är temat för årets Lapplandsvecka, eller Lappis, som börjar i dag och pågår till och med den 10 juli. Alla samlingar under veckan kommer att sätta fokus på olika aspekter av livet tillsammans med Jesus.

LÄS MER

Konferens om pingsthistoria i augusti

Pingst i Norden – en hundraårig resa, är temat för en konferens den 20-21 augusti i Pingstkyrkan, Uppsala. Arrangör är Ekumenik i Norden, ett program inom Sveriges Kristna Råd. Talare är bland andra Joel Halldorf, Arto Hämäläinen och Anders Mellbourn.

LÄS MER

I dag börjar årets missionärsbarnsträff

I dag inleds årets träff för missionärsbarn, populärt kallad MBT. Den hålls traditionsenligt på Viebäcks folkhögskola utanför Nässjö.
-Det är årets största grej för mig att vara med där, då laddar jag batterierna, säger Emelie Litsgård, som i år är med för tolfte gången.

LÄS MER

Trevlig sommar tillönskas alla pingst.se-besökare

Nu tar www.pingst.se semester. Det innebär att webbsidan inte kommer att uppdateras lika ofta som vanligt under de närmaste veckorna.
Vi önskar alla läsare en härlig och avkopplande sommar så länge och återkommer med nya friska tag i augusti.

LÄS MER

LP-konferensen på Dalkarlså börjar i dag

I dag inleds LP-verksamhetens sommarkonferens på Dalkarlså folkhögskola. Under temat Befriad möts deltagarna till tältmöten på kvällarna och en rad samlingar och seminarier. Speciella aktiviteter anordnas för barn och ungdomar.

LÄS MER

Diakonins månad inleds i dag

I dag inleds Diakonins månad 2009 med temat ”Om att höra till – en känsla av sammanhang” och som lyfter fram olika aspekter av utsatthet.

LÄS MER

Sommarkyrka på Åstol

Oavsett vädret innebär semestertider högtryck för Elimförsamlingen på Åstol. Tältkyrkan står rest vid bryggan och vid Åstols kafé hålls sångstunder varje kväll. I kväll är det countrysångaren Roland Lundgren, som inleder ett sex dagar långt besök på den västkustska ön.

LÄS MER

Dags för Härjedalskonferensen

I dag inleds Härjedalskonferensen i Lofsdalen. På programmet, som pågår fram till söndag, står mycket sång och musik.

LÄS MER

Samling för församlingsplanterare

I dag inleds en träff för personer som är intresserade av församlingsplanteringsarbete. Träffen arrangeras av Pingst – fria församlingar i samverkan och hålls på Pingsthuset i Huddinge och avslutas i morgon.

LÄS MER