Nyheter

Nya sånger i Nyhemshallen

Idag, på Midsommardagens eftermiddag klockan 15.00, får publiken i Nyhemshallen bekanta sig närmare med de 13 nya sångerna, som nyligen kommit ut på skiva. Då står en releasefest på programmet.

LÄS MER

Högsta dopsiffrorna på 30 år

Pingstförsamlingarna döper allt fler. Inte sedan 1987 har antalet döpta varit så många under ett år. Detta enligt den nya statistiken, som just nu sammanställs. Hitintills har 2 340 personer rapporterats döpta under 2016.

LÄS MER

Konferens om romer, kyrka och bistånd

Pingsts romaninätverk inbjuder i oktober till en konferens i Pingstkyrkan Cupolen i Linköping, där fokus ligger på Romer, kyrka och bistånd.

LÄS MER

Nyhem startar idag

I dag går startskottet för årets Nyhemsvecka. Precis som tidigare år är den inledande helgen särskilt inriktad på ungdomar.

LÄS MER

Kristna flyktingar förföljs i Sverige

Asylsökande kristna har utsatts för förföljelse, diskriminering och hot här i Sverige. Det visar en undersökning om religiöst motiverad förföljelse mot kristna flyktingar i Sverige som Open Doors genomfört under våren.

LÄS MER

Olof Edsinger ny generalsekreterare i SEA

SEA:s styrelse har beslutat att utse Olof Edsinger som ny generalsekreterare i SEA, Svenska Evangeliska Alliansen, efter Stefan Gustavsson. ”Vi tycker att han är en av de mest profilerade ledarna i den yngre kristna generationen i Sverige”, kommenterar styrelseordförande Stefan Swärd.

LÄS MER

Nätverksträffar mot slaveri

Under både Nyhem och Lappis inbjuder IBRA, PMU och Pingstkyrkan i Örnsköldsvik till en nätverksträff mot slaveri.

LÄS MER

Turistkyrka i Visby hamn

Under sommaren kommer Pingstkyrkan i Visby att finnas i hamnen under namnet Turistkyrkan, förstärkta av team från olika platser i Sverige.

LÄS MER

Kunskapsdag om psykisk ohälsa

Under Diakonins månad i september inbjuder Sveriges kristna råd och Sensus till en kunskaps- och inspirationsdag för den som möter unga som mår dåligt. Precis som förra året fokuserar Diakonins månad i år på psykisk ohälsa, med särskilt fokus på barns och ungas situation.

LÄS MER

Jesus i centrum på konferenserna

Jesus-centrerade konferenser väntar besökarna på Nyhem, Lappis och LP-lägren i sommar. Nyhemsveckan hålls på temat ”Det handlar om Jesus”, Lapplandsveckan på ”Livet med Jesus” och LP-verksamhetens sommarkonferenser på ”Jesus – helt enkelt”.

LÄS MER